Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πατάτες στο φούρνο -το κάτι άλλο σε γεύση !!!






 Yλικά
για ένα ταψάκι 25αρι
6 πατάτες  διαλέγουμε μακριές
1 κρέμα γάλακτος 200 γραμ.
1ποτήρι του νερού γάλα
αλάτι πιπέρι
τυρί κασέρι τριμμένο ή γκούντα

Τι κάνουμε
Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες ροδέλες πάχους μισού εκατοστού.
Τις τοποθετούμε στο ταψάκι όπως βλέπετ στις φωτογραφίες.







Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω καθώς και 1 ποτήρι γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα ανάλογα τον φούρνο.












Τσιμπήστε μία πατάτα με ένα πιρούνι να δείτε αν έχει ψηθεί.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο αν η πατάτες έχουν ψηθεί πασπαλίζουμε όλη την επιφάνει με το τριμμένο τυρί και ξαναφουρνίζουμε για 10 λεπτάκια ίσα να λιώσει το τυρί .Τι να σας πώ δεν υπάρχουν λόγια είναι υπέροχο !!!Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε από το τηγάνι λίγα κομματάκια μπέικον και να τα προσθέσουμε την στιγμή που βάζουμε την κρέμα και το γαλα γίνετε πιο πικάντικο.




























Καγιανά ή στραπατσάδα !!!





 Πανεύκολο φαγάκι που αρέσει σε όλους !!! Εύκολη λύση για το καθημερινό μας τραπέζι !!

Υλικα για 2 μερίδες
6 με 7 αυγά
7 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες με την φλούδα τους όχι τριμμένες
αλάτι -πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Ελαιόλαδο κατά βούληση
 Τί κάνουμε
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και μέσα στην κατσαρολίτσα που θα φτιάξουμε το καγιανά μας τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει να αχνίζει με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μυστικό του φαγητού βρίσκε τε εδώ σ αυτό το σημείο για να μην μας βγεί με νερό και λάδι στο πιάτο πρέπει οπωσδήποτε η ντομάτα να ψηθεί και να πιεί όλα τα υγρά της τόσο πολύ που θα νομίζουμε ότι άρχισε να κολά στην κατσαρόλα ,σας δείχνω φωτογραφίες


 


 Πρέπει να δούμε την ντομάτα να μαζεύετε έτσι στην κατσαρόλα όπως βλέπετε στην κάτω φωτογραφία -τότε προσθέτουμε το λαδι και ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε και τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς να γίνουν ολα μαζί ένα μείγμα.



 Δείτε πολλές συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου προσθέτοντας το αλάτι το πιπέρι και λίγη ζαχαρίτσα για να κόψει η ξυνίλα της ντομάτας  ανακατεύουμε συχνά μην μας κολλήσει και με μόλις δούμε ότι ψήθηκε το αυγό κατεβάζουμε σερβίρουμε μαζί με σαλάτα και φέτα και απολαμβάνουμε ένα πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό.Καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

-Λαχταριστές τραγανές φέτες τόστ σαν πίτσα !!!






 ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ οπωσδήποτε θα ξετρελαθούν μικροί μεγάλοι -ετοιμασία σε λίγα μόλις λεπτά !!!

Υλικά για 5 φέτες ψωμί του τόστ

1 αυγό
1/2 κούπα τσαγιού γάλα--έβαλα εβαπορέ χωρίς να το αραιώσω
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά καρεδάκια
1 ντομάτα κομμένη σε τετράγωνα καρεδάκια
200 γραμ φέτα τριμμένη κομματάκια
1 κούπα τσαγιού τυρί μαλακό π,χ γκούντα
5 φέτες ψωμί του τόστ
λίγο βούτυρο
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι-πιπέρι

Τι κάνουμε
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα 
Σε μπολάκι βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά  [κρατάμε λίγο τυρί γκούνταγια από πάνω στο τέλος ] και τα ανακατεύουμαι καλά'



Αλοίφουμε τις φέτες του τόστ με βούτυρο από επάνω και τις τοποθετούμε στο ταψί

 Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια από άκρη σε άκρη τις φέτες τόστ με το παραπάνω υλικό και στο τέλος προσθέτουμε λίγο τριμμένο από το γκούντα που έχουμε κρατήσει.

 Το βάζουμε στον ζεστό φούρνο και ψήνουμε το πολύ για 10 λεπτα αέρα να δούμε να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά




 Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε -πραγματικά τέλεια ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Τηγανιά χοιρινή !!!

     Υπέροχο μεζεδάκι για την παρέα με κρασάκι ή μπύρα αλλά και κυρίως γεύμα με ρύζι πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες !!!


Υλικά


1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές

   1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
    1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
    1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
    1 κ.γλ. ρίγανη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε στεγνώνουμε και σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά. Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά  ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Το πιο εύκολο και λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών !!!



Τα μακαρόνια σουφλέ είναι ένα πιάτο που λατρεύουν τα παιδιά, αλλά και εμείς μια που αποτελεί μια εύκολη λύση, όταν χρειάζεται να φτιάξουμε κάτι γρήγορα.

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι ή πένες ή αχιβάδες ή στριφτό, ή οποιοδήποτε κοντό μακαρόνι

1 πακέτο μπέικον, ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό έχουμε στο ψυγείο μας, όπως ζαμπόν γαλοπούλα καπνιστή ή βραστή

2 κουτιά κρέμα γάλακτος light των 250ml

200-250 γρ. τυριά τριμμένα διάφορα. Οποιοδήποτε τυρί είναι κατάλληλο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά

Τα σουρώνουμε

Τσιγαρίζουμε το μπέικον

Βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο πυρέξ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το μπέικον, περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος, πασπαλίζουμε με τα τυριά και βάζουμε 2-3 κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς περίπου 30′ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Πηγή
olasimera 

Πατάτες ογκρατέν με τυριά - ζαμπόν -μπέικον !!!

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με ένα αγαπημένο υλικό. Τη πατάτα…Την αγαπημένη μικρών και μεγάλων Πατάτα !!!

Υλικά συνταγής

    600 γρ. γραβιέρα ή  κασέρι ή τσένταρ ή άλλα κίτρινα τυριά που λιώνουν
    1 κιλό πατάτες καθαρισμένες μισοβρασμένες
    350 γρ. ζαμπόν σε χοντρές φέτες
    250 γρ. μπέικον
    30 γρ. βούτυρο λιωμένο
    1 κρέμα γάλακτος 200 ml με λίγα λιπαρά
    1/2 φλ. τσαγιού γάλα
    μοσχοκάρυδο σκόνη
    κύμινο ή πάπρικα
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

    Καθαρίζουμε με μισοβράζουμε τις πατάτες σε αρκετό αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν ελαφρώς τις κόβουμε σε μέτριες φέτες.
    Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε μεγάλους κύβους και το μπέϊκον σε μεγάλες φέτες. Τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Ανακατεύουμε σε μπολ το γάλα, το υπόλοιπο βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο, κύμινο και μοσχοκάρυδο.
    Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο, με λίγο από το βούτυρο, ένα πυρίμαχο σκεύος 22 Χ 32 εκ. περίπου. Στρώνουμε τις μισές πατάτες και τα μισά αλλαντικά, βάζουμε επάνω το μισό τυρί και τα περιχύνουμε με το μισό μείγμα γάλακτος. Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση με την ίδια σειρά. Τελειώνουμε με στρώση τυριών και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος.
    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Photo- Πηγή
olasimera

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες !!!



Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το !!!

Υλικά συνταγής

     900 γρ. φράουλες σε φέτες
     3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
     1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
     1 κ.γ. βανίλια σκόνη
      28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
μαρμελάδα φράουλας
     

Εκτέλεση συνταγής

    Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.
    Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε  ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα.Στρώνετε μαρμελάδα λεπτή στρώση  Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να  έχετε 3 η 4  στρώματα μπισκότων.
    Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε λίγη 3-κουταλιές σούπας μαρμελάδα ανακατεύουμε ελαφρως το στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε λίγες κομμένες φράουλες διάσπαρτες  Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με κεράσι μαρμελάδα και φρέσκα κερασια









Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σιροπιαστό σάμαλι !!!



Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σιρoπιαστό γλύκισμα. Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σάμαλι με γάλα που το κάνει εξαιρετικά αφράτο και λίγο φρέσκο βούτυρο για έξτρα άρωμα!

Υλικά συνταγής

    350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
    350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    500 γρ. ζάχαρη
    200 γρ. φρέσκο γάλα
    2  κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές) λιωμένο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα ταψιού
    12 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα για την επιφάνεια
    Για το σιρόπι:
    600 γρ. ζάχαρη
    400 γρ. νερό
    1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
    1 λεμονιού ο χυμός και λίγο από το ξύσμα του

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων βάσης 30 x 20 εκ.
    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα είδη είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να έχετε ένα μαλακό μείγμα.
    Αδειάζετε το μείγμα στο πυρίμαχο ταψί, το στρώνετε με το χέρι σας και το χαράσετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο πιο χαμηλό ράφι, για 1 ώρα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
    Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 2 λ από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Περιχύνετε το γλυκό με το σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη για 5-6 ώρες μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι. Καλή επιτυχία !!!

Πηγή
Πηγή

Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο ζαχαρούχο κ.α !!!



Υπέροχo σοκολατένιο γλύκισμα με ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο, κορν φλέικς και ζαχαρωμένα φρούτα χωρίς ψήσιμο. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους για ένα τραγανό, πεντανόστιμο σοκολατένιο γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα (στο μούλτι) κορν φλέικς

1 φλ. τσαγιού σταφίδες

1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρωμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κυβάκια

1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο, κοσκινισμένο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)

90 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

125 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια

90 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε βάζετε όλα τα υλικά για τη βάση δηλ. το ινδοκάρυδο, τα θρυμματισμένα κορν φλέικς, τις σταφίδες, τα ζαχαρωμένα φρούτα, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και στρωμένο με χαρτί ψησίματος πυρέξ με διάσταση βάσης 28×18 εκ., φροντίζοντας το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 5 εκ. από τα τοιχώματα του πυρέξ περιμετρικά. Το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντας το ελαφρώς στη βάση του πυρέξ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Απλώνετε με μια μαρίζ το μείγμα πάνω από τη κρύα και σφιχτή πλέον βάση και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει, το κόβετε σε λεπτές ορθογώνιες σοκολάτες και τις σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή
Πηγή

Χαλβας σιμιγδαλένιος !!!


 Τον στρώνω σε ταψί και τραβάω χαρακιές με μαχαίρι -πασπαλίζω με κανέλα και είναι τέλειος και σε εμφάνιση  -ή στην παρακάτω φωτογραφία που εχω βάλει τον καβουρντίζω πιο πολύ και είναι πιο σκούρος και τον κόβω μερίδες με κανελίτσα -όπως και να τον κάνουμε είναι οικονομικό και μοσχομυριστό γλυκάκι !!!

Υλικά
3/4 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι  (μισό χοντρό, μισό ψιλό)
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 κ.γ. κανέλα
ελάχιστο γαρύφαλλο 
1 βανιλίνη
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ ή λευκό (χωρίς φλούδα) προαιρετικά εγώ τον φτιάχνω σκέτο πολλές φορές


Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


    Ψήνουμε το αμύγδαλο σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 5-8 λεπτά στους 180 βαθμούς.
    Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το σιμιγδάλι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το μείγμα και να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, όχι να καεί για 4-5 λεπτά.
    Μόλις πάρει ωραίο χρώμα ρίχνουμε και τα αρωματικά μας, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε και τις 4 κούπες νερό. Μεταφέρουμε στη φωτιά και χαμηλώνουμε λίγο.
    Ρίχνουμε και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς μας.
    Μόλις δούμε φουσκάλες ο χαλβάς μας είναι σχεδόν έτοιμος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. (Αν δούμε ότι πάει να μας αρπάξει,χαμηλώνουμε τη φωτιά). Ξέρουμε ότι είναι έτοιμος, όταν ξεκολλάει από μόνος του από τον πάτο της κατσαρόλας (μόλις γυρίσουμε την κατσαρόλα λίγο στο πλάι).
    Όταν είναι έτοιμος, προσθέτουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
    Στο σημείο αυτό, αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερα αρωματικά.
    Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση 22 εκ. ή σε μία αντικολλητική φόρμα και απλώνουμε το χαλβά μας με ένα κουτάλι.
    Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό.
    Αν θέλουμε σερβίρουμε το χαλβά μας και ζεστό.

Tip
Ανακατεύουμε το μείγμα του χαλβά συνεχώς. Όσο πιο πολύ καβουρδιστεί και πάρει χρώμα, τόσο πιο νόστιμος θα γίνει ο χαλβάς μας.
Η συνταγή είναι από τον Ακη Πετρετζίκη και την φτιάχνω συχνά με απόλυτη επιτυχία !!!