Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Κοτόπουλο στην σακούλα για διαφορετική γεύση !!!


  •  
  •  
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 2 κουταλάκια κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια
  • 1 σακούλα ψησίματος για  φούρνο
  •  
  •  
  • Εκτέλεση .
  • Τα βάζουμε όλα τα υλικά μαζίμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι ,ανακατεύουμε να πάνε παντού τα τοποθετούμε στην σακούλα ψησίματος την τρυπάμε λίγο με το πιρούνι μην μας σκάσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 με 200 βαθμους .Η γεύση δεν περιγράφετε !!!Λουκούμι !!
  • Εδώ χρησιμοποίησα μόνο μπουτάκια φρέσκια ρίγανη και φυλαράκια δυόσμου !!!.



Ζαμπονοτυρόπιτα πανεύκολη !!! Δοκιμάστε την !!

Υλικα
1 πακέτο σφολιάτα (περιέχει 2 φύλλα )
250 γραμ.γραβιέρα
250 γραμ.γκούντα
250 γραμ.κασέρι
250 γραμ.ζαμπον ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας κέτσαπ
Λίγη ρίγανη
Πιπέρι
1 αυγό
Σουσάμι
Εκτελεση
Τρίβουμε όλα τα τυριά  στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Λαδώνουμε ενα παραλληλόγραμο ταψί και στρώνουμε το ενα φυλλο σφολιάτας.
Απλώνουμε από πάνω μία στρώση κέτσαπ και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και λίγο πιπέρι.Αδειάζουμε μέσα όλη την γέμιση τυριά και ζαμπόν και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Χαράζουμε ελαφρά να δημιουργηθούν κομμάτια  και με ενα πινελάκι την αλείφουμε με το αυγό που το χτυπήσαμε λιγο σε ενα μπολάκι και πασπαλίζουμε  με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά.Καλή επιτυχία.
Συνταγή σπό την φίλη  Φαίη.

Πουτίγκα πανεύκολη με υπέροχη γεύση !!!!

Υλικά
3 κουταλιές σούπας σταφίδα ξανθή
2 κουταλιές σούπας μπράντι
1/2 κούπα  τσαγιού ζάχαρη
1 φάκελο ζελέ λεμόνι
1 άνθος αραβοσίτου λεμόνι
3 κρόκους αυγού
1/2 κούπα τσαγιού γάλα κρύο
3 και 1/2 κούπες τσαγιού γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ κομμένα σε μικρά κομματάκια ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια  χοντροκομμένα.
Εκτέλεση
Μουσκεύομαι τις σταφίδες με το μπράντι
Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με την ζάχαρη.το ζελέ λεμόνι τους 3 κρόκους αυγού και το κρύο γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το καυτό γάλα  και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα.
Οταν  πήξει σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα και ρίχνουμε μέσα το 1/4 από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το 1/3 τις κρέμας τα σαβαγιάρ με τα καρύδια
Επαναλαμβάνουμε τελειώνοντας με κρέμα.
Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
.Ευχαριστώ την Φαίη για την συνταγή.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τζίζ κέικ κόλαση σκέτη !!!!

Υλικα : 
1 πακέτο πτι-μπερ & 8 μπισκότα
1 βούτυρο soft
λίγη κανέλα
1 κουτί μόρφατ
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κουτί τυρί κρέμα (βάζω φιλαδέλφια) - 200γρ
1 φλυτζανάκι χυμό λεμόνι
1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους.....
Eκτελεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια μπισκότα & βούτυρο & κανέλα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα, την οποία στρώνουμε σε φόρμα κουμπωτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα χτυπάμε τη μόρφατ & 3 κουταλιές της σούπας νερό & 2/3 ζαχαρούχου & τυρί κρέμα & λεμόνι και τα στρώνουμε πάνω στη βάση. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ με μια κουταλιά κονιάκ και μια κουταλιά νερό, τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στο ψυγείο.

Συνταγή τις φίλης Φαίης

Πίτσα με οικονομικό τρόπο πεντανόστιμη !!

Οι εποχές δύσκολες ψάχνουμε λοιπόν οικονομικούς τρόπους  ιδέες και λύσεις για το καθημερινό μας .
Εδώ η συγκεκριμένη πίτσα σε πολύ μεγάλο ταψί στοιχίζει  μόνο 5 ευρώ σχεδόν και χορταίνει ολόκληρη οικογένεια ,συν τα παιδάκια που τους αρέσει ιδιαίτερα !!!Και αν έχετε ορισμένα από τα υλικά στο σπίτι στοιχίζει πολύ λιγότερο όπως στοίχισε σε μένα μόνο περίπου στα 4 και κάτι  ευρώ !!!


Υλικά
Για το υπέροχο ζυμάρι
 1 και 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας λάδι
3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ η φρέσκο
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού βασιλικό ξερό ,η ρίγανη κατά προτίμηση 


Για την ολοκλήρωση τις πίτσας 
1και 1/2  κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 πιπεριά πράσινη
αν έχετε, κι αν σας αρέσουν, 1 κουτάκι μικρό μανιτάρια
Αλαντικά και τυριά διάφορα [διαβάστε παρακάτω για πιό οικονομικά πως τα αγοράζετε .]
3-4 φετούλες Μπέικον [αν υπάρχει αλλά στοιχίζει λίγο και νοστιμίζει πολύ ]

Φτιάχνουμε το ζυμάρι .
Σε λεκανίτσα αδειάζουμε το αλεύρι ,σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά ,την ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι ,προσθέτουμε το γάλα ,το αλάτι ,το λάδι ,την ζάχαρη ,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά νεράκι να δούμε να γίνει μία ζύμη εύπλαστη και να μήν κολλάει στα χέρια μας .Αν σας πέσει πολύ νερό προσθέστε λίγο λίγο ,αλεύρι .
Αφήστε την λίγο στην άκρη να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Σε ένα μπρικάκι  βάζουμε μισό ποτήρι νερο ,τον πελτέ ντομάτα,αλάτι,λίγη ζάχαρη ,2 κουταλιές σούπας λάδι ,και τον βασιλικό [αλλοι προτιμούν ρίγανη ] ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.

 Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού,βάζουμε στην μέση το ζυμάρι μας και με το χέρι ,η ένα μικρό πλάστη το ανοίγουμε σηκώνοντας λίγο στα πλαινά τοιχώματα τις άκρες.
Με τα δάχτυλα πατάμε το ζυμάρι αφού στρωθεί σε όλο το ταψί να δημιουργήσουμε μικρές λακουβίτσες να σταθεί η σάλτσα μας.
Ρίχνουμε την σάλτσα απλώνοντας με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης .
Από πάνω στρώνουμε ότι αλαντικό ,μετα ότι τυρί που να λιώνει πχ γκούντα η φέτες του τόστ,λίγο μπέικον εδώ κι εκεί ψιλοκομμένο για μυρωδιά ,αν υπάρχουν λίγα μανιτάρια κονσέρβας [υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ οικονομική συσκευασία ] και  τέλος την πιπεριά σε ψιλοκομμένους κρίκους .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 18ο βαθμούςμέχρι να ψηθεί το ζυμάρι και να λιώσουν τα τυριά .Πραγματικά υπέροχη !!!

Σημείωση
Για να στοιχίσει πολύ οικονομικά ζητήστε και αγοράστε από  το σούπερ μάρκετ οτι τυριά και αλαντικά τους απομένουν .Ολα τα σούπερ μάρκετ έχουν αποκόματα και τα πουλάνε πολύ φθηνά και  είναι σε ποικιλία για ομορφότερη γεύση ακόμα.
Δεν χρειάζετε το τυρί να είναι τριμμένο μια και λιώνει κατά το ψήσιμο .




Η συγκεκριμένη πίτσα σε ταψί πολύ μεγάλο για 5-6 ατομα από 2 μεγάλα κομμάτια  και περίσσεψε στοίχισε
Αλαντικά και  τυριά 2.30
πιπεριά 0,48
μπέικον 0.90
μανιτάρια  προσφορά 3 κουτάκια μικρά 1,30
αλεύρι,μαγιά ξερή,πελτές ντομάτας ,αλάτι ,βασιλικός κ.τ.λ υπήρχαν στο ντουλάπι .




Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

*Γλυκάκι με φρούτα ψυγείου,μούρλια γεύση!!

Υλικά
1/2  κιλό γιαούρτι
2 φακελάκια ζελε ανανά
1 μεσαία κομπόστα ροδάκινο
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
3/4 κούπας τσαγιού λιωμένο  βούτυρο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο λιωμένο .
Ανακατεύουμε να γίνουν μία μάζα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο πάτο του σκεύους πατώντας το να γίνει  ίσιο.
Διαλύουμε τα 2 φακελάκια ζελέ σε 2 ποτήρια νερού  ζεστό νερό.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερού ζουμί από την κομπόστα.
Αφού κρυώσει ανακατεύουμε και το γιαούρτι και τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα  τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Το ρίχνουμε από πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.Είναι πραγματικά υπέροχο .Καλή επιτυχία!!
Συνταγή τις φίλης Φαίης

*Δροσερό γλυκάκι ψυγείου !! Μούρλια γεύση!!!

Υλικά
1/2  κιλό γιαούρτι
2 φακελάκια ζελε ανανά
1 μεσαία κομπόστα ροδάκινο
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
3/4 κούπας τσαγιού λιωμένο  βούτυρο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο λιωμένο .
Ανακατεύουμε να γίνουν μία μάζα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο πάτο του σκεύους πατώντας το να γίνει  ίσιο.
Διαλύουμε τα 2 φακελάκια ζελέ σε 2 ποτήρια νερού  ζεστό νερό.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερού ζουμί από την κομπόστα.
Αφού κρυώσει ανακατεύουμε και το γιαούρτι και τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα  τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Το ρίχνουμε από πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.Είναι πραγματικά υπέροχο .Καλή επιτυχία!!
Συνταγή τις φίλης Φαίης

Μπιφτέκια από κοτόπουλο αφράτα και ζουμερά με απίστευτη γεύση!!


Υλικά
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κέρατο κόκκινη
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
1 κολοκύθι
Αλάτι- πιπέρι- κάρυ
2 φέτες ψωμί του τόστ ( η φρυγανιά όσο πάρει )
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1-2 καρότα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ την πιπεριά τα καρότα το κρεμμύδι το κολοκύθι τον μαϊντανό τον δυόσμο και το λάδι να πολτοποιηθούν.
Βάζουμε σε μπολ τον κιμά το αλάτι το πιπέρι το κάρυ το βρεγμένο ψωμί λ και το
μείγμα που πολτοποιήσαμε και τα ζυμώνουμε πολύ καλά όλα μαζί.
Αν κολλάει στα  χέρια προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
Τα σκεπάζουμε και  τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν 30 λεπτά.
Τα  βγάζουμε τα πλάθουμε σε μπιφτέκια ( γίνονται 12 μπιφτέκια ) τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο  για να μην κολλάνε .
Ψήνουμε σε ζεστή σχάρα περίπου για 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Συνοδεύουμε με ρύζι με βρασμένα λαχανικά κ.τ.λ..

Καλή επιτυχία!!

Πιροσκί ή περεσκία ή πισία--Οτι καλύτερο !!!


Υλικά
Ζύμη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 και 1/2 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό
1/2 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.σούπας αλάτι
1 κ.σούπας λευκό ξύδι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γραμ.περίπου αλεύρι
Γέμιση
5-6 πατάτες μεγάλες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μικρό μαϊντανό
Αλάτι- πιπέρι-ρίγανη
Προαιρετικά λίγη φέτα
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε την ζύμη  ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
Η  ζύμη πρέπει να είναι μέτρια  ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ ρευστή.
Την αφήνουμε σε θερμό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο ( 1/2 με 1 ώρα )
Γέμιση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο  νερό.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και 1/2 κούπα  από το νεράκι που βράσανε.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μαϊντανό και λίγο λάδι .
Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο τυρί φέτα.
Ανακατεύουμε ελαφρώς.Βάζουμε σε ένα πιατάκι λάδι και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας και πλάθουμε κάθε πιροσκί.
Κόβουμε με λαδωμένο δάχτυλα 1 μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε   μακρόστενο βάζουμε γέμιση  κατά μήκος κλείνουμε  σαν βαρκούλα  και αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστούν και τηγανίζουμε .Καλή όρεξη!!

Ψωμί -ψωμάκι από τα χεράκια μας !!

Υλικά
1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμ. νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
λίγο σουσάμι
1 κουτ.σούπας κοφτή αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με σύρμα το μισό νερό σε λεκανίτσα και  προσθέτουμε την ζάχαρη την μαγιά [ανακατεύοντας πάντα ] και το μισό αλεύρι να γίνει χυλός ,κι αμέσως προσθέτουμε το αλάτι ,και το λάδι ,ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πλέον και προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Φτιάχνουμε ζυμαράκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες σκεπασμένο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250και βάζουμε μέσα σκέτη την γάστρα να κάψει σκεπασμένη .
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 μπαλίτσες ,τοποθετούμε την μία μέσα στην ζεστή γάστρα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε μέχρι να το δούμε να έχει ψηθεί και ροδίσει .Αυτό ήταν όλο κι έχουμε ένα υπέροχο σπιτικό ψωμάκι !!!
Ευχαριστώ Φαίη για την συνταγή !!






Οι φωτογραφίες δείχνουν βήμα βήμα πως το ετοιμάζουμε .

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

*Γλυκό ψυγείου με φρούτα .Μούρλια γεύση!!

Υλικά
1/2  κιλό γιαούρτι
2 φακελάκια ζελε ανανά
1 μεσαία κομπόστα ροδάκινο
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
3/4 κούπας τσαγιού λιωμένο  βούτυρο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο λιωμένο .
Ανακατεύουμε να γίνουν μία μάζα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο πάτο του σκεύους πατώντας το να γίνει  ίσιο.
Διαλύουμε τα 2 φακελάκια ζελέ σε 2 ποτήρια νερού  ζεστό νερό.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερού ζουμί από την κομπόστα.
Αφού κρυώσει ανακατεύουμε και το γιαούρτι και τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα  τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Το ρίχνουμε από πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.Είναι πραγματικά υπέροχο .Καλή επιτυχία!!
Συνταγή τις φίλης Φαίης

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

*Γλυκό κεράσι ψυγείου !!

Προσθήκη λεζάντας
Υλικά

1 πακέτο σαβαγιάρ
Λίγο φρέσκο γάλα και λίγο λικέρ κεράσι η ότι άλλο ποτό.
2-3 κουταλιές σούπας σιρόπι από  γλυκό κεράσι
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης και το ανάλογο γάλα που γράφει στην συσκευασία
2 φακελάκια ζελέ κεράσι άρωμα
1 κούπα τσαγιού μαρασκίνο κερασάκια κομμένα στην μέση.





Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ όπως μας υποδεικνύει η συσκευασία και τον τοποθετούμε στο ψυγείο να μισοκρυώσει.
Απλώνουμε τα σαβαγιάρ σε ενα πυρέξ στην σειρά και τα ραντίζουμε  με το γάλα 
Και το ποτό που έχουμε ανακατέψει σε ενα μπολάκι μαζί πρώτα.
Δέν αναφέρω ποσότητα θέλουμε μόνο να τα ραντίσουμε να βραχούν λίγο να  μαλακώσουν
Από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι κεράσι.
Ετοιμάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες και την σπιλώνουμε από πάνω από τα σαβαγιάρ.
Σκορπίζουμε τότε τα κερασάκια από πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα  και την αφήνουμε να κρυώσει
Ελέγχουμε το ζελέ δεν  θέλουμε να εχει παγώσει και σταθεροποιηθεί πολύ γιατί δεν θα απλώνετε ωραία επάνω στην κρέμα  Θέλουμε να είναι σαν παχύρευστο υγρό.
Οταν λοιπόν πάρει αυτήν την μορφή την στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την κρέμα.Την στρώνουμε με προσοχή ομοιόμορφα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.Καλή επιτυχία!!



Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!!

Υλικά
1 κόκκινη φαρίνα 500 γραμ.
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο
350 γραμ. Φέτα
Τριμμένο τυρί ότι θέλετε λίγο
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα  τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό να κολλάει λίγο στα χέρια.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα τα πατάμε λίγο και τσ τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί τα αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο αυγού να γυαλίσουν
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Σημείωση
Η συγκεκριμένη συνταγή επιδέχεται πολλές παραλλαγές όπως αντί για τυρί φέτα να βάλουμε τριμμένο τυρί η ζαμπόν η μπέικον η ελιές και γενικά ότι τραβάει η όρεξη μας και νομίζουμε ότι ταιριάζει.Προσοχή αν τα τυριά είναι αλμυρά  δεν βάζουμε αλάτι Αν τα θέλουμε πιο πικάντικα βάζουμε 1/2 πρέζα αλάτι.


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τούρτα με μακαρόνια φανταστικο!!!

Υλικά
500 γραμ.ζυμαρικό ριγκατονι
500 γραμ.κιμά ανάμεικτο
400 γραμ ντοματάκι κονκασέ
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κανέλα
Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βράζουμε το ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και ταπασπαλίζουμε με λίγο και από τα  δύο ειδών τυριά  και ανακατεύομαι καλά.
Παίρνουμε την φόρμα με  το τσέρκι ( αυτή με το στεφάνι που ξεκουμπώνει.
Την βουτυρώνουμε και  τοποθετούμε τα ριγκατόνι γύρω γύρω όρθια κάθετα σε  όλη την επιφάνεια τις φόρμας γύρω γύρω. Οσα περισσέψουν τα ρίχνουμε στην επιφάνεια  τις φόρμας.
Σε ένα τηγάνι  βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι και σοτάρουμε τα δύο ειδών κιμά.
Προσθέτουμε το κονκασέ την κανέλα το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη  και 1 ποτηράκι κρασιού νερο.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα του.
Ρίχνουμε το μίγμα από το κιμά πάνω από τα  μακαρόνια και από πάνω προσθέτομαι τα δύο ειδών τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο 180 βαθμούς  να  πάρει χρώμα από πάνω.
Οταν κρυώσει  κόβετε σε  κομμάτια .Είναι πολύ εμφανίσιμο και για  μπουφέ.
Καλή επιτυχία σε  οσους το δοκιμάσουν !!!
Ευχαριστώ την φίλη Φαίη !

Κοτόπουλο μεθυσμένο !!!!

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
1 κουτ.γλυκού κοφτή κανέλα
Λίγα φιλαράκια βασιλικό
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Πιπέρι αλάτι
2 κουταλιές σούπας πελτέ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο  και τα σκουπίζουμε .
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για  λίγα  λεπτά.
Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας  με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
Αμέσως ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε να εξατμιστεί περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό προσθέτουμε και την κανέλα τον βασιλικό προσθέτουμε και ένα ποτήρι  νερό ζεστό.
Χαμηλώνουμε  την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου  για 40 λεπτά.Αφαιρούμε στο τέλος το καπάκι  δυναμώνουμε την φωτιά να δέσει  η σάλτσα .Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ,μακαρόνια, πουρέ, η ρύζι.
Συνταγή τις φίλης Φαίη !