Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Τούρτα καρδιά για τους ερωτευμένους !!!!


 
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ Ε ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ  ΧΩΡΙΣ  ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΡΤΑ !!!ΝΑ ΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ !!!

Και η ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:::

5 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ,

1 βανιλια!!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα σε δοσεις αλευρι-βανιλια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!!!

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι(26 ν) η σε φορμα καρδια και το ψηνουμε στους 180 β προθερ.αντιστ για 30 λεπτα!!!

Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!

Το αφηνουμε να κρυωσει!!!

ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ::

Χτυπαμε 2 φακελακια σκονη φραουλας οπως αναγραφει η συσκευασια!!!

ΣΑΝΤΙΓΊ:::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 300 γρ ζαχαρουχο!!!

ΓΛΑΣΣΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ η κονσερβα η φτιαχνουμε εμεις!!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Βαζουμε τον ενα πατο παντεσπανι στην πιατελα και το σιροπιαζουμε με κουταλι!

Ριχνουμε την κρεμα φραουλας!

Κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου το σιροπιαζουμε!

Τελος βαζουμε την σαντιγί  και διακοσμηση το γλασσο φραουλας γυρω και πανω!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Red Velvet με κρέμα τυριού!!! Θα σας ξετρελάνει !!!!


Ενα υπέροχο ζουμερό και αφράτο κέικ με μια ελαφριά κρέμα τυριού που θα τρελάνει τον ουρανίσκο!!! Ότι πρέπει για την μέρα του Αγ. Βαλεντίνου και όχι μόνο!!!
  Υλικά
-350gr αλεύρι για όλες της χρήσεις
-350gr ζάχαρη
-1κτσ κοφτή κακάο
-1/2κτγ κανέλα
-1κτγ baking soda
-1 πρέζα αλάτι
-340ml ηλιέλαιο
-2 αυγά μεγάλα
-225ml γάλα φρέσκο
-15gr χυμό λεμόνι
-1 βανιλέτα
-28gr χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
-400ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
-400gr τυρί κρέμα
-50gr φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο

Η συνταγή είναι εδώ https://youtu.be/9DSGiVEdfYM

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μπισκοτάκια με ζαχαρούχο και σοκολάτα !!!


 
Σας εχω τα ποιο ευκολα ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ μονο με 4 ΥΛΙΚΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::::

Βαζουμε στον καδο του μιξερ 300 γρ αλευρι φαριναπ,

130 γρ ζαχαρουχο γαλα,

220 γρ βουτυρο και τα χτυπαμε να γινει μαζα ελαστικη να μην κολλαει!

Στην συνεχεια τα πλαθουμε μικρες μπαλιτσες στο μεγεθος καρυδιου τις βαζουμε στην λαδοκολα τις παταμε ελαφρως και τα ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 10 λεπτα!

Τα βγαζουμε τα αφηνουν να κρυωσουν καλα χωρις να τα μετακινησουμε!

Λιωνουμε σε μπεν μαρι 250 γρ κουβερτουρα και στην συνεχεια τα βουταμε μεσα!

Τελος βαζουμε σε μια σακουλα λιωμενη κουβερτουρα και κανουμε το σχεδιο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Μιλφέιγ το τέλειο !!!


 
 Από κ. Tzeni Tsanaktsidou. Το πιο εύκολο και πολύ γευστικό Μιλφέιγ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

3 πακετα σφολιατινια η νηστισιμα η κανονικα η 3 πακετα Crackers,1φακελο σκονη βανιλιας ζαχαροπλαστικης που το χτυπαμε με 600ml νερο η με γαλα αμυγδαλου-καρυδας οπως αναγραφει η εαν θελουμε κανονικο φρεσκο γαλα,600 γρ πολυ παγωμενη φυτικη κρεμα γαλακτος!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Βαζουμε στον πατο του ταπερ η ταψι η πυρεξ μια σειρα σφολιατινια !!

Βαζουμε κρεμα μια λεπτη στρωση!

Ξανα σφολιατινια-κρεμα-Ξανα σφολιατινια και τελος την σαντιγυ και τριμμενα σφολιατινια!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Κωκ στο ταψί εξαιρετικό !!!!


 ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΦΡΑΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΩΚ !!!!!!!!!!Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΩΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΣ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

6 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ,

1 βανιλια!!!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις κοσκινισμενα αλευρι-βανιλια ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!!

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι μας(26ν) και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντιστ.για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!!

Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!!!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 λιτρο γαλα,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες. αλευρι,

1 βανιλια

4 κ.σ.βουτυρο!

Διαλυουμε σε ενα μπολ αλευρι-κορν φλαουρ με λιγο απο το γαλα!

Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με την ζαχαρη ριχνουμε το μιγμα κορν-αλευριου ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο!!!

Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι ριχνουμε την καυτη κρεμα !

Βαζουμε και το αλλο πατο και το αφηνουμε να κρυωσει καλα!

ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

250 γρ βιταμ,400 γρ αχνη ζαχαρη,2 κ.σ.γαλα εβαπορε ,1 κ.σ κακαο!!!

Τα βραζουμε 1 λεπτο !

Το αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια το ριχνουμε πανω στο κρυο γλυκο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Πίτσα πίτα !!!


 Πίτσα- Πίτα με 12 φύλλα Πρακτική & Γρήγορη - Φτιάξτε την ειναι Πεντανόστιμη !!!
Συνταγάρα!!! Πίτσα- Πίτα με 12 φύλλα!! Η  πιο εύκολη και πεντανόστιμη "Πίτσα Πίτα" Tο πιο σημαντικό είναι ότι είναι πολύ  γρήγορη.Ιδανική για πάρτι, Γιορτές, Κολατσιό για το σχολείο κ.α!!!

Υλικά-Ingredients
250 γρ φρέσκια σάλτσα ντομάτας-250 gr fresh tomatoe paste
50 γρ κέτσαπ-50 gr ketchup
1κτγ αλάτι-1 tsp salt
1 κτγ ζάχαρη-1 tsp sugar
2 κτγ ελαιόλαδο-2 tsp olive oil
300 γρ νερό-300 gr water
3 κτσ ελαιόλαδο-3 tbsp olive oil
220 γρ γιαούρτι-220 gr yoghurt
200 γρ μπέικον-200 gr bacon
500 γρ μιξ 3 τυριών της αρεσκείας σας-500 gr mix 3 cheeses you liked
Για την ζύμη-For the dough
450 γρ φύλλο κρούστας-450 gr phyllo
φόρμα 30 εκ.-spring form 30 cm

 Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/4htzuARXzyA

Ρολό με πατάτες στον φούρνο !!!


 
.


 
Φτιάξτε το πιο Νόστιμο ρολό απλό και Πεντανόστιμο - Δεν θα έχετε ξανά δοκιμάσει τόσο νόστιμο και ζουμερό !!! Θα σας αρέσει πάρα πολύ!!!

Υλικά
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
(120 γρ) 1 χοιρινό λουκάνικο
1 μεσαίο αυγό
1 κτσ μουστάρδα
50 γρ ψωμί(ψίχα)+λίγο νερό
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 κτσ αλάτι
1 κτγ πάπρικα γλυκιά
1/2 κτγ πιπέρι
1 κτσ ελαιόλαδο
---------------------------
4 βραστά αυγά
Λίγο μοτσαρέλα-γκούντα
----------------------------
5 μεσαίες πατάτες
Αλάτι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
----------------------------
250 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κτγ πελτέ ντομάτας
200 γρ νερό
1 κτγ αλάτι
1 κτσ ελαιόλαδο
-------------------------------
37χ28 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/D2NoZrREq7g

Ατζέμ πιλάφι από τα παλιά ... !!!


 

ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ!!!!!!!ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ?????

 ΣΥΝΤΑΓΗ:::

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο να βρασουν 4 ποτηρια νερου νερο με μια πρεζα αλατι και 125 γρ ζαχαρη!!!

Ριχνουμε 1 ποτηρι ρυζι ανακατευουμε και το αφηνουμε στο χαμηλο να βρασει!

Σε ενα βαθυ τηγανι βαζουμε 4 κ.σ.ελαιολαδο να ζεσταθει!

Ριχνουμε 300 γρ φιδε σπάζοντας το ανακατευουμε να κοκκινίσει καλα οχι να καει!

Και στην συνεχεια το ριχνουμε μεσα στο ρυζι!

Τα ανακατευουμε κλεινουμε το καπακι ενδιαμεσα καπακι-κατσαρολα πετσετας κουζινας!

Σερβιρουμε με κανελα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Γαλακτομπουρεκάκια απίθανα!!!!

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ ΚΑΝΕΙΣ?????ΤΡΑΓΑΝΟ,ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:::

1 και 1/2 λιτρο γαλα φρεσκο ,

3 κ.σ.ζαχαρη,

230 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

3 κροκους αυγων,

1 βανιλια,

50 γρ βουτυρο αγελαδινο!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει !!!

Ριχνουμε βροχυδων το σιμιγδαλι ανακατευουμε στο χαμηλο μεχρι να πηξει ελαφρως!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε τους κροκους και ανακατευουμε πολυ γρηγορα!

Τελος.ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο σε κομματακια και ανακατευουμε!

Αφηνουμε να κρυωσει τελειως ανακατευοντας την!!!

Παιρνουμε 1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου!

Τα ανοιγουμε στον παγκο!!!!

Οπως ειναι τα κοβουμε σε 4 λωριδες!!!

Βραζουμε 400 γρ βουτυρο αγελαδινο και στην συνεχεια το σουρωνουμε!

Αφηνουμε να κρυωσει!!!!

Ανα δυο λωριδες βουτυρωνοντας τες βαζουμε γεμιση στην ακρη και το κλεινουμε ρολαρολαντας το!!!!

Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι και τα βαζουμε στην σειρα!

Τα βουτυρωνουμε ολα παρα πολυ καλα και στην συνεχεια τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!

Στην συνεχεια τα βγαζουμε τα ραντιζουμε με νερο και ψηνουμε στους 180 β προθ μεχρι να κοκκινησουν καλα!!!!

Εμενα μου πηρε 1 ωρα και 5 λεπτα!!!!!!

Εχουμε βρασει προηγουμενως το ΣΙΡΟΠΙ:::3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!!!!Σιροπιαζουμε καυτα γλυκα κρυο σιροπι!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Λάχανο με κρέας χοιρινό απίθανο !!!!


 Λάχανο με κρέας χοιρινό !!!!



Υλικά
    6 μερίδες χοιρινό κρέας (κατά προτίμηση από μπούτι)
    1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
    1 φλ. ελ. καφέ κόκκινο κρασί
    10 κόκκους μαύρο πιπέρι
    1 μέτριο λάχανο άσπρο (αφράτο, όχι σφιχτό)
    3 μέτρια καρότα (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
    2-3 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
    1 φλ. ελ. καφέ ελαιόλαδο
    2-3 κ.σ.σάλτσα ντομάτα (αν υπάρχει σπιτική) ή 1 κ.σ.πελτέ
    1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
    1/2 κ.γ. ρίγανη
    αλάτι (εγώ βάζω 1 κ. σ. περίπου)
    το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
    2 ποτήρια ζεστό νερό (ή όσο να σκεπαστεί το κρέας)

Εκτέλεση
 Σοτάρουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το κρέας από όλες τις πλευρές στο λάδι να θωρακιστεί. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρώμα, καθώς και τους κόκκους του πιπεριού (αν τηγανιστούν βγάζουν όλα τους τα αρώματα).
 Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 4-5 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ    Προσθέτουμε το νερό και αλατίζουμε.
 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε περίπου 45 λεπτά, να μαλακώσει λίγο το χοιρινό (να μην βράσει εντελώς).
 Βάζουμε σιγά σιγά και το λάχανο, ανακατεύοντας για να χωρέσει στην κατσαρόλα.
 Αφού μαραθεί και πέσει ο όγκος του, προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε άλλα 40 -45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσει καλά το κρέας.
 Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε τη σάλτσα (ή τον πελτέ), το κ. πιπέρι, τη ρίγανη και το λεμόνι. Αφήνουμε άλλα 10-15 λεπτά να χυλώσει λίγο, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό επάνω στο ζεστό μάτι ως την ώρα που θα σερβίρουμε.

Αν σας αρέσουν τα καυτερά δοκιμάστε το με κ. καυτερό πιπέρι.¨Η μπούκοβο.
       Καλή μας όρεξη !!!

Εκτέλεση φωτό από κ.Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ  ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κοκκινιστά μαμαδίστικα κεφτεδάκια με ωραία σάλτσα !!!


 Κοκκινιστά μαμαδίστικα κεφτεδάκια με ωραία σάλτσα και πατάτες τηγανιτές !!!!
 
Για τα κεφτεδάκια

    500 γρ. κιμά χοιρινό
    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    100 γρ. ψωμί
    1 αβγό
    1 κ.σ. θυμάρι
    1/2 ματσάκι δυόσμο
    αλάτι
    πιπέρι
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
    500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
    αλάτι
    πιπέρι
    1 κ.γ. ρίγανη
    1/2 κ.γ. κύμινο
    1 στικ κανέλα
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
    400 γρ. νερό

Για τα κεφτεδάκια

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά.
    Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη σε μία πετσέτα. Στύβουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο μπολ.
    Τρίβουμε στον τρίφτη και το σκόρδο και το βάζουμε στο μπολ.
    Προσθέτουμε το ψωμί ψιλοκομμένο, το αυγό, το θυμάρι και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας. Καλό θα ήταν να βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να δέσουν τα υλικά.
    Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
    Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια (20 γρ.) και τα περνάμε από το αλεύρι για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
    Τηγανίζουμε σε δόσεις για 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

    Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και βάζουμε στο γουοκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλα, τον πελτέ και σοτάρουμε.
    Βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
    Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.


Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πιτα χωρίς φύλλο !!!!



ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:::

4 αυγα,

200 γρ γιαουρτι,

200 γρ γαλα φρεσκο,

200 γρ σπορελαιο, 

400 γρ αλευρι ,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

αλατι,πιπερι,

300 γρ τριμμενη φετα,

60 γρ σουσαμι,

30 γρ ελαιολαδο!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε στο μπολ τα αυγα και τα χτυπαμε με συρμα!

Ριχνουμε το γιαουρτι,το γαλα,το σπορελαιο ανακατευουμε!!!!!! 

Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι-μπεικιν ανακατευουμε! 

Τελος ριχνουμε την φετα ανακατευουμε!! 

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι φουρνου ριχνουμε το μείγμα το ισιωνουμε καλα!

Αλείφουμε με ενα πινελο το λαδι σε ολη την πιτα ριχνουμε και το σουσαμι!

Ψηνουμε στους 200 β προθ αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα!

Εμενα μου πηρε 30 λεπτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κέικ πορτοκαλιού !!!!



Κατι μου λεει οτι το ΚΕΙΚ ειναι το αγαπημενο ολων!!!!!ΑΦΡΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ :ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα ιδιου μεγεθους θερμοκρασια δωματιου κρυου απο βραδυς,

250 γρ ζαχαρη,

200 ml χυμο φρεσκων πορτοκαλιων,

200 ml σπορελαιο, 

480 γρ αλευρι φαριναπ,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

το ξυσμα 2 πλυμενων πορτοκαλιων!!!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::::

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να φουσκωσει το μείγμα !!!!!

Ριχνουμε εναλλαξ τον χυμο και το σπορελαιο!!!!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι ,την βανιλια,το μπεικιν!!!!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το ξυσμα και ανακατευουμε απαλα το μείγμα με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι (30χ27) ριχνουμε το μείγμα πιανουμε το ταψι με τα χερια μας και το χτυπαμε 3 φορες πανω στον παγκο!

Και στην συνεχεια το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 1 ωρα στους 180 β!!!! 

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα μεσα!!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Κριτσίνια καρότου !!!


 
Κριτσίνια καρότου με μια ελαφριά σως από γιαούρτι 😋😋😋

Για τα κριτσίνια:
Λιώνω στο μουλτι 2 μεγάλα καρότα και μια πιπεριά Φλωρίνης με μισή κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας και τα προσθέτω σε ένα μπολ στο οποίο έχω βάλει μισή κούπα νερό,μισή κούπα ελαιόλαδο,λίγη τριμμένη γραβιέρα,αλάτι,πάπρικα και ρίγανη.

Προσθέτω και αλεύρι ώσπου να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια..
Έβαλα μισό για όλες τις χρήσεις και μισό καλαμποκισιο.
Πλάθω και ψήνω σε λαδόκολλα  στους 200 στον αέρα μισή ώρα.
Βγαίνουν περίπου 45 κομμάτια.
Για τη σως ανακατεύω σε ένα μπολ 200γρ. γιαούρτι με 2 κ.σ.μουσταρδα και προσθέτω πάπρικα, κουρκουμά και αλάτι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Efi Prentza ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Boundy τρούφες με τρία υλικά!!


 

 

Boundy τρούφες με τρία υλικά!!
 Ένα ζαχαρούχο γάλα,250 γρ.ινδικη καρύδα και 250 λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με τη καρύδα και βάζουμε για λίγο ψυγείο να σφιξει. πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και ξαναβάζουμε για λίγο ψυγείο. Βουτάμε στη σοκολάτα και πασπαλιζουμε με ινδική καρύδα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Efi Prentza ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ