Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Nτολμαδάκια η,γιαπράκια.









Η γιαγιά μου έλεγε ,,Για να γίνουν τα ''γιαπράκια''ετσι τα έλεγε ,νόστιμα ,η γέμιση πρέπει να πρασινίζει!!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.αμπελόφυλλα
300 γραμ.ρύζι καρολίνα [είναι λίγο παραπάνω από το μισό πακέτο του μισόκιλου]
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο [ ξερό 2 κουταλιές τις σούπας ]
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα 

1 ματσακι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά,προσθέτουμε και 5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι ,και ανακατεύουμε καλά .Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε σε ντολμαδάκι .Τα βάζουμε στη σειρά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ενα πιάτο από πάνω να μην μας διαλύσουν κατά το βράσιμο ,ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό ,ελάχιστο λάδι ,και στίβουμε κι ενα λεμόνι,σιγοβράζουμε για μία ώρα !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματάμε για λίγο πρίν τα τυλίξουμε.
Αν είναι βάζου τα στραγγίζουμε ,τα ξεπλένουμε και τα τυλίγουμε.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κακαβιά!!










ΥΛΙΚΑ
Αγοράζουμε διάφορα μικρά ψαράκια για βραστά
εδώ χρησιμοποίησα ,καπόνια,σκορπιούς,μπακαλιαράκια,και σάλπες.
1 ματσάκι σέλινο
1 ντομάτα στα τέσσερα χαραγμένη
1 κρεμμύδι στα τέσσερα
3-4 καρότα
2 μέτριες πατάτες
αν θέλετε και κολοκυθάκια 2
αλατοπίπερο
2 κουταλιές σούπας λάδι
λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψαράκια
Βάζετε σε μία κατσαρόλα 8 ποτήρια νερό ρίχνετε μέσα όλα τα λαχανικά ,το λάδι ,το αλατοπίπερο,και τα βράζετε για 30 λεπτά να δείτε να έχουν βράσει .Με μία σουρωτή κουτάλα τα βγάζετε σε μία πιατέλα και βάζετε μέσα στην κατσαρόλα τα ψάρια.Τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου και σουρώνετε το ζουμί αφού βγάλετε τα ψάρια σε άλλη κατσαρόλα για τυχόν ψαροκόκκαλα.Μ ε το μούλτι ,η με το μύλο των χόρτων αλέθουμε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε μέσα στο ζουμί να πήξει λίγο,και είναι έτοιμη! Καθαρίζουμε τα ψαράκια όσα μπορούμε γιατί λιώνουνε ,πιό πολύ εδώ είναι το γευστικότατο ζουμί που βγάζουν και από τα διάφορα ψαράκια,και απο τα λαχανικα!.
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

/Tσίζκέικ (cheesecake) ελαφρύ και δροσερό !!!!

















 . Ελαφρύ και δροσερό, το τσίζκεικ (cheesecake) είναι από τα γλυκά που  προσφέρουν την απόλυτη ικανοποίηση !!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κουτάκια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 4 λεμόνια
το χυμό από 4 λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές τις σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
1 και 1\2 πακέτα μπισκότα Digestive
1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο καλό


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές τις σούπας νερό
φλούδα από ένα λεμόνι κομμένο σε πολύ ψιλές μακρόστενες λουριδίτσες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθομαι να θρυμματιστούν καλά ,έχουμε λιώσει και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα ρίχνουμε και το βούτυρο ,ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο και μετά στρώνουμε σε ένα ταψάκι,η,σε οτιδήποτε γυάλινο το μείγμα .Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα και προσέχουμε οι άκρες να είναι γύρω γύρω πιο πάνω να μπει μέσα η κρέμα [το φτιάχνουμε με το χέρι] και το τοποθετούμε στο ψυγείο.Παράλληλα βάζουμε την μία κουταλιά του γλυκού ζελατίνη σε ένα μπολάκι γυάλινο ρίχνουμε και το νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε ,αυτό σιγά σιγά θα παγώσει,μόλις γίνει αυτό έχουμε ένα μπρικάκι στο μάτι της κουζίνας με νερό ,μόλις πάρει βράσει τοποθετούμε από πάνω το μπολ με την παγωμένη ζελατίνη και περιμένουμε να γίνει σε ρευστή μορφή,κάτι σαν μπαίν μαρί.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΜΑΣ
Βάζουμε σε μπολ τα τυριά και με τον αυγοδάρτη τα χτυπάμε να αφρατέψουν ,προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα,τό ξύσμα  από τα 4 λεμόνια την ζελατίνη που πρέπει να έχει γίνει ρευστή και τον χυμό 4 λεμονιών και τα ανακατεύουμε καλά.Βγάζουμε το ταψάκι με τα μπισκότα από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα.Το βάζουμε στο ψυγείο ξανά να δέσει.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΙΡΟΠΙ
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μπαστουνάκια λεμονιού,τα βράζουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια φωτιά και όταν κρυώσει το περιχύνουμε από πάνω από το τσίζ κέικ μας ,διατηρείτε στο ψυγείο ,έχει φανταστική γεύση !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ρεβίθια σούπα!



ΎΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβίθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
10 ποτήρια νερό
6 κουταλιές τις σούπας λάδι
1 1\2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1-2 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι ,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κατσαρόλα με νερό να μουσκέψουννα τα σκεπάζει το νερό ,προσθέστε και1 κουταλιά της σούπας αλάτι.Μετά [το πρωί] τα ξεπλένετε σε πολλά νερά και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με 10 ποτήρια νερό και τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία με ξεσκέπαστη κατσαρόλα .Με μία σουρωτή κουτάλα μαζεύετε τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια και το πετάτε.Οταν σταματήσει να βγαίνει ο αφρός ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα το βράσιμο για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν [ανάλογα τα ρεβίθια] Σε μικρό μπώλ διαλύετε το κόρν φλάουρ ,σε 2-3 κουταλιές νερό κρύοπροσθέστε και το χυμό λεμονιού ,το λάδι,το αλατοπίπερο και 1 φλυτζανι τσαγιού νερό΄ανακατέψτε καλά και αδειάστετο στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια.Ανακατεύετε ελαφρά και τα αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά ακόμα.
ΣΗΜ.Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια ξεφλουδισμένα.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Φασολάκια φρέσκα γιαχνί.





ΥΛΙΚΑ
1 1\2 Φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1\2 κιλό ντομάτες ώριμες
1\2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας λάδι
1\2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια,τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ,την σκόνη σκόρδου,το ξυσμένο κρεμμύδι,τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,η , περασμένες από το μύλο των χοταρικών,το μαιντανό ψιλοκομμένο,και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια ,τα ανακατεύετε ελαφρά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα.Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε πολύ ελαφρά κι αν δεν έχουν πιιεί το νερό τουςαφήνετε να βράσουν λίγο μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα .[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασολάκια κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται καθάρισμα]

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Μοσχάρι με κολοκυθάκια!! νοστιμότατο !!!!!!!!!!!







ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι ,η σπάλα
2 κιλά κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1\2 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουταλιές τις σούπας λάδι
1\΄2 του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
5 κλωνιά μαιντανό  ψιλοκομμένο
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Με μαχαίρι ξύνουμε λίγο απέξω ην φλούδα από  τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε ολόκληρα αν είναι μικρά ,η,τα κόβετε στα δύο αν είναι μεγάλα .Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το κρεμμύδι μαζί και το κρέας .Τα σωτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα  σε δυνατή φωτιά .Λειώνετε τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα .Δυαλύετε και τον πελτέ σε ι ποτήρι χλιαρό νερό και προσθέστε το κι αυτό στην κατσαρόλα .Σκεπάζετε ,χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου .Ρίχνετε μετά το αλατοπίπερο ,την σκόνη σκόρδου,τα κολοκυθάκια ,και τον μαιντανό .Ανακατεύετε ελαφρά ,σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1\2 ώρα περίπου .Λίγα λεπτά πρίν κατεβάσετε το φαγητό ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε λίγο να πήξει η σάλτσα .

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ρυζότο με μανιτάρια!






ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μανιτάρια μικρό φρέσκα ,η ,μία μεγάλη κονσέρβα
3 μεγάλα καρότα κομμένα σε κυβάκια
250 γραμ. [1 ποτήρι του νερού γεμάτο ]αρακά κατεψυγμένο
2 1\2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι για ρυζότο
1 κύβο κρέατος
1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης
ελάχιστο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
΄1] Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον **αρακά τα καρότα,και αν βάλετε φρέσκα μανιτάρια μέσα κι αυτά κομμένα σε φετούλες,τα βράζουμε περίπου 1 τέταρτο και τα σουρώνουμε
2] Βάζουμε στην κατσαρόλα μας 4 1\2 φλυτζάνια νερό τον κύβο,το πιπέρι,και το κρόκο,και τα βάζετε να βράσουν.Σε 5 λεπτά προσθέτετε και το ρύζι και τα μανιτάρια και τον αρακά και τα καρότα το ανακατεύετε και το σκεπάζετε χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
3] Κοιτάξτε το φαγητό μήπως έχει πήξει πολύ και ρίχνετε λίγο νερό αν χρειαστεί ,όταν το βγάλετε από την φωτιά να είναι λίγο ζουμερό γιατί θα πήξει και στο τέλος προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε . .Συμπληρώστε με μίοα φετούλα λεπτή ψωμι γίνετε φανταστικό!!
**Τα κατεψυγμένα λαχανικα [εδώ αρακά ]πάντα να ζεσταίνετε νερό να τα ρίχνετε μέσα και σε 3-4 λεπτά να χύνετε το νερό, να τα στραγγίζετε και μετά να τα μαγειρεύετε ,έτσι φεύγουν λένε τα συντηριτικά.
Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα μανιτάρια σουρώστετα και πλύντε τα πολύ καλά!

Φιλετάκια με μαρουλοσαλάτα και σάλτσα άνηθου .

Προσθήκη λεζάντας

ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι φιλέτο άπαχο εντελώς
1 λεμόνι
ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
100 Γραμ....μυτζήθρα άπαχη ,ανάλατη
3 κ.σούπας γάλα παστεριωμένο άπαχο
1 κ. σούπας κοφτή λάδι
2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 ματσάκι άνηθο
ελάχιστο πιπέρι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΦΙΛΕΤΟ
Βαζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει μέχρι να βγάλει ένα ελαφρό καπνό και τότε βάζετε το φιλέτο .Το ψήνετε 4-5 λεπτά και το γυρίζετε από την άλλη προσέχοντας να μην το τρυπήσετε με το πιρούνι γιατί θα φύγουν οι χυμοί του και θα στεγνώσει .Το ψήνετε κι από την άλλη πλευρά για 4-5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως .Συνοδεύετε με μαρουλοσαλάτα περιχυμένη με σάλτσα άνηθου
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ
Τα υλικά τα έχουμε παραπάνω .Βάζετε στο μπλέντερ ,η στο μούλτι μυτζήθρα ,γάλα,και λάδι,τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέστε και το λεμόνι σιγά -σιγά το ξύσμα λεμονιού ,τον άνηθο ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι .Χτυπήστε λίγο ακόμα και αδειάστε την σάλτσα σε ένα γυάλινο μπώλ,και βάλτε την στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την σερβίρετε πάνω από το μαρούλι .

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ψαρόσουπα.


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο,η οτιδήποτε ψάρι για βραστό .
[εδώ χρησιμοποίησα 2 ...ειδών κατεψυγμένο ,κοκκινόψαρο και μπακαλιάρο ,για περισσότερη νοστιμιά]
4 μικρά καρότα κομμένα σε φετούλες
2 κρεμμύδια ξερά
2 μέτριες πατάτες
4 μικρά κολοκυθάκια σε φετούλες
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
2 κλωνιά μαιντανό ΄
2 κλωνιά άνηθο
πιπέρι -λεμόνι ,ελάχιστο ως καθόλου αλάτι]


ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Καθαρίζετε τα ψάρια φρέσκα ,η κατεψυγμένα,τα πλένετε πολύ καλά .
Βάζετε σε ρηχή κατσαρόλα 5 ποτήρια νερό με το πιπέρι,μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνετε και όλα τα λαχανιά και τα βράζετε για 10 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Βάζετε και το ψάρι χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 20 λεπτά περίπου [αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι τότε βράστε το 10 λεπτά από την μία και γυρίστε το και βράστε άλλα 10 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Βγάζετε το ψάρι μαζί με όλα τα λαχανικά.Σουρώνετε το ζουμάκι για τυχόν κόκκαλα.και αφού καθαρίσετε το ψάρι και το τοποθετήσετε σε μία πιατέλα μαζί με τα λαχανικά και το περιχύνετε με το ζουμακι του ,η ,βάζετε χωριστά λαχανικά ψάρι και ξεχωριστά το ζουμί του .και, πεοαιρετικά βάζετε λίγη μαγιονέζα lait .
*Aν θέλετε περάστε μερικά λαχανικά από το μύλο των χόρτων και προσθέστε το στο ζουμί για να γίνει η σούπα πιο πηχτή *΄λαδι αν θέλετε μόνο 2 κουταλιές τις σουπας καλύτερα καθόλου και αλάτι όχι .ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

~Χορτόσουπα~







ΔΙΑΙΤΗΣ
ΥΛΙΚΑ
1 πατάτα μέτρια
2 κολοκυθάκια καθαρισμένα
2 μεγάλα καρότα
...1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κλωνιά μαιντανό
3 κλωνιά άνηθο
4 κλωνιά σέλινο
4 φύλλα σπανάκι
1 παντζάρι με τα φύλλα του
4 κουταλιές τις σούπας λάδι
2 λεμόνια
ελάχιστο πιπέρι
καθόλου αλάτι κατά προτίμηση
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Πλένουμε ολα τα λαχανικά καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια ,Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 8 ποτήρια νερό .Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου για 1 ώρα,Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα περνάμε από το μύλο των χόρτων από τις μεγάλες τρύπες .Τα ξαναβάζετε στη φωτιά και προσθέτετε και το πιπέρι .Τα βράζετε λίγο μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα ,και προσθλεστε στο τέλος το λάδι .Σερβίρετε την σούπα ζεστή με χυμό λεμονιού .Νοστιμότατη και πολύ υγιεινή ! 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόρυζο ,





1 1\2 κιλό σπανάκι
1  κρεμμύδι ξερό και ξυσμένο
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
5 κουταλιές τις σούπας λάδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια.ζεσταίνουμε το λάδι  σε κατσαρόλα και ρίχνουμε και το ξερό κρεμμύδι,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι ,τα σωτάρουμε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνέχεια.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και 2 1\2  ποτήρια νερό αλάτι και πιπέρι και τ αφήνουμε να βράσει  για 1\2 ώρα περίπου .Προσθέτουμε το ρεύζι ,τον άνηθο,και λίγο νερό ακόμα αν χρειάζεται,ανακατεύομαι ελαφρά σκεπάζουμε την κατσαρόλα,χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε περίπου για 20 λεπτά.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά  και σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.ΣΗΜ. Αν το θέλετε η σάλτσα του να είναι κόκκινη προσθέτετε στην κατσαρόλα πριν ρίξετε το ρύζι 1 φλυτζάνι τσαγιού ντομάτας,η ,2 κουταλιές τις σούπας πελτέ.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μπακαλιάρος πλακί!!!!










ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!
ΥΛΙΚΑ
1 ψάρι κατεψυγμένο μπακαλιάρο ξεπαγωμένο πλυμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 ποτήρι κρασί λευκό
ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαιντανό ι ματσάκι μικρό
2-3 κλωναράκια άνηθο
2 -3 κλωναράκια σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες ολόκληρες
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένη σε ένα ποτήρι ζεστό νερό
αλάτι,πιπέρι ,ελάχιστη ζάχαρη
1κιλό πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά,προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες και γυρνάμε με ξύλινη κουτάλα να σωταριστούν μαζί με τα κρεμμύδια γιά άλλα 5 λεπτά .Σβήνουμε με το κρασί ,και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε ολα τα λαχανικά ,μαιντανό,σέλινο,άνηθο,σκόρδο,πελτέ, και φρέσκια ντομάτα ,΄προσθέτουμε και το αλατοπίπερο ,και λίγη ζάχαρη για την ξυνίλα της ντομάτας,και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 20 λεπτά ,μόλις δούμε ότι η πατάτα τρυπιέται με το πιρούνι μας ,απο πάνω προσεκτικά προσθέτουμε και το ψάρι ,αν δεν το σκεπάζει η σάλτσα του προσθέστε ζεστό νερό.κουνάτε την κατσαρόλα πιάνοντας την από τα χερούλια πέρα δώθε μην μας σπάσουν ούτε οι πατάτες ,ούτε τα κομμάτια ψαριού . το μαγειρεύετε περίπου άλλα 20 λεπτά και καί είναι έτοιμο.Αν η σάλτσα του δεν έχει πήξει ,αφήστε λίγο το καπάκι ανοιχτό και δυναμώστε την φωτιά μέχρι να δείτε την σάλτσα να δέσει .Ειναι πεντανόστιμο φαγητό δοκιμάστε το!!

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ