Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ !!!


Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Ετοιμάζω τον κιμά όπως στα μακαρόνια ..στη συνεχεια την μπεσαμελ
1 ½ λίτρο γάλα
6 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλ. κεφαλοτύρι
1 αυγό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί. Ρίχνουμε και απλώνουμε στο ταψί μία κουταλιά γεμάτη, μπεσαμέλ. Κάνουμε μία στρώση με ξερά λαζάνια, μετά μία στρώση σάλτσα μπολονέζ (επάνω στα λαζάνια) και κατόπιν μία στρώση μπεσαμέλ.


Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και κάνουμε μία στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις των υλικών μέχρι να γεμίσουμε το ταψί. Στο τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ.
Καλύπτουμε το φαγητό με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά.


Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε τα λαζάνια και ψήνουμε για 10 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνουμε τα λαζάνια μπολονέζ, να σταθούν για 15 λεπτά επάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Eιρήνη Σταματέλη - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Κέτσαπ σπτιτική !!!

Σπιτική πολύ νόστιμη κέτσαπ από τα χεράκια μας !!!



Υλικά
3 κιλά ώριμες Ντομάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 με 3 πιπεριές Φλωρίνης
αλάτι κατά βούλησιν
ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού
ελαιόλαδο λίγο 3 με 4 κουταλιές της σούπας

Τ α υλικά τα προσαρμόζετε ανάλογα με τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσετε -δοκιμάζετε κατά την εφαρμογή της συνταγής και προσθέτετε υλικά τόσα που να ικανοποιούν την γεύση που θέλετε.

Κόβω τις ντομάτες τις περνάω στο μούλτι και  μετά με το ραβδομπλέντερ δυο κρεμμύδια μεγάλα τις πιπεριές Φλωρίνης ανάλογο αλάτι και μπόλικη ζάχαρη ανάλογα με την ποσότητα.
Τα βράζω καλά ώσπου να φύγουν όλα τα υγρά.
 Στο τέλος βάζω και το  λάδι και το αφήνω να βράσει για λίγο .
Οπως είναι ζεστή η ντομάτα την βάζω στα μπουκαλάκια  κι όταν κρυώσει κλείνω κι έχουμε σπιτική κέτσαπ .
Διατηρείτε στο ψυγείο.

*Αν θέλουμε και μας αρέσει ρίχνουμε στο τέλος πριν την βάλουμε στα μπουκάλια λίγη ρίγανη ή δυόσμο ή βασιλικό για άρωμα.

Μαρια Γλιτζου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίγωνα Πανοράματος !!!


Υλικά
Φύλλα κρούστας
κρέμα σαντιγί
φιστίκι Αιγίνης

Υλικά κρέμας
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
200 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι!

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε γάλα ζάχαρη και βανίλια!
Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και με 2 κουταλιές ζάχαρη τα χτυπάμε!
Αφαιρούμε από την φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά.σιγά στο γάλα !
Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει!
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε!

Σιρόπι υλικά
500 γραμμάρια.ζάχαρη
400 γραμμάρια νερό!

Εκτέλεση 
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά!
Μόλις πάρει μια.βράση και λιώσει η ζάχαρη είναι έτοιμο!

Για το φύλλο υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας
Το χωρίζουμε.σε τρεις λωρίδες!
Βάζουμε όλες της λωρίδες μια πάνω στην άλλη!
Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα την ραντίζουμε με βούτυρο!
Από πάνω βάζουμε την δεύτερη!
Διπλώνουμε σαν να φτιάχνουμε.τρίγωνο πιτάκι!
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στην μέση!
Ανοίγουμε το καθένα σαν χωνάκι και βάζουμε μέσα μια μπάλα αλουμινόχαρτο!
Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 λεπτά!
Μόλις τα.βγάλουμε.αμέσως τα βουτάμε.σε κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να στραγγίζουν πάνω σε μια.σχάρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο!

Συναρμολόγηση
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την τοποθετούμε μέσα στο κόρνερ και διακοσμούμε με.σαντιγί και φιστίκι!

Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Black forest !!!

 Υλικά:
1 Garni,
250 ml κρύο γάλα,
2 έτοιμα παντεσπάνια εμπορείου σοκολάτας/κακάο,
1 κονσέρβα κομπόστα κεράσια,
Λάγο μαρμελάδα βατόμουρου,
νιφάδες σοκολάτες για διακόσμηση!


Λοιπόν ξεκινάμε με την σαντιγί χτυπάμε το Garni με το γάλα 8 λεπτά να γίνει αφράτη!
Την βάζω στην άκρη, ανοίγω την κομπόστα κερασιού και  στύβω να βγει το σιρόπι από τα κεράσια κ το κρατάμε στην άκρη και  αυτό.
Τώρα παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι το αλείφω με το σιρόπι κερασιού που κρατήσαμε και αλείφω λίγο μαρμελάδα βατόμουρο!
Βάζω σαντιγί από πάνω κεράσια, το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω αλείφω πάλι σιρόπι κερασιού, λίγο μαρμελάδα πάλι, σαντιγί και  το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω.
Πάλι σιροπιάζω βάζω σαντιγί πάνω και γύρω γύρω.
Βάζω νιφάδες γύρω γύρω σοκολάτας και στο κέντρο και γυρώ γύρω κερασάκια για διακόσμηση! Έτοιμη η τούρτα μας!!!!

Βασω Ριζου Δημητρης Σταχτος "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιζκέικ του 10'λεπτου !!!


 Απλά ΤΕΛΕΙΟ !!!

Υλικά
2 συσκευασίες των 300 γραμ.Φιλαδέλφεια
200 γραμ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας άχνη
3 συσκευασίες μπισκότα ορεο
1/4 Βιτάμ πακέτο


Λιώνουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ 2 πακέτα και  μισό και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο Ανακατεύουμε και  στρώνουμε σε τσέρκι η αποσπόμενο ταψί το βάζουμε ψυγείο να παγώσει..
Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ το Φιλαδέλφεια με την άχνη..όσο γλυκό το θέλει ο καθένας..καλό είναι να ξινίζει λίγο γιατί θα βάλουμε και  μαρμελάδα πάνω.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτο μείγμα .
Τέλος ρίχνουμε το μισό πακέτο ορεο τριμμένο που  έχουμε κρατήσει και  στρώνουμε πάνω στη βάση
Το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει και προσθέτουμε μαρμελάδα που έχουμε διαλύσει με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό-εγώ βάζω φράουλα-εσείς ότι θέλετε.
Καλοφάγωτο !!!

Κωνσταντινα Μιχαλοπουλου Μarilena Papa -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες χωρίς μαγιά !!!

Εύκολοι λουκουμάδες χωρίς μαγιά βουτηγμένοι σε γλυκό σιρόπι και καθισμένοι σε αφράτη γλυκειά πατισερί !!!


 Υλικά
60 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
120 γραμμάρια αλεύρι
110 γραμμάρια βούτυρο
230ml νερό
4 αυγά
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 βανίλια!

Σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
350 ml νερό
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού!

Εκτέλεση σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για σιρόπι!
Όταν πάρει μια βραση το κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει!

Εκτέλεση ζύμης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό ζάχαρη αλάτι βούτυρο!
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και σιμιγδάλι!
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολληση η ζύμη!
Αφήνουμε.την ζύμη.να κρυώσει 7 λεπτα!
Κατόπιν προσθέτουμε την βανίλια και ενα ενα τα αυγά!
Αφήνουμε την ζύμη λίγο να κρυώσει!
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε με τη βοήθεια της παλάμης μας και ενος κουταλιού τη ζύμη μόλις πάρουν χρωμα τα τοποθετούμε.στο σιρόπι!
Κάνουμε.και.μια κρέμα πατισερι!

Υλικά κρέμας
1 κιλό γάλα
1 φλυντζανι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλαουρ
2 κουταλιές αλεύρι
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας βιταμ
2 κρόκους

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να.ζεσταθεί ρίχνουμε αλεύρι και κορν φλαουρ αφού τα έχουμε.διαλυσει σε.λίγο γάλα και μόλις πήξει κατεβαζουμε!
Προσθέτουμε το βιταμ βανίλια κρόκους!

Συναρμολόγηση
Βάζουμε την κρέμα σε στυλ φωλιάς και τοποθετούμε τον λουκουμάδες μας με μπολικη κανέλα!

Tzeni Tsanaktsidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ψωμάκι σπιτικό !!!


Ζεστό ψωμάκι μόλις βγήκε,και μοσχομυρίζει !!!



Υλικά
4 κούπες αλεύρι
2 κούπες νερό
Ένα φακελάκι μαγιά
Λίγο αλάτι -Λίγη ζάχαρη
Μια κουταλιά τις σούπας λάδι.

Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά .
Βάζουμε σε μπολ το νερό την μαγιά διαλυμένη το αλάτι το λάδι και την ζάχαρη .
Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας το αλεύρι.
Μόλις δούμε  η ζύμη μας να στέκεται και να πλάθεται κάνουμε φραντζολάκι το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή σε ταψάκι το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο περίπου μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.Καλή επιτυχία !!!

* Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή μπορείτε να το ψήσετε εκεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Μαρία Χριστοπούλου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόνια τύπου Καρμπονάρα φούρνου !!!

Δοκιμάστε την κι έτσι και δεν θα μείνει τίποτα !!!

Υλικά
Μακαρόνια βρασμένα
λίγο ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη λεπτά κομματάκια
φέτες γαλοπούλας κομμένες κομματάκια
Μπέικον κομμένο κομματάκια
2  αυγά
1 ποτήρι νερού γάλα
1 κρέμα γάλακτος μικρή
αλάτι -πιπέρι
μαλακό τυρί προαιρετικά 


Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι την πιπεριά και το σκόρδο με το λάδι.
Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε πυρέξ ή σε ταψάκι και προσθέτουμε την γαλοπούλα το μπέικον και την πιπεριά με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και χτυπάμε σε μπολ τα 2 αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι  και τα ρίχνουμε από πάνω  σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.Καλή όρεξη !!

* Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με  τυρί από πάνω πριν ψήσουμε -προαιρετικά !!

Μαιρη Ασλ.‎ "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολάκια κανέλας!!!


 
Ιδανικά για τον απογευματινό καφε!Τα λάτρεψα!!!

Για την ζύμη:
280γρ γάλα
50γρ βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
2κ σ ζάχαρη
2 αυγά
Λίγο αλάτι
700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)

Για την γέμιση:
3 κουταλιές  σούπας  ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά  σούπας  ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά  σούπας  κανέλα

Για την επικάλυψη -γλάσο-
1 φλιτζάνι τσαγιού  ζάχαρη αχνή
3 κουταλιές  σούπας  γάλα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μόλα τα υλικά για την ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Μετά ανοίγουμε σε ορθογώνιο  σχημα και αλείφουμε λίγο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε την Ζάχαρης-κανέλα.
Φτιάχνουμε ένα ρολό και κόβουμε σε χοντρές φέτες!
Αφήνουμε στο ταψί να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180° προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!
 Μετά περιχύνουμε με το γλάσο !!



Christina Michalis"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Τυροπιτάκια του λεπτού !!!

Έτοιμα για βραδινό  για το σχολείο για κολατσιό !!
 Τα ποιο εύκολα τυροπιτακια από την κουζίνα του Ευτύχη.

Υλικά:
αλεύρι που φουσκώνει -ποσότητα τόση ώστε να πλάθονται μπαλίτσες .
1 γιαούρτι 200 γραμμαριων
200ml ηλιέλαιο,
2 αυγά,
400 γραμμάρια φέτα( βγω βάζω και λίγο γκούντα γύρω στα 100 με 150 γραμμάρια),
λίγο αλάτι λίγο πιπέρι.

Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα χτυπάμε λίγο τα αυγά το λάδι το γιαούρτι ρίχνουμε το αλεύρι και τέλος το τυρί.
Τα ανακατεύουμε όλα και πλάθουμε μπαλάκια (εγώ τα κάνω 40 γραμμάρια)
Σε λαδόκολλα τα  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς αφού τα αλείψουμε πρώτα με αυγό .
Χρόνος ψησίματος ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά ανάλογος τον φούρνο να πάρουν ωραίο χρώμα.
Είναι τέλια και πανεύκολα!!!!!Καλή επιτυχία !!!!!

Σοφία Κελεπούρη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο !!!

Υπέροχα σοκολατάκια με πολύ ωραία γεύση και άρωμα !!!

Υλικά
430γρ σοκολάτα γάλακτος
3 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι ζαχαρούχο


Εκτέλεση
Αναμειγνύω την καρύδα με το ζαχαρούχο κάνω ορθογώνια μπαστουνάκια τα βάζω σε πυρέξ με λαδόκολλα και τα βάζω στην κατάψυξη!
Λιώνω την σοκολάτα σε Μπεν Μαρί βγάζω την καρύδα από την κατάψυξη και τα βουτάω!
Στολίζω με λίγο ινδοκαρυδο και έτοιμα!

Gianna Apostolou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλακτομπούρεκο το τ έ λ ε ι ο !!!


Δύσκολα τρως τόσο ωραίο γαλακτομπούρεκο !!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!!


Υλικά

200 ΓΡ.στακοβούτυρο[στα κρητικά προϊόντα] η απλό βούτυρο γάλακτος
5 αυγά
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό   [είναι η δόση σχεδόν ένα ποτήρι του νερού λίγο λιγότερο ]
2 βανίλιες
φλούδα λεμονιού
1 λίτρο γάλα και μισό λίτρο ακόμη
ποτήρι ζάχαρη

 ΣΙΡΟΠΙ
1 και μισό ποτήρι νερό
500 γρ ζάχαρη  [1 πακέτο ολόκληρο είναι η δόση]
φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι  κανέλα
Φύλλο κρούστας
το πολύ λεπτό 6 φύλλα κάτω και τα υπόλοιπα επάνω




Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι,  ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και μετά δεν το ξαναπειράζουμε .
Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει σε 10 λεπτά το κλείνουμε.το αφήνουμε στην άκρη όταν θα έρθει η στιγμή να σιροπιάσουμε αφαιρούμε την κανέλα κ τη λεμονόφλουδα.


.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε και τα 200 γρ βούτυρο να λιώσει και το κρατάμε για το να περάσουμε τα φύλλα  με ένα πινελάκι.



ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε καλά  και αφήνουμε να σιγοβράζει .
Σε ένα μπολ  σπάμε τα αυγά βάζουμε 2 βανίλιες και το σιμιγδάλι  και ανακατεύουμε .
Ρίχνουμε όλο αυτό το υλικό μέσα στο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .


Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε φύλλο και βουτύρωνα με το πινέλο  .φύλλο και βουτύρωνα 6 φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να περισσεύουν  για να μπορούμε να το κλείσουμε.
 Βάζουμε την κρέμα  και βάζουμε πάλι τα υπόλοιπα φύλλα ,μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε κάθε φορά[ το μυστικό της νοστιμιάς].το κλείνουμε με μια σπατουλίτσα γύρω γύρω τα φύλλα στο ταψάκι να μπουν μέσα μ ένα κοφτερό μαχαίρι το χαράσσουμε όχι μέχρι κάτω το χάραγμα .

 Αλείφουμε πάλι το τελευταίο φύλλο με βούτυρο με το πινελάκι πάντα για να είναι λίγη η ποσότητα Βρέχουμε το χέρι μας και το ραντίζουμε μια φορά για  να μην σηκωθούν τα φύλλα και το ψήνουμε,σε προθερμασμένο φούρνο  180 βαθμούς .Αν έχει κρυώσει το σιρόπι εντελώς το περιχύνουμε ..το ένα πρέπει ζεστό και το  άλλο κρύο .Είναι .τέλειο!! Καλή επιτυχία!!!

Πηγή  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ρυζόγαλο !!!


 Το αγαπημένο μας ρυζογαλάκι σε πολύ απλή συνταγή !!!

 Υλικά
1 κιλό γάλα
200 γραμ ρύζι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγο αλάτι
κανέλα 

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με νερό και λίγο αλατάκι μέχρι να μαλακώσει.
Οταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη αρχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να δέσει χωρίς να πήξει πολύ.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά φλούδες από λεμόνι ή κρέμα Γιώτης 1 με 2 κουταλιές της σούπας αφού πρώτα το διαλύσουμε μέσα σε λίγο γάλα για περισσότερη γεύση!!
Στο σερβίρισμα βάζουμε κανέλα .Καλή όρεξη !!!

Olga Lambrou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιροπιαστές φωλίτσες με Μερέντα !!!

Εδώ δεν αντιστέκεται κανείς !!!!

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λίγο λεμόνι
Λίγη υγρή βανίλια.



Με ένα πινέλο αλείφουμε με βούτυρο ένα ένα τα φύλλα κ τυλίγουμε σε ρόλο με μια βελόνα πλεξίματος ! Τα σουρώνουμε κ τα κόβουμε στη μέση κ κάνουμε τις φωλίτσες ! Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε να κρυώσουν

Για το σιρόπι ανακατεύουμε σε ένα κατσαρόλακι όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν και να πάρουν μια βράση κ σιροπιάζομαι τις κρύες φωλίτσες με το καυτό σιρόπι! Μόλις κρυώσουν τελείως βάζουμε Μερέντα ή αν Γκανάζ !

Sophia Gazi"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπεζέδες !!!

Το γλυκάκι που θυμίζει παλιά μαμαδίστικα κεράσματα... !!!

Μπεζεδες :Υλικά

6 ασπράδια αυγών
200 γρ ζάχαρη
200 γρ.άχνη
1 βανίλια
1 κουταλιά γλυκού κορν φλάουρ



Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη για 15 λεπτά στο μίξερ μετά προσθέτουμε την άχνη κοσκινισμένη μαζί με το κόρν φλάουρ κοσκινισμένο, με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε τη βανίλια. Βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε σχέδια στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 90 -100 βαθμούς για μιάμιση ώρα και δεν ανοίγουμε το φούρνο. Εμένα ο φούρνος είναι καινούριος και είναι δυνατός το έβαλα στους 90.


Επίσης μπορείτε να βάλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας, όχι υγρό γιατί θα αραιώσει  το μείγμα ή να πασπαλίσετε με τρούφα.
Η δόση βγάζει 2 ταψιά αν θέλετε να κάνετε πρώτη φορά κάντε τη μισή δόση.
Αν ψηθούν σε αντιστάσεις θέλει 100 με 110 βαθμούς.

Φωτεινή Παρασκευοπουλου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ