Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πατατοτυροκροκέτες με γέμιση λουκάνικο !!!



 Καταπληκτικές σε γεύση κροκέτες με λουκάνικο -γίνονται πολύ ωραίες και σκέτες σαν πατατοτυροκροκέτες . Δοκιμάστε τες οπωσδήποτε πανεύκολες !!!!

Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
1 κούπα τσαγιού τυρί τριμμένο πικάντικο [έβαλα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας]
1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
λίγο αλάτι
Λουκάνικα
λάδι για τηγάνι ή ελαιόλαδο 



 

Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε οριζόντια στην μέση κάθε πατάτα 2 κομμάτια.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μαζί με τις πατάτες τόσο όσο να σκεπάζονται προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τόση ώρα ώστε να κρατάνε λίγο.
Τις τρίβουμε με το χοντρό του τρίφτης αφού πρώτα κρυώσουν
Προσθέτουμε το τυρί ,το αλεύρι,την ρίγανη και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να πλάθεται .


 Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια όπως βλέπετε στην φωτογραφία .



Παίρνουμε κομμάτι από το υλικό το πλάθουμε το πατάμε με το χέρι να ανοίξει βάζουμε στην μέση το κομμάτι από το λουκάνικο και το κλείνουμε σαν μπαλίτσα κλείνοντας μέσα καλά το λουκάνικο να μην φαίνεται.



Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι μπόλικο ή καλύτερα αν έχετε φριτέζα και μόλις κάψει λίγο βάζουμε τις πατατοτυροκροκέτες μέσα  και τηγανίζουμε με προσοχή να ροδίσουν μην μας αρπάξουν .



Τις γυρνάμε προσεκτικά με την τρυπητή κουτάλα και μόλις ετοιμαστούν τις βγάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.


 Σερβίρουμε με λίγη κέτσαπ στο πλάι που πάει πολύ ωραία. Καλή σας όρεξη είναι φ α ν τ α σ τ ι κ έ ς !!!

*Μπορούμε να τις κάνουμε και χωρίς λουκάνικο απλές αλλά πεντανόστιμες πατατοτυροκροκέτες  !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Την συνταγή την είδα  από Tasty την έφτιαξα για δοκιμή έγινε πολύ ωραία και σας προτείνω να την φτιάξετε κι εσείς !
























Χορτοπιτάκια μυρωδάτα !!!



Yλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
200 γρ. σπανάκι
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και λεία ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και παράλληλα, φτιάχνουμε τη γέμιση, τσιγαρίζοντας στο λάδι τα κρεμμυδάκια με το πράσο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και τα γυρίζουμε για λίγο να μαραθούν. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μέτριο φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ. Γεμίζουμε με λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε καλά, αφού έχουμε αλείψει τις άκρες με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Από argolikeseidhseis.gr/

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Σαρδέλες στην λαδόκολλα !!!

Σαρδέλα-- ένα πιάτο που μαγειρεύεται εύκολα και κάνει πολύ καλό σε πολλά !!


Υλικά:

1 κιλό σαρδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες πολύ
ρίγανη
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
χυμό 2 λεμονιών

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες.
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι .
Τις τοποθετούμε την μία δίπλα στην άλλη .
Αλατίζουμε ελαφρώς τις σαρδέλες.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά ,λάδι σκόρδο ψιλοκομμένο,πιπεριά ψιλοκομμένη,ρίγανη,μαιντανό,λεμόνι και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις σαρδέλες φροντίζοντας να πάει παντού.
Κλείνουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνι 25 με 30 λεπτά στους 200 βαθμούς,
Ανοίγουμε με προσοχή την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά .
Σερβίρουμε και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σπανάκι σουφλέ !!!


 Υλικά
1 κιλό σπανάκι
2 κουταλιές βούτυρο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι -πιπέρι

 Μπεσαμέλ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι
2+1/2 ποτήρια γάλα  φρέσκο
1  κρόκο αυγού
λίγο μοσχοκάρυδο
200 γραμ κίτρινα τυριά  της αρεσκείας μας


Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε και το κόβουμε.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα χωρίς να προσθέσουμε νερό για να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του.
Το ρίχνουμε σε σουρωτήρι και το πατάμε πολύ καλά να φύγουν τα ζουμιά όλα.
Σε τηγάνι βαζουμε 2 κουταλιές βούτυρο προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και το σπανάκι με το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.Το αφήνουμε στην άκρη .



Κρέμα τύπου μπεσαμέλ
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας το γάλα  μέχρι να πήξει .
Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύοντας  συνάχεια  προσθέτουμε τον κροκο και λίγο μοσχοκάρυδο .
Προσθέτουμε και τα κίτρινα τυριά μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε το σπανάκι προσθέτουμε και την κρέμα τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα στρώνουμε μετά ομοιόμορφα  και ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 35 με 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο .Καλή επιτυχία !!!
Από Eva Triantafilidou




Μηλοπιτάκια με φύλλο χειροποίητο !!!



 Υλικά
Γέμιση
2 μήλα
2 κουταλιές σούπας νερό
80 γραμ ζάχαρη άχνη

Για το φύλλο
1/2 ποτήρι νερού νερό
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 
250 γραμ περίπου αλεύρι
70 γραμ βούτυρο
λίγο νισεστέ

 Τι κάνουμε
Βάζουμε σε μπολ λίγο από το αλεύρι την ζάχαρη μαζί και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι εναλλάξ με το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη ελαστική και να μην μας κολλάει στα χέρια.
Ρίχνουμε λίγο νισεστές στον πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Αλείφουμε με το βούτυρο που πρέπει να το έχουμε λιώσει με την βοήθεια ενός πινέλου .

Την κλείνουμε σε πακετάκι την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.


Την βγάζουμε κατόπιν και το ξαναανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .

Ετοιμασία γέμισης
Καθαρίζουμε τα 2 μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρεδάκια.
Τα ρίχνουμε σε τηγάνι μαζί με 2 κουταλιές σούπας νερό.
Τα βράζουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν .
Τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα μαζί 80 γραμ ζάχαρη τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο μούλτι ή σε μίξερ να γίνουν πολτός.
Αφήνουμε να κρυώσει.


Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου που κόψαμε σε τετράγωνα κομμάτια από 1 κουταλιά της σούπας και σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι φύλλο .
Το χαράσσουμε ελαφρώς στην μέση για να ψηθεί και το κλείνουμε πατώντας καλά τις άκρες ή με ένα μαχαίρι ή με πιρούνι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 με 20 λεπτά. Οταν τα βγάλουμε και κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη .Καλή επιτυχία !!!
Από την φίλη μου Eva Triantafilidou.





Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σοκολατένια Μπισκοτάκια για όλες τις ώρες !!!

Μπισκοτάκια με λίγα υλικά εύκολα και γρήγορα! 

 Υλικά
160 γραμ μαργαρίνη 
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπα τσαγιού κακάο
ζάχαρη για να κυλήσουμε τα μπισκοτάκια

Τι κάνουμε
 Στο μίξερ χτυπάμε 160γρ μαργαρίνη μαλακή με μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Ρίχνουμε δυο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 1/4 του φλιτζανιού κακάο και ανακατεύουμε με το χέρι. Στην αρχή η ζύμη θα τρίβεται. Την αδειάζουμε στον πάγκο μας και τη δουλεύουμε εκεί μέχρι να μαλακώσει. Της δίνουμε σχήμα μπαστουνιού, ρίχνουμε σε καθαρή επιφάνεια 1/4 του φλιτζανιού περίπου ζάχαρη και κυλάμε το μπαστούνι μας εκεί να ζαχαρώσει απ όλες τις πλευρές. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε ψυγείο για μια ώρα. Κόβουμε μπισκοτάκια τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε 20 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε αλλά 5 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε φαίνονται μαλακά αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά. Αν δεν τα θέλουμε σοκολατένια αντικαθιστούμε την ποσότητα του κακάο με αλεύρι.
Από την φίλη μου Eva Triantafilidou 

Τorta Magika - Ενα διαφορετικό βελούδινο κέικ !!!


ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ και θα το φτιάχνετε συνέχεια Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!

Υλικά
 4 αυγά
1/2 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
150 γραμ.ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας νερό
125 γραμ βούτυρο
115 γραμ αλεύρι
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα

Σάλτσα σοκολάτας
4 κουταλιές σούπας κακάο
5 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
λίγο γάλα φρέσκο


Τι κάνουμε
Χτυπάμε τα 4 ασπράδια αυγών με το 1/2 κουταλάκι χυμό σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τους 4 κρόκους με 150 γραμ άχνη ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας νερό μέχρι να ασπρίσει .
Προσθέτουμε τα 125 γραμ.βούτυρο λιωμένο και 115 γραμ αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα .
Κλείνουμε το μίξερ ρίχνουμε λίγο λίγο 1/2 λίτρο χλιαρό γάλα και χτυπάμε με το σύρμα .Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα .
Βάζουμε το κέικ σε ταψάκι 20 Χ 20 καλά βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά.


Ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 4 κουταλιές κακάο με 5 κουταλιές καστανή ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι λίγο γάλα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κακάο ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να το φέρουμε στην υφή που θέλουμε. Βγάζουμε το κέικ απ το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας και βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες! Μπορούμε να το προσφέρουμε και χωρίς σοκολάτα!!!Καλή επιτυχία !!!
Από την φίλη μου Eva Triantafilidou

Αφράτη τυρόπιτα στα γρήγορα !!!



Υλικά

1 πακέτο 500 γραμ,φύλλα κρούστας
400 με 500 γραμ τυρί φέτα ή ανθότυρο κατά προτίμηση
100 γραμ γιαούρτι
100 γραμ.σόδα αναψυκτικό
4 αυγά
100 γραμ λάδι
λίγο αλάτι

Τι κάνουμε
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά το γιαούρτι και την σόδα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός ή με τον αυγοδάρτη.
προσθέτουμε και ελάχιστο αλάτι,ανάλογα το πόσο αλμυρή είναι η φέτα .
Λαδώνουμε σε όλη την επιφάνεια ένα ταψί μέγεθος από όσο είναι τα φύλλα λίγο μικρότερο.
Στρώνουμε 4 φύλλα κάτω αλλά λαδώνοντας το κάθε φύλλο ένα ένα ξεχωριστά με ζεστό λάδι.Για ευκολία τοποθετήστε το ζεστό λάδι σε μπουκαλάκι με ψεκαστήρα στόμιο θα σας διευκολύνει πολύ.Προσθέτουμε την μισή ποσότητα τυρί .Συνεχίζουμε βάζοντας 4 σουρωτά φύλλα και πάντα ψεκάζοντάς τα με ζεστό λάδι το καθένα χωριστά. Ρίχνουμε από πάνω λίγο πάλι από το τυρί και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά ---τυρί και φύλλα--και να μείνουν 2 με 3 φύλλα να σκεπάσουμε την τυρόπιτα την κλείνουμε καλά γύρω γύρω και την κόβουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψεκάζομαι το πάνω φύλλο με ζεστό λάδι και την περιχύνουμε με το μείγμα -αυγά -γιαούρτι- σόδας.
Ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πατατόπιτα με ζαμπόν & τυριά !!!

Μια εύκολη συνταγή για ένα πιάτο, πάντα ευπρόσδεκτο σε μικρούς και μεγάλους, για μια υπέροχη πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί. Αρωματίστε τη με μυρωδικό αρεσκείας σας και απολαύστε ένα τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο ή ακόμα και ένα απλό γεύμα ή δείπνο με μια σαλάτα.

Υλικά συνταγής

    6 πατάτες συνολικού βάρους 1.100 γρ. περίπου
    200 γρ. ζαμπόν (ή μπέικον αν προτιμάτε) κομμένα σε μέτρια κομμάτια
    1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, ψιλοκομμένο ή μοσχοκάρυδο
    250 ml κρέμα γάλακτος με 10% λιπαρά
    2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
    150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
    1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
    200 γρ. τυρί τσένταρ (ή γκούντα, ένταμ, έμενταλ), τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
    αλάτι πιπέρι
    2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + τριμμένη φρυγανιά για άλειμμα και πασπάλισμα ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

    Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε στα 4 και τις βράζετε καλά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σε κατσαρόλα (ή σε χύτρα). Τις αφαιρείτε από τη φωτιά, τις σουρώνετε καλά και μόλις μισοκρυώσουν τις μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ, με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
    Εν τω μεταξύ, κόβετε τη φρέσκια μοτσαρέλα σε μικρά κομματάκια και τη μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. Αν προτιμήσετε το μπέικον το σοτάρετε ελαφρώς σε τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία και το μεταφέρετε και αυτό σε απορροφητικό χαρτί να κρυώνει. Διαφορετικά κόβετε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια.
    Ρίχνετε μέσα στο μπολ με το πουρέ πατάτας το ζαμπόν (ή μπέικον), τα χτυπημένα αυγά, τη κρέμα γάλακτος, τα κομματάκια μοτσαρέλας, τη τριμμένη παρμεζάνα το μοσχοκάρυδο ή τη ρίγανη ή το θυμάρι, πιπέρι και αλάτι (μετά από δοκιμή) και ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν.
    Βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρέξ και το πασπαλίζετε με τη τριμμένη φρυγανιά. Στρώνετε ισομερώς το μείγμα πουρέ στο πυρέξ, σκορπάτε από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, το τυρί τσένταρ και πασπαλίζετε από πάνω 2-3 πρέζες τριμμένη φρυγανιά.
    Ψήνετε τη πατατόπιτα σε προθερμασμένο στους 200° C για 20-25 λ ή μέχρι να “γκρατιναριστεί” (δηλ. να λιώσει καλά και ροδοκοκκινίσει το τυρί). Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και να “σταθεί” για 15 λ περίπου και στη συνέχεια το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.
Καλή όρεξη !!!
olasimera
 sintayes.gr

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Μηλόπιτα τριφτή με υπέροχη γεύση !!!



     Τώρα που τα μήλα είναι στην εποχή τους δεν υπάρχει καλύτερο !!!
Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε για να την φτιάξουμε. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ πραγματικά υπέροχη γεύση !!!

    Yλικά για την ζύμη
    250 γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
    1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
    2 αυγά
    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    5 κούπες τσαγιού αλεύρι

    Γέμιση
    6 μέτρια μήλα κομμένα στον τρίφτη
    1 κούπα καστανή ζάχαρη
    1 κουταλάκι γλυκού  κανέλα
    1/2 κούπα τσαγιού σταφίδες χωρις κουκούτσι
    1/2 κούπα τσαγιού καρύφια ψιλοκομμένα



    Σιρόπι καραμέλας
    160 γρ. κρέμα γάλακτος
    180 γρ. ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    1κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ζύμη τριφτή.

Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα υγρά τους.Προσθέτουμε τη ζάχαρη την κανέλα τα καρύδια,και τις σταφίδες.
Βάζουμε τη μισή από τη ζύμη σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο.
Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη την οποία τοποθετούμε επάνω από τα μήλα σε κοντινές αποστάσεις μιά και είναι σαν τρίμα ,όταν ψηθεί θα απλώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  περίπου 1 ώρα και λιγότερο , μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να ξεκολλάει από το ταψί.

Ετοιμασία καραμέλας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλάτι και την ζεστή κρέμα γάλακτος-ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
Οταν βγάλουμε την μηλόπιτα από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το σιρόπι καραμέλας από πάνω σαν κορδόνι όπως βλέπετε στην φωτογραφία κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .Καλή απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Λαζάνια με κιμά & κρέμα !!!




 ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
1κ σ πελτέ
μισό ποτήρι κρασί λευκή ρετσίνα
5 κσ λάδι
1 ξυλάκι κανέλα
τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα λαζάνια δεν τα βράζουμε.να αγοράσετε αυτά που δεν θέλουν βράσιμο.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρολίτσα και  προσθέτουμε  τον κιμά και το κρεμμύδι τριμμένο ανακατεύουμε και λιώνουμε το κιμά με πιρούνι να γίνει  σπυρωτός.








μετά σβήνουμε με κρασί προσθετουμε ντομάτα και αλάτι ππέρι και το ξυλάκι κανέλας,αφήνουμε να βράσει κανονικά.λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα λαζάνια από πάνω κιμάς μια στρώση, τριμμένο τυρί,λαζάνια,κιμάς ,τυρί,λαζάνια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά από πάνω να είναι τελευταίος ο κιμάς.
Βάλτε τώρα στην τελευταία στρώση λίγο βουτυράκι εδώ κι εκεί καλής ποιότητας.



Τέλος ή  φτιάχνετε μια μπεσαμέλ  ή για ευκολία ρίχνετε τυράκι τριμμένο σε όλη την επιφάνεια και μια κρέμα γάλακτος από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  περίπου 30  λεπτά να δείτε να πάρει ωραίο χρώμα.



Μπεσαμέλ
Υλικά
 6 -7 κουταλιές της σούπας βούτυρο
9  κουταλιές της σούπας  αλεύρι
2 κρόκους αβγών για την κρέμα
1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμα
τυρί τριμμένο
μοσχοκάρυδο    προαιρετικά 

Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο  και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να λιώση πάντα σε μέτρια θερμοκρασία .Προσθέτουμε και το αλεύρι μονοκόματο όλο ανακατεύοντας γρήγορα ,Μόλις γίνει ένα μίγμα με το βούτυρο προσθέτουμε και το γάλα κατ ευθείαν από την συσκευασία του και ανακατεύουμε συνέχεια ,σε λίγα λεπτά θα μας πήξει ,αν δούμε κι είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε γάλα ανακατεύοντας μέχρι να έρθει να γίνει σαν την κρέμα για μωρά ,ούτε πολύ ρευστή ,αλλά ούτε πολύ πηχτή.
Αμέσως προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας συνέχεια για 3-4 λεπτά ,προσθέτουμε λίγο αλάτι,μοσχοκάρυδο στην άκρη του κουταλιού  και τέλος 1 χούφτα τυρί τριμμένο,και ανακατεύουμε καλά ,την αποσύρουμε απο την φωτιά.Καλή σας όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ