Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Κέικ σοκολάτας αφράτο γευστικό !!!!


 
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΑΦΡΑΤΟ,ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

4 αυγα,

250 γρ ζαχαρη,

140 σπορελαιο,

250 ml.νερο,

80 γρ κακαο,

1 φ.μπεικιν,

1 βανιλια,

350 γρ αλευρι Φαριναπ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε σε δοσεις το σπορελαιο!

Κοσκινιζουμε τα υπολοιπα υλικα και τα ριχνουμε σιγα.σιγα στο μείγμα!

Τελος ριχνουμε το νερο σιγα-σιγα και χτυπαμε 1 λεπτο!

Σταματαμε το μιξερ και ανακατευουμε το μιγμα με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι(26 ν)ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 60 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΓΛΑΣΣΟ:

125 γρ κουβερτουρα, 100 γρ κρεμα γαλακτος,1 κ.σ βιταμ!

Διακοσμηση τριμμενη κουβερτουρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Γευστικό γλυκό με φρυγανιές !!!


ΕΥΚΟΛΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΚΡΕΜΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στο ταπερ η ταψι η πυρεξ δυο σειρες φρυγανιες!

 Βραζουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ: 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες!! 

Κανουμε και μια κρεμα με:

1 λιτρο γαλα,

125 γρ ζαχαρη,

120 γρ κορν η 80 γρ καστερ!

Κανουμε και μια ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια 400 γρ ζαχαρη και 60ml.νερο!

Ανακατευουμε να παρει ωραιο χρωμα!

Ριχνουμε 80 γρ βουτυρο ανακατευουμε!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε 300 γρ κρεμα γαλακτος ανακατευουμε και την ξαναβαζουμε στην εστια ανακατευουμε 2 λεπτα!

Τελος την κατεβαζουμε την αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια την ριχνουμε με πολυ προσοχη πανω στην κρυα κρεμα! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Τσουρεκάκια Μερέντας !!!


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

1 ποτηρι γαλα χλιαρο προς ζεστο,

1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο,

2 φ.ξερη μαγια,

3 αυγα,

1,5 ποτηρι ζαχαρη,

1 και 1/2 φ.μπεικιν ,

1 κουτ.γλυκού .μαχλεπι,

1 κουτ γλυκού .κακουλε,

ξυσμα ενος πορτοκαλιου,

3 βανιλιες,

3 κ.σ.λιωμενο ζεστο βουτυρο,

1 κιλο αλευρι για τσουρεκια η και για ολες της χρησεις,

200 γρ μερεντα!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το γαλα το νερο τις μαγιες και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε την ζαχαρη,τα αυγα,τα μυρωδικα,το βουτυρο και ανακατευουμε με συρμα!!!

Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει!!!!!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα και 20 λεπτα!!!

Στην συνεχεια την ξεφουσκωνουμε και την βαζουμε πανω στον παγκο!!!!

Την κοβουμε σε κομματια!

Φτιαχνουμε 10 μπαλιτσες ισα με ενα μανταρινι και αλλες 30 ισα με ενα καρυδι!!!!!

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!!!!! 

Εχουμε βαλει πανω σε λαδοκολα την μερεντα κουταλακι κουταλακι και την βαζουμε καταψυξη!!!! 

Και συνεχιζουμε παταμε τις μπαλες τις μεγαλες με το χερι βαζουμε μερεντα και το κλεινουμε το φτιαχνουμε ξανα μπαλα και το παταμε!!!

Τις υπολοιπες μπαλιτσες τις φτιαχνουμε ανα 3 πλεξουδες!!

Και τις βαζουμε γυρω-γυρω στο καθενα!

Τα αφηνουμε για 30 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους αυγων αραιωμενους με κρυο νερο ριχνουμε τρουφα και τα.ψηνουμε στους 180 β.προθ αντισ για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Εύκολο γευστικό αφράτο γλυκό στο τσακ μπαμ !!!


Θέλετε γλυκό και δεν έχετε!!! Εδώ υπάρχει η λύση !!! Εύκολο γευστικό αφράτο γλυκό των 10 λεπτών !!! Τρώγεται ευχάριστα και με το κουταλάκι και με το πιρουνάκι μέσα από το ..ταψί ή σε πιατάκι !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βραζουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ::: 

1,5 μιση ποτηρι νερο,

1,5 μιση ποτηρι ζαχαρη,

4 κ.σ κακαο,

100 γρ κουβερτουρα!!! 

Παιρνουμε το πυρεξ η ταψι και βαζουμε στον πατο μια σειρα φρυγανιες!!!!

Σιροπιαζουμε μια -μια με κουταλι καλα !

Χτυπαμε 500 γρ σαντιγί ζαχαροπλαστικης!!!!

Αφου κρυωσουν οι φρυγανιες βαζουμε την μιση σαντιγί και ισιωνουμε απαλα!

Βαζουμε πανω στην σαντιγί φρυγανιες!!!

Το βαζουμε στο ψυγειο!!!

Το βγαζουμε και αφου εχει κρυωσει το υπολοιπο σιροπι ριχνουμε με προσοχη στην καθεμια φρυγανια!!!

Βαζουμε πανω την υπολοιπη σαντιγί απαλα ισιωνουμε τριβουμε σοκολατα και το βαζουμε στο ψυγειο!!!Γ

ΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Παξιμαδάκια. !!!



Παξιμαδάκια. !!!

ΥΛΙΚΑ 

500γρ.λαδι εγώ έβαλα 250γρ.ελαιολαδο 250 ηλιέλαιο 

300 _320γρ.ζαχαρη

125γρ.πορτοκαλαδα 

62γρ.ρακί 

62γρ.κανελοζουμο ( Σε ένα μπρίκι βάζουμε νεράκι και ένα ξύλο κανέλα να βράσουν.

 Μετά το βρασμό το αφήνουμε να κρυώσε. 

Αυτά για το κανελοζουμο.) 

1φακελακι μπεικιν παουντερ 

5γρ.αμμωνια 

5γρ.κανελα σκόνη 

3γρ.γαρυφαλλο σε σκόνη 

100 _150 γρ. σταφίδες 

(Εγώ εκτός συνταγής έβαλα 100γρ χονδρό κομμένα αμύγδαλα 

1100 1200 γρ. αλεύρι γ. ο. χ........... 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :......... 

Σε μια λεκάνη βάζουμε το ή τά λάδια με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να λιώσουμε την ζάχαρη ρίχνουμε τα αρωματικά τη ρακή το κανελοζουμο το μπεικιν παουντερ το ακακατευουμε μέσα στο αλευρι. 

Στο ποτήρι που έχουμε την πορτοκαλάδα αδειάζουμε την αμμωνία. 

Επειδή αφριζει το έχουμε πάνω από το σκεύος που έχουμε τα υπόλοιπα υλικά τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και το αλεύρι. 

Και τα αμύγδαλα αν θέλετε. 

Τα ανακατεύουμε όχι πολύ ίσα ίσα να ενώσουν τα υλικά μεταξύ τους. 

(ΔΕΝ τα δουλεύουμε πολύ γιατί θα μας βγάλει τα λάδια. 

Κάτι σαν τα μελομακάρονα). 

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και παίρνουμε μέρος της ζύμης και σχηματίζουν μπαστούνια. ΟΧΙ πολύ φαρδιά γιατί η ζύμη απλώνει. 

Αφού τα βάλουμε στο ταψί τα χαράζουμε ΟΧΙ μέχρι κάτω σε φέτες και τα ψήνουμε στους 180βαθ.σε αέρα για 30'. 

Μετα τα 30' τα βγάζουμε και τα χωρίζουμε εκεί που είχαμε κάνει τις μερίδες . 

Τα γυρίζουμε στο πλάι και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο και τα ξανά φουρνίζουμε για άλλα 15'.

Οταν πάρουν ωραίο χρυσαξανθο χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο. 

Δεν τα βγάζουμε από το ταψί όσο είναι ζεστά για τι θα σπάσουν. 

Τα αφήνουμε να κρυωσουν και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος που να κλείνει αεροστεγώς. 

Η συνταγή είναι της κ. Βαγγελιώ Κασσαπακη. 

Εκτέλεση φωτό από κ.  Anna Lampropouloy

Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!! Απίθανος συνδυασμός !!!


 
Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!

 ΥΛΙΚΑ :
500γρ.πορτοκαλια μικρά.

450 γρ. Ζάχαρη

130γρ νερό

500γρ.χυμο πορτοκαλιού περασμένο από σιτα

μια κ.γ.κανελα

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

250γρ.κουβερτουρα

1κ.γ.καλαμποκελαιο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα πορτοκάλια τα ξύνουμε να φύγει το έλαιο για να φύγει και η πίκρα τους.

Τά βράζουμε 3 φορές από 5' κάθε φορά.

Τα αφήνουμε να κρυωσουν και τα κοβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες ΌΧΙ πολύ χοντρές και τιςτοποθετούμε σε ένα δίσκο. 

.





Βάζουμε να φτιάξουμε το σιρόπι.

Αφού βράσουν 5λεπτα το νερό ο χυμός και η ζάχαρη βάζουμε μέσα τις ροδέλες μέσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20' 25'.

Αφού μαλακώσουν και γυαλίσουν οι φέτες πορτοκαλιού.

Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν μέσα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα βάζοντας και 1 κ. γ. καλαμποκελαιο.

Όταν λιώσει η σοκολάτα βουτάμε την μισή φέτα μέσα την ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Και τότε ειναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Anna Lampropouloy

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Σουφλέ πατάτες !!!


  Εύκολο και νόστιμο σουφλέ πατάτας με αλλαντικά και μανιτάρια ότι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι!!

Εύκολο σουφλέ πατάτας με αλλαντικά μανιτάρια και τυρί που θα σας ξετρελάνει!!! Ταιριάζει σε οικογενειακά τραπέζια και σερβίρετε ζεστό!!!!
 υλικά
-500γρ πατάτες βρασμένες
-80γρ αλεύρι φαρίνα
-100γρ βούτυρο λιωμένο
-300γρ τυρί gouda τριμμένο
-200γρ μανιτάρια κομμένα κονσέρβα
-7φ μπέικον
-7φ ζαμπόν
-6φ τυρί μοτσαρέλα
-4 αυγά
-400ml κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/qJ2_4ueGeVs

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Μανταρίνι κέικ αφρός !!! Σε 5 λεπτά έτοιμο !!!


 Κέικ μανταρίνι αφρός !!! Μοσχομύρισε όλη η γειτονιά !!! Ετοιμο σε 5 λεπτά πραγματικά!!!

Το ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ που θα λατρέψετε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ έτοιμο μόνο σε 5 λεπτά !!!

ΥΛΙΚΆ για μια φόρμα 18 εκ.ειναι μικρή μπορείτε και σε πυρέξ ή ταψακι μακρόστενο φορμακι μιας χρήσης
3 μανταρίνια χωρίς φλούδα
3 αυγά
200 γρ.ζαχαρη
130 καλαμποκελαιο
150 γρ.γιαουρτι στραγγιστο
1 βανίλια
ξύσμα ενός  μανταρινιού
320 γρ.αλευρι φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
 ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΎΣ ΕΣΤΊΑ ΠΆΝΩ ΚΆΤΩ ΠΕΡΊΠΟΥ 50 ΛΕΠΤΆ.

Για το γλάσο θα βάλετε χυμό ενός μεγάλου μανταρινιού και θα προσθέσετε ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα μέτριο γλάσο όχι πολύ πηχτό


Για τη συνταγή πατήστε το σύνδεσμο: https://m.youtube.com/watch?v=NjKlKUMwF1c&feature=share

Μακαρονάδα τέλεια στο τηγάνι !!!


 Η πιο νόστιμη και εύκολη μακαροναδα που θα έχετε φτιάξει θα την λατρέψετε!!!
Μακαρονάδα στο τηγάνι έτοιμη σε 10 λεπτά κατανοστιμη !!!


Υλικά για 4 άτομα
το τηγάνι μου είναι 28αρι

1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
5 φέτες μπέικον 🥓
1 κονσέρβα μανιτάρια μικρή συσκευασία
1 στήθος κοτόπουλου μικρά κομματάκια
400 γρ.κρεμα γάλακτος
2 κουταλάκια κέτσαπ η 1 κουταλάκι σάλτσα πελτέ
1 σφηνάκι κρασί λευκό αν θέλετε
500 γρ.ζυμαρικα
100 γρ.τυρί τριμμένο
αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά κουρκουμά αν θέλετε


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=cyFiPUv5_2s&feature=share

Γαλακτομπούρεκο σπέσιαλ!!!


 
  ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ !!!!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!

ΚΡΕΜΑ::

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο 1 λιτρο γαλα,100 γρ ζαχαρη να ζεσταθουν!

Ριχνουμε βροχυδωντας 200 γρ σιμιγδαλι χοντρο ανακατευουμε γρηγορα!

Οταν την κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 βανιλια και 50 γρ βουτυρο αγελαδινο!

Ανακατευουμε και την αφηνουμε να κρυωσει!!!

Βουτυρωνουμε το ταψι (28)!!!

Λιώνουμε 250 γρ βουτυρο!

Παιρνουμε τα φυλλα κρουστας Βηρυτου και τα ανοιγουμε!

Βαζουμε το πρωτο φυλλο στο ταψι και το ραντιζουμε με βουτυρο!

Πανω το δευτερο ραντισμα!

Συνολικα 5 φυλλα!

Ριχνουμε την κρυα κρεμα!

Κλεινουμε με 7 συνολικα φυλλα!

Κλεινουμε τα πλαινα!!!!

Το βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!

Το βγαζουμε το ραντιζουμε και το ψηνουμε στους 180 προθ.αντισ μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα!!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη ενα μισο λεμονι 1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα!!

Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο κρυο σιροπι!

Εκτέλεση φωτ'ό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ναπολέων σούπερ !!!!


 
 ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑΣ ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:::

600 γρ αλευρι,

μισο φακελακι μπεικιν,

200 γρ γιαουρτι,

100 γρ βουτυρο μαλακο,

2 αυγα,

200 γρ ζαχαρη!!!

Βαζουμε στο μπολ το γιαουρτι,το βουτυρο,τα αυγα,την ζαχαρη και τα ανακατευουμε!

Ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι και το μπεικιν και ζυμωνουμε μεχρι μια ζυμη να μην κολλαει!!!

Την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 8 κομματια!!!

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!!!

Βαζουμε λαδοκολα στον παγκο βαζουμε την μπαλιτσα πανω και πανω στην μπαλιτσα ξανα λαδοκολα και προσπαθουμε να ανοιξουμε με τον πλαστη.ενα λεπτο φυλλο !!!!!

Τα ανοιγουμε ολα ετσι με την ιδια διαδικασια!

Ψηνουμε το καθενα στους 200β προθ αντισ.για 5 λεπτα!

Τα βγαζουμε και τα βαζουμε πανω σε ενα τραπεζομαντιλο να κρυωσουν!!

ΚΡΕΜΑ::::

2 λιτρα γαλα φρεσκο,

12 κ.σ.ζαχαρη,

160 γρ καστερ παουντερ η 200 γρ κορν φλαουρ,

250 γρ σοκολατα η κουβερτουρα η 4 κ.σ.κακαο,

50 γρ βουτυρο!!!

Διαλυουμε το καστερ σε λιγο κρυο γαλα!

Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη και ριχνουμε το μιγμα κορν ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και σπαμε την σοκολατα μεσα ανακατευουμε !

Ριχνουμε και το βουτυρο ανακατευουμε!!

Μοιραζουμε την κρεμα σε ιδια ποτηρια!

Και συναρμολογουμε::Βαζουμε το πρωτο φυλλο κρεμα.ξανα φυλλο κρεμα κ.τλ !

Διακοσμηση η καρυδια η φουντουκια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Εκμέκ κανταίφι !!!


 Κατερινα Μαδικα
Υλικά.
500 γρ. Κανταΐφι.
250 γρ. Βιτάμ σοφτ λιωμένο.

Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη .
1 βανίλια .
Λίγες σταγόνες λεμόνι.

Για την κρέμα.
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη.
3 κρόκους αυγών
5 κουταλιές της σούπας Κον φλάουρ.
125 γρ. Βιτάμ.
2 βανίλιες.

Για τη σαντιγί
1 φυτική 500 γρ.
1 ζαχαρούχο.

Εκτέλεση.
Άνοιξα πολύ καλά το κανταΐφι και το άπλωσα στο ταψί της κουζίνας το ραντισα με το λιωμένο Βιτάμ το έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση μέχρι να ροδίσει περίπου 30 λεπτά.

Ετοίμασα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Όταν κρυωσε το κανταΐφι πολύ καλά έριξα το σιρόπι καυτό. Το άφησα να κρυώσει πολύ καλά.
Κρέμα.
Σε ένα μπολ έβαλα το μισό λίτρο γάλα τη ζάχαρη το Κον φλάουρ και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψα πολύ καλά με το σιρμα χειρός.Στην κατσαρόλα έβαλα το υπόλοιπο γάλα με το που άρχισε να βράζει έριξα το μείγμα από το μπωλ ανακατεύοντας συνεχώς με το επειξε η κρέμα τράβηξα από τη φωτιά και πρόσθεσα το Βιτάμ με τις βανίλιες.
Άπλωσα πάνω από το κανταΐφι την κρέμα. χτύπησα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί άπλωσα πάνω από την κρέμα. Πασπαλισα με φυστίκι αιγινης και γαρνίρισα με γλυκό σύκο .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ . Κατερίνα Μαδίκα -Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Μπισκοτένιος κορμός


Μπισκοτενιός κορμός!!!

300 γρ μπισκότα Πτι Μπερ
60 γρ βιταμ
3 κ σούπας μεγάλες Μερέντα
100γρ γάλα

Γέμιση
1 φάκελο γκαρνι σαντιγί σκόνη
Μερέντα

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μουλτι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο το γάλα και τη Μερέντα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά
Κάνουμε ένα ζυμαρακι και το ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε λαδόκολλα δίνοντας του τετράγωνο σχήμα
Ρίχνουμε πάνω Μερέντα και την απλώνουμε χτυπάμε τη σκόνη γκαρνι με το γάλα που λέει το κουτί το ένα σακουλάκι και την απλώνουμε πάνω στη Μερέντα
Τυλίγουμε σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα βγάζοντας την σε κάθε γύρισμα και κλείνουμε σαν καραμέλα αριστερά και δεξιά το παγώνουμε στο ψυγείο και στολίζουμε από πάνω με Μερέντα
Η συνταγή είναι της Ευδοκίας Παπαμακαριού και είναι πολύ εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη ευχαριστώ πολύ !!!

Εκτέλεση φωτό από κ. Βίκη Αναματέρου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Στιφάδο το παραδοσιακό !!!!


 Υλικά

    1 κιλό μοσχάρι ελιά σε κομμάτια
    1500 γρ κρεμμυδάκια
    1 – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    500 γρ ντομάτες τριμμένες
    1 ΚΣ πελτέ
    ½ κγ ζάχαρη
    5 γαρύφαλλα
    2 φύλλα δάφνης
    150 ml κόκκινο κρασί
    2 – 3 ΚΣ ελαιόλαδο
    1 ΚΣ βούτυρο
    5 σπόρους πιπέρι
    2 – 3 σπόροι μπαχάρι
    ½ κγ κύμινο
    2 φλούδες πορτοκαλιού
    1 κγ αλάτι

Οδηγίες

    Στην κατσαρόλα ρίχνω μια κουταλιά της σούπας βούτυρο κι άλλη τόσο ελαιόλαδο, τα ζεσταίνω σε υψηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια. Μόλις πάρουν καστανό χρώμα τα βγάζω σε ένα πιάτο.
    Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτω άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρω το κρέας από όλες τις πλευρές.  Αν το κρέας είναι περισσότερο και δεν ακουμπάνε όλα τα κομμάτια στον πάτο της κατσαρόλας, τα βάζω σε δόσεις, πρέπει να θωρακιστούν εξωτερικά και να κρατήσουν τα υγρά τους διαφορετικά θα βράσουν.
    Τα σβήνω με το κόκκινο κρασί και αφήνω να εξατμιστεί λίγο.
    Αναμιγνύω την τριμμένη ντομάτα με τον πελτέ και τη ζάχαρη και τα ρίχνω στην κατσαρόλα.
    Προσθέτω το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι, το κύμινο, τις φλούδες πορτοκαλιού, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύω, συμπληρώνω όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστεί το κρέας και σκεπάζω με το καπάκι την κατσαρόλα αφήνοντας μόνο μια σχισμή να βγαίνει ο ατμός, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να βράζει για περίπου 1 ώρα, να έχει σχεδόν ψηθεί το κρέας.
    Τότε ρίχνω τα κρεμμύδια, σκεπάζω όμοια και περιμένω μέχρι να ψηθούν.

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou -AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

 

Ferrero Rocher ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ !!!!


 
Ferrero Rocher ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::

Χτυπαμε 5 αυγα με 6 κ.σ.ζαχαρη!Ριχνουμε 6 κ.σ.γαλα,6 κ.σ.σπορελαιο χτυπαμε 1 λεπτο!

Τελος ριχνουμε κοσκινισμενα μαζι 6 κ.σ.γεματες αλευρι φαριναπ,2 κ.σ.κακαο,μισο φακελακι μπεικιν παουντερ χτυπαμε 1 λεπτο!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε 2 κ.σ φουντουκι σκονη απαλα να μην ξεφουσκωσει το μείγμα ανακατευουμε!!!!!

Λαδωνουμε το ταψι η πυρεξ (26ν)ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ.για 20 λεπτα!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 2 λεπτα!

Το κατεβαζουμε το αφηνουμε 10 λεπτα και το ριχνουμε στο γλυκο αφου εχει μεινει και αυτο 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου!!!!!

ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε να ζεσταθει 500 γρ κρεμα γαλακτος!

Σπαμε μεσα 300 γρ κουβερτουρα ανακατευουμε να δεσει!

Την κατεβαζουμε και βαζουμε την μιση σε ενα μπολ!Ριχνουμε μεσα 2 γκοφρετες θρυμματισμενες σε σκονη και 2 κ σ φουντουκι σκονη!

Το ριχνουμε πανω στο γλυκο!

Τελος ριχνουμε πανω το υπολοιπο γλασσο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!