Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού !!!


Υπάρχουν 2 τρόποι για να το φτιάξετε ο πρώτος είναι στον φούρνο κι ο δεύτερος  ο κλασικός τρόπος όποιον και να επιλέξετε καλή επιτυχία που θα έχετε σίγουρα !!!

Τρόπος πρώτος στον φούρνο

Υλικά
    4 πορτοκάλια
    1 κιλό ζάχαρη
    1 βανίλια
    λίγο κονιάκ
    2 καρότα
    χυμός 1 πορτοκαλιού
    χυμός 1 λεμονιού


Τι κάνουμε
    Πλένομε και ξύνομε λίγο την φλούδα από τά πορτοκάλια. Τα βάζουμε να βράσουν 3 με 4 φορές αλλάζοντας το νερό για να ξεπικρίσουν.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα κόψουμε σε φέτες. Βάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού την μία δίπλα στην άλλη σε πυρέξ ή ταψάκι.
    Από πάνω βάζουμε την ζάχαρη με την βανίλια το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και το κονιάκ. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα στούς 180 βαθμούς.

Τρόπος δεύτερος στην κατσαρόλα
 Υλικά  
    8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
    2 κιλά ζάχαρη
    4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
 Ξύνετε εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει.
Τα βάζετε στη φωτιά και τα βράζετε για 30 λεπτά.
Τα βγάζετε και αλλάζετε το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.
Όταν πετάξετε και το τελευταίο νερό, κόβετε τα πορτοκάλια σε 6-8 κομμάτια ή
στην μέση
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και το ξαφρίζετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα πορτοκάλια και βράζετε για 30 λεπτά ακόμα.
Τα αφήνετε έως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τα συγκεκριμένα στην φωτογραφία είναι στο φούρνο !! Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουρεκάκια με παστουρμά !!!


Βγάζει η συνταγή 35 πεντανόστιμα ρολάκια πιτάκια φανταστικά !!!

Υλικά

    1 πακέτο φύλλα κρούστας

    Για τη γέμιση
    14 φέτες παστουρμά
    300γρ. κασέριτυρί ή ότι άλλο  της επιλογής σας, τριμμένο
    3 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
    2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ
    2 αβγά, χτυπημένα
    2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
πιπέρι



Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
 Ψιλοκόβετε τον παστουρμά και τον βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αβγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη.

Ετοιμάζετε τα πιτάκια:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Κόβετε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση. Παίρνετε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνετε καλά, βάζετε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, κλείνετε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσετε λίγο τη γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.

Αραδιάζετε τα μπουρεκάκια σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και µε ένα πινέλο τα αλείφετε µε ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε χαμηλό ράφι στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή µέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά, χλιαρά ή και κρύα.
Συνταγή που φτιάχνω πάντα με επιτυχία από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ραβανί με ινδοκάρυδο !!!

Υλικά
220γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
240γρ σιμιγδάλι χοντρό
240γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ ζάχαρη
200γρ ινδική καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι 200γρ
4 μεγάλα αυγά χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια
Μιάμιση κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι όχι μεγάλο

Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φέτα λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας χυμό
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρει βράση μετράμε τρία λεπτά και το βγάζουμε. Το σιρόπι και το ραβανί πρέπει να είναι και τα δυο καυτά στην μίξη τους
 100γρ καρύδα για από πάνω πασπάλισμα

Eκτελεση
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα όταν είναι έτοιμο το βάζουμε ψυγείο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη συνταγή. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφού χτυπηθούν καλά αρχίζουμε να προσθέτουμε στον κάδο εναλλάξ τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι με μια σπάτουλα και με αργές κινήσεις για να μην κόψει η μαρέγκα. Ψήνουμε την ζύμη αφού την βάλουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 160 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά Τέλος πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα !!!
Από George Zolis
 
 
 
 
 

 

Εκμέκ το τέλειο !!!


Υλικά
Για το σιρόπι

    Ζάχαρη 700 γρ
    Νερό 800 ml
    Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του

Για την κρέμα

    Ζάχαρη 400 γρ
    Γάλα 1 λίτρο
    Νερό 270 ml
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 12 κουταλιές σούπας
    Κορν φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ 4 κουταλιές σούπας
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας

Για την βάση

    Καταϊφι 400 γρ
    Βούτυρο 200 γρ λιωμένο

Για την σαντιγί

    Κρέμα γάλακτος 330 ml
    Άχνη ζάχαρη 2 κουταλάκια γλυκού


Εκτέλεση
Για το σιρόπι

    Βράζουμε για 20 λεπτά το νερό με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.


Για την βάση

    Ξεφτίζουμε το καταΐφι, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το καταΐφι να υγρανθεί καλά. Το στρώνουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε με το σιρόπι.


Για την κρέμα

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα ,το νερό,την ζάχαρη να ζεσταθεί και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται (να είναι ελαφρώς χλιαρό ακόμη) προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
    Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και τέλος βάζουμε το βούτυρο και την βανίλια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με το μίξερ χειρός χτυπάμε όπως είναι την κρέμα μέσα στην κατσαρόλα για 2 – 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει .
Πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένα φιστίκι Αιγίνηε ή ψιλοτριμμένο αμύγδαλο
    Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο καταΐφι.


Για την σαντιγί

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
  Πασπαλίζουμε με ,καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκι Αιγίνης και το βάζουμε στο ψυγείο. Για να δέσει καλά το γλυκό μας θέλει να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο.
    Σερβίρεται κρύο ενώ μπορούμε να το απολαύσουμε και με συνοδεία παγωτού

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορούμε να προσθέσουμε στην πρώτη στρώση πάνω από το σιροπιασμένο κανταίφι και λίγες διάσπαρτες ξανθές σταφίδες προαιρετικά .
 




Σάμαλι πολίτικο !!!


Υλικά
2 κούπες τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
1 κούπα τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
1 και 1/2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 γεμάτες κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
ανακατεμένες σε 1/2 κούπας τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 κούπα τσαγιού γάλα
2 κούπες τσαγιού γιαούρτι
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
  Για το σιρόπι
4 κούπες τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες τσαγιού νερό και  φλούδα από μισό πορτοκάλι και φλούδα από μισο λεμόνι
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

Βούτυρο καλό λιωμένο λίγο για την επιφάνεια του ταψιού και λίγο για πέρασμα επάνω από το σάμαλι όταν ψηθεί ,Εγώ βάζω πάντα γάλακτος για πολύ ωραία μυρωδιά!!!


Εκτέλεση'
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά εκτός από το βούτυρο
Αλείφουμε την επιφάνεια σε ταψάκι 30αρι με βούτυρο λιωμένο και ρίχνουμε να απλωθεί το μείγμα.
Ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Έχουμε βράσει όλα τα υλικά μαζί για το σιρόπι για 10 λεπτά περίπου να το δούμε να φουσκώσει .Αποσύρουμε από την φωτιά.
Αλείφουμε το γλυκό με πινέλο  μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο άλλη μία φορά με λιωμένο βούτυρο και όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε το σιρόπι προσεκτικά μην μας κάνει λακκούβες .
Περιμένουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και είναι έτοιμο !!!
Τους καλοκαιρινούς μήνες συνδυάζετε πολύ ωραία με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια και το απολαμβάνουμε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 

Λαδένια Κιμώλου !!!

 Πολύ ωραία παραδοσιακή πίτα από Κίμωλο !!!

Γα την ζύμη
350γρ νερό
2 φακελάκια μαγιά
600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ ζάχαρη
12 γρ αλάτι
λιγη ρίγανη
20 γρ λάδι 

σουσάμι




Βάζουμε το νερό την ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε και από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι χωρίς να ανακατέψουμε τα αφήνουμε μέχρι να βγάλει φυσαλίδες μετά ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ για 8 λεπτά.  



Αφήνουμε μια ωρίτσα να φουσκώσει το ζυμάρι και μετά το παίρνουμε και το βάζουμε σε φαρδύ ταψί με λαδόκολλα το απλώνουμε να πάει παντού και ρίχνουμε από πάνω φέτες κρεμμύδι,ντομάτα, και τρίμμα από τυρί φέτα λίγη ρίγανη σουσάμι και λάδι σταγόνες να παει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο περίπου για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς
Από τον φίλο George Zolis  George Zolis


Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σε 15 λεπτά !!!



Μια συνταγή για ένα δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σοκολάτας, δροσερό, εύγευστο, αφράτο, εύκολο και πολύ – πολύ γρήγορο έτοιμο σε 15 λεπτά!!!
Υλικά συνταγής

1 φάκελος “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια

1 φάκελος “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Σοκολάτα

700 ml (3½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα

200 γρ. σαβαγιάρ

25 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη

1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες
Εκτέλεση συνταγής

Παρασκευάζετε το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Βανίλια και το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.

Τοποθετείτε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο μιας ειδικής φόρμας για τούρτες με σούστα (Νο 18-20) ή σε μια στενόμακρη φόρμα και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ.

Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ εκτός από 3-4 κομμάτια. Τα ραντίζετε με λίγο γάλα και προσθέτετε την κρέμα βανίλια. Τελειώνετε το γλύκισμα με τριμμένα σαβαγιάρ.

Ζεσταίνετε 1 κουταλάκι της σούπας μαργαρίνη και 50 ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει το γλάσο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Πηγή

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Καραμελωμένες πατάτες φούρνου !!

Δοκιμάστε τες, είναι εξαιρετικά απλή η εκτέλεσή τους και ο χρόνος προετοιμασίας είναι γύρω στα 10 λεπτά.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μικρές πατάτες με την φλούδα τους
1/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα τους μόνο
1 κ.γ. πιπέρι Καγιέν (ή περισσότερο αν τις θέλετε πιο πικάντικες)
xυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλυτζ. νερό
αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμένο μίγμα πιπεριών

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Πλένουμε καλά με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα τους για 10 λεπτά (ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να βράζει). Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το δενδρολίβανο και τα κτυπάμε να γίνουν κρέμα, με την οποία και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το δενρολίβανο.

Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά ή έως ότου καραμελώσουν.

Χωρίς φλούδα
Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες, κόβοντάς τες σε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Τις τοποθετείτε σε ταψάκι και τις περιχύνετε με την κρέμα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τα πρώτα είκοσι λεπτά και μετά στους 160 βαθμούς  για αργό ψήσιμο γύρω για μιάμιση ώρα, πάντα στη χαμηλή σκάλα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπιφτέκια ζουμερά κι αφράτα !!!

Τα ωραιότερα μπιφτέκια που θα φτιάξετε εγγυημένα !!!
 Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
6 φρυγανιές απλές πχ elite
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
λίγη ρίγανη ,η δυόσμος,η μαϊντανό  ανάλογα τι προτιμάτε
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά τις φρυγανιές τις μουλιάζουμε λίγο σε νερό  και αφού τις στίψουμε καλά τις προσθέτουμε μέσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 5-10 λεπτά είναι κι αυτό ένα σύν για πιό ωραία μπιφτέκια .Τα αφήνουμε για ένα τεταρτάκι στο ψυγείο .
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και βάζουμε το ειδικό μαντεμένιο αντικολλητικό τηγάνι που βλέπετε να κάψει .Χαϊδεύουμε τα μπιφτέκια με λαδωμένο χέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι σχάρα .Τα γυρίζουμε μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά πάντα σε δυνατή φωτιά ,μόλις πάρουν κι από την άλλη πλευρά ,χαμηλώνουμε 2 βαθμούς την ένταση της θερμοκρασίας σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοψήνομαι πατώντας τα λίγο από πάνω με μία σπάτουλα να ψηθούν καλά και μέσα ,γυρνώντας τα συχνά με προσοχή .Σε 15 με 20 λεπτά είναι έτοιμα φουσκωτά όπως τα βλέπετε και ζουμερά ζουμερά και φυσικά πεντανόστιμα .
Σημείωση
Αν δεν υπάρχει  τηγάνι σχάρας μαντεμένιο ψήνονται και στο γκρίλ η στα κάρβουνα.
Μπορείτε να προσθέσετε κατ επιλογήν και κρεμμυδάκι ψιλοτριμμένο και σκόρδο ανάλογα τις προτιμήσεις .Εδώ εγώ τα έχω κάνει ακριβώς όπως σας δίνω την συνταγή σκέτα χρησιμοποιώ όσα χρειάζομαι και τα υπόλοιπα τα πλάθω μπιφτέκια τα τυλίγω σε αλουμινόχαρτο τα βάζω κατάψυξη κι όταν χρειαστώ τα βγάζω κι ακολουθώ την διαδικασία από το τηγάνι στην φωτιά όπως είναι παγωμένα.Επιτυχία σίγουρη !! .
Συνοδεύονται  με ρύζι ,με πατάτες ,με πουρέ, με σαλατούλα .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Λαχανικά με ρικότα { ανθότυρο } στον φούρνο !!!





Υλικά
2 μικρές μελιτζάνες , σε φέτες 1/2 " παχιά
1 μεγάλο κολοκύθι , κομμένο σε φέτες 1/2 " παχιά
3 αυγά , χτυπημένα
αλεύρι σε ένα μπολ
τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ
λάδι ελαφρύ για το ελαφρώς τηγάνισμα
1/2 κιλού ρικότα η ανθότυρο καλό
φύλλα βασιλικού κατά προτίμηση φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο , χοντροκομμένες
1 βάζο σάλτσα ντομάτας με κομματάκια ή φρέσκιες πολύ ώριμες ντομάτες
μοτσαρέλα πλήρες τριμμένη
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σάλτσα
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι μαζί με  2 σκελίδες σκόρδο να σοταριστούν λίγο
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας σε κομματάκια ψιλά το αλάτι το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μία χούφτα τυρί τριμμένο -ανακατεύουμε.
Εκτέλεση
Πλένουμε μελιτζάνες και κολοκυθάκια τα κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα  κομμάτια τα αφήνουμε για λίγο στο σουρωτήρι και μετά από λίγο τα αλευρώνουμε μετά τα βουτάμε στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τα τηγανίζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές προσέχοντας μην αρπάξουν και καούν .Τα ακουμπάμε όλα σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα περιττά λάδια.
Σε μπολ του μίξερ βάζουμε το τυρί ρικότα [ανθότυρο]μαζί με τον βασιλικό και το σκόρδο την μία σκελίδα  καθώς και λίγο αλάτι πιπέρι και 1/2 φλιτζανάκι του καφέ νερό  και τα χτυπάμε να ανακατευτούν
Σε ταψάκι 30χ30 ρίχνουμε λίγη από την 2-3 κουταλιές σάλτσα να καλύψει όλη την επιφάνεια από πάνω από την σάλτσα  στρώνουμε τα μισοτηγανισμένα κολοκυθάκια και μελιτζάνες εναλάξ κρατώντας για άλλη μία στρώση ορισμένα.Πασπαλίζουμε  με το μείγμα ανθότυρου.Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και από πάνω κάνουμε άλλη μία στρώση με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά με τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε με τριμμένη μοτσαρέλα σε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 40 λεπτά στους 170 με 180 βαθμούς [ελεγξτε το ]μέχρι να λιώσει το τυρί και να δείτε στις άκρες να κάνει φυσαλίδες
Το αφήνουμε για 15 λεπτά εκτός φούρνου να καθίσει και μετά σερβίρουμε !!!Καλή όρεξη !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Υπέροχα κανελόνια με μπέικον !!!




Υλικά

Για 4-6 άτομα

120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας

120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα

1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι

20 βρασμένα κανελόνια

200 φρυγανιά τριμμένη

250 ml μαγιονέζα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν τα ρίχνετε στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την μαγιονέζα, την παρμεζάνα και την φρυγανιά.

Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με ένα κουταλάκι ή κορνέ.

Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
 Πηγή
olasimera

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πανεύκολη τάρτα με Μερέντα , με 5 υλικά χωρίς ψήσιμο !!!



Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια υπέροχη τάρτα με Μερέντα, με 5 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο. Ένα αγαπημένο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους !!!

Υλικά συνταγής

    Για τη βάση:
    1 1/4 φλ. τσαγιού τύπου Μιράντα ή Πτι Μπερ
    4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
    Για τη γέμιση:
    1 φλ. τσαγιού γεμάτο Μερέντα
    225 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα
    225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
    σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

    Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα, στο μούλτι, σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το μεταφέρετε σε ένα ταψάκι 22 ή 23 εκ. με χαμηλά τοιχώματα και στο στρώνετε, πιέζοντάς το καλά, στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει.
    Για τη γέμιση: Βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κρύο μπολ και τη χτυπάτε καλά για 3-4 λ ή μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Την αφήνετε στην άκρη.
    Ζεσταίνετε τη Μερέντα  στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ελαφρώς ρευστή. Σε μέτριο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη Μερέντα και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια λεία σοκολατένια, αφράτη κρέμα. Αφήνετε το μίξερ.
    Προσθέτετε τη σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει η γέμιση. Το σερβίρετε και το απολαμβάνετε σκέτο ή το γαρνίρετε (προαιρετικά) με σιρόπι σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή και φρέσκα φρούτα.
    Πηγή sintayes.gr

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

-Λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με πουράκια και κρέμα !!!






Δοκιμάστε το είναι εύκολο δροσερό οικονομικό γρήγορο και η γεύση του θυμίζει εκμέκ!!!

 Yλικά
Φρυγανιές 1 μικρό πακετάκι τύπου Elite

Σιρόπι
250 γραμ.νερό
1 ξύλο κανέλα
φλούδα από λεμόνι
300 γραμ ζάχαρη

Κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
120 γραμ κορν φλάουρ
200 γραμ ζάχαρη
2 μασουράκια βανίλιας




Σαντιγί
250 γραμ κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη


Τι κάνουμε 

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί και τα βράζουμε 10  λεπτά .
Στρώνουμε σε πυρέξ ή ταψάκι 30Χ25 μία σειρά φρυγανιές καλό είναι να είναι τετράγωνο εγώ τις έβαλα σε στρογγυλό σπασμένες αλλά δεν πειράζει αυτό θα καλυφθούν με την κρέμα  και ρίχνουμε αφού τις στρώσουμε όλο το σιρόπι από πάνω στις φρυγανιές ,Το αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι και ετοιμάζουμε την κρέμα .

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι κρατώντας σχεδόν μισό ποτήρι για να αραιώσουμε το κορν φλάουρ ,προσθέτουμε βανίλιες και την ζάχαρη μέσα στο κατσαρολάκι ανακατεύουμε και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα που έχουμε ανακατέψει πρώτα να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια μην μας κολλήσει μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στις φρυγανιές την στρώνουμε ομοιόμορφα γέρνοντας το ταψί να το καλύψει όλο.Το βάζουμε στο ψυγείο να ετοιμάσουμε την σαντιγί

Βάζουμε σε μπολ αν χτυπήσουμε με μίξερ χειρός ή σε κάδο του μίξερ την σαντιγί και τις 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να δούμε η σαντιγί να πήξει και να στέκεται .
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και σπάμε με το χέρι πουράκια να καλύψουμε την επιφάνεια όλη .

Στρώνουμε από πάνω την σαντιγί και τελειώνουμε τρίβοντας πάλι λίγα πουράκια το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και  σερβίρουμε !!! Απίθανο Δοκιμάστε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Μίνι μπιφτεκάκια με χόρτα -ή πατάτες -κι ο τρόπος που βράζουμε τα χόρτα !!


 Μπιφτέκια χορταστικά !!! Ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών κι όχι μόνο
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο  κρεμμύδι
1 αβγό
ψίχα από 3 φέτες ψωμί ή 5-6 φρυγανιές μικρές
αλάτι -πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό προαιρετικά ή ρίγανη ότι σας αρέσει πιο καλά
3 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο λάδι


 Μουλιάζεται το ψωμί ή τις φρυγανιές σε μπολ με νερό το στύβεται καλά έτσι ώστε να μην έχει καθόλου νερό.
Τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη.
Ρίχνετε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι,το αβγό,το αλατοπίπερο,την ρίγανη .ή τον μαϊντανό λίγο λάδι το ξύδι και το μπέκιν πάουντερ



ζυμώνετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά όλα τα υλικά και τα πλάθεται σε μπιφτέκια -εδώ εγώ τα έκανα μικρά στρογγυλά και λίγο πλατσουκωτά.

Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ της κουζίνας σας ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν καλά κι από τις δύο πλευρές.
Εγώ έχω αγοράσει μαντεμένιο τηγάνι και αφού κάψει καλά τα τοποθετώ μέσα μετά από 5 λεπτά τα γυρίζω να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές και χαμηλώνω την φωτιά  τα τα σκεπάζω και τα σιγοψήνω άλλα 15 λεπτά να ψηθούν καλά μέσα. Γίνονται τέλεια αφράτα και ζουμερά !!!
Πολλές φορές τα φτιάχνω σκέτα μόνο φρυγανιές-αυγό-ξίδι -μπεικιν πάουντερ πάντα και αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη δηλαδή δεν βάζω κρεμμύδι και είναι σαν να τρώς μπριζολάκι ,ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!
Εδώ τα μπιφτέκια τα έκανα μικρά -έκοβα ζύμη λίγο πιο μεγάλη από λενα καρύδι το εκανα μπαλάκι και μετα το πλατσούκωνα ελαφρώς -φουσκώνουν με το μπέκιν !!!




Χόρτα κι ό απλός τρόπος που  γίνονται  καταπράσινα !!





 Υλικά εδώ
1 κιλό βλίτα
αλάτι

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα πιο πάνω από την μέση και μόλις πάρει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και τα χόρτα πλυμένα και καθαρισμένα.
Για να μας βγουν καταπράσινα και να μην σκουρύνουν μόλις τα ρίξουμε στο νερό που βράζει τα πατάμε με μία ξύλινη κουτάλα να μην σταματήσει το βράσιμο , Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά τα κάτω πάνω δηλαδή και τα αφήνουμε με ΕΝΤΕΛΩΣ  ξεσκέπαστη κατσαρόλα να βράσουν τσιμπόντας που και που κανένα κοτσανάκι μην παραβράσουν και αρχίζουν και χάνουν κι αυτό το ωραίο πράσινο χρώμα τους .Τα βγάζουμε αμέσως μόλις βράσουν με τρυπητή κουτάλα σε μπολ και με λαδάκι λεμονάκι τα απολαμβάνουμε ,καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πατάτες γάλακτος !!!



Ένα πραγματικά υπέροχο φαγητό !!
ΥΛΙΚΑ:
Ενάμιση κιλό πατάτες
500ml γάλα εβαπορέ
500γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2ποτήρια νερό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1σκελίδα σκόρδο
100γρ βούτυρο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και βουτυρονουμε ενα ταψί.Παίρνουμε το σκόρδο και αλείφουμε το ταψί.Ανακατεύουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με τα μπαχαρικά και στρώνουμε στο ταψί τις μισές.Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα από το τυρί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.Ρίχνουμε το γάλα και το νερό στο ταψί και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.



Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και λίγο πρίν είναι έτοιμο προσθέτουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα!
Καλή σάς επιτυχία

Από την σελίδα του καλού φίλου σεφ Γιώργος Χριστιανός Σελιδα μαγειρικής.ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR