Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Kολοκυθάκια στο τηγάνι .









 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


2 κολοκυθάκια στρογγυλά ,η μακρόστενα
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο




Πλένουμε καλά και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχήμα όπως τις πατάτες για τηγάνισμα.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνουμε αλάτι ,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να *ιδρώσουν*
Σε μία νάυλον σακούλα βάζουμε αρκετή ποσότητα αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κολοκυθάκια κουνάμε την σακούλα να αλευρωθούν καλά .
Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθει καλά και ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν,και τα γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά .
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε .
Γίνονται τραγανά και πολύ νόστιμα ,τα φτιάχναμε στο γνωστό μαγαζί του Κρικέλα .

*ιδρώσουν* έτσι κολλάει το αλεύρι και κάνουν ωραία κρούστα τραγανή !

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σνίτσελ χοιρινά η εύκολη νόστιμη λύση !!!




 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


4 σνίτσελ χοιρινά
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι πιπέρι
μίγμα μπαχαρικών για κρέας
2 αβγά
ελαιόλαδο





Ετοιμάζουμε τα υλικά μας να τα έχουμε κοντά .
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζουμε την φρυγανιά ,το αλεύρι δίπλα ,και σε ένα βαθύ μπόλ τα αβγά χτυπημένα.
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ ,ρίχνουμε και το μίγμα μπαχαρικών και τα τρίβουμε να πάει παντού .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια θερμοκρασία .
Μόλις ζεσταθεί καλά ,αλευρώνουμε τα σνίτσελ,μετά τα βουτάμε στο αβγό ,και τέλος στην φρυγανιά .


Τα τηγανίζουμε από την μία πλευρά να πάρουν χρυσαφί χρώμα περίπου 5-8 λεπτά και μετά τα γυρνάμε από την άλλη,τα τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε .
Συνοδεύονται με πουρέ,με πατάτες τηγανιτές,με σαλάτα σκέτα,με ρύζι ,η ,ότι άλλο της αρεσκείας μας .






Mακαρόνια με κιμά από σόγια.!!

 







 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


1 μικρό πακετάκι σόγια για κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 ώριμες ντομάτες λιωμένες με τα χέρια [η ένα κουτάκι ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας]
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
ι ξυλάκι κανέλας [προαιρετικά]
1 σκελίδα σκόρδο [προαιρετικά]
3-4 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο




Από το βράδυ βάζουμε σε ένα μπόλ την σόγια και το γεμίζουμε με νερό να μουλιάσει καλά.
Στίβουμε πολύ καλά την σόγια .
Βάζουμε την κατσαρολίτσα στην φωτιά μαζί με το λάδι ,προσθέτουμε και το κρεμμύδι ,και το σκόρδο αν βάλουμε και σοτάρουμε να γυαλίσουν .Προσθέτουμε και την σόγια ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ντομάτα πελτέ ,τις λοωμένες ντομάτες ,αλάτι,ζάχαρη,πιπέρι,μαιντανο και το ξυλάκι κανέλλας αν βάλουμε .Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και ένα ποτήρι με νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα μας και να δοκιμάσετε να τρώγετε η σόγια ,θέλει περίπου 60 λεπτά.
Αν πεί το νεράκι προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό.
Σερβίρουμε με μακαρόνια και τυράκι κι είναι Φανταστικά!!Αφαιρώντας τπ τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μπακαλιάρος με λαχανικά σούπα.



 






 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


1 κιλό φρέσκος η κατεψυγμένος μπακαλιάρος
4 καρότα κομμένα σε φετούλες
2 ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
2 πατατούλες ολόκληρες
4 κολοκυθάκια σε φετούλες
5 κλωνιά σέλινο κομμένο σε κομμάτάκια
3 κλωνιά μαιντανο.3 άνηθο ψιλοκομμένα
1 ντομάτα στα 4 κομμένη
αλάτι πιπέρι





Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε πολύ καλά [αν είναι κατεψυγμένο το ξεπαγώνουμε πρώτα]
Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα 8 φλυτζάνια νερό μαζί με το πιπέρι ,μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά με την κατσαρόλα σκεπασμένη .
Αμέσως μετά προσθέτουμε και τον μπακαλιάρο χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου
Αν το ψάρι δεν σκεπάζετε από το νερό βράζουμε τον μισό χρόνο από την μία πλευρά και τον άλλο μισό χρόνο
το γυρίζουμε από την άλλη .
Βγάζουμε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα ,σουρώνουμε το ζουμί για τυχόν κόκκαλα και περιχύνουμε το ψάρι .

*Αν θέλετε περάστε μερικά λαχανικά από τον μύλο των χόρτων και αφού έχετε σουρώσει το ζουμί ρίξτε το μέσα να γίνει πιο πηχτό.

xoιρινές μπουκίτσες με πιπεριές


 







155

προβολές
Μερίδες: 4
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
3 πιπεριές 1 πράσινη ,1 κόκκινη ,1 κίτρινη κομμένες σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια
1 ποτήρια νερού κρασί λευκό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Αν θέλουμε για πιό ολοκληρωμένο φαγητό κόβουμε μικρές πατατούλες και τις προσθέτουμε μέσα στο ταψί .





Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 βαθμούς .
Καλό είναι για περισσότερη νοστιμιά να το βάλουμε σε γάστρα .
Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ,η και πουρέ ,κι ακόμα πιό εύκολο είνα αν κόψουμε μικρές πατατούλες μέσα στο ταψί και ψηθούν όλα μαζί
Τρώγετε ακόμα και σκέτο με μία ωραία σαλάτα της αρεσκείας σας .

Χαλβάς με σταγόνες μαύρης σοκολάτας !!








 

 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια  νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 πακέτο μαύρη σοκολάτα Γιώτης σε σταγόνες
Βάζουμε σε μία καταρόλα την ζάχαρη με το νερό και την κανέλα ,ανακατεύουμε βράζουμε για 10 λεπτά .
Σε άλλη κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά .να μην σκουρήνει πολύ ..
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι μέσα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά [εγώ χρησιμοποιώ από την αρχή τον αβγοδάρτη] ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .
Παίρνουμε την φόρμα και όπως είναι καυτός ο χαλβάς βάζουμε μία στρώση και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας για να λιώσει μέσα και να πάει παντού . .
Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φροντίζοντας στο τέλος να καλύψουμε ολη την επιφάνεια. .
Αναποδογυρίζουμε το χαλβά όταν κρυώσει σε πιατέλα πασπαλίζουμε με κανέλα ,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ,γίνετε άλλο πράγμα σε γεύση !!!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μπιφτέκια με Σόγια !




 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη

 1 σακουλάκι  σόγια  για μπιφτέκια [ γύρω στα 300 g ]
1 αβγό  [αφαιρέστε αν νηστεύετε ]
5 κλωνάρια μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο πολύ καλά
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1-2 κουταλιές σούπας ελαιλόλαδο
αλάτι
πιπέρι




Σε ένα μπόλ βάζουμε όλο το σακουλάκι την σόγια .
Ρίχνουμε τόσο νερό χλιαρό όσο να την σκεπάσει  και την αφήνουμε όλη την νύχτα
Tην στραγγίζουμε το πρωί σε σουρωτήρι ,και την στίβουμε πάρα πολύ καλά .
Την βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι .
Ζυμώνουμε πολύ καλά,θα δείτε όμως ότι δεν πλάθονται ,τότε προσθέτουμε το αλεύρι μία μία κουταλιά ,ενώ συγχρόνως δοκιμάζουμε  αν πλάθονται  και σταματάμε  να προσθέτουμε  .
Τα πλάθουμε  σε μπιφτέκια,ανάβουμε το γκρίλ ,η σε ψηστιέρα,η σε αντικολητικό  τηγάνι και τα ψήνουμε  γυρνώντας κι από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
Εδώ το μυστικό  είναι το αλεύρι που τα σφίγγει και δεν  διαλύονται .Είδα σε πάρα πολλά blog να ζητάνε αν κανείς  ξέρει τι μπορεί να κάνουν να μην σκορπάνε ειδικά κατά το γύρισμα ,και γενικά δεν πλάθονταν καλά ,,φίλες  μου αλευράκι !! .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Περγαμόντο δεύτερος τρόπος πολύ εύκολος και ωραίος .Την συνταγή μου την έδωσε γιαγιά με πείρα στα γλυκά κουταλιού κι όντως είναι η πιό εύκολη και ίσως πιό ωραία από όλες όσες υπάρχουν στο internet !!







 

Μερίδες: 20
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 13 περγαμόντα
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
2 νεροπότηρα νερό 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ξύνουμε στο τρίφτη τα περγαμόντα .
Τα χαράσουμε όπως καθαρίζουμε το πορτοκάλι και βγάζουμε  από 4 κομμάτια φλούδα  από το κάθε περγαμόντο .
Τα κόβουμε σε λουριδίτσες σε οριζόντια γραμμή .
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει .
Βράζουμε για 10 λεπτά και χύνουμε το νερό ,ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για τρείς φορές να ξεπικρίσουν .
Τοποθετούμε τα κομμάτια του περγαμόντου στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη όλη ,προσθέτουμε και τα 2 ποτήρια νερό .
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι ,περίπου ούτε 30 λεπτά ,μόλις το δοκομάσουμε κι έχει δέσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ,ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού όλον ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει για να το βάλουμε στο βάζο μας.Πραγματικά γίνετε υπέροχο με φανταστικό σιροπάκι!! 

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ρεβύθια σούπα .

Ρεβύθια σούπα .


 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 120' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 1/2 κιλό ρεβύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια ξυσμένα στο τρίφτη ,η ,στο μούλτι
ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας κόρν-φλάουρ
2 λεμόνια
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 δαφνόφυλο [προαιρετικά]




 Πλένουμε και βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν σε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει αρκετά.
Ρίχνουμε και 4-5 κουταλιές της σούπας αλάτι .
Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε .
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό χλιαρό να τα σκεπάζει ,και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Με μία σουρωτή κουτάλα μαζεύουμε τον αφρό που θα βγάλουν και τον πετάμε .
Μόλις σταματήσουν να βγάζουν αφρό προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια ,το πιπέρι ,το καρότο σε μικρά κομματάκια,και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία για 2 ώρες περίπου .να τα δοκιμάσετε να έχουν μαλακώσει .
Σέ ένα βαθύ μπολάκι διαλύουμε το κόρν-φλάουρ με 5 κουταλιές σούπας κρύο νερό ,προσθέτουμε και το λάδι περίπου 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ,το χυμό των λεμονιών ,και 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια ,προσθέτουμε κι αλάτι και το δαφνόφυλλο [αν βάλετε ]μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα με ανοιχτή κατσαρόλα κι ετοιμα!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ποτέ δεν έχω βάλει σόδα στα ρεβύθια ,χαλάει και την γεύση ,και τα ρεβύθια .
Δοκιμάστε τα ανεπιφύλακτα 






Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Xοιρινά φιλετάκια κρασάτα!!





Xοιρινά φιλετάκια κρασάτα!!

 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 1 φιλέτο χοιρινό
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
ελαιόλαδο
λεμόνι 
  Κόβουμε το φιλέτο σε φετούλες πάχους ενός δαχτύλου .
Τα τοποθετούμε στο τηγάνι και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν .
Μόλις πάρει να ζεσταθεί το χύνουμε και ξαβναβάζουμε καινούργιο νερό στην ίδια ποσότητα και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν γυρνώντας τα σε τακτικά  διαστήματα .
Μόλις τελειώσει το νερό ,ρίχνουμε το κρασί και τα γυρνάμε πάλι κι από τις δύο πλευρές.
Μόλις πιεί όλο το κρασί ρίχνουμε το λάδάκι το αλατοπίπερο,την ρίγανη,και τα τηγανίζουμε ελαφρώς,μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το χυμό ενός λεμονιού . Αξεπέραστη νοστιμιά, και το τηγανιτό αν δεν κάνουμε κατάχρηση δεν είναι κακό !!! Καλή μας όρεξη τέλειο μεζεδάκι για τους φίλους μας αλλά και για τα παιδάκια !! 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μακαρονάκι κοφτό σούπα φανταστική ,εύκολη ,και νοστιμότατη !!





Mακαρονάκι κοφτό σούπα.


 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 1 φλυτζάνι τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
2 κύβοι κρέατος ,η κότας
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
10 ποτήρια νερό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
3 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αν δεν την φάμε  για νηστίσιμη,προσθέτουμε από πάνω κατά το σερβίρισμα  τριμμένη φέτα ,η καφαλοτύρι 




 Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα ,μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους και τον πελτέ ανακατεύοντας πολύ καλά να διαλυθούν .
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι,τον μαιντανό ,καιι την πάπρικα.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και το μακαρονάκι ,ανακατεύουμε ,χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και βράζουμε για 10-15 λεπτά ,μετά τον παραπάνω χρόνο ανοίγουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι ,βράζουμε  να πήξει λίγο η σάλτσα του ,αν είναι νερουλή πολύ .Σερβίρετε πασπαλισμένη με φέτα τριμμένη ,η με τυρί κεφαλοτύρι,η ,παρμαζάνα τριμμένα. 

Συκώτι κρασάτο !!







 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 800 γραμ.συκώτι
αλεύρι
ελαιόλαδο τόσο όσο θέλετε εσείς.  .
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι κρασί ρετσίνα λευκή

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




 Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το συκώτι.
Βάζουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο [να μην πλένουμε ] αλεύρι .
Τοποθετούμε τα κομμάτια από το συκώτι πάνω στο αλεύρι και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές .
Τα τυλίγουμε με το αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό .
Εχουμε βάλει στην φωτιά το τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ,προσοχή ,όχι να κάψει ,και τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα ..
Το σκεπάζουμε ,ανοίγοντας πού και πού για να το γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Το μαγειρεύουμε κατά το παραπάνω τρόπο περίπου για 1 τέταρτο .
Ανεβάζουμε την φωτιά για 3-4 λεπτά  και ρίχνουμε μέσα το κρασί,το μαγειρεύουμε μέχρι να το πιει όλο και να μείνει με το λαδάκι του .
Ρίχνουμε από πάνω λίγο πρίν το τέλος λίγη ρίγανη ,κι έτοιμο !!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ενας άλλος τρόπος είναι .. φτιάχνουμε  το συκώτι με τον παραπάνω τρόπο ακριβώς,και όταν το βγάλουμε  από την φωτιά το βάζουμε  σε πιατέλα.
Εχουμε κόψει ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,και ψιλοκομμένο μαιντανό,ρίχνουμε και γλυκιά πάπρικα ,τα ανακατεύουμε όλα μαζι και τα ρίχνουμε πάνω από το έτοιμο συκώτι, φίλος από την πόλη μου το έχει πει