Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τυροπιτάκια !!!!


Τυροπιτάκια πανεύκολα που τα ξέρετε όλοι!!! Ας τα ξαναθυμηθούμε να τα φτιάξουμε !!!

Ζύμη:
1 αλεύρι που φουσκώνει φαρίν απ
1 γιαούρτι αγελαδινό
3/4 κουπάκι ( του γιαουρτιού) ελαιόλαδο
1/4 κουπάκι ( του γιαουρτιού) χυμό πορτοκάλι
Αλάτι

Γέμιση:
1)Φέτα, ανθότυρο, ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένο μανιτάρι, αλάτι, πάπρικα καπνιστή.
2)γαλοπούλα, τσένταρ, μανιτάρι, πιπεριά Φλωρίνης.



Κάνουμε την ζύμη με όλα τα υλικά μαζί, ανοίγουμε στρόγγυλα και βάζουμε την γέμιση.
Από πάνω έβαλα αυγό, σουσάμι, κεφαλοτύρι.
Έψησα 180 μέχρις να ροδίσουν.

Afroditi Karampina - οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Hasselback πατάτες!!


Υλικά:

8 πατάτες
3 κσ βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Σκόρδο σκόνη
Αλάτι πιπέρι



Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε.
Τοποθετούμε μια μια πατάτα σε ξύλινη κουτάλα (αυτό μας βοηθάει να μην πάει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω) και τις κόβουμε άνα 5mm περίπου.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις σοτάρουμε να βουτυρώνουν τελείως.


Τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος στις πατάτες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές πατατούλες και να προσθέσετε ότι μπαχαρικά σας αρέσουν.

Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ραβανί !!!!


​Για το σιρόπι

    900 ml νερό
    1200 γρ. ζάχαρη
    2 κ.σ. μέλι
    φλούδα από 1 λεμόνι
    1 στικ κανέλας

Για το κέικ

    215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1 1/2 γρ. μαστίχα
    8 αυγά μέτρια
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    250 γρ. βούτυρο λιωμένο
    200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    200 γρ. αλεύρι μαλακό
    2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

    φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Για το σιρόπι

    Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μια βράση.
    Με το που λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά.
    Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσει. Το μέλι το βάζουμε σε αυτό το σημείο για να μην χάσει τα αρώματα του.

Για το κέικ

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
    Σε ένα γουδί βάζουμε τα 15 γρ. (από τα 200γρ.) ζάχαρη και τη μαστίχα. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
    Προσθέτουμε στο γουδί την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης, τα αυγά, το σιρόπι βανίλιας, το ξύσμα από 1 λεμόνι. Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μείγμα.
    Μόλις αφρατέψει, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα των υγρών μας και αφήνουμε στην άκρη.
    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα τα στερεά μας: το μαλακό αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
    Στο μείγμα των υγρών ρίχνουμε το μείγμα των στερεών ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψι 25x35 εκ. και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα.
    Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
    Μόλις βγάλουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο, με μία κουτάλα σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Φροντίζουμε να ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά, για να μη σπάσει το γλυκό μας.
    Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το ραβανί για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.
    Το αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον για 30 λεπτά και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
    Μολις το ραβανί κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια. Με το μαχαίρι ξεκολλάμε το γλυκό μας από τα τοιχώματα του ταψιού για να βοηθήσουμε τη διαδικάσια. Το ραβανί θα μας βγάλει 12 μερίδες.
    Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Συνταγή από Ακη Πετρετζίκη εκτέλεση από Μιχαελα Στεφανούδης


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Γλυκό με 3 γάλατα !!!


Απλά και γρήγορα !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
7 αυγά
μισό κιλό αλεύρι έτοιμο βανίλιας -υπάρχει σε ολα τα σούπερ μάρκετ-

ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ



Τα χτυπάμε 15 λεπτά και τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ανάποδο γυρίσουμε πάλι μέσα στο ταψί .






Χτυπάμε με το σύρμα 2 λεπτά 1 ζαχαρούχο,600 γραμμάρια φυτική κρέμα,800 γραμμάρια.γάλα,το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό το αφήνουμε να το απορροφήσει!
Το βάζουμε ψυγείο,παγώνει και μετά ρίχνουμε καραμέλα μπόλικη!!!





 Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

-Πίτα της τεμπελιάς χωρίς φύλο !!!


Υλικά
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. Φέτα
250 γρ. Ανθότυρο
150 γραμμάρια γραβιέρα ή κασέρι
από πάνω και σουσάμι.




Όλα τα υλικά μαζί σε έναν χυλό ούτε σφιχτό αλλά ούτε αραιό.
Στο τέλος από πάνω το σκληρό τυρί και το σουσάμι.
Λεπτή στρώση για να τραγανίσει.
200 βαθμοί 3/4 της ώρας.
Καλή επιτυχία.

Κικη Τριλυρακη-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ Πορτοκαλόπιτα !!!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 αυγό,
μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ,
1κούπα σιμιγδάλι ανάμικτο χοντρό,ψιλό
μισή κούπα αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι

Χτυπάμε στο μίξερ το  αυγό,την ζάχαρη,τον χυμό,το λάδι,το γιαούρτι,το ξύσμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε απαλά το αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν βανίλια.
Τοποθετούμε.σε μεσαίο ταψάκι.λαδωμένο πολύ καλά και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα χυμό φυσικό χυμό
μισή κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βράσιμο να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι!
Διακοσμούμε με πορτοκάλια!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!

Κέικ Πορτοκαλόπιτα !!!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 αυγό,
μισό σακουλάκι μπέικιν παουντερ,
1κούπα σιμιγδάλι ανάμικτο χοντρό,ψιλ
μισή κούπα αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι

Χτυπάμε στο μίξερ το  αυγό,την ζάχαρη,τον χυμό,το λάδι,το γιαούρτι,το ξύσμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε απαλά το αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν βανίλια.
Τοποθετούμε.σε μεσαίο ταψάκι.λαδωμένο πολύ καλά και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα χυμό φυσικό χυμό
μισή κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βράσιμο να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι!
Διακοσμούμε με πορτοκάλια!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Μους σοκολάτα με μπανάνα και μπισκότο!!!



Υλικα:
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (70%)
330 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
2 - 3 μπανάνες
1/2 πακέτο μπισκότα digestive
1/4 περίπου από τα 250γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα γάλακτος για σαντιγί για το στόλισμα.


Εκτελεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή μην καεί η σοκολάτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε στη σαντιγί τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν αλλά προσεκτικά να μην χάσουμε τον όγκο.
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Παίρνουμε 4 ποτήρια και βάζουμε κάτω κάτω μπισκότο, λίγες φέτες μπανάνα καλύπτουμε με λίγη μους βάζουμε πάλι μπισκότο μπανάνες και καλύπτουμε με μους.
Χτυπάμε με το μίξερ λίγη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και στολίζουμε.

Elena Psillia--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τούρτα παγωτό με μπισκοτένια βάση !!!!


Υλικά
300 γραμ πτί μπέρ μπισκότα
150 γραμ βούτυρο
200 γραμ σαντιγί φυτική
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ γάλα
1 βανίλια
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου




Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύομαι με το λιωμένο βούτυρο.
Το ρίχνουμε και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία στρογγυλή φόρμα τσέρκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος -παγωμένη -να γίνει πηχτή σαντιγί.
Μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο ,το εβαπορέ,και την βανίλια.



Σπάμε σε κομμάτια τα γεμιστά μπισκότα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας μέσα στην κρέμα.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από την βάση με τ μπισκότα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε 24 ώρες κι όταν το σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα,ή σιρόπι σοκολάτας με τριμμένα μπισκότα ή ότι άλλο σας αρέσει.Καλή Επιτυχία !!!

Μαρίνα- Αλέξης‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γαλατόπιτα εξαιρετική !!!!



 Εύκολη νόστιμη εξαιρετική χωρίς φύλλο Γαλατόπιτα !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο,
2 κούπες ζάχαρη,
1 και 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό,
2 βανιλιες,
200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,
1 λεμόνι(το ξύσμα του και το χυμό του),
1 πορτοκαλί(το ξύσμα και το χυμό του),
4 αυγά ιδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βάζουμε στην κατσαρόλα,το γάλα,βανιλιες ζάχαρη.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε βροχυδων το σιμιγδάλι ανακατεύουμε να πήξει.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Στην συνέχεια το λεμόνι,και το πορτοκαλί(χυμούς,ξύσμα) και τέλος ενα ενα τα αυγά.
Παίρνουμε ενα ταψακι.30 cm το βουτυρωνουμε ρίχνουμε μπόλικο σιμιγδάλι,κανέλα,και βάζουμε πανω την κρεμα.
Πασπαλιζουμε απο πανω μπολικη ζάχαρη,κανέλλα και το ψήνουμε για 1 ωρα.
Όταν κρυωσουν διάκοσμου με με.άχνη.ζάχαρη,και κανέλα!



Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανοντολμάδες !!!


 Υλικά και εκτέλεση
1  κιλό κιμά  ανάμεικτος με ένα φλυτζ του καφέ ρύζι Καρολίνα, άνηθο, δυόσμο φρέσκο,1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ,μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα -προαιρετικά- 1 αυγό αλάτι πιπέρι και λίγο λαδάκι.
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και τυλίγω στο ήδη βρασμένο λάχανο που έχω ξεχωρίσει, ήδη τα φύλλα.
 Τα βάζω σε σειρά στην κατσαρόλα σκεπάζω μ ένα πιάτο προσθέτω 1 ποτήρι νερό και λίγο λάδι και μαγειρεύω περίπου 35 με 40 λεπτά.
Τους βγάζω προσεκτικά σε πιατέλα και σουρώνω το ζουμί που φροντίζω να έχει απομείνει προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα καίω λίγο βούτυρο με 3 κουταλιές αλεύρι και ρίχνω το ζουμί από το λάχανο που έχω κρατήσει μέχρι να πήξη λίγο συμπληρώνοντας και μισό χυμό από λεμόνι.
Σερβίρω στο πιάτο και περιχύνω την σάλτσα.

 Aleka Anastasiadou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συκαλάκι γλυκό !!!



Ξύνω τα συκαλάκια απ εξω με ένα τρακτερωτό μαχαίρι και με το κεφάλι ενός καρφιού βγάζω τον σπόρο.
Τα πλένω καλά και τα βράζω τρεις φορές από δέκα λεπτά στην κατσαρολα προσθέτοντας μέσα λεμονόφυλλα ξύλο κανέλας και μοσχοκάρφι κάθε φορά και καινούργια.
Τα βάζω στην γαλαζόπετρα για είκοσι λεπτά -Γαλαζόπετρα θα βάλετε ίση με το μέγεθος 1 ρεβυθιού ποσότητα για 60 κομμάτια- και μετά τα ξεπλύνω καλά πολλές φορές με νερό κρύο.



Βάζω ζάχαρη και νερό και ρίχνω τα συκαλάκια μέχρι να δέσει το σιρόπι,αναλογία με τα σύκα αν είναι μεγάλα ή μικρά στα 30 κομμάτια 1 κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτήρι νερό.
Εγώ έβαλα στα 25 κομμάτια προς το τέλος ρίχνω 2 βανίλιες και μια κουταλιά της σούπας ξινό.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ Σοκολάτας !!!


Υλικά
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι

Βαζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγη λιγη τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ατομικά σκευη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Αν θέλουμε αντι για αλευρι μπορουμε να βαλουμε κακαο.
Γεμίζουμε τα μπολάκια στα 3/4 και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄....
Βγαίνουν 12 σουφλέ.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Προφιτερόλ με μίνι κρουασανάκια !!!




Προφιτερόλ στα γρήγορα !!! Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται !!!

Υλικά
16  κρουασάν με γέμιση μιλφέιγ ή σαμπάνιας ή σοκολάτας
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κούπες τσαγιού γάλα
1 βανίλια
ζάχαρη

Για την σάλτσα σοκολάτας.

250 γρ. κουβερτούρα  κομμένη κομμάτια ή και ψιλοτριμμένη
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
Γαρνίρισμα
τριμμένη σοκολάτα.




 Ετοιμασία σοκολάτας

Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κομμένη σε κομμάτια  κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.




Εκτέλεση:
-Σε ταψάκι ή βαθύ μπολ κόβουμε με το χέρι στην μέση και τοποθετούμε τα κρουασανάκια.
Έχουμε ήδη φτιάξει τις  κρέμες βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στο φακελάκι ,--προσθέτουμε εμείς μόνο μία βανίλια --την οποία προσθέτουμε -ρίχνουμε επάνω στα κρουασανάκια , αφού έχει κρυώσει αρκετά .



-Σκεπάζουμε με την πλέον κρύα, σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρομαι ή με  σαντιγί, ή με κερασάκια ή με τριμμένη σοκολάτα ή με ψιλοκομμένα καρύδια .

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρετε το γλυκό, κρύο σε ποτήρια ή μπολ γαρνίροντας  από πάνω .
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ













Σιροπιαστός “Μπαμπάς” !!!



 Το γλυκό των παιδικών μας χρόνων!!Σιροπιαστός "Μπαμπάς"

Υλικά για το σιρόπι (Ingredients for the syrup):
900γρ. νερό (900gr. water)
730γρ. ζάχαρη (730gr. sugar)
1 βανιλίνη (1 vanillin)
Χυμός από μισό λεμόνι (juice from half lemon)

Υλικά για τον “Μπαμπά” (ingredients for the Baba):
5 αυγά (5 eggs)
185γρ. ζάχαρη (185gr. sugar)
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού προαιρετικά (1 tsp. lemon zest optionally)
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200gr. plain flour)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1 tsp. baking powder)
2 βανιλίνες (2 vanillins)
75γρ. νερό (75gr. water)

Για τη γέμιση (For the filling):
300ml κρέμα γάλακτος (300ml whipping cream)

Εκτέλεση: Για το σιρόπι:
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν.
Μόλις βράσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανιλίνη και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.

Για τον “Μπαμπά”:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,τη βανιλίνη,το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10’ μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα αλευριού μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μη χάσουν τον όγκο τους.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο για 40’.

Συναρμολόγηση:
 Μόλις βγάλουμε τον “Μπαμπά” από τον φούρνο τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε.
Τον ξαναβάζουμε στη φόρμα και σιροπιάζομαι.
Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε το γλυκό στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Κόβουμε το γλυκό γύρω γύρω και γεμίζουμε με σαντιγί.Γαρνίρομαι προαιρετικά με φράουλες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=ZlDAjeor0sA Pastry Desiqns


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ