Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατόπιτα λατρεμένη !!




Υλικά:
250γρ βούτυρο αγελαδινό
350 γρ ζάχαρη
80ml κονιάκ
10γρ μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200ml νερό
80γρ κακάο
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Για το σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
500γρ νερό
75γρ κακάο


Για το γλάσο:
250γρ κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος




Εκτέλεση:
 Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό και το κακάο (απο τα υλικά για το σιρόπι) ανακατέυουμε και μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε να βράσει για 1' και αποσύρουμε απο την φωτιά.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.


Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.Σε ένα δοχείο ρίχνουμε μαζί το νερό και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά όπως για ομελέτα.

 Στο μείγμα ζάχαρη- βούτυρο αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και να χτυπάμε παράλληλα στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο από το μείγμα με το κονιάκ και χτυπάμε στο μίξερ, επαναλαμβάνουμε μέχρι στο τέλος όλα τα υλικά να είναι ένα μείγμα.

Τα αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 30'-35'.





Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το γλάσο
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ
 Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο

Βγάζουμε το "κέικ" από τον φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.Το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ξαναχαράζουμε. Ρίχνουμε από επάνω το γλάσο και το απλώνουμε μαλακά να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σημείωση
Αν θέλουμε το αφήνουμε σκέτο χωρίς γλάσο .Μπορούμε να στολίσουμε το γλυκό μας πάνω από το γλάσο με κερασάκια η ότι άλλο προτιμάμε .
Ευχαριστώ την φίλη τις σελίδας Μαίρη Περιστέρι για την συνταγή .

 

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σφολιατίνια για το καφεδάκι & το τσάι μας !!

 

 

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. σταφίδες (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε σχεδόν όλη τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.
  2. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις σταφίδες, που έχουμε μουλιάσει σε λίγο κονιάκ.
  3. Κόβουμε τη σφολιάτα σε σχετικά χοντρές λωρίδες και αυτές στη μέση.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό αντίστροφα την μία άκρη από την άλλη σαν σαλιγκαράκι και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη ζάχαρη που έχουμε αφήσει.
  5. Βάζουμε στο φούρνο στους 200º C για περίπου 20′.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα Πολίτικη & απλή-Θεικές & οι δύο !!!!!

Εδώ θα  δείτε 2 συνταγές για Βασιλόπιτα - η πρώτη είναι Πολίτικη πολύ αφράτη και μυρωδάτη και η δεύτερη πατώντας το λινκ που σας δίνω πιο απλή αλλά εξ ίσου πολύ ωραία που την προτιμώ κι εγώ χρόνια και αρέσει πολύ σε όλους !!!

  Υλικά: 

    5 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
    1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

    1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ζεστό (όχι καυτό)
     5 αυγά
    4 φακελάκια ξερή μαγιά (σε σκόνη)
    1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας (κοπανισμένα στο γουδί με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη)
1 κοφτή κουταλιά σούπας μαχλέπι αλεσμένο

80 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα

Εκτέλεση: 

Βράζουμε το μισό μαχλέπι σε μισό φλιτζάνι νερό, το σουρώνουμε και παίρνουμε περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ ζωμό.
Διαλύουμε τη μαγιά σ' ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ζωμό από το μαχλέπι, το υπόλοιπο μαχλέπι, την μαστίχα το γάλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο και ζεστό, (όχι καυτό), τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει η ζύμη ομοιογενής.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μία στρογγυλή μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνομαι πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε μέσα το νόμισμα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο.
Την αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και σουσάμι.[προαιρετικά]
Ψήνουμε στους 180°C, για 60 λεπτά περίπου.
Σημείωση
Αν μας αρέσει καλύτερα η άχνη πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια και παραλείπουμε  τον κρόκο και τα αμύγδαλα από πάνω
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλλος τρόπος να φτιάξουμε Βασιλόπιτα εξ ίσου πολύ ωραία αρωματική τύπου κέικ πολύ γρήγορη  και πολύ απλή είναι μπορείτε να δείτε πατώντας κλικ ΕΔΩ --> http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/12/blog-post_1.html



Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ--  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tζίζ κέικ .Θεικό !!



Υλικά
για την βάση  2 φλυτζάνια τριμμένα πτί μπέρ
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα
1/4 φλυτζανιού βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα
700 γραμ.τυρί κρέμα
1 φλυτζ,ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα
γλυκό βύσσινο ,φράουλα ,η ότι άλλο γλυκό υπάρχει ,η μαςαρέσει

Εκέλεση

Λιώνουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα .
Κρατάμε 4  κουταλιές από το μίγμα .
Προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο ,την ζάχαρη,το βούτυρο,και τα ανακατεύουμ όλα μαζί
 [δηλαδή τα προσθέτουμε μαζί με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα ]
Σε μία αποσπώμενη βάση βάζουμε την λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα τις 4 κουταλιές σούπας από το μίγμα του σκέτου λιωμένου μπισκότου για να κάνει κρούστα .
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και το πατάμε με το χέρι ,η με μίασπάτουλα να δημιουργηθεί μία βάση
Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα,την ζάχαρη,και την βανίλιαμέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας αρκετά κάθε φορά.
Σε άλλο μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά να γίνουν ένα.
Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα τυριού πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 50 με 80 λεπτά .
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες
Ξεφορμάρουμε το βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σιρόπι και γλυκό της αρεσκείας μας .

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Γιαουρτάκι από τα χεράκια μας !!



ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο γάλα
3 ποτήρια παγωμένο νερό
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι προσοχή στραγγιστό ΜΟΝΟ
...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ αδειάζουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε κι το κρύονερό ανακατεύοντας να δια λυθούν καλά .
Σε άλλο μπόλ βάζουμε τις 4 κουταλιές γιαούρτι και το λιώνουμε χρησιμοποιώντας λίγο από το μείγμα του γάλακτος .
Τ ο προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά .Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια στεγνά πήλινα η ,γυάλινα.
Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία 40 βαθμών τα σκεπάζουμε με χαρτί,η μεμβράνη ,κι από πάνω με χοντρό μάλλινο,τα αφήνουμε χωρίς να τα κουνήσουμε για 5 ώρες .Ταμεταφέρουμε σε δροσερό χώροκαι μετά στο ψυγείο .Αλλος τρόπος ,βάζουμε τα κεσεδάκια στον θερμοθάλαμο η στον κανονικό φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία,Τα μεταφέρουμε σε δροσερό μέρος και μετά στο ψυγείο.Ευχαριστώ την φίλη Τασία Τασούλα για την συνταγή .





Κουραμπιέδες μυρωδάτοι και εύκολοι !!


Yλικά
2 φλυτζάνια φρέσκο βούτυρο
5 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
7 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 φλυτζ.αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη
6 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες σε σκόνη
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
χτυπάμε  με το μίξερ  το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν  20 λεπτά περίπου
Ρίχνουμε τα κομμένα αμύγδαλα εναλλάξ με το αλεύρι
και συνεχίζουμε ζύμωμα με τα χέρια απαλά μέχρι η ζύμη μας να πλάθετε.
δεν τους παραζυμώνουμε γιατί δεν θα μας γίνουν αφράτοι και μαλακοί.
Τους πλάθουμε σε μπαλάκια και τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε   και τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με την βανίλια και κοσκινίζουμε σε μία πιατέλα λίγη από την ζάχαρη βανίλια .
Βάζουμε από πάνω τους κουραμπιέδες προσεχτικά κι όσο ακόμα είναι χλιαροί τους πασπαλίζουμε με άχνη βανίλια.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τους ξαναπασπαλίζουμε με άχνη βανίλια.
Σημείωση
Αν θέλουμε λιγότερο έντονη την γεύση του βουτύρου βάζουμε 1 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο και 1 φλυτζάνι φυτικό βούτυρο.
Και του χρόνου με υγεία !!!





Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πατάτες με μπέικον & μουστάρδα στο φούρνο !!!



Υλικά  μερίδες 4
8 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ξανά κομμένες στην μέση
7-8 φετούλες μπέικον κομμένες με το χέρι σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα αραιωμένη σε ένα ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι του νερού νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατατούλες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας
Ρίχνουμε από πάνω το λάδι την μουστάρδα αραιωμένη,το αλατοπίπερο,την ρίγανη ,τομισό ποτήρι νερό και το ψιλοκομμένο μπέικον .
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα .Πεντανόστιμο φαγητό !!!Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 





Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τόστ με πραλίνα φουντουκιού & μπανάνα !!

Υλικά
8 φέτες ψωμί του τόστ
3 κούπες γάλα
4 αυγά χτυπημένα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες

 κουταλιες της σούπας πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά και την κανέλα

 Μουσκεύουμε καλά τις φέτες τοστ μέσα στο μείγμα από το γάλα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτα και αλείφουμε τις μισές φέτες με πραλίνα φουντουκιού και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μπανάνες.

Τέλος κλείνουμε σαν σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες τοστ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες με λάδι!!



Yλικά
2 ποτήρια λάδι,η ηλιέλαιον
5-6 ποτήρια αλεύρι Αλατίνη,η,για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
χυμό ενός λεμονιού
1 φλυτζάνι κονιάκ
άχνη ζάχαρη για μέσα
1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού σόδα
1 κουτ.γλυκού αμμωνία
1 κουτ.γλυκού κανέλλα τριμμένη
 1/2 γαρύφαλλο
τρίμα λεμονιού-πορτοκαλιού
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη



Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να  .
δούμε ότι η ζύμη μας είναι εύπλαστη.
Πλάθουμε σε σχήμα τις αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο προσεκτικά μην μας αρπάξουν .
Όταν ψηθούν προαιρετικά τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τους τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη .Καλή επιτυχία !!!

Η συνταγή είναι μοναστηριακή από γνωστό μου καλόγηρο  .
.

 

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πορτοκαλόπιτα ,όταν την ψήνουμε μοσχοβολάει όλο το σπίτι !!!







Υλικά
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα 


Για την επικάλυψη 1/2 φλ. νερό
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. ζάχαρη

μερικές λεπτές λουριδίτσες από πορτοκάλι 

 Εκτέλεση


Σιρόπι 
Βάζουμε και βράζουμε τις λουριδίτσες να ξεπικρίσουν 2 φορές από 5 λεπτά σε νερό που βράζει
Δηλαδή  βράζει το νερό τις ρίχνουμε τις βράζουμε 10 λεπτά το χύνουμε και ξανά το ίδιο άλλη μία φορά
Βραζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί ζάχαρη νερό λουριδίτσες κι όταν κρυώσει το περιχύνουμε ομοιόμοφα επάνω στο γλυκο μας

Κέικ
 Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!

Σημείωση
Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη.








Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

--Μαρμελάδα πορτοκάλι !!

Υλικά
5-6 πορτοκάλια ολόκληρα
ζάχαρη όσο το βάρος των πολτοποιημένων πορτοκαλιών αφού πρώτα τα βράσουμε
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να τα σκεπάζει το νερό και βράζουμε για 30  λεπτά.
Αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα περίπου να δούμε να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
 Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες  ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ .
Οτι ζουμί βγάλει το κρατάμε.
Ζυγίζουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την ίδια ποσότητα σε βάρος ζάχαρη,δηλαδή 1 κιλό πολτός πορτοκάλι.1 κιλό ζάχαρη

Τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου στην κατσαρόλα μαζί με ότι χυμό μαζέψαμε όταν τα κόβαμε  να δέσει η μαρμελάδα μας.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού
Εντωμεταξύ βάζουμε τα βαζάκια που θα την τοποθετήσουμε την μαρμελάδα στο φούρνο να ζεσταθούν για να κλείσουν αεροστεγώς έτσι διατηρείτε περισσότερο καιρό .
Μόλις μας πήξει η μαρμελάδα την βάζουμε αμέσως μέσα στα βάζα και τα κλείνουμε καλά .Η μαρμελάδα θα πήξει λίγο περισσότερο όταν θα κρυώσει .Καλή επιτυχία!









Γαλοπούλα ,η, κοτόπουλο στο φούρνο ,η πιό εύκολη ,τέλεια πεντανόστιμη συνταγή !!! Φτιάξτε την !!!

Υλικά
1 Γαλοπούλα,η ένα μεγάλο κοτόπουλο,η δύο κανονικά σε μέγεθος κοτόπουλα
1/2 κούπα τσαγιού  χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα τσαγιού χυμό λεμονιού
1/2 κούπα τσαγιού λιωμένο βούτυρο
πατάτες ολόκληρες μικρούλες ομοιόμορφες κατά προτίμηση,η μεγάλες κομμένες σε σχήμα κυδωνάτες
αλάτι-πιπέρι
Γέμιση
250 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
250γραμ,κιμά χοιρινό
 1/2 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πακετάκι μικρό κουκουνάρι
1 κούπα τσαγιού κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα
1 χούφτα  κούπα τσαγιού σταφίδες ξανθές
Τα εντόσθια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι -πιπέρι
2 ποτήρια του νερού ζωμό κότας Maggi ηKnorr


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πουλερικά μας ,αν προτιμήσουμε γαλοπούλα κι έχει μαύρα στίγματα από τα φτερά τα αφαιρούμε με  ένα τσιμπιδάκι
Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τους χυμούς από πορτοκάλι και λεμόνι  και αλείφουμε το εσωτερικό συν αλάτι και πιπέρι.
Κρατάμε το υπόλοιπο μείγμα για το ψήσιμο.
Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε τις 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο.
Προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ,τον κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο,τα εντόσθια ,και σοτάρουμε γιο λίγα λεπτά να σκουρήνει ο κιμάς και τα εντόσθια .
Αμέσως προσθέτουμε το ρύζι,τις σταφίδες ,το κουκουνάρι ,τα κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα,
αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι και λίγο παραπάνω από το ζωμό  και μαγειρεύουμε  μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να σωθούν όλα τα υγρά περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Τοποθετούμε στο ταψί μας τις κομμένες κυδωνάτες πατάτες ,η, ολόκληρες τις μικρούλες πατατούλες.
Ρίχνουμε από πάνω τους 6-7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο  καθώς και το υπόλοιπο μείγμα που μας περίσσεψε μαζί και τον υπόλοιπο ζωμό κότας,αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά .
Γεμίζουμε το κοτόπουλο ,η την γαλοπούλα με το μείγμα γέμισης και κλείνουμε σταυρώνοντας σαν χι τα πόδια.
Κάνουμε χώρο στην μέση στο ταψί με τις πατάτες το τοποθετούμε το πουλερικό μας στην μέση και με ένα κουτάλι το περιχύνουμε με τον ζωμό από το ταψί .
Ότι γέμιση περισσέψει την τοποθετούμε στην άκρη του ταψιού σε μία γωνιά να ψηθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 βαθμούς αν είναι γαλοπούλα 4 ώρες περίπου υπολογίζουμε κιλό και 1 ώρα για να γίνει μαλακό το κρέας της .Ανοίγουμε πού και πού τον φούρνο και με ένα  κουτάλι με προσοχή περιλούομαι το κοτόπουλο η γαλοπούλα .Γίνετε πεντανόστιμη !!!Καλή όρεξη και του Χρόνου με πολύ Υγεία !!!!
Φωτό ενδικτεική από internet
Συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Mηλόπιτα Θεική !!!!

 
 


 Υλικά
Γέμιση
7 μήλα
3 κουταλιές σούπας κανέλα τριμμένη
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη ΄άσπρη ,η μαύρη
Ζύμη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
5 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 βανίλιες σκόνη
1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη άσπρη
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μήλα τα κόβουμε στα 4 τα καθαρίζουμε ,τα κόβουμε ξανά σε μικρές φετούλες  και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα λεκανάκι.
Ρίχνουμε μέσα το κονιάκ,την ζάχαρη,και την κανέλα .Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγη ώρα .
Ετοιμάζουμε την ζύμη .
Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με την ζάχαρη  καλά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ,το γάλα ,το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ ,τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο ταψί μεγέθους πιο μεγάλο από μία τούρτα την μισή ζύμη .Από πάνω αραδιάζουμε τα μήλα και ρίχνουμε και το ζουμί της μαρινάδας [κονιάκ ,ζάχαρη,κανέλα].
Τέλος από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη ,αν δεν τα  σκεπάσει καλά δεν πειράζει θα φουσκώσει .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 1 ώρα σχεδόν ,δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι ,αν βγεί στεγνό είναι έτοιμη .
Αφήνουμε να κρυώσει κι την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα .Καλή επιτυχία !!
 

Μπακαλιάρος με σάλτσα πιπεριάς ,πολύ νόστιμο φαγητό !!!




Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο [χρησιμοποίησα κατεψυγμένο ]
4  κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
2 πιπεριές κόκκινες [μπορούμε και Φλωρίνης]
1 πιπεριά πράσινη
1 ώριμη μεγάλη ντομάτα ψιλοτριμμένη
1 κουταλιά σούπας  μεγάλη ,η ,αλεύρι,η κορν φλάουρ [χρησιμοποίησα αλεύρι]
1και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
2 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο η,΄ελαιόλαδο αν νηστεύουμε
1/2 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας προαιρετικά
αλάτι,πιπέρι,μαιντανό
1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε σε φυσικό περιβάλλον τον μπακλιάρο ,τον πλένουμε καλά
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 φλυτζάνια νερό και το σέλινο.
Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε  και τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε και τον χυμό μισού λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά και το αποσύρουμε από την φωτιά.
Συγχρόνως ετοιμάζουμε την σάλτσα
Βάζουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε .
Διαλύουμε το κορν φλάουρ η το αλεύρι στο 1και 1/2 φλυτζάνι νερό .
Σε μία κατσαρολίτσα βαθιά βάζουμε το βούτυρο ,η το λάδι [κατ επιλογήν ]  μαζί και το κρεμμύδι το σκόρδο ,1/2 κουταλιά τις σούπας πελτέ [προαιρετικά ]και τις πολτοποιημένες πιπεριές ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας και το αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη και τον μαιντανό ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε και το φλυτζάνι νερό με το αλεύρι ,η κόρν φλάουρ  μαζί με 1 ποτήρι του νερού ζωμό από το ψάρι που βράσαμε .
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και βράζουμε μέχρι να δούμε ότι η σάλτσα μας έπηξε .
Βάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα ολόκληρα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα ,η ,τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα περιχύνουμε με την σάλτσα .Νοστιμότατο πιάτο !Καλή όρεξη
Σημείωση
Αν θέλουμε μπορούμε να καθαρίσουμε το ψάρι σε κομμάτια μεγάλα και να το ρίξουμε μέσα στην σάλτσα,διευκολύνει τα παιδάκια πιο πολύ .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


















Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μηλόπιτα αναποδογυριστή πανεύκολη !!





Υλικά
5 μήλα
250 γραµµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού Καστανή Ζάχαρη 
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
500 γραµµ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

 



Εκτέλεση


Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. 
 Αλείφουμε ένα παχύ στρώμα στη βάση του ταψιού και λίγο στα πλαϊνά. 
Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού µε την καστανή ζάχαρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. 
Στρώνουμε κυκλικά στη βάση του ταψιού φέτες µήλου. 
Χωρούν περίπου 3½ μήλα. 
Σε μπολ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5΄-6΄, να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά στο βούτυρο. 
 Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα, τα ψιλοκομμένα μήλα και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι. 
Τέλος βάζουμε τις σταφίδες και το καρύδι.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 170 °C, σε προθερµασµένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί 10΄ και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα. 

Mερίδες: 10
Συνταγή από την Αργυρώ   Μπαρμπαρίγου την φτιάχνω συχνά και είναι τέλεια !!