Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Φράουλα μαρμελάδα!!

Υλικά

1 κιλό φράουλες καθαρσμένες από το κοτσανάκι τους
700 γραμ ζάχαρη 
 χυμό από ένα λεμόνι
4 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια  και τις κόβουμε
στα 2 και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα  σε στρώσεις με την ζάχαρη.Ρίχνουμε και το κονιάκ και τις αφήνουμε  αρκετή ώρα ( πάνω σπό μία )
να βγάλουν το σιρόπι τους. 
Βάζουμε τις φράουλες σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά προσέχοντας γιατί φουσκώνουν  και αφρίζουν μερικές φορές  κατεβάζουμε την θερμοκρασία μέχρι να κάτσει  ο αφρός και συνεχίζουμε.
Πέντε λεπτά  πρίν το τέλος προσθέτουμετον χυμό λεμονιού
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε πατώντας στα  τοιχώματα τις κατσαρόλας τις φράουλες να  λιώσουν και να μείνουν κομματάκια.
Αν θέλουμε να είναι εντελώς λιωμένη η μαρμελάδα μας την παιρνάμε όταν κρυώσει από το μπλέντερ και την ξανά ρίχνουμε μέσα στην  κστσαρόλα.
Την άλλη μέρα αν δεν έχει δέσει την βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Οταν κρυώσει την βάζουμεσε βάζακαι την διατηρούμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος πχ ντουλάπι .
Μετά το άνοιγμα του βάζου την  βάζουμε πάντα στο ψυγείο  .

*Βερίκοκο παγωτό τέλεια γεύση!!


Υλικά
500 gr βερύκοκου
250 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα βερύκοκα στο multi. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον πολτό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από την φωτιά. Αφήστε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Μετά από 45′ λεπτά, ανακατεύετε με πηρούνι το παγωτό, ώστε να σπάσετε τους κρυστάλλους που θα δημιουργούνται. Θα ακολουθήσετε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45′ λεπτά. Για να δώσετε βελούδινη υφή στο παγωτό, επαναλάβετε την διαδικασία, όσες περισσότερες φορές μπορείτε! Ολοκληρώστε, βάζοντας το παγωτό στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και έπειτα στην κατάψυξη σε μεταλλικό μπώλ που κλείνει.

Σουφλέ τυριών & αλαντικών!!

Υλικά
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
350 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
360 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
10 κ. σ. κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και πιπέρι
2 μεγάλες πατάτες
1 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο – λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με βούτυρο και αλευρωμένο ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα του σουφλέ πάνω στις πατάτες και τις καλύπτουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ˚C για 25-30′.
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατόπιτα εύκολη Θεική!!


  • 1 φλ. βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
  • 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Γλάσο
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
  • Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
  • Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.

Κολοκυθοκεφτέδες φανταστικοί !!!

Υλικά
1 κιλό μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια, πλυμένα και καθαρισμένα
200 γρ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα των κεφτέδων)
ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αδειάζουμε σε ένα ψιλό σουρωτήρι και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά, να στραγγίξουν καλά από τα υγρά. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε, μέχρι να αναμειχθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι το μείγμα να σφίξει.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, μεγέθους μικρού καρυδιού. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε τους κεφτέδες. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, σε δόσεις, για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.


Πίτα πατάτας εξαιρετική!!

5 πατάτες , περίπου 1 κιλό
60 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5 φέτες ζαμπόν
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 αυγά μόνο τους κρόκους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νέρο τόσο ώστε να σκεπαστούν.
Προσθέτουμε αλάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά ώστε να βράσουν οι πατάτες μας για περίπου 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν. Βουτυρώνουμε τα τοιχώματα και τη βάση μιας φόρμας για τάρτα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 15γρ. βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 4 – 5 σε μέτρια θερμοκρασία, να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τα από τη φωτιά και κρατάμε το μείγμα στην άκρη

 Ετοιμάζοντας την πίτα μας.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το μύλο λαχανικών σε λεπτό κόπτη ώστε να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τους κρόκους των αβγών έναν έναν. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε στο μείγμα της πατάτας τα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τούρτας μας.Ξεφορ
μάρουμε την τούρτα την κόβουμε σε τριγωνικές μερίδες και τη σερβίρουμε ζεστή.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μαρμελάδα σύκο η τέλεια!!!

Υλικά 
2.5 κιλά σύκα
800 γρ. – 1 κιλό ζάχαρη
2 κ.σ. Cointreau ή Grand Marnier
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλυτζάνι νερό
1 στικάκι κανέλα
Ετοιμασία
Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα κόβετε στα 4 αφού πρώτα τα πλύνετε καλά. Τα βάζετε σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και τ’ ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα για μια ώρα
Μαρμελάδα: Βάζετε το μείγμα σε ψηλή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, μαζί με την κανέλα ξυλάκι..Ανακατεύετε συνέχεια ανά 5 λεπτά και μετά τα 40′-45′ αφαιρείτε την κανέλα.Σ’ αυτή τη φάση οι φλούδες έχουν αρχίσει να μαλακώνουν. Αν είναι σκληρές και παχιές (όπως στα σύκα που βλέπετε στις φωτογραφίες) βολεύει να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός και να τις πολτοποιήσετε τελείως. Αν είναι σχετικά μαλακές και λεπτές και προτιμάτε να μείνουν στη μαρμελάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη κουτάλα ή το εργαλείο του πουρέ για να διαλύσετε σε μικρότερα κομμάτια. Στην 1 ώρα περίπου η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Αποθήκευση
Βάζετε την μαρμελάδα σύκο σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρείτε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Για να αποστειρώσετε τα βάζα είτε τα βράζετε σε λίγο νερό για 3-4 λεπτά, είτε τα βάζετε στο φούρνο στους 100º C για 10 λεπτά.

Σπιτική λεμονάδα !!!


Υλικά
500 γραμ. Χυμό από φρέσκα λεμόνια
500 γραμ. ζάχαρη
200 γραμ.νερό
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.

3. Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια.
Συνταγή που φτιάχνω χρόνια από Argiro.gr
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Σοκολατάκια με γέμιση ινδοκάρυδο !!!


Υλικά

3 σοκολάτες κουβετούρα των 125 γραμ

3 κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο

250 γρ.καρύδα

200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1και  1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

2 Βανίλιες




Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη την άχνη.
τις βανίλιες και την καρύδα .[ολα μαζί ]
Με το χέρι πλάθουμε η στρογγυλά η μακρόστενα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στρωμένο και τα ψήνουμε ελαφρώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά προσοχή μην αρπάξουν .

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και λιώνουμε σε κατσαρολίτσα σε Μπεν Μαρί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τις κουβερτούρες με το καλαμποκέλαιο.
Παίρνουμε  τα  μπαλάκια καρύδας και με την βοήθεια 2 πιρουνιών τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα .
Τα τοποθετούμε πάλι επάνω σε λαδόχαρτο  να κρυώσουν εντελώς στο ψυγείο.
Είναι πολύ όμορφα σε γεύση !!! Καλή επιτυχία !!!
Σημείωση
Μπορούμε να αποφύγουμε το ψήσιμο και να τα αφήσουμε μόνο να παγώσουν καλά και να τα βουτήξουμε στην λιωμένη σοκολάτα .Με το ψήσιμο γίνονται λίγο πιο τραγανά .


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κέικ σιροπιαστό αμυγδάλου ,εύκολο και πεντανόστιμο !!



Υλικά
2 κούπες φαρίν απ
1 βιτάμ κυπελάκι
1 και 1/2κούπα τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
2 κούπες τσαγιού αμύγδαλα χωρίς την φλούδα τους
1/2 κούπα τσαγιού γάλα
1 κουτ.γλυκού κανέλα
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες

Σιρόπι
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού νερό
1 κουτ.σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα σχετικά και τέλος προσθέτουμε την φαρίνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα ανάλογα τον φούρνο.
Κάντε το τέστ του μαχαιριού βυθίζοντάς το να δείτε αν έχει ψηθεί.
Για το σιρόπι η εκτέλεση είναι να βράσουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά να το αφήσουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ το ρίχνουμε από πάνω από το γλυκό μας .
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου η κομμένο αμύγδαλο .
 
 
 

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος βουτύρου γεμισμένος με παγωτό!!

 Υλικά
Σιρόπι
1και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2και 1/2 ποτήρια νερού νερό
1 ξύλο κανέλας
μερικά γαρύφαλλα
φλούδα από 1 λεμόνι
λίγες σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι .
Ανακατεύουμε να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Υλικά για τον χαλβά
1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο
1 κούπα γεμάτη καλά σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ



Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το αμύγδαλο φιλέ και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρντιστούν ,όχι όμως να αρπάξουν να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει  και να τραβήξει όλο το σιρόπι .
Το ανακατεύουμε μέχρι να το δούμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας,τότε το κατεβάζουμε και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία να γίνει χλιαρός.
Βγάζουμε από την κατάψυξη περίπου μισό κιλό παγωτό και το αφήνουμε να  ξεπαγώσει λίγο να γίνει μαλακό .
Παίρνουμε ένα μπολ και το ντύνουμε με μεμβράνη .
Ρίχνουμε μέσα το τον μισό σχεδόν χαλβά  και με  ένα κουτάλι κάνουμε βαθούλωμα μεγάλο .
Ρίχνουμε μέσα το παγωτό και με την βοήθεια ενός πιάτου τον ισιώνουμε .
Βάζουμε από πάνω τον υπόλοιπο χαλβά και ξαναστρώνομαι ομοιόμορφα.
Με την βοήθεια ενός πιάτου μεγαλύτερο από το μπολ αναποδογυρίζουμε ,και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε να παγώσει πολύ καλά,και μετά απλά τραβάμε την μεμβράνη.
Σερβίρουμε και μπορούμε να γαρνίρομαι με βύσσινο ,η κεράσι γλυκό κουταλιού.Καλή επιτυχία!!  
Συνταγή από Roula"s sweet  corner









Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παγωτό πορτοκάλι ! Πανεύκολο μυρωδάτο δροσερό!!


Υλικά συνταγής
 1 1/2 κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
2 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα  ζάχαρη 
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια μασουράκι  

  Εκτέλεση
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί (ανάλογα με την παγωτομηχανή, θα χρειαστεί 25 - 40 λεπτά).
Βγάζετε από την παγωτομηχανή και ή σερβίρετε αμέσως ή φυλάτε το παγωτό σε μπολ στην κατάψυξη. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το μισή ώρα στη συντήρηση του ψυγείου να μαλακώσει λίγο.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες περίπου, το χτυπάτε να αφρατέψει.
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου και την φτιάχνω συχνα χωρίς παγωτομηχανή και γίνετε τέλειο !!
Από πάνω προσθέτω σιροπάκι πορτοκαλιού που παίρνω από το βάζο γλυκό πορτοκάλι  που έχω φτιάξει αλλά είναι εξ ίσου ωραίο και σκέτο !! 

Παγωτό λεμόνι!! Μυρωδάτο και δροσερό!!!



 2 λεμόνια
γιαούρτια 200 γραμμαρίων το κάθε ένα 
1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
1 κεσεδάκι γάλα εβαπορέ
2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
2 κεσεδάκια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄.
 Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά.
Τα λεμόνια να είναι φρέσκα και ακέρωτα.



 Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα λεμόνια το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
 Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά η ζάχαρη, περίπου 30΄. Όταν το βγάλουμε η ζάχαρη θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι.
 Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό.
 Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
 Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή.
 Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε.
 Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα.
 Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη.
 Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε.
 Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε σκέτο αλλά και με σιρόπι λεμονιού 

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Βερίκοκα τάρτα ,η Βερίκοκα κέικ αναποδογυριστό. Τέλειο γλυκό!!!

Zύμη Αν προτιμήσετε σε τάρτα
125 γρ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο παγωμένο  σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. σούπας νερό

Για τη γέμιση:

13 - 14 βερίκοκα, χωρίς τα κουκούτσια, στη μέση
3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση Ζύμης
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με το αλεύρι για 1 - 2 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν σβόλοι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να προκύψει ένα  ζυμάρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30΄.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Μ' ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Γέμιση: Βάζουμε τα βερίκοκα πάνω από τη ζύμη, όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Αναποδογυριστό κέικ  [Αυτόν φτιάχνω συχνά ]
Υλικά
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη καστανή
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
14  βερίκοκα  οχι γινομένα [προσοχή σε αυτό[ χωρισμένα στην μέση χωρίς το κουκούτσι
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ.σούπας ζάχαρη  κρυσταλική
1 πρέζα αλάτι
125 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουτ., σούπας γιαούρτι η 4 κουτ.σούπας γάλα
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ 

Εκτέλεση
 Χρησιμοποιούμε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή μικρό ταψάκι 25 εκ.
 Το βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και κρατάμε χωριστά 2 κ.σ. από το μείγμα. Ρίχνουμε τα βερίκοκα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με κανελοζάχαρη. Τα στρώνουμε στο ταψί ακτινωτά ώστε να το καλύψουμε όλο. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 2΄-3΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι,η το γάλα και το κονιάκ.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι. Δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι και με κουτάλι ή με σπάτουλα. Ύστερα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα βερίκοκα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 170°C για περίπου 40΄. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν ψήθηκε η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 1 ώρακαι την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Τη σερβίρουμε και με παγωτό βανίλια

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Τζίζκέικ με γέμιση άσπρη κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας ,Θεικό!!

Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για τη βάση
400 γραμμάρια μπισκότα θρυμματισμένα
220 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό

 Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)


Για την επικάλυψη γκανάζ
120 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο


Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα,παίρνουμε το μισό  το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Ξανακάνουμε το ίδιο να έχουμε 2 βάσης 


Για τη γέμιση
Αφού κρυώσουν οι  βάσης . Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να αφρατέψει αλλά όχι να σφίξει, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα του μπισκότου το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο και σκεπάζουμε μετά με την άλλη βάση.Στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας που έχει κρυώσει.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε

.
Για την επικάλυψη γκανάζ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο τέλος καλύπτουμε το cheesecake με τη γκανάζ.
Σημείωση
Μπορούμε να χωρίσουμε τα υλικά τις βάσης στην μέση σε ποσότητα και να φτιάξουμε 1 βάση ,στρώση μετά με την κρέμα κι από πάνω αφού το αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο να βάλουμε την επικάλυψη σοκολάτας ,γίνετε το ίδιο ωραίο και είναι πιό οικονομικό και γρήγορο .