Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών !!!


Απίστευτη η γεύση τους !!!


Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 καρότα τριμμένα
1 κολυκυθάκι τριμμένο
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,το οποίο προηγουμένως έχουμε μουσκέψει με νερό και στύψει
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
4-5 φέτες άπαχο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά (εκτός από τη ντομάτα), το ψωμί και τα μυρωδικά.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά.

Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου.

Στη συνέχεια τον βγάζουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Ανοίγουμε κάθε μπιφτέκι, στρώνουμε μέσα μια ροδέλα ντομάτας και μια φέτα τυρί και το κλείνουμε.

Βάζουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ με ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και τα αφήνουμε να ψηθούν για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
sidagi.gr

Τυροπιτάκια γρήγορα & πεντανόστιμα !!!



 Απλά τέλεια !!!!

Υλικά
300ml γάλα ζεστό
300 γραμ. Βιτάμ πλάκα
 2 φακελάκια μαγιά ξερή
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κιλά αλεύρι μύλοι Αγίου Γεωργίου



Ετοιμασία ζύμης
Ζεσταίνουμε το γάλα το αδειάζουμε σε μπολ'και προσθέτουμε το βιτάμ ανακατεύουμε να λιώσει-προσθέτουμε τα φακελάκια μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι τα αυγά και το 1 κιλό  αλευρι'
Ζυμώνουμε να πετύχουμε μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη .Κάνουμε μπαλάκια ζύμης τα ανοίγουμε με το χέρι  σε μέγεθος όσο ένα πιατάκι του καφέ και γεμίζουμε με




Υλικά
1 κούπα τσαγιού φέτα
2  κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 αυγό
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι



 Λιώνω 1 κούπα φέτα, γιαούρτι 2 κουταλιές ,1 κούπα κεφαλοτύρι , 1 αυγού ελάχιστο
αλάτι και πιπέρι αν το τρώτε
 κλείνω το μπαλάκι ζύμης και το τοποθετώ σε
λαδόκολλα. Αλείφω με αυγό και γάλα για να είναι αφράτα
ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εγώ έκανα διάφορα σχέδια.
Triantafilenia Lena
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Γύρος σπιτικός εύκολος κι απλός !!!



Υλικά


1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε  λεπτές φέτες
λίγο λάδι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά τριμμένο κόλιαντρο
1 κουταλιά σούπας μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
τσίπουρο λίγο




Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω μπαχαρικά και λίγο τσίπουρο μαζί ραντίζουμε το κρέας με λίγο λάδι και το μαρινάρουμε για 3 ώρες το λιγότερο τοποθετώντας το στο ψυγείο . [μπορούμε να το μαρινάρουμε για πιο ωραίο αποτέλεσμα από βραδύς και να το ψήσουμε την άλλη μέρα.
 Σε μία σούβλα σπιτική περνάμε τις φέτες κρέατος ή τις στρώνουμε επάνω σε σχάρα την οποία ακουμπάμε σε ένα ταψί επάνω για να στάζουν τα λίπη προσθέτουμε μέσα στο ταψί 2 φλιτζάνια νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1και 30 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο --τοποθετώντας το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο μας βοηθάει να το ψιλοκόψουμε-- και το κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια.

Για να σερβίρουμε
Ψήνουμε πίτες ,κόβουμε κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ,μαϊντανό ψιλοκομμένο,ντομάτα κομμένη σε φέτες ,ράντισμα με πάπρικα κι άν θέλουμε προαιρετικά γιαούρτι με λίγη πάπρικα λίγη πικάντικη μουστάρδα ανακάτεμα κι έτοιμη και λίγες πατάτες τηγανιτές .Καλή επιτυχία !!!
Την συνταγή την έχω δει από τον Βαγγέλη Δρίσκα την φτιάχνω συχνά και εξαφανίζετε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Πανεύκολο κέικ με επικάλυψη σοκολάτας & ινδοκάρυδου !!!

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Lamington κέϊκ. Ένα απλό κέϊκ βανίλιας, που ετοιμάζετε στα γρήγορα με απλά υλικά, που το απογειώνει η επικάλυψη σοκολάτας και ινδοκάρυδου.

Υλικά συνταγής

    Για το κέικ:

    190 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    220 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    3 αυγά
    350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
    1 κοφτό κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
    250 ml γάλα

    Για την επικάλυψη σοκολάτας-ινδοκάρυδου:

    220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ.

    Για το κέϊκ:

Βάζετε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2 λ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το 1 κ.γ. βανίλιας και τα αυγά, σταδιακά, ένα, ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
    Ανακατεύετε το μπέϊκιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε εναλλάξ με το γάλα [σε 3 παρτίδες, 1/3 των ποσοτήτων τη φορά], συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λ. Κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο.
    Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο και το αφήνετε στο ταψί για 8 λ περίπου να “ξεκουραστεί”. Το ξεφορμάρετε μετά σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

    Για την επικάλυψη σοκολάτας-ινδοκάρυδου:

 Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και το 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από την φωτιά, την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 λ περίπου να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντάς την ανά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.
    Στρώνετε το σοκολατένιο μείγμα στη κορυφή και τις 4 πλευρές του κρύου πλέον κέϊκ. Πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο όλες τις αλειμμένες με κρέμα επιφάνειες, πιέζοντας ελαφρώς με το χέρι σας το ινδοκάρυδο πάνω στη σοκολάτα να “κολλήσει”. Το κόβετε σε 8 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

Προαιρετικά, μπορείτε όταν κρυώσει το κέϊκ σας, να το κόψετε οριζόντια σε 2 ίσα μέρη, να κάνετε διπλή δόση κρέμας σοκολάτας και να στρώσετε με τη μια δόση στο κάτω μέρος του κέϊκ. Το σκεπάζετε, πιέζοντάς το ελαφρώς και συνεχίζετε τη διαδικασία επικάλυψης όλου του κέϊκ.
sintayes.gr
olasimera

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Μελιτζάνες ρολλάκια με σάλτσα ντομάτας !!!


Υλικά

4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
Eλαιόλαδο για το τηγάνι
300 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μπαστούνια ανάλογα με τις φέτες μελιτζάνας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο Μαϊντανό
μπόλικη σάλτσα ντομάτα
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε  τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
Στραγγίζουμε καλά και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με ένα κομμάτι τυρί, ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδα να σταθεροποιηθούν και να μην ανοίξουν
Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου για 20 λεπτά.

Σάλτσα ντομάτας που την φτιάχνουμε και την φυλάμε για τα φαγητά μας

 12 ντομάτες ή 4 κονσέρβες αποφλοιωμένη ντομάτας /440 γρ.
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη, βασιλικό ή φύλλα μαντζουράνας
αλάτι πιπέρι

Τι κάνουμε

    Βάζουμε τις ντομάτες σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τις βράζουμε για ένα λεπτό.
    Βγάζουμε από την κατσαρόλα περνάμε για λίγο από κρύο νερό και ξεφλουδίζουμε.  και ψιλοκόβουμε. Αν χρησιμοποιούμε ντομάτες κονσέρβας, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα από αυτά.
    Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
    Βάζουμε τις ντομάτες, το κρασί, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά αν χρησιμοποιούμε ντομάτες κονσέρβας ή 35 λεπτά για τις φρέσκες.
    Η σάλτσα μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
    Αν θέλουμε να την κρατήσουμε περισσότερο τη βάζουμε στην κατάψυξη αφού τη χωρίσουμε σε μικρές ποσότητες.
    Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη 4-5 μήνες.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλο !!!



Υλικά μερίδες 4

4 μπουτάκια κοτόπουλου
5 κουτ.σούπας λάδι
1 κρεμμύδι μεγαλο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ τσαγιού κρασί 
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ποτήρι νερού  ζεστό νερό [εγώ διαλύω μέσα κι έναν κύβο κότας]
1 δαφνόφυλλο
2 κούπες τσαγιού ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
500 γραμ χυλοπίτες

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα φαρδιά και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα μπουτάκια για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα .
Στο ίδιο λάδι και κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε μέσα τα μπουτάκια ξανά, το δαφνόφυλλο και σβήνουμε με το κρασί μαγειρεύοντας για 5 λεπτά να εξατμιστεί 
Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα ανακατεύοντας τον πελτέ τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε και το ζεστό νερό σκέτο η με τον ζωμό να δούμε να σκεπάζοντε σχεδόν τα μπουτάκια και το αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα σχεδόν μέχρι να δούμε να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τις χυλοπίτες και αφού τις στραγγίσουμε τις καίμε με λίγο λάδι ή βούτυρο και σερβίρουμε περιχύνοντας με την υπέροχη σάλτσα κι από ένα μπουτάκι κοτόπουλουυ.Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



   





Κοκκινιστό κρέας στην κατσαρόλα !!!


 Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1μικρό πολύ κρεμμύδι σε ροδελίτσες 
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 γεμάτη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτα
5 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 φλιτζ.κρασί
4 κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
αλάτι -πιπέρι
4 κλωνάρια σέλινο [προαιρετικά]
4 κλωνάρια μαϊντανό [προαιρετικά ]

Εκτέλεση
Το κρέας κομμένο σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο και το μικρό κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και τα σκόρδα ολόκληρα σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά να μαραθούν .
Ρίχνουμε μαζί την κουταλιά τον πελτέ και ανακατεύουμε
Σβήνουμε το κρέας με το κρασί .
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοτριμμένες το μπαχάρι,την ζάχαρη τα κλωνάρια ολόκληρα σέλινο μαϊντανό τα οποία όταν μαγειρευτεί το φαγητό τα αφαιρούμε .Συμπληρώνουμε με  1 ποτήρι νερού νερό και το σιγοβράζουμε για 1.30 ώρα ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε .Καλή επιτυχία !!!
Σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτέςή ρύζι πιλάφι.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Κοτόπουλο σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον & τυριά!!!




Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό. Σουφλέ με κοτόπουλο,μανιτάρια μπέικον και τυριά, για εσάς την οικογένειά σας.

Υλικά
•3 μπούτια κοτόπουλου (κατά προτίμηση συσκευασμένα) χωρίς το κόκκαλο
•200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
•350 ml κρέμα γάλακτος
•500 γραμ. τυριά τριμμένα [γκούντα, γραβιέρα, κασέρι τσένταρ, κ.λ.π.]
•1 αυγό
•2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•5 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
•1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•αλάτι- πιπέρι
•8-10 φέτες τυρί του τοστ

Εκτέλεση
1.Βράζουμε το κοτόπουλο, σε αλατισμένο νερό, το αφήνουμε να στραγγίσει και το κόβουμε μικρά κομματάκια. Κρατάμε το ζωμό στη κατάψυξη για άλλο φαγητό.

2.Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον και σοτάρουμε για 2 λ. ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο τη κρέμα γάλακτος μαζί με το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1/2 λ και κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.

3.Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ [25 Χ 35 εκ. περίπου] βάζουμε και το μείγμα, το ισιώνουμε και στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυρί του τοστ.

4.Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο να μη καεί το τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα, στην κάτω σκάλα του φούρνου. Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο το φαγητό, το ξεσκεπάζουμε για να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς το τυρί.
http://www.filenades.gr

Έυκολο γλυκό με φύλλα και ινδοκάρυδο !!!


Το γλυκό της τεμπέλας

Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλα κρούστας (500 γρ)
3 μικρά φακελάκια ινδοκάρυδο ή 1 μεγάλο
250 γρ μαργαρίνη πλάκα λιωμένη

Σιρόπι
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη




Πώς το κάνουμε:
Το κάθε φύλλο το αλείβω με μαργαρίνη και ινδοκάρυδο και αφού βάλλω 4 φύλλα τα τυλίγω σε ρολό έτσι ώστε το γίνει μακρύ. Συνεχίζω και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τα ρολά τα κόβω σε πάχος 2 δακτύλων και τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο (όπως το σαραγλί).
Τα ψήνω σε ταψί αντικολιτικό μέχρι να πάρουν χρώμα (γρήγορα παίρνουν) 15 περίπου λεπτά.

Όταν βγουν από τον φούρνο ρίχνω το σιρόπι αφού έχουν κρυώσει λίγο.
Με παγωτό δίπλα είναι υπέροχο !!!!


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας, κρασιού !!!


Μοσχαρίσιες μπριζόλες με πικάντικη σάλτσα κρασιού, μουστάρδας. Μια απλή συνταγή για μια υπέροχη σάλτσα που αναδεικνύει μια απλή μπριζόλα σε ένα λαχταριστό πιάτο.

Υλικά συνταγής

    4 φιλέτα μοσχαρίσια ή μοσχαρίσιες μπριζόλες
    1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 ποτήρι κόκκινο κρασί
    1 κρεμμυδάκι (κατά προτίμηση φρέσκο) ψιλοκομμένο
    1 πιπεριά (κίτρινη ή πορτοκαλί) ψιλοκομμένη
    2 κ.σ. μουστάρδα
    αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο καυτερό πιπέρι
    Για συνοδευτικό:
    πατάτες φούρνου λεμονάτες (δείτε συνταγή εδώ), ή πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι (δείτε συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

    Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο ή τις μπριζόλες σας και τα/τις ψήνετε στη γκριλιέρα ή στη σχάρα του φούρνου σας για όση ώρα απαιτείται ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη πιπεριά, αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
    Σε μέτριο μπολ βάζετε τη μουστάρδα, κόκκινο καυτερό πιπέρι (όση ποσότητα θέλετε ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλετε τη σάλτσα), προσθέτετε και τη σάλτσα κρασιού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια παχύρευστη σάλτσα.
    Σερβίρετε τα φιλέτα ή τις μπριζόλες σας, τα περιχύνετε με τη πικάντικη σάλτσα και τα συνοδεύετε με πατάτες φούρνου.
sintayes.gr
olasimera

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Λαχανόρυζο !!!





 Φτιάξτε το ακριβώς  και θα γλύφετε και το πιάτο!!!!

Υλικά
1 λάχανο μικρό η μισό μεγάλο για 4-5 μερίδες
2 κύβους knorr απλούς με ότι γεύση σας αρέσει ή βιολογικούς
λίγο πιπέρι μαύρο
ελάχιστο ή καθόλου αλάτι
7-8 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας κοφτές πελτέ ντομάτας [Κύκνος ο καλύτερος]
3 -4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο [όχι παραπάνω ]
2 κουπάκια του ΚΑΦΕ ρύζι Καρολίνα [εγώ βάζω πάντα 3 ]

Τι κάνουμε
Βόβουμε με το μαχαίρι το λάχανο σε κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα που θα το μαγειρέψουμε.
Ρίχνουμε 7 ποτήρια νερό από την βρύση κατ ευθείαν ,προσθέτουμε και τους 2 κύβους και σιγομαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά.


Αμέσως μετά ρίχνουμε τις 2 κουταλιές πελτέ μέσα στην κατσαρόλα όπως βράζει και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αν έχει πιει το νερό προσθέτουμε 1 με 2 ποτήρια και μόλις πάρει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και το ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή βασιλισκό ξερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου για 15 με 20 λεπτά θα το δείτε να μελώνει η σαλτσούλα του.

Σβήνουμε το μάτι κι όπως βράζει ακόμα ρίχνουμε λίγο πιπεράκι το λάδι και ανακατεύουμε .
Σε λίγα λεπτά το κατεβάζουμε και σερβίρουμε κι αν δεν φάτε και δεύτερο πιάτο πείτε μου !!!!

Αν θέλουμε από πάνω στο πιάτο μας βάζουμε λίγο λεμονάκι και πιπεράκι-[υπέροχο]
 Σερβίρουμε με φέτα!!
Για νηστίσιμο δεν βάζουμε λάδι αν  νηστεύουμε και η γεύση παραμένει ΤΕΛΕΙΑ!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγέ πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Παγωτό με 3 υλικά κι έτοιμο σε 10 λεπτά !!!




Πραγματικά απίθανο λαχταριστό δροσερό παγωτό από τα χεράκια μας σε λίγα μόνο λεπτά ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!! Πολλοί το γνωρίζουμε άλλοι όμως όχι, είναι πραγματικά σε γεύση πολύ ωραίο !!!



 Υλικά
1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα Νουνου εβαπορέ
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτα oreo
1κουτί  morfat
1 βανίλια φιαλίδιο σκόνη
Σιρόπι κεράσι -βύσσινο-ή σοκολάτα ότι σας αρέσει και προαιρετικά 


Τι κάνουμε

Αδειάζουμε σε μπολ την Morfat - παγωμένη -και με το μίξερ χειρός για πιο ευκολία την χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει 5 λεπτά το λιγότερο .



 Όταν δεν μπορείς να αντισταθείς παίρνεις όλο το μπολ ρίχνεις σιρόπι και ορμάς!!!

Αμέσως προσθέτουμε όλο το ζαχαρούχο γάλα χτυπάμε 2 λεπτά μετά αμέσως προσθέτουμε το εβαπορέ και την βανίλια  ξαναχτυπάμε για 2 λεπτά Αυτό ήταν το αδειάζουμε σε μπολ πλαστικό μεγάλο σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να αρχίσει λίγο να παγώνει.





Το βγάζουμε από την κατάψυξη το χτυπάμε 3-4 λεπτά κόβουμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια μαζί με την γέμιση όπως είναι και τα προσθέτουμε μέσα .
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάνε παντού σκεπάζουμε το μπολ τοποθετούμε στην κατάψυξη και μετά από λίγες ώρες έχουμε το υπέροχο δικό μας παγωτάκι !!! Καλή επιτυχία !!
Για να μην  λερώνουμε τίποτα αν χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός βάλτε τα υλικά κατ ευθείαν στο μπολ που θα το διατηρήσετε -μόνο να έχει καπάκι .



 Το γαρνίρομαι με σιροπάκι από σοκολάτα,η από βύσσινο ,τριμμένο μπισκοτάκι κι ότι άλλο μας αρέσει .
Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας κατά το πρώτο χτύπημα
2 κουταλιές σούπας κακάο για γεύση σοκολάτα,
2 κουταλάκια του γλυκού νές καφέ για γεύση μόκα,
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι για παγωτό με γεύση γιαουρτιού
ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς πχ αμύγδαλο . Προσθέτοντας  τα μπισκότα ολόκληρα με την γέμιση το παγωτό μας μοιάζει με παρφέ !!


 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 Μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία παρασκευής του παγωτού μας τοποθετούμε στην κατάψυξη τη φυτική σαντιγί κ το ζαχαρούχο γάλα.
Αυτό βοηθάει στο να αφρατέψει πο εύκολα το μείγμα του παγωτού.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπιφτέκια και το μυστικό τους για να σας ζητούν όλοι την συνταγή !!!

 Για τα μπιφτέκια μου φίλοι μου φημίζομαι .. δεν υπάρχουν καλύτερα ούτε σε γεύση ούτε σε εμφάνιση -θα ήθελα να τα δοκιμάσετε όλοι -δεν προσθέτω  ΕΔΩ στην συγκεκριμένη συνταγή ούτε κρεμμύδι ούτε μαϊντανό ή σκόρδο είναι απλά- σκέτα,μόνο και μόνο για να θυμίζει η γεύση τους ψημένο στα κάρβουνα παιδάκι ή μπριζόλα ,για όλα αυτά βοηθάει πολύ και το μαντεμένιο ριγέ τηγάνι αλλά ψήνονται και στο γκριλ και σε ψηστιέρα και ακόμα πιο ωραία στα κάρβουνα -ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ακριβώς έτσι όμως !!!! Επιτυχία 100% εδώ τα έκανα γεμιστά γίνονται εξ ίσου ωραία και σκέτα !!

Υλικά
500 γραμ.κιμά καλό μοσχάρι
6 φρυγανιές τύπου ελίτ
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
τυρί φέτες του τόστ γκούντα
1 μεγάλη κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ  [το μυστικό ]
1/2 φλυτζανάκι του καφέ νερό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Μουσκεύομαι τις φρυγανιές τις στύβουμε καλά .
 Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά παίζει το ρόλο του κι αυτό.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να τραβήξουν γεύσεις εκτός αν βιαζόμαστε μπορούμε κι αμέσως ..Τα πλάθουμε  σε σχήμα μπιφτέκι σκέτα η πατάμε το κάθε μπιφτέκι όπως πλάθουμε το πατάμε στην χούφτα μας να πλατύνει βάζουμε στην μέση τυρί γκούντα κομματάκια και τα κλείνουμε καλά.



Βάζουμε το τηγάνι αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λαδωμένο χαρτί κουζίνας να κάψει -μόλις κάψει τοποθετούμε στην σειρά τα μπιφτέκια τα αφήνουμε για 5 λεπτά τα γυρίζουμε από την άλλη ξανά 5 λεπτά ψήσιμο και κατεβάζουμε την θερμοκρασία σκεπάζουμε με κάποιο καπάκι και σιγοψήνονται για 20 λεπτά περίπου -πού και που τα πατάμε λίγο με την σπάτουλα να ψηθούν καλά μέσα.
Σκέτα ή γεμιστά [μπορείτε να βάλετε μαζί με το τυρί και ψιλοκομμένη πιπεριά αλλά αλλάζει μη γεύση τους ] Σκέτα λοιπόν ή γεμιστά τα μπιφτέκια μου είναι άλλο πράγμα ζουμερά αφράτα πεντανόστιμα  -για πιο πικάντικα υπάρχει και άλλη συνταγή στο blog μου
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

 Το μικρό μυστικό είναι το μπέικιν πάουντερ που τα κάνει απίστευτα ζουμερά φουσκωτά αφράτα !!!



Αρτος γιά την παράκληση της Παναγίας -Καλή Παναγιά -βοηθειά μας !!!


Καλό είναι τον άρτο να τον  ζυμώνουμε μόνοι μας στο σπίτι για να έχουμε ευλογία και να γίνονται με προσευχή. Αν μπορούμε να ζυμώνουμε θα είναι το καλύτερο απο το να αγοράζουμε έτοιμα.

Υλικά

4 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 φακελάκια μαγιά
2 βανίλιες
1 σακουλάκι γλυκάνισο
2 φακελάκια μαχλέπι κομμένο
1 φακελάκι μαστίχα κομμένη
1 σακουλάκι κανέλα άκοπη
10 γαρίφαλα άκοπα
800 γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερού λαδι
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκάλι
 Τι κάνουμε
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη την κανέλα τα γαρύφαλλα το γλυκάνισο με 2 ποτήρια νερό 
Βράζουμε 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει,καλά είναι να τα αφήσουμε 4-5 ώρες εκεί μέσα όλα τα μυρωδικά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο τη μαγιά την βανίλια ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ξύσμα το χυμό το λάδι και σουρώνουμε και το ζαχαρόνερο ανάλογα αν θέλει ρίχνουμε παραπάνω νερό ή κρατάμε....ζύμη μαλακιά αφράτη όχι σκληρή όπως του ψωμιού.
Το σκεπάζουμε μέχρι να φουσκώσει και ξαναζυμώνουμε μοιράζουμε σε 5 άρτους και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει .
Ψήνουμε στους 180. αν κάνουμε 4 μικρότερα αρτάκια και ένα μεγάλο τα μικρά 45 λεπτά ψήσιμο το μεγάλο 1 ώρα και κάτι ανάλογα το φούρνο.
Στο δεύτερο φούσκωμα πατάμε την σφραγίδα και μετά το φούσκωμα τρυπάμε με ένα καλαμάκι πρίν το ψήσιμο..
Αν θέλουμε πρίν το πάμε στην εκκλησία ρίχνουμε ζάχαρη άχνη με κανέλα αφού έχουμε ελαφριά αλοίψει με ζαχαρόνερο την επιφάνεια.
Καλή επιτυχία βοήθειά μας !!!

Σημείωση

Το καλοκαίρι μπορούμε να τα φτιάξουμε και με  1  μαγιά λιγότερη .
Από την φίλη Μαρία Βερούχη - Βαγγέλης Δριμαρόπουλος