Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κολοκυθάκια με κουρκούτι,τραγανά τραγανά.!!

Τραγανά τραγανά!!
ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες λεπτές φέτες
1 κουτάκι μικρό μπύρα
1 αβγό
αλεύρι
ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε κόβουμε τα κολοκυθάκια ,τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αλατίζουμε ελαφρώς
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε την μπύρα ,το κρόκο μόνο του αβγού,και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι ,η με τον αυγοδάρτη προσθέτοντας συγχρόνως αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει ένας λείος χυλός ελαφρά παχύρευστος να κολλάει στο κολοκυθάκι .
Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα και το προσθέτετε κι αυτο μέσα στο χυλό ανακατεύοντας .Βαζετε το τηγάνι στη φωτιά με το λάδι ,μόλις κάψει βουτάτε τα κολοκυθάκια μέσα στο χυλό και τηγανίζετε .
ΜΥΣΤΙΚΟ
Γιά να γίνουν τραγανά και να έχουν ψηθεί μέσα πρέπει το λάδι να έχει κάψει λίγο ,μόλις τα βάλετε μέσα αφήστε για 2-3 λεπτά και χαμηλώστε τη φωτιά να ψηθούν μέσα και μετά δυναμώστε να γίνουν τραγανά να τα γυρνάτε συχνά!





Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μπριζόλες με πατάτες τηγανιτές !




Οι μπριζόλες με δύο τρόπους ψήνονται στην περίπτωση που τις κάνουμε στο ειδικό τηγάνι με τις ρίγες για να μένουν τα λίπη .
1]Ο πρώτος τρόπος ,πιο διαιτητικός. Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις μπριζόλες ,σε ένα μπολακι έχουμε βάλει κι ανακατέψει αλάτι,πιπέρι ,ρίγανη ,με αυτό το υλικό πασπαλίζουμε τις μπριζόλες μας και τις ψήνουμε  γυρνώντας τακτικά.
2]Ο δεύτερος τρόπος είναι πάλι με το ίδιο τηγάνι ,πλένουμε σκουπίζουμε τις μπριζόλες ,τις  ραντίζουμε με λαδάκι ,όχι πολύ,πασπαλίζουμε από πάνω πάλι το ίδιο υλικό αλάτι,πιπέρι,ρίγανη ,[αν θέλετε και στις δύο περιπτώσεις προσθέτετε και μίγμα μπαχαρικών για κρέας , για πιο πολύ  νοστιμιά ] και τις αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξουν τα υλικά μέσα στο κρέας , όσο πιο πολύ αφήνουμε ,τόσο πιο μαλακιά και νόστιμη γίνετε  ,[εγώ εδώ την ετοίμασα από το βράδυ ]και ψήνουμε πρώτα σε δυνατή θερμοκρασία και τις γυρνάμε τακτικά ,και μετά χαμηλώνουμε λίγο και γυρνάμε τις μπριζόλες συχνά μία από την μία πλευρά ,μία από την άλλη  !

Γαρίδες έτοιμες σε δέκα λεπτά,πολύ νόστιμες !











ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ,ΝΟΣΤΙΜΗ ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!
ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες καθαρισμένες ,αφήνουμε μόνο την ουρίτσα
1 πιπερίτσα καυτερή
1\2 ποτήρι νερού κονιάκ
3 κρεμύδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό
αλεύρι γαι το τηγάνισμα
4 κουταλιές βούτυρο & 4 ελαιόλαδο
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι και το βούτυρο στο τηγάνι,αλευρώνουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς μόλις να πάρουν λίγο χρώμα για 2-3 λεπτά,αμέσως μετά ρίχνουμε το κονιάκ, την αραιωμένη μουστάρδα,το σκόρδο ,τα κρεμμυδάκια,τον μαιντανό ,την πιπερίτσα,και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά περίπου μέχρι  να πήξει   η σάλτσα του ,και είναι έτοιμο ! Σερβίρετε ζεστό .

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Τσιπούρα με λαχανικά!!!













ΜΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΙΑ!
ΥΛΙΚΑ
1 τσιπούρα ,η, οτιδήποτε μεγάλο ψάρι
3 μέτριες πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 κολοκυθάκια
αλάτι-πιπέρι΄θυμάρι,η,ρίγα​νη
ελαιόλαδο
1 λεμόνι σε ροδέλες
1λεμόνι το χυμό
λαδόχαρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε,πλένετε το ψάρι,το σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνετε καλά,πασπαλίζετε και με ρίγανη,η με το θυμάρι
Καθαρίζετε όλα τα λαχανικά,καρότα ,πατάτες,κολοκυθάκια,κρεμμ​ύδια ,και τα κόβετε σε κομμάτια,η,σε ροδέλες, οπως σας αρέσει και τα βάζετε σε ένα μπόλ αλατοπιπερώνετε ρίξτε και το μυρωδικό της αρεσκεία σας και ανακατέψτε καλά.
Παίρνετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο το στρώνετε σε ένα ταψί ,τοποθετείτε μέσα το ψάρι και γύρω γύρω τα λαχανικά.Σκορπίστε και τις ροδέλες λεμονιού από πάνω από το ένα λεμόνι. Στίβετε το άλλο ολόκληρο λεμόνι από πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά μας ,περιχύνετε και με το ελαιόλαδο και το κλείνετε σαν πακέτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
Σερβίρετε το ψάρι σε πιατέλα ανοίγοντας το λαδόχαρτο ,όπως είναι πακέτο,και καλή σας όρεξη !!!

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Φιλέτο κοτόπουλο μπουκίτσες !!!!!







Oταν το μαγειρεύουμε μοσχομυρίζει το σπίτι όλο !! Δοκιμάστε το και συνοδεύστε το με ότι σας αρέσει π.χ πατάτες τηγανητές -πουρέ-πιλάφι-μακαρόνια  ή και σκέτο σαν μεζεδάκι !!!

ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
8 κουτ.σούπας λάδι
10 κουτ.σούπας μηλόξυδο
8 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετάκια
5-6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτ.σούπας κοφτή πελτέ
1 κουτ.σούπας κοφτή ζάχαρη
αλατοπίπερο
3-4 φύλλα δάφνης
1 μέτριο  κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι το σκόρδο, και τις μπουκίτσες κοτόπουλο, σοτάρουμε για 5-10 λεπτά,προσθέτουμε το ξύδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα ντοματάκια,τον πελτέ,δάφνη,ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,και 1 ποτήρι νερό ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου να δέσει  η σάλτσα μας . Συνοδεύετε με ρύζι,η, με πατάτες τηγανητές ,μακαρόνια,η ,ότι άλλο προτιμάτε .


ΡΥΖΙ
Εδώ χρησιμοποίησα ρύζι Καρολίνα.Το έπλυνα καλά ,έβαλα σε μία κατσαρολίτσα νερό ,αλάτι,και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι.Το βράζουμε περίπου γιά 10 λεπτά [δοκιμάστε το ] και το σουρώνετε.Αν θέλετε βάλτε στην κατσαρολιτσα 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο και μόλις λιώσει ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε .

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να γίνει πολύ λευκό το ρύζι μας όταν αρχίσει να βράζει το νερό στύψτε 3 -4 σταγόνες λεμόνι .

Στο φαγητό μας μόλις προσθέσετε το νερό και αρχίσει να βράζει μπορείτε να προσθέσετε μία χούφτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τηγανιτά καλαμαράκια,αξεπέραστη η νοστιμιά τους!!!!
















Τρίβοντας τα καλαμαράκια σπάνε οι ίνες και βγαίνουν μαλακά και τρυφερά σαν φρέσκα --αυτό ισχύει για τα κατεψυγμένα .


Ο τρόπος μαγειρέματος είναι γνωστός ,καθαρίζουμε .πλένουμε καλά και κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .
Βάζουμε στο τηγάνι μας μπόλικο λαδάκι και τηγανίζουμε .



   Δύο Είναι τα μυστικά μας για τα καλαμαράκια.

1] Μόλις τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε ροδέλες τα βάζουμε στο σουρωτήρι και αρχίζουμε με το χέρι μας να τα τρίβουμε καλά στα τοιχώματα από το σουρωτήρι ,έτσι έλεγε η γιαγιά σπάνε οι ίνες και γίνονται μαλακά .Μετά τα ξανά ξεπλένεται και τα αλατίζετε με την σωστή ποσότητα αλατιού αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι , και τηγανίζετε .

2] Οταν τα βάλετε στο τηγάνι φροντίστε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή αφού πρώτα έχει κάψει το λάδι για να μην αρπάξουν ,τα γυρνάτε τακτικά με ένα πηρουνάκι κι αφού ψηθούν ανεβάσετε την φωτιά για να ροδοκοκκινίσουν!! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο γίνονται πολύ μαλακά ! Έχουν και χαμηλό κόστος 5 ευρώ το κιλό και τρώνε 5-6 άτομα!!


Κατ αυτόν τον τρόπο είναι  πολύ τρυφερά  και ξεροψημένες συγχρόνως
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τέλεια κιμαδόπιτα!!!!













ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια μεγάλα
5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τσαγιού σπιτικό ζωμό από κότα,[μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κύβους]
1\2 ματσάκι μαϊντανό [ψιλοκομμένο]
σάλτσα μπεσαμέλ
1\2 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη ,η ,κεφαλογραβιέρα
1\2 φύλλο κρούστας
αλάτι -πιπέρι
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
7 κουταλιές αλεύρι
5 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
2 κρόκους αβγών
μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
1\2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο  παρμεζάνα,η, κεφαλογραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τον κιμά και τον καβουρδίζετε ανακατεύοντας διαρκώς να μην σβολιάσει .Προσθέτετε και τον ζωμό,τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
2] Ετοιμάζετε και την μπεσαμέλ.
Ρίχνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να λιώσει σε μέτρια φωτιά,Προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα [αυγοδάρτη] και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε και το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνετε την φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει.Ρίχνετε στην κρέμα και τα 2 αβγά [μόνο τους κρόκους] ανακατεύοντας συνέχεια ,προσθέτετε αλάτι ,λίγο πιπέρι ,μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]και τέλος το τριμμένο τυρί.Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει η κρέμα  λεία.

3]Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας αφού τα βουτυρώσετε ένα-ένα.
Αδειάζεται από πάνω το κιμά ,τον στρώνετε ωραία με μία σπάτουλα και από πάνω ρίχνετε την μπεσαμέλ.Την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένο επίσης ένα-ένα.
4]Χαράζεται σε τετράγωνα κομμάτια ,[μην φτάσετε στην μπεσαμέλ]και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 βαθμούς  για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.Την  αποσύρετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει κόβετε και σερβίρετε .Απιστευτη γεύση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Γαρiδούλες σαγανάκι !!!












ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες εντελώς και πλυμένες καλά
1\2 πιπεριά πράσινη σε κρίκους,η όπως σας αρέσει
1 κρεμύδι ψιλοκομένο
3-4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες κατά προτίμηση και ψιλοκομένες
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτα
λάδι
λίγη φέτα
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη ελάχιστη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε το λάδι με το κρεμύδι και την πιπεριά να μαραθούν για 5 λεπτά περίπου  .
Προσθέτουμε και τις ντομάτες  και τον πελτέ και  ανακατεύουμε ,μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού  νερό,μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε και τις γαρίδες μας ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη ,και ψιλοκομμένο μαιντανο.Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί ,μόλις δούμε και πήξει η σάλτσα  προσθέτουμε την φέτα ,ένα κομμάτι που το έχετε λιώσει ,η, με πιρούνι ,η ακόμα καλύτερα με το χέρι την ώρα που το προσθέτετε στο τηγάνι με τις γαρίδες ,ανακατεύετε ,κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά και..έτοιμο!! Εχει φανταστική γεύση ,πεντανόστιμη σαλτσούλα ,και μπορείτε να βράσετε μακαρόνια ,η ρύζι για να φάει η οικογένεια ,η να το σερβίρετε σαν μεζεδάκι με παγωμένη μπυρίτσα,κρασάκι ,αλλά και Ελληνικότατο ουζάκι !!!.Καλή σας όρεξη !!