ΥΛΙΚΑ
1 σουπιά μεγάλη [αγόρασα καθαρισμένη κατεψυγμένη]
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο
2 ντομάτες πολτοποιημένες με το χέρι
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
3-4 κόκους μπαχάρι
αλάτι-πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1 και 1\2 ποτήρι ζεστό νερό
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί .προσθέτουμε και την σουπιά κομμένη σε κομματάκια ,και σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί .Μετά απο 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε την ντομάτα ,τον πελτέ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη [λίγη1\2 κουταλάκι του γλυκού]την δάφνη,το μπαχάρι ,και το νερό.Χαμηλώνω την θερμοκρασία και τα μαγειρεύω για 1 ώρα, Προσθέτω αν χρειαστεί νερό [πάντα ζεστό ]και βάζω και το ρύζι .Σε 10 λεπτά περίπου είναι έτοιμο ,δοκιμάστε το να δείτε .Στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο μαιντανό στο πιάτο μας .Πολύ ωραίο φαγητό !!
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ