Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Κιουνεφέ το “Ανατολίτικο” Απολαύστετο !!!






Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό. Κιουνεφέ το “Ανατολίτικο”. Ένα ανατολίτικο γλύκισμα πολύ εύκολο στη παρασκευή του και πολύ πολύ νόστιμο στη γεύση του, που πραγματικά θα το απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

    Για το κιουνεφέ:
    1 πακέτο [1/2 κιλό] φύλλο κανταΐφι
    1 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδος λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα ταψιού
    450 γρ. μοτσαρέλα σκληρή τριμμένη
    Για το σιρόπι:
    400 γρ. ζάχαρη
    270 ml νερό
    χυμός 1/2 λεμονιού
    1 καψουλίτσα βανίλιας
    Για γαρνίρισμα:
    80 γρ. φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα


Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. περίπου.

    Για το κιουνεφέ:
 Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 2 ίσα μέρη, το ανοίγουμε με τα χέρια μας να αφρατέψει και το πιέζουμε ελαφρώς να “σπάσει” σε μικρότερα κομματάκια. Τοποθετούμε στο ταψί τη μισή ποσότητα και τη πιέζουμε με τα χέρια μας να γίνει επίπεδο και να καλύψει ισομερώς όλη τη βάση του ταψιού. Το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
    Τρίβουμε το τυρί [ή ζητάμε να το τρίψουν όταν το αγοράζουμε] και πασπαλίζουμε όλη τη ποσότητα τυριού, ισομερώς, πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο κανταΐφι. Απλώνουμε  από πάνω το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι και  περιχύνουμε τι γλυκό παντού με το υπόλοιπο βούτυρο. Το ψήνουμε  στο προθερμασμένο φούρνο για 45΄λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
    Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λεμόνι και τα βράζουμε για 4 λεπτά από τη στιγμή που έλθουν σε σημείο βρασμού.
    Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Το αφήνουμε απορροφήσει καλά το σιρόπι του και να μισοκρυώσει, το πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνοδεύστε το με παγωτό καϊμάκι και απολαύστε το !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή 

-Πατάτες “ογκρατέν” πανεύκολες!!!




Υλικά συνταγής

    1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
    2 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    3/4 φλ. τσαγιού γάλα
    1 1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    300 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
    αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη κρέμα, το γάλα, το θυμάρι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να συνδυαστούν σε μια ομοιογενή κρέμα.
    Παίρνετε ένα μεγάλο οβάλ πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 33 Χ 22 εκ. και βάθος 5 εκ. το λαδώνετε και βάζετε μια στρώση από τις πατάτες [περίπου το 1/4 από τις κομμένες πατάτες]. Αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω μια στρώση από το 1/4 μείγμα κρέμας και το 1/4 από το τριμμένο τυρί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματισθούν 4 στρώσεις συνολικά.
    Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Συνταγή

Σοκολατόπιτα πανεύκολη με 3 μόνο υλικά!





Μια πανεύκολη συνταγή για μια λαχταριστή, πεντανόστιμη, Σοκολατόπιτα με 3 μόνο υλικά. Μια σοκολατόπιτα για τους λάτρεις της σοκολάτας, που θα αγαπήσετε και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

    1 πακέτο φύλλο κρούστας
    1 φλ. τσαγιού βούτυρο [μισό γάλακτος/ μισό μαργαρίνη]
    600 γρ. σταγόνες σοκολάτας [300 γρ. κουβερτούρας + 300 γρ. γάλακτος]
    ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί 32 X 22 εκ. περίπου. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις δύο ειδών σταγόνες σοκολάτας.
    Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλο κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα. Πασπαλίζετε από πάνω ισομερώς τις σταγόνες σοκολάτας και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και αυτά ένα ένα.
    Αλείφετε με το πινέλο και το επάνω φύλλο με το βούτυρο και με ένα μαχαίρι χαράζετε τα επάνω φύλλα σε 24 κομμάτια [6 λωρίδες στη κάθετη πλευρά του ταψιού και 4 λωρίδες στην οριζόντια]
    Ψήνετε τη σοκολατόπιτα για 40′-50′ μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και ροδοκόκκινο, το βγάζετε, το αφήνετε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε πασπαλίζοντας, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Πηγή: thecherryshare.com

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου !!


 Υλικά


  • 1 κορν φλαουερ 200 γρ
  • 2 πακέτα πτιμπερ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
  • ½ βιταμ
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • κονιάκ
 
Βήμα 1
1) Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλαουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.
Βήμα 2
2) Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.
Βήμα 3


3) Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.
Βήμα 4
4) Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.
Βήμα 5
5) Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά).

Βήμα 6
6) Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες.
Βήμα 7
7) Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο.
Βήμα 8
8) Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ.
Βήμα 9

9) Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.
Βήμα 10
10) Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Συνταγή από  ANGOLINA,
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κώκ γλυκό σε ταψί !!





Υλικά για παντεσπάνι:
1 κούπα ζάχαρη,
 1 κούπα αλεύρι,
 5 αυγά, 
2 βανίλιες ,
2 κ σ νερό, 
1 φακ.μπεικιν.





 ΚΡΕΜΑ: 
2 1/2 λίτρα γάλα,
 1 1/4 κούπα κορν φλάουρ,
 3 κούπες ζάχαρη,
 5 κρόκους
 2-3 βανίλιες. 

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
200 γρ κουβερτούρα και 200 γρ εβαπορέ αδιάλυτο. 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι και αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ( 40 x 35 
Ψήνω στους 175 για περ 15 λεπτά
Μόλις κρυώσει, φτιάχνω την κρέμα.
Ρίχνω όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει
.Ρίχνω την κρέμα ζεστή στο κρύο παντεσπάνι.μόλις κρυώσει η κρέμα λιώνω την σοκολάτα με το εβαπορέ σε Μπεν Μαρί και την απλώνω πάνω της.
Την συνταγή είδα από το : μαγειρεύοντας με την Αλεξάνδρα.
 Έγινα τέλειο και το παντεσπάνι πολύ αφράτο.

 Συνταγή από F for Food -Oι Κουζινίστας

Σπανακόπιτα εύκολη και πολύ νόστιμη !!!!!!



YΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1κρεμμύδι ξερό
200 γραμμάρια φέτα
3 αυγά
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα ,η γλασέ
7 φύλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά.
Το στείβουμε με τα χέρια καλά και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα ,ανάβουμε το μάτι της κουζίνας βάζουμε επάνω την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του που θα βγάλει  ,αμέσως αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε 6-7 κουταλιές ελαιόλαδο ,προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερό καθώς και τον μάραθο [του δίνει ξεχωριστή μυρωδιά και γεύση] και τον άνηθο ψιλοκομμένα κι αυτά, καθώς και το τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι .προσθέτουμε και το αλατοπίπερο το ρύζι [μαζεύει τα υγρά  και δεν διακρίνετε μέσα στη πίτα μας και ανακατεύουμε καλά ..΄
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και τοποθετούμε πάλι στην φωτιά την κατσαρόλα για 2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε 3 αυγά μέσα στην κατσαρόλα αφού πρώτα τα σπάσουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα χτυπήσουμε με το πιρουνάκι να γίνουν ένα .
Λαδώνουμε την επιφάνεια ενός ταψιού τετράγωνου καλύτερα να μην μας δυσκολέψουν τα φύλα .
Στρώνουμε το πρώτο φύλο, λαδώνουμε την επιφάνειά του, στρώνουμε το δεύτερο  φύλο ξανά λαδώνουμε την επιφάνειά του και στρώνουμε και το τρίτο .Ρίχνουμε όλη την γέμιση την ισιώνουμε και σκεπάζουμε με τα 3 φύλα που απομείνανε λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά .στο τέλος τα στρίβουμε στις άκρες προς τα μέσα λαδώνουμε την επιφάνεια όλη και βρέχουμε το χέρι μας και την ραντίζουμε ελαφρά [κολπάκι για τραγανή ].Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει '.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αυτή είναι η δικά μου συνταγή σπανακόπιτας όσες φορές πρόσθεσα Μυρώνια η Καυκαλύθρες  η άλλα ζαρζαβατικά το σπανάκι έχασε την γεύση του συν ότι έγινε βαριά πολύ .εδώ  η γεύση είναι φανταστική κι ο τρόπος πανεύκολος !!!Καλή όρεξη !!!!

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ντοματοκεφτέδες !!

Υλικά

3-4 μεγάλες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γλ. θυμάρι τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για περίπου μισή ώρα. Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά, πλυμένα και ψιλοκομμένα (το κρεμμύδι και το μαϊντανό)προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Αν θέλουμε να είναι αρκετά σφιχτοί οι ντοματοκεφττέδες, βάζουμε κι άλλο αλεύρι. Ρίχνουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι, και μόλις κάψει το λάδι, με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδίσει από τη μια πλευρά, γυρνάμε για να τηγανιστεί και από την άλλη και μόλις ροδίσει πάλι, βγάζουμε από το τηγάνι. 





Ρολάκια σφολιάτας γεμιστά!




Υλικά
1πακέτο σφολιάτα
ζαμπόν φέτες
τυρί κίτρινο σε φέτες 
κοτόπουλο κομματάκια ψιλοκομμένα βρασμένο
φέτα τριμμένη
λίγο σουσάμι  
αυγό για να αλοίψουμε από πάνω 

Εκτέλεση
Ανοίγουμε από την συσκευασία το φύλλο σφολιάτα.
Βάζουμε στην σειρά όπως βλέπετε στην φωτογραφία τις φέτες τυρί και από πάνω το ζαμπόν ,
από πάνω διάσπαρτα το κοτόπουλο με την τριμμένη φέτα,
Το τυλίγουμε σε ρολό και με μαχαίρι το κόβουμε σε αποστάσεις  πάχους περίπου 3 δαχτύλων ,
Αλοίφουμε με αυγό και ραντίζουμε με σουσάμι ,
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ροδοκοκκινήσουν  .Καλή όρεξη !! 




Συνταγή  F for Food--

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Εκμέκ κανταΐφι με λικέρ μαστίχας!




Υλικά: για τη βάση:
 μισό πακ. Φύλλο κανταΐφι ,
150 γρ βούτυρο λιωμένο , 
1 φλιτζ. φιστίκια Αίγινας η καρύδια χοντροσπασμένα.
 Για το σιρόπι :
 1 φλιτζ. νερό ,
2 φλ. ζάχαρη ,
 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας. 
Για την κρέμα : 
1 λίτρο γάλα ,
 3 κ. σ. Κορν φλάουρ ,
 4 κρόκους , 
1 1/2 φλιτζ ζάχαρη ,
2 σφήνα. Λικέρ μαστίχας και λίγο ξύσμα λεμονιού.
 Για την  σαντιγί
  600ml κρέμα γάλακτος ,
1 φλ. ζάχαρη άχνη. 
Εκτέλεση: 
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 , ανοίγω το κανταΐφι να αφρατέψει και το απλώνω σε μέτριο ταψί.
Του ρίχνω το βούτυρο και τα μισά φιστίκια και ψήνω για 20 λεπτά να ροδίσει. 
Βράζω σε δυνατή φωτιά νερό και ζάχαρη για 3-4 λεπτά ,αποσύρω από τη φωτιά ,προσθέτω το λικέρ κι ανακατεύω. 
Σιροπιάζω το κρύο κανταΐφι με το ζεστό σιρόπι. 
Κρατάμε 1/2 φλ γάλα και ανακατεύω σε αυτό το κορν φλάουρ και τους κρόκους.
 Σε κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη.
 Αποσύρω από τη φωτιά ,ρίχνω το μείγμα αυγών και ανακατεύω. 
 Ξαναβάζω στη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτω το λικέρ και το ξύσμα και τέλος ρίχνω την ζεστή κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο να σφίξει.
 Χτυπάω κρέμα και άχνη και βάζω την σαντιγί πάνω από την κρέμα και πάλι ψυγείο.  
Ρίχνω τα υπόλοιπα φιστίκια .Υπέροχο !!

Η τυρόπιτα τις τεμπέλας!

Φωτογραφία και συνταγή Χριστίνα Σιδέρη
  • 1  1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 φλ. χονδρό σιμιγδάλι  
  • 4 αυγά 
  • 350 γρ. φέτα τριμμένη με το πιρούνι  
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προσωπικά επιλέγω κασέρι ή καπνιστό για περισσότερη γεύση) + 50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο  
  • 1  1/3 φλ.  γάλα 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο  
  • 2 κ.γ αποξηραμένο δενδρολίβανο 
  • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια 
  • Λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη του ταψιού 
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη φέτα, τα 100 γρ κίτρινο τυρί, το 1 κ.γ δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα μεγάλο πυρέξ (πρέπει να είναι λεπτή η στρώση του μείγματος για να γίνει τραγανή η τυρόπιτα) και απλώνουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και σκορπάμε τα κυβάκια βούτυρου. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο κάτω ράφι. ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/
οι κουζινίστας

Πεντανόστιμες πατάτες στον φούρνο με τυριά !!



 Υλικά 

πατάτες μεσαίου ίδιου  μεγέθους
σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
φέτες λεπτές από γκούντα τυρί τόσες όσες τα ανοίγματα στις πατάτες κομμένες μικρές να περισσεύουν λίγο από τις σχισμές για να λιώσουν
αλάτι
πιπέρι
λαδόκολλα


Εκτέλεση 

 Πλένουμε καλά τις πατάτες, και τις κόβουμε ανά μικρά διαστήματα όπως βλέπουμε στην φωτογραφία
Βάζουμε ανάμεσα στις σχισμές σκορδάκι από 1 λεπτή φετούλα   τυρί   κομμένο μην εξέχει πολύ απ έξω από την πατάτα ,λίγο βούτυρο αλάτι πιπέρι
Τοποθετούμε τις πατάτες στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε τις πατάτες στους 220 για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις δούμε ότι μπορούμε να τις τρυπήσουμε τις πασπαλλιζουμε με το χοντροκομμένο τριμμένο τυρι και ξαναφουρνιζουμε να λιώσει από πάνω .
Σερβίρουμε με ντίπ γιαουρτιού και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό ,η και σκέτο  .
 Αυτοσχεδιάζουμε και τις γεμίζουμε με ότι μας αρέσει ,απαραίτητο το τυρί για να λιώσει καθώς και το σκορδάκι που δίνει ιδιαίτερη γεύση .
Επίσης μπορείτε να κόψετε μικρά κομματάκια μπέικον για επάνω στις πατάτες και μετά στο φούρνο ψήσιμο.

Ντίπ γιαουρτιού [ποσότητα υλικών ανάλογα τις μερίδες θα φτιάξετε]

400 γραμ . γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ, σούπας λευκό βαλσάμικο ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
λίγο αλάτι  κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
Ολα μαζί ανακάτεμα  σε μπολ και ψυγείο η κατά προτίμηση τον άνηθο ψιλοκομμένο επάνω από το ντιπ




ΔΕΙΤΕ  βιντεάκι για βοήθεια  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΟΨΕΤΕ ..ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ 



Μαγειρική και Συνταγές
 food end drink

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μυρμηγκάτο σιροπιαστό με επικάλυψη σοκολάτας !!!!





Υλικά για το κέικ:

 6 αυγά 
,1 κούπα ζάχαρη 
,2 1/2 κούπες αλεύρι,
 1 φακ. Μπεικιν ,
 2 βανίλιες , 
125 γρ ( μισό Βιτάμ) μαργαρίνη,
 1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας.
Σιρόπι:
 3 κούπα τσαγιού ζάχαρη ,
 3 κούπα τσαγιού  νερό και ξύσμα πορτοκαλιού. 
Επικάλυψη : 
7 κ σ ζάχαρη ,
 125 γρ μαργαρίνη ,
 2 κ σ κορν φλάουρ 
,4 κ σ κακάο ,
1 ποτήρι νερό ,
1/2 ποτήρι γάλα

 Εκτέλεση:
 Χτυπάω ζάχαρη και Βιτάμ και Μέτα ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά.
 Ψήνω στους 180.
 Μόλις κρυώσει το κέικ το σιροπιάζω ( αφήνω περίπου 8 λεπτά απ το σημείο βρασμού) με ζεστό σιρόπι
.Για να φτιάξω την επικάλυψη, βγάζω σε κατσαρολάκι την μαργαρίνη να ζεσταθεί και αφού έχω ανακατέψει σε ένα μπολ τα υπόλοιπα  υλικά ,τα ρίχνω κι αυτά στο κατσαρολακι και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.Τέλειο γλυκό.



Λιαστές ντομάτες στον φούρνο !!


Υλικά
ντοματάκια πομοντόρια
αλατι χοντρό
σπορέλαιο
ρίγανη
σκορδάκι
μερικά φύλλα δάφνης





Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τα ντοματακια βγάζουμε όλα τα σποράκια
και τα βάζουμε να στραγγίσουν για μια ωρίτσα ρίχνοντας από πάνω τους λίγο αλατι. στην συνέχεια σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και τα στρώνουμε όλα δίπλα δίπλα τα βάζουμε στον φούρνο στους 100-120 και τα στεγνώνουμε για 3 ώρες περίπου κοιτάζοντας αν θέλουν γύρισμα να φύγουν τα υγρά και αν κάποια είναι έτοιμα λίγο νωρίτερα!!!! τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια ρίχνοντας ενδιάμεσα σκορδάκι και μερικά φύλλα δάφνης και την ρίγανη ι !!! και είναι έτοιμα!!! καλή σας επιτυχία!!! την συνταγή μου την έδωσε η Poly Fitz από τους κουζινίστας και ευχαριστώ πολύ!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας

Μωσαϊκό με γλάσο μαύρης σοκολάτας.


Υλικά για το μωσαϊκό.
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
1 ζαχαρούχο γάλα,
100γρ. μαργαρίνη,
4 κουτ. της σούπας κακάο,
100γρ. καρύδια χοντροκομμένα,
1 πακέτο μπισκότα βουτύρου (περίπου 200γρ.),
100γρ. μύρτιλλα (ραμπερι)
και λίγο λικέρ προαιρετικά (περίπου 20γρ.).



Υλικά για την γκαναζ σοκολάτας.200γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, 200γρ. κρέμα γάλακτος και μια κουτάλια του γλυκού μέλι.

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή Μωσαϊκού.Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα, και το κακάο.Αφού λιώσουν καλά τα υλικά, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια σπάμε μέσα στο μείγμα τα μπισκότα με το χέρι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους,τα μύρτιλλα και ραντίζουμε με το λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάνε παντού τα υλικά.Παίρνουμε μια στρογγυλή διασπώμενη φόρμα, πάνω στην οποία στρώνουμε να αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε πάνω το μείγμα, το ισιώνουμε με μια μαρίζ και στη συνέχεια το τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο η 1 ώρα στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει πιο γρήγορα.
Παρασκευή Γκανάζ.
Σε ένα κατσαρολακι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα ( κομμένη η σοκολάτα σε μικρά κομματάκια ). Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μέλι. (Την Γκάναζ την ετοιμάζουμε 2 ώρες μετα την παρασκευη του μωσαικού
 Συναρμολογιση Μωσαϊκού
.Βγάζουμε το μωσαϊκό από το ψυγείο. Το βγάζουμε από τη φόρμα που το έχουμε βάλει ( με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιου) και το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί στο οποιο προηγουμένως εχουμε στρωσει ένα αντικολλητικό χαρτί και μια σχαρα.Επειτα περυχινουμε το μωσαϊκό με τη Γκανάζ και στη συνέχεια το ξαναβαζουμε στο ψυγείο για μιση άωρα η στην κατάψυξη για λιγοτερη.Μετά από μισή ώρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.Το γλυκό το συντηρούμε στο ψυγείο μας.
Viki Stog

Γαυράκι μαριναρισμένο στο τσακ μπαμ !! Απίθανο μεζεδάκι !!!


Υλικά
γαύρος

σκόρδο
πιπεριά καυτερή
δάφνη
ξίδι
κάπαρη
αλάτι χοντρό
και μπόλικο πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους
σπορέλαιο για τα βαζάκια




 Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντεράκια, κόβουμε το κεφάλι και βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά πιέζοντας με τον αντίχειρα μας όλο το κέντρο τραβώντας από πάνω προς την ουρά ψαριού στην συνέχεια το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει!!!!
σε ένα λεκανάκι βάζουμε μια στρώση χοντρού αλατιού και μια σειρά γαύρο από πάνω, πάλι αλάτι και πάλι γαύρο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες! μετά πλένουμε καλά από το αλάτι το γαύρο μας και τον βάζουμε για άλλες 4 ώρες στο ξίδι
όταν περάσει το 4ωρο είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και όταν δεν έχει υγρασία τον βάζουμε με την σειρά στα βαζάκια
και ενδιάμεσα ρίχνουμε σκορδάκι πιπερίτσα κάπαρη
Ρίχνουμε το λαδάκι να καλύψει το γαύρο και πάνω πάνω στο βαζάκι ένα φίλο δάφνη
και τοποθετούμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή το ελαιόλαδο κρυσταλλώνει στο ψυγείο, να βγάζετε την ποσότητα που θέλετε λίγο πριν σερβίρετε.
στο σερβίρισμά σε πολλούς αρέσει και μαϊντανός και τριμμένο καροτάκι!!!!
μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πάρα πολλούς μήνες!
Καλή όρεξη!


 Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση
 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ