Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Νηστίσιμα πιροσκί με γέμιση πατάτας !


ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. αλάτι
1 κ. σ. λευκό ξύδι
5 κ. σ. ελαιόλαδο
περίπου 500 γρ. αλεύρι
Γέμιση
5-6 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια, ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ ρευστή.
Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (1/2 με 1 ώρα περίπου).
Για τη γέμιση ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και έπειτα τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Σε τηγάνι καβουρντίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και λίγο από το νεράκι στο οποίο έχουν βράσει (περίπου 1/2 κούπα).
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και είναι έτοιμη.
Όταν γίνει το ζυμάρι, βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας κάθε φορά που φτιάχνουμε κάθε κομμάτι πιροσκί.
Κόβουμε παντα με λαδωμένα δάχτυλα ένα μικρό κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε μόνο με τα δάχτυλά μας και βάζουμε κατά μήκος λίγη γέμιση.
Κλείνουμε καλά σαν βαρκούλα και το αφήνουμε στην άκρη 2 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά από όλες τις μεριές το κάθε κομμάτι.
 
Mina Papa

Κανταίφι με κρέμα!

Κρέμα:
1/2 κούπα σιμιγδάλι. 
3 κουταλιές κόρν φλάουρ. .
.3/4 κούπας ζάχαρη..
3 κούπες γάλα..
1κουταλιά βούτυρο.
3αυγά.
βανίλια.
ξύσμα από μισό λεμόνι..(μπορείτε. Όμως να βάλετε όποια κρέμα γαλακτομπούρεκου θέλετε )
 300 γρ κανταϊφι. 
 3/4 κούπας βούτυρο αγελαδινό.


 Σιρόπι
500 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη
φλούδες από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλας

 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη , στικ κανέλας, τις φλούδες λεμονιού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και όταν λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.


Εκτέλεση
 Αναμιγνύεται το σιμιγδάλι το κόρν φλάουρ .βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδάλιου ενώ ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα..Οταν γίνει η κρέμα πηχτή την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν.Προσθέτουμε βανίλια και ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα στήν κρέμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς ...περνούμε το κανταϊφι το απλώνουμε και το κόβουμε 18 κομμάτια 20 εκατοστών περίπου όχι πολύ παχιά περίπου 6 εκατοστά πλάτος.Περνούμε τής φόρμουλες για τα Καπ κέικ θα χρησιμοποιηθούν οι 9 βάζουμε το κανταϊφι στο κάθε φαρμάκι σε σχήμα σταυρού βουτυρώνουμε καλά και βάζουμε στο καθένα μία μεγάλη κουταλιά κρέμα. Όταν τα τελειώσουμε όλα τα πιάνουμε ένα ένα ενώνουμε τις άκρες του το σταυρού προσεχτικά το ακουμπάμε στήν παλάμη μάς ενώνουμε και στρίβουμε τις άκρες. Το γυρίζουμε ανάποδα ώστε αυτό που στρίψαμε να ακουμπήσουμε στον πάτο του ταψιού που έχουμε βουτυρώσει.Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια τα βουτυρώνουμε πολύ καλά. Τόσο ώστε να είναι πολύ μαλακά από πολύ βούτυρο. Το βούτυρο απρεπή να είναι λιωμένο και χλιαρό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι το αφήνουμε επί μισή ώρα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε επίμισή ώρα ακόμα. Ψήνουμε συνολικά 1ώρα σε μέτριο φούρνο. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο του ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε περίπου π 1 ώρα να ρουφήξει καλά. Καλή επιτυχία.Gianna Bakalh

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Μελομακάρονα με σοκολάτα . Από τα ωραιότερα!!







Υλικά
4 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού μπίρα [χωρίς αφρό]ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
2 κιλά περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας κοφτή σόδα
1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλο



Σημείωση
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπύρα με αλυσίβα,η με κρασί κόκκινο,η με κονιάκ,και χυμό πορτοκαλιού σε ίσα μέρη [εγώ τα φτιάχνω  με κονιάκ και πορτοκάλι σε ίσα μέρη]
καρύδι περασμένο στο μούλτι για πασπάλισμα από πάνω.



Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπόλ δουλεύετε την ζάχαρη με το λάδι και το κονιάκ με το πορτοκάλι [αν το προτιμήσετε] προσθέτετε και το ξύσμα των πορτοκαλιών ,[το δουλεύετε με το χέρι ,όχι σε μίξερ το μελομακάρονο ποτέτα  παραδοσιακά

Κοσκινίζετε το ενα τέταρτο από το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά, σόδα ,κανελογαρύφαλα. και το ρίχνετε στο μίγμα λαδιού,ενώ ανακατεύετε με σπάτουλα .
Προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι ,η όσο χρειάζετε για να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή.
Την πλάθετε σε μελομακάρονα ,οχι πολύ μεγάλα λίγο πιό μικρό από το μέγεθος του εμπορίου,και τα βάζετε σε ταψιά γιατί γίνονται αρκετά, τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 1\2 ώρα περίπου.


Σιρόπι
Βράζετε  4 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη ,2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι ,και 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.

Αφαιρείτε τον αφρό,,βάζετε σε βαθουλό ταψί μελομακάρονα σε μια σειρά τα περιχύνετε με ζεστό σιρόπι ,όταν κρυώσουν τα βάζετε σε πιατέλα μελώνετε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.
 Εχετε τριμμένο καρύδι [περάστε το στο μούλτι] και πασπαλίζετε από πάνω για σκέτα μόνο μελομένα .




Σημείωση 
Οταν λέω αντικαταστήστε την μπύρα με πορτοκάλι και κονιάκ βάζουμε 1 κούπα κονιάκ ι κούπα πεορτοκάλι ίσα μέρη δηλαδή .
Αν τα θέλετε πολύ μελωμένα διπλασιάστε την δόση του σιροπιού  
Οταν λέω αλεύρι 2 κιλά περίπου εννοώ ότι βαζουμε  το κιλό κι από εκεί και μετά λίγο λίγο πλάθοντας και σταματάμε στο επιθυμητο σημείο δοκιμάζοντας να πλάσουμε μελομακάρονο .Να τα φτιάξετε λίγο πιο μικρά από του εμπορίου γιατί λίγο μεγαλώνουν ,κι αν θελετε πολλά διπλασιάστε την δόση σε όλα τα υλικά ,έτσι κάνω κι εγώ γιατί εξαφανίζονται αμέσως !! Καλή επιτυχία !!!!

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 




Υλικά για το σιρόπι (μέλωμα)

4 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

χυμό από 1/2 λεμόνι

2 κ. σούπας μέλι

Τι κάνουμε
 Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη ανακατεύουμε και μόλις βράσει σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι και το μέλι, ανακατεύουμε  και προσθέτουμε τα μελομακάρονα. Τα αφήνουμε 10 -15 λεπτά να μελώσουν μέχρι το εσωτερικό τους γυρίζοντας  από όλες τις πλευρές. Αν δεν τα θέλουμε πολύ μαλακά τα βγάζουμε νωρίτερα.  Μόλις τα βγάλουμε από το σιρόπι τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν.

Για το γαρνίρισμα
900 γρ. κουβερτούρα
1 φλ. Βούτυρο φυτικό 
1/2 καρύδι

Γαρνίρισμα με σοκολάτα

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Παίρνουμε τα μελωμένα μελομακάρονα και τα βυθίζουμε στη σοκολάτα. Τα βγάζουμε με το πιρούνι, τα αφήνουμε σε λαδόκολλα και γαρνίρουμε με το καρύδι. Αφήνουμε για 5 ώρες να στεγνώσει η σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Οταν τα βυθίζω στην σοκολάτα τα τοποθετώ σε θηκούλες  να παγώσουν .







Φλογέρες αλλοιώτικες !!!




Υλικά
1 κουτί πουρέ έτοιμο Maggi h knorr
1 φλυτζάνι τσαγιού γεμάτο κασέρι τριμμένο η οτιδήποτε μαλακό τυρί
2 αυγά
10 φέτες γαλοπούλας ψιλοκομμένες
φύλο κρούστας

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία ,η αν έχουμε χρόνο και διάθεση φτιάχνουμε σπιτικό πουρέ .
Βάζουμε σε ένα μπόλ τον πουρέ ,το κασέρι,τα αυγά,και την γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε σε μία επιφάνεια τα φύλα και τα χωρίζουμε στην μέση στο μάκρος .Βάζουμε μία μεγάλη κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό ,διπλώνοντας τις άκρες από κάτω και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί στην σειρά .Με ένα πινελάκι βάζουμε λάδι σε όλα από πάνω Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ,γίνονται φανταστικά δοκιμάστε τα !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ  ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κέικ κανέλας με γλάσο !



Κέικ μείγμα

    3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/4 κ.γ. αλάτι
    1 φλυτζ. ζάχαρη
    4 κ.γ. μπέικιν
    2 αυγά
    1 1/2 φλυτζ. γάλα
    βανίλια
    1/2 φλυτζ. βούτυρο

 Επικάλυψη

    1 φλυτζ. βούτυρο (μαλακό τόσο όσο να είναι σχεδόν λιωμένο).
    1 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
    2 κ.σ. αλεύρι
    2 κ.σ κανέλλα

Γλάσο

    2 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
    5 κ.σ. γάλα
    βανίλια


 Ενώνουμε τα υλικά για το μείγμα καλά
και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο το λιωμένο, σιγά σιγά
μέχρι να απορροφηθεί.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 15x30. Αν θέλετε να γίνει πιο φουσκωτό, χρησιμοποιήστε μικρότερο μέγεθος.
Ενώνουμε καλά τα υλικά της επικάλυψης
και τη βάζουμε πάνω από τη ζύμη που έχουμε βάλει στο ταψάκι.
 Με ένα πηρούνι  ανακατεύουμε απαλά να γίνει μέσα το σχέδιο
Ψήνουμε στους 180ο για 30-40 σε προθερμασμένο φούρνο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο.
 Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα υλικά του γλάσου
και το ρίχνουμε πάνω από το έτοιμο γλυκό, μόλις βγει από τον φούρνο, να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Myrto Aggelou
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Ισλί (Πολίτικα Τρίγωνα)





Υλικά :
¾ του κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ πακέτο (δηλαδή ¼ του κιλού) φαρίνα
2 φλυτζάνια του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι μινερβίνη ή φυτίνη με βούτυρο γάλακτος (πωλείται έτοιμη στο εμπόριο)
(Αν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα, βάζουμε 1 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο)
½ φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
½ ποτήρι ζάχαρη
¾ του ποτηριού αλυσίβα (σταχτόνερο)
Μερικά γαρύφαλλα για ντεκόρ στην κορυφή των ισλί

Για το σιρόπι :
2,5 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγο λεμόνι χυμό
Κανέλλα ξύλο

Για τη γέμιση :

300 γρ. καρυδόψιχα (χοντροαλεσμένη)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
½ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
 
 
Ζυμώνω  όλα τα υλικά μαζί και
Φτιάχνω μικρά τρίγωνα με ζύμη γεμιστά με 1 κουταλιά καρυδόψιχα σε κάθε τρίγωνο.
Με την ειδική τσιμπίδα ή με πιρούνι φτιάχνω σχέδια.
Βάζω από 1 γαρύφαλλο σε κάθε τρίγωνο.
Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 το πολύ 50 λεπτά
Όταν ψηθούν, τα τρυπάμε με μια βελόνα μερικές φορές (5-6) για να αποκτήσουν πόρους και τα βουτάμε σε χλιαρό σιρόπι.
Theodosia Tafa

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τρούφες κάστανου !!



 1 κιλό πουρέ κάστανου ( υπάρχει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ σε κονσέρβα)
1 φλ. Τριμμένο καρύδι
200 γρ. Κρέμα γάλακτος

1 φλ. Γάλα
5-6 φλούδες μανταρινιού
1 1/2 φλ. Άχνη
1 πακετάκι νιφάδες σοκολάτας

Βράζουμε το γάλα με τις φλούδες και τις Πολτοποιούμαι στο μπλέντερ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει. ( αν μας φανεί αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη). Φτιάχνουμε μπαλίτσες και ρολάρουμε στη τρούφα. Διατηρούμε στο ψυγείο

Οι λιχουδιές της Εφης
 

Ρεβυθάδα απίθανη !!!


 Αγαπημένο όσπριο μαγειρεμένο με διαφορετικό τρόπο !!Συνταγή από Σίφνο παραδοσιακή από καλή μου φίλη !!

 Υλικά
4 φλυτζάνια τσαγιού ρεβύθια
3-4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε  μακρόστενο σχήμα όπως βλέπετε στην φωτογραφία
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 δαφνόφυλλο [προαιρετικά]
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια στο νερό ρίχνοντας και 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλάτι και τα αφήνουμε όλη νύχτα μέχρι το πρωί.
Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε .
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και τα ρεβύθια και όλα μαζί τα σωτάρουμε περίπου για 15 λεπτά [μην φοβάστε δεν θα τσιγαριστούν] ανακατεύοντας τακτικά.
Αμέσως προσθέτουμε το αλατοπίπερο την πάπρικα [δαφνόφυλλο προαιρετικά ]
και ζεστό νερό ΜΟΝΟ να σκεπαστούν περίπου 2-3  δάχτυλα.

Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 60 λεπτά .Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος προσέχουμε να μήν σωθεί το ζουμί τους αν συμβεί αυτό το ενισχύουμε μόνο με ζεστό νερό .Πρός το τέλος του μαγειρέματος κι αφού τα αφήσουμε με το επιθυμητό ζουμάκι ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού.Αν έχουν μαγειρευτεί κι έχουν αρκετό ζουμί ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο δυνατό για λίγα λεπτά και χυλώνουν αμέσως .Καλή όρεξη !!
Σημείωση
Η συνταγή είναι από την Σίφνο με μικρές δικές μου παρεμβάσεις και  είναι πεντανόστιμη κι όπως θα είδατε δεν βγάζουμε αφρούς !!!
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Κρεμώδες κέικ βουτύρου & γάλακτος !!


Ένα κέικ διαφορετικό από τα άλλα, με χρυσαφένια κρούστα εξωτερικά και ανάλαφρη κρέμα στο εσωτερικό του, θα μπορούσε να θυμίζει γλυκιά γαλατόπιτα ή μπουγάτσα χωρίς φύλλο !!! Δοκιμάστε το και απογειώστε τις γευστικές σας εμπειρίες !!!

Υλικά:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ.τσ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. βανίλια
3/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ.τσ. γάλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα του γλυκού




Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους βάζοντας σε ένα καθαρό και στεγνό γυάλινο μπολ τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τους κρόκους, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια  σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα τμηματικά και ανακατεύουμε το μίγμα προσεκτικά με μια μαρίζ ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μίγμα χωρίς να χάσει τον αέρα της.

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
κεικ μπουγατσας
Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι μας και ψήνουμε στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά περίπου μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού μας.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα προαιρετικά .
 Salt and Sugar


Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Τρουφάκια πανεύκολα !!

Από τα πιο εύκολα τρουφάκια για κέρασμα !!

Υλικά


250γρ μαργαρίνη λιωμένη 

1 ζαχαρούχο 
3 κ.σ κακάο 
1-1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα (χοντροτριμμένα στο μούλτι) 
1 σφηνάκι κονιάκ η αμάρετο
Κακάο,

τρούφα,
ζάχαρη άχνη,
ξηρούς καρπούς για ρολάρισμα η Μερέντα για γαρνίρισμα.

Δείτε περισσότερες συνταγές [πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Οδηγίες

Σε κατσαρολακι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το κακάο ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μπισκότα. Βάζουμε στο ψυγείο 1/2-1 ώρα και έπειτα πλάθουμε σε μπαλίτσες. Ρολαρουμε την κάθε μπαλίτσα σε οποιαδήποτε επικάλυψη της αρεσκείας μας (κακάο,ζάχαρη άχνη,τρούφα) η γαρνίρομαι με λίγη μερέντα.

 Helen Makrodimitri

Κέικ σοκολάτας με σπιτικό γλυκό του κουταλιού κεράσι!




Υπέροχο κέικ  σοκολάτας !!!

Υλικά

250γρ βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κούπα γάλα
4 κ.σ κακάο
2 βανίλιες
1/3 κούπα κονιάκ
 1 φαρίνα απ
 1 με 1 1/2 κούπα γλυκό του κουταλιού κεράσι

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι κάνουμε 
Χτυπάμε με το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5' και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη  με κακάο φόρμα μετά περιχύνουμε με το γλυκό του κουταλιού και στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα του κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50'. Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και τα κεράσια θα βρίσκονται από πάνω!!
  Helen Makrodimitri

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι Θεικό !!


Υλικά

1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα

 Με σοκολάτα !


Για την επικάλυψη

Η πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη , ή με μαρμελάδα ,η κάνουμε υπέροχο γλάσο.

Κέικ εκτέλεση

 Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!

 Με άχνη  σκέτο !

Σημείωση

Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη.Επίσης το γλασάρουμε με σοκολάτα με τον ακόλουθο εύκολο τρόπο  χρειαζόμαστε :

 Σκέτο με άχνη


Yλικά
150 γραμ.κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
150 γραμ.κουβερτούρα
ελάχιστο κονιάκ προαιρετικά

Τι κάνουμε
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι ,Σπάμε μέσα σε κομμάτια την κουβερτούρα προσθέτουμε και το ελάχιστο κονιάκι -αν θέλουμε- και ανακατεύουμε πολύ καλά,
Γλασάρουμε το πορτοκαλοκέικ μας !!Καλή επιτυχία!!!!
Eirini Maragou


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ραβανί παραδοσιακό με γλάσο σοκολάτας !!

Το παραδοσιακό μας ραβανί με γλάσο σοκολάτας !Καταπληκτική γεύση!!


ΡΕΒΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
βούτυρο 125γρ
 ζάχαρη 300γρ...
σιμιγδάλι ψιλο 200γρ
σιμιγδάλι χοντρό    100γρ
αλεύρι 300γρ
γάλα 150γρ
4 αυγά
1 κ.γ. μπέκιν
ξύσμα πορτοκάλι
2 βανίλιες

ΣΙΡΟΠΙ
νερό   300γρ
ζάχαρι 400γρ
χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε το βούτυρο  με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
και να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα στην χαμηλή ταχύτητα
και κατόπιν ολα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε στην πρώτη
ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά.
2.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε
στους 180β για 40λ.
3.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το γλυκό μας απο τον φούρνο και αμέσως το περιχύνουμε
με το κρύο σιρόπι.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε  κι ένα γλάσο σοκολάτας με 150 γραμ.κουβερτούρα  και  2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κατσαρολάκι το λιώνουμε και περιχύνουμε το σιροπιασμένο ρεβανί
Καλή σας επιτυχία!!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Αυθεντικό Παραδοσιακό Καζάν Ντιπί με βουβαλίσιο γάλα

  Η ιστορία της μοναδικής αυτής Πολίτικης κρέμας χάνεται στα βάθη των αιώνων, όταν ο Σουλτάνος ζήτησε από των υπηρέτη του Ιμάμης, να του φτιάξει ένα γλυκό. Για κακή του τύχη έκαψε το βουβαλινό γάλα και για να δικαιολογηθεί στο Σουλτάνο το αποκάλεσε ¨Καζάν Ντιπί¨ δηλαδή ο πάτος του καζανιού. Έτσι έσωσε των αποκεφαλισμό ο Ιμάμης και ως σήμερα συνεχίζετε η παράδοση αυτού του γλυκού.


Πίσω λοιπόν να ξεκινήσουμε τη Συνταγή μας
 
 Υλικά:
1) 3 λίτρα Βουβαλινό Φρέσκο γάλα πλήρες ¨Φάρμα Ξανθόπουλος¨
2) 1 κουταλιά σούπας Βούτυρο Βουβαλινό  ¨Φάρμα Ξανθόπουλος¨
3) 600γρ. Ζάχαρη
4) 300γρ. Άμυλο Νισεστέ ή Ρυζάλευρο

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια και ρίχνουμε την ζάχαρη να απλωθεί παντού να κολλήσει με το βούτυρο. Την υπόλοιπη ζάχαρη την ξανά ρίχνουμε στο σκεύος για την κρέμα μας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνοντας την ζάχαρη και το νισεστέ. Με ένα θερμόμετρο ελέγχουμε την θερμοκρασία να φτάσει τους 75 βαθμούς Κελσίου ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα. Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία η κρέμα μας θα πάρει μια ελαστική μορφή. Τοποθετώντας μια βρεγμένη πετσέτα στο πάγκο μας τοποθετούμε το ταψί και με μια κουτάλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα ώστε να κάνει μια λεπτή στρώσει καλύπτοντας την ζάχαρη. Δυναμώνουμε την εστία τις φωτιάς και τοποθετούμε το ταψί για να κάψουμε την κρέμα. Όταν τελειώσουμε και έχουμε κάψει όλη την επιφάνεια σου ταψιού την τοποθετούμε ξανά στην υπάρχουσα βρεγμένη πετσέτα. Έπειτα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και το αφήνουμε να πέσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να το σκεπάσουμε. Σε 1-2 ώρες μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας το με μια μεμβράνη. Μετά από 12 ώρες περίπου είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να απολαύσουμε ένα αυθεντικό παραδοσιακό Καζάν Ντιπί από τα χεράκια μας.
http://topikaboubaliaserron.blogspot.gr/2015/12/blog-post.html

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ένα cake που θα σας ξετρελάνει!!!



Είναι πολύ εύκολο !!!φτιάξτε το και θα εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας !!


Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι, μπορεί και λίγο περισσότερο!
60γρ. ζάχαρη
1 Φακελάκι μαγιά
1 Πρέζα αλάτι
180γρ. γάλα χλιαρό
80γρ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό
2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1/2κ.γ. μαχλέπι
μια πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
1 Βαζάκι μερέντα ή Nutella,τριμμένα καρύδια




Για την επιφάνεια¨:
γλυκό υποβρύχιο με γεύση μαστίχας
σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και γυαλίσει με λίγο σπορέλαιο
τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα



Χτυπάμε τα αυγά με τις βανιλιες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ ,προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά,την μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλάτι το ξύσμα το μαχλεπι και το αλεύρι σιγά σιγά να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη,(μπορεί και να κολλάει λίγο)και την αφήνεται σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βουτυρώνετε τα χέρια σας και μοιράζετε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια,ανοίγετε το ένα μπαλάκι πάνω σε μια βουτυρωμενη λαδόκολλα απλώνετε μερέντα και τριμμένο καρύδι ,ανοίγετε το δεύτερο μπαλάκι σκεπάζετε με αυτό το πρώτο και απλώνετε μερέντα και τριμμένο καρύδι,επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με το τρίτο μπαλάκι.Ανοίγετε το τελευταίο μπαλάκι και σκεπάζετε από πάνω,βάζετε στο κέντρο ένα ποτήρι ή πιατάκι του καφέ και κόβετε τις άκρες ακτινωτά σε 16 κομμάτια και τα στρίβετε να κάνετε το γνωστό αστέρι. Παίρνετε το γλυκό όπως είναι με την λαδόκολλα και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ψήνετε το coffee cake στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει .Βγάζετε το ψημένο γλυκό ,από τον φούρνο, το αλείφεται με λιωμένο βούτυρο έτσι ζεστό όπως είναι και το αφήνετε να κρυώσει.Αφού κρυώσει το γλασσάρετε με την μαστίχα την σοκολάτα και πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα!!! Καλή επιτυχία!!
 
Georgia Koutrouli