Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

*Tιραμισού νηστίσιμο !!!


Φανταστικό Νηστίσιμο Τιραμισού 😍 Απλά δεν υπάρχει 😉
Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά μετατρέπεται σε νηστίσιμο για να το απολαμβάνουμε όλοι στις μέρες της νηστείας. Επίσης είναι εξαιρετικά οικονομικό, με υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι.






Υλικά (Ingredients):

-280γρ. ζάχαρη (280gr. sugar)
-110γρ. αλεύρι (110gr. flour)
-650γρ. νερό (650gr. water)
-2 βανιλίνες (2 vanillins)
-400γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (400gr. vegetable whipping cream)
-45 νηστίσιμα μπισκότα Tostada (45 Vegan Biscuits)
-300 γρ. ζεστό νερό (300gr. warm water)
-2 κ.γ. στιγμιαίος καφές (2 tsp. instant coffee)
-κακάο (cocoa powder)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ --> 
https://youtu.be/cp3fBq2FFFI









































Campfire by extenz https://soundcloud.com/extenz
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0
Free Download / Stream: https://bit.ly/extenz-campfire
Music promoted by Audio Library https://youtu.be/-yZTrbMkF58

Τσουρεκάκια στα γρήγορα !!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ,ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
Βαζουμε στο μπολ.1 ποτηρι νερου νερο ζεστο,
1 ποτηρι γαλα φρεσκο ζεστο,
1 ποτηρι σπορελαιο ζεστο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
7 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
2.βανιλιες,
1,5 κουταλακι του γλυκου αλατι,μυρωδικα (κσκουλε-μαχλεπι) και τα ανακατευουμε με συρμα!
Προσθετουμε 900 γραμμαρια αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη(εαν χρειαστει λιγο ακομη ριχνουμε)!




Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και κοβουμε κομματια.12!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε φυλλαρακια και ανα δυο φτιαχνουμε το τσουρεκακι!
Τα τοποθετουμε στο ταψι τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο γαλα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κολοκυθοκεφτέδες μούρλια !!!


Πολύ ωραίοι πεντανόστιμοι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες σήμερα που ξετρελάθηκαν όλοι !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετριψα στρογγυλλά κολοκυθάκια .
Τα άφησα να στραγγίξουν και τα έστυψα πολύ καλά.
Σε μπολ έβαλα τα στυμμένα κολοκυθάκια ,1 αυγό ,λίγη τριμμένη φέτα ,κλβνάρια πολύ ψιλοκομμένα μαιντανού ,άνηθου,δυόσμου φρέσκου.



Επίσης πρόσθεσα 1 κουταλιά κοφτή σούπας μπέικιν πάουντερ,2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια μέτρια ,ι σκελίδα τριμμένη σκόρδο,5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά.
Τα ανακάτεψα με ένα κουτάλι και πρόσθεσα αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να πλάθονται με το μάτι.


Εβαλ΄α να κάψει το λάδι και έπλασα πλατσουκωτούς κεφτέδες ,αλεύρωσα και τίναξα το περιττό αλεύρι .
Τηγάνισα από την μία πλευρά και μόλις ψηθήκανε γύρισα και από την άλλη μεριά.
Καθώς τους έβγαζα από το τηγάνι τους ακούμπησα για λίγο σε χαρτί κουζίνας ..και οταν πήγα να τους βάλω σε πιατέλα είχαν εξαφανιστεί !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κολοκυθάκια τραγανά κ νόστιμα !!!



Τα πιο νόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια που έχετε φτιάξει ποτέ που διαρκούν τραγανά μετά και από ώρες!!!

Υλικά
3 κολοκυθάκια
2 λίτρα νερό+3 κτσ αλάτι
250 γρ καλαμποκάλευρο
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
125 γρ ψιλό σιμιγδάλι
2,5 κτσ αλάτι
1 κτγ ρίγανη
1 κτσ πάπρικα
1 λίτρο ηλιέλαιο


English
Ingredients
3 zucchini
2 litre water+3 tbsp salt
250 g fine yellow corn meal
250 g all purpose flour
125 g fine semolina
2,5 tbsp salt
1 tbsp paprika powder
1 tsp oregano
1 litre sunflower oil

German
Zutaten
3 Zucchini
2 Liter Wasser+3 EL salz
250 g feines gelbes Maismehl
250 g Allzweckmehl
125 g feiner Grieß
2,5 EL Salz
1 EL Paprikapulver
1 TL Oregano
1 Liter Sonnenblumenöl


Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό .Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό.Προσθέτουμε και το αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο νερό.Συνεχίζουμε και σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο,το αλεύρι,το σιμιγδάλι,την πάπρικα,την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.Έπειτα στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε.Τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μειγμα .Πάνω στην φωτιά τοποθετούμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα λίτρο ηλιέλαιο.Σε ένα αλλο μπολ βάζουμε νερό και αφού πρώτα βουτύξουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια στο νερό τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι για να τα τηγανίσουμε.Σημαντικό(Πρώτα στο νερό και έπειτα στο καυτό λάδι).Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.Τα κολοκυθάκια αφού τα τηγανίσουμε είναι σούπερ τραγανά και το πιο σημαντικό διαρκούν έτσι όσες ώρες και αν περάσουν.Μια φανταστική συνταγή που θα την λατρέψετε!!Καλή σας επιτυχίαΤα πιο νόστιμα και τραγανα κολοκυθάκια που έχετε φτιάξει ποτέ που διαρκούν τραγανά μέτα και από ώρες!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=gqTOjobpWkA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Yi4pCV15uDClbGdf_ZH-4Q2YcQVo3B3ppnFkO0vBogp0HJZ4JIhu0qSs

Παστάκια με κρέμα Φιλαδέλφειας !!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ, ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!!! .

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
3 αυγα,
100 γρ ζαχαρη,
100 γρ σπορελαιο,
100 γρ γαλα φρεσκο,
150 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
3 κουταλιες της σουπας κακαο,
1 βανιλια,
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!
Ριχνουμε σταδιακα.γαλα,σπορελαιο κσι τελος κοσκινισμενα αλευρι- μπεικιν- κακαο-βανιλια!
Τοποθετουμε το μειγμα στην λαδοκολα στο ταψι φουρνου και το ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα!
Το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και με το στομιο ενος ποτηριου το κοβουμε δισκακια!

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε 200 ml.κρεμα γαλακτος με.λιγη αχνη ζαχαρη σε σφιχτη σαντιγυ ριχνουμε 22Ο γραμμαρια φιλαδελφεια και εαν θελιυμε ψιλοκομμενη κουβερτουρα και τα χτυπαμε 1 λεπτο!
Οποτε τοποθετουμε σε καθε δισκακι μιγμα το ισιωνουμε με την αναποδη ενος κουταλιου και ριχνουμε πανω καρυδα και σε μερικα τριβουμε απο το παντεσπανι που εμεινε κανοντας το ψιχουλιαστο!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ρολά μαρμελάδας !!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΡΟΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμαρια αλευρι κοσκινισμενο,
100 γραμμαρια γιαουρτι,
100 ml νερο,
50 ml σπορελαιο,
15 γραμμαρια μαγια ξερη,
50 γραμμαρια.ζαχαρη,
λιγο αλατι,
1 αυγο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε 400 γραμμαρια αλευρι στο μπολ ριχνουμε το αλατι και το ανακατευουμε!
Κανουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την ζαχαρη,την μαγια,το ζεστο νερο,το αυγο,το γιαουρτι,το σπορελαιο και τα ανακατευουμε!
Ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη αλευρωνουμε τον παγκο με το υπολοιπο αλευρι!
Τοποθετουμε την ζυμη και παιρνοντας το λιγο λιγο ζυμωνουμε!Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες! Βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα 150 γραμμαρια βουτυρο να λιωσει να.ζεσταθει καλα!
Το μεταφερουμε σε ρηχο μπολ και το αφηνουμε να παγωσει και στην συνεχεια βγαζουμε το νερο που εχει βγαλει!
Συνεχιζουμε κανουμε την ζυμη 4 μπαλες!


Αυτες τις μπαλες της ανοιγουμε φυλλαρακια πλατια!
Στα 3 φυλλαρακια τοποθετουμε βουτυρο να καλυφτουν καλα!
Τοποθετουμε το ενα φυλλο πανω στο αλλο και τελος το 4!
Τα ανοιγουμε ενα φυλλο!
Τοποθετουμε πανω παντου βουτυρο και μαρμελαδα παγωμενη!
Και το ρολαρουμε!
Κοβουμε κομματια και τα Τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα αφηνουμε 20 λεπτα!


Τελος χτυπαμε 2 κροκους αυγων με 3 κουταλιες της σουπας φρεσκο γαλα και τα αλοιφουμε!
ιχνουμε απανω σουσαμι!
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βσθμους για 20 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Φασολάδα !!!!



Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια υπέροχη Φασολάδα; Αυτή τη φορά πήραμε την κάμερα και βγήκαμε να μαγειρέψουμε στη φύση! Παρεπιπτόντως, δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμη φασολάδα από αυτήν.





Υλικά (Ingredients):

-3 κ.σ. ελαιόλαδο (3 tbsp. olive oil)
-1 μέτριο κρεμμύδι (1 medium onion)
-2 σκελίδες σκόρδο (2 cloves garlic)
-2 μέτρια καρότα (2 medium carrots)
-1 κ.γ. πάπρικα (1 tsp. red pepper)
-1/2 κ.γ. δενδρολίβανο (1/2 tsp. rosemary)
-2 φύλλα δάφνης (2 bay leaves)
-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (2 tbsp. tomato sauce)
-1/2 κύβο λαχανικών (1/2 vegetable bouillon cube)
-αλάτι (salt)
-μαυροπίπερο (black pepper)
-1/4 ματσάκι σέλινο (1/4 bunch celery leaves)
-1.2 λίτρα νερό (1.2 lt water)
-300 γρ. φασόλια μέτρια (300 g white beans)
-extra olive oil)



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ ---> https://youtu.be/IHSn2uwsetk

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Γεμιστά !!!




Και σε ποιον δεν αρέσουν !!!

Γέμιση !!!

2 Μεγάλα κρεμμύδια στο μπλέντερ την μισή ντομάτα από τις ντομάτες που άνοιξα στο μπλέντερ 4 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα 2 κούπες ρύζι γλασσε, Δυόσμο μαϊντανό αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ελάχιστο νερο Φρυγανιά για το πασπάλισμα!!

Όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ..ένα καλό ανακάτεμα και γεμίζουμε τα λαχανικά.!!!

Έκοψα τις δυο πατάτες στα τέσσερα και έβαζα στα κενά του πυρέξ...!!!
Έβαλα νεράκι στο ταψί μέχρι την μέση με λίγο ακόμα από την σάλτσα μου πασπάλισα με λίγο τριμμένη φρυγανιά και έψησα για δυο ώρες στους 220 βαθμούς σκεπασμένα για να μην μου καούν..!!
Τέλος άνοιξα να κάνουν ωραίο χρώμα από πάνω και να φύγουν τα περιττά υγρά!!!

Συνταγή εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια πορτοκαλιού !!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΑ,ΕΥΚΟΛΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
Βαζουμε στο μπολ 1 ποτηρι λαδι με 1 ποτηρι ζαχαρη και τα χτυπαμε στο μιξερ στο πολυ χαμηλο για 10 λεπτα!
Σταματαμε το μιξερ και μεσα σε 1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλιου διαλυουμε μισο κουταλακι του γλυκου σοδα και το ριχνουμε στο μιγμα λαδιου-ζαχαρης τα ανακατευουμε με κουταλι!
Προσθετουμε ξυσμα 2 πορτοκαλιων,και 2 βανιλιες και ανακατευουμε με κουταλι!
Τελος προσθετουμε 300 γραμμαρια αλευρι φαριναπ σιγα σιγα και ζυμωνουμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε περιπου 700 γρ αλευρι για ολες της χρησεις και 1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ και ζυμωνουμε αλλα σιγα σιγα θελουμε αφρατη ζυμη !
Εαν σας πεσει αλευρι περισσοτερο και βλεπετε οτι ειναι σφιχτη,η σχιζετε τοτε ριχνετε λιγο χυμο φρεσκο πορτοκαλιου!
Οποτε συνεχιζουμε κανουμε οτι οτι σχεδιο θελουμε τα τοποθετουμε στην λαδοκολα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Οταν τα βγαλουμε ζεστα οπως ειναι εαν θελετε τα.περνατε με λαδι με το πινελο να γυαλιζουν!

Εκτέλεση συνταγή Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ρεβανί νηστίσιμο !!!


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ,ΝΟΣΤΙΜΟ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2,5 κουπες σιμιγδαλι χοντρο,
100 γραμμαρια.ζαχαρη,
100 ml σπορελαιο,
100 γραμμαρια καρυδα,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
μισο κoυταλακι του γλυκου σοδα σκονη,
370 ml χυμο φρεσκου πορτοκαλιου



Τοποθετουμε στο μπολ το σιμιγδαλι,την ζαχαρη,το σπορελαιο και τα ζυμωνουμε με το χερι να γινει ψιχουλιαστο!
Στην συνεχεια ριχνουμε την βανιλια,το μπεικιν,την σοδα και την καρυδα και ανακατευουμε με μαριζ!
Τελος ριχνουμε λιγο λιγο το χυμο και ανακατευουμε να φερουμε το επιθυμητο αποτελεσμα!
Βουτυρωνουμε 2 μικρα ταψακια η ενα μεγαλο 28 νουμερο Τοποθετουμε το μειγμα το ισιωνουμε βαζουμε οανω αμυγδαλα ασπρα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!



ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο,με.2 ποτηρια νερου ζαχαρη,το χυμο απο ενα πορτοκαλι για 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε ζεστο γλυκο,χλιαρο σιροπι!

Εκτέλεση συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού !!!



Σας αρεσει το γλυκο κουταλιου ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ;;;;;;;;;;;Το εφτιαξα ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ. ΥΛΙΚΑ:
16 περγαμοντα,
2,5 κιλα ζαχαρη,
2 ποτηρια νερου νερο,
2 κουταλιες της σουπας γλυκοζη,
1 λεμονι το χυμο του,
1 κουταλια της σουπας ξινο(σκονη)!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενουμε πολυ καλα τα περγαμοντα και τα σκουπιζουμε να στεγνωσουν!
Παιρνουμε το ειδικο εργαλειο αυτο που καθαριζουμε αγγουρακια-καροτα η τον τριφτη απο την ψιλη μεριά!
Καθαριζουμε-ξυνουμε πολυ καλα τα περγαμοντα!
Τα σκουπιζομαι με απορροφητικο χαρτι καλα!
Συνεχιζουμε κοβουμε το καθενα στα 4!
Καθαριζουμε την σαρκα με προσοχη!
Στην συνεχεια τα τοποθετουμε σε κατσαρολα και τα βραζουμε 4 λεπτα!
Τα ριχνουμε σε σουρωτηρι!
Παιρνουμε μια μια φλουδα και με προσοχη την ρολαρουμε την σφιγουμε λιγο στο χερι να.φυγουν τα περισσεια υγρα και καρφιτσωνουμε στην μεση μια οδοντογλυφιδα!
Αφου τελειωσουμε ολη την διαδικασια τοποθετουμε σε μια.λεκανη κρυο νερο ριχνουμε το ξινο(σκονη)και τοποθετουμε μεσα τα περγαμοντα!
Τα αφηνουμε για 2 ..24ωρα αλλαζοντας το νερο ανα 5 ωρες!
Στην συνεχεια βαζουμε στην κατσαρολα το νερο και την ζαχαρη να βρασουν 5 λεπτα ριχνουμε και τα περγαμοντα και βραζουμε 5 λεπτα ξαφριζοντας το καλα και το κατεβαζουμε!
Το αφηνουμε ολη νυχτα με ανοιχτο καπακι!
Την επομενη το βραζουμε να.δεσει ξαφριζοντας το μολις δεσει πολυ καλα ριχνουμε την γλυκοζη και το χυμο!
Το κατεβαζουμε και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζα !!!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Κολιοί πλακί στον φούρνο !!!


 ...''και ο κολιός τον Αύγουστο'' λέει η παροιμία, αλλά γιατί παρακαλώ??

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε 4 κολιούς.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε 4 πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 50 γρμ. λευκό κρασί και λάδι.
Σε μπολ κόβουμε σε μικρά κυβάκια 2 ντομάτες μέτριες χωρίς τα σπόρια, ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι, δυο σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό.
Προσθέτουμε λίγο λάδι και αν θέλετε κάπαρη και ελιές.
Αρωματίζουμε με θυμάρι, ξύσμα από ένα λεμόνι και προσθέτουμε επίσης σ΄αυτό το μείγμα τον χυμό από το μισό λεμόνι.



Γεμίζουμε την κοιλίτσα των ψαριών μ΄αυτό το μείγμα και βάζουμε κι από ένα φυλλαράκι δάφνης.
Τόλμησα αυτή τη φορά και πρόσθεσα πάνω από το φαγητό και λίγο δεντρολίβανο, που προσωπικά δε μας χάλασε καθόλου.
΄Οσο μείγμα περισσέψει το αραδιάζομαι πάνω στις πατάτες.
Ρίχνουμε στο φαγητό μας και τον χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι, λίγο ακόμη λαδάκι και ανάλογο νερό.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αναλόγως τον φούρνο μας.
Εγώ μετά από 35'- 40', στους 180 βαθμούς, το ξεσκέπασα και το άφησα μέχρι να πάρει και το χρώμα του.

Εκτέλεση φωτό από Maria Papadaki Οι Χρυσοχερες-ηδες

Ομελέτα φούρνου !!!


 ΄Οταν δεν υπάρχει πολύς χρόνος και θέλεις να ξεπαστρέψεις και κάποια υλικά που σου έχουν απομείνει στα ντουλάπια και στο ψυγείο σου μια καλή ιδέα!! Ομελέτα φούρνου !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγάνισα ροδέλες πατάτας και λουκάνικο χωριάτικο και τα στράγγιξα πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί.
Λάδωσα ελαφρά ένα πήλινο σκεύος και έβαλα τις πατάτες ως βάση.
Από πάνω το λουκάνικο σε κομματάκια και στη συνέχεια ροδέλες από χρωματιστές πιπεριές και μανιτάρια κονσέρβας.
Τα κάλυψα με τριμμένη φέτα και από πάνω χτύπησα 5 αυγά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και γάλα.
Στην επιφάνεια έτριψα κατσικίσια γραβιέρα και έψησα μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να πάρει ωραίο χρώμα!!!


Εκτέλεση φωτό  Maria Papadaki‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχαράκι κοκκινιστό και τυρί !!!


Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχαράκι κοκκινιστό και τυρί φέτα από πάνω, που θεωρώ ότι πάει ταμάμ με τη μελιτζάνα!!!


ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζω τις μελιτζάνες όπως όταν κάνουμε τα παπουτσάκια, τις γεμίζω με το μοσχαράκι που έχω κάνει κοκκινιστό πάλι με τον γνωστό τρόπο.
Στο μοσχαράκι βάζω μπαχάρι, δάφνη και πολύ λίγη πορτοκαλόφλουδα.



Στη συνέχεια το ξεψαχνίζω με τα χέρια μου και γεμίζω τις μελιτζάνες μ' αυτό και με τη σάλτσα του.
Από πάνω τυρί φέτα και μετά για λίγη ώρα στο φούρνο μέχρι να δέσουν όλες οι γεύσεις μαζί και να πάρει ωραίο χρώμα το τυράκι.
Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον κι εσείς και να το δοκιμάσετε!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Maria Papadaki Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!


Γαλακτομπουρεκάκια !!!

Γαλακτομπουρεκάκια πεντανόστιμο, με πλούσια γεύση και σιρόπι φανταστικό. Φτιάξτε το σε ρολά είναι απολαυστικά !!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο
Βούτυρο για την επάλειψη

ΚΡΕΜΑ

4 κούπες γάλα
3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους
1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον 1 κουταλιά ακόμη
1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο

ΣΙΡΟΠΙ

3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λίγο χυμό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
1 ξυλαράκι κανέλας
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε αρχικά το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
Και τέλος το γάλα σε μικρές δόσεις.
Βάζουμε σε κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε σταυρό.
Παίρνουμε τα ορθογώνια φυλλαράκια που έχουμε κόψει, ανά τρία, τα βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά από τη γέμιση.
Κλείνουμε όπως τις φλογέρες, βουτυρώνουμε καλά τα γαλακτομπουρεκάκια από πάνω και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Εκτέλεση φωτό Maria Papadaki‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ