Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Λεμονογλυκάκια στο ποτήρι !!!!


Ελαφριά λεμονογλυκάκια στο ποτήρι!!!


Υλικά για 4 ποτήρια
1 πακ μπισκότα γεμιστά με λεμόνι
200 γρ τυριά κρέμα
200 γρ γιαουρτι στραγγιστό
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 γρ
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι


Εκτέλεση
Κρατάω 4 μπισκότα για την διακόσμηση και τα υπόλοιπα τα τρίβω στο μούλτι.
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί. Αφαιρώ την μισή για την διακόσμηση και στην υπόλοιπη προσθέτω το τυρί κρέμα το γιαούρτι το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την άχνη και χτυπάω μέχρι να έχω μια απαλή κρέμα.
Βάζω στα τέσσερα ποτήρια λίγο τριμμένο μπισκότο την κρέμα ξανά μπισκότο και από επάνω κάνω ροζετες με την σαντιγί που κράτησα.Δισκοσμησα με τριμμένο μπισκότο και τα μπισκότα που κράτησα. Ελαφρύ και δροσερό!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!

Κέικ νηστησίμο χωρίς λάδι !!!!


 
ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΑΛΑΔΩΤΟ!!!!!!!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

1 ποτηρι νερο,

2 ποτηρια ζαχαρη,

2 ποτηρια καρυδα,

3 ποτηρια αλευρι φαριναπ,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1 βανιλια,

2 κουταλακια μπεικιν παουντερ!!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το χυμο,το νερο και την ζαχαρη!!

Τα χτυπαμε με το συρμα.τουλαχιστον 15 λεπτα ωσπου να λιωσει η ζαχαρη καλα!

Ριχνουμε το ξυσμα,την καρυδα,βανιλια ανακατευουμε 2 λεπτα!
Τελος προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και το μπεικιν και ανακατευουμε να γινει πηχτος χυλος οποτε ισως χρειαστει καμια κουταλια αλευρι με τιποτα δεν θελουμε να γινει νερουλος δηλαδη οταν φτιαχνουμε κεικ το μείγμα πιο πηχτο!

Τοποθετουμε λαδοκολλα στο ταψι μας 28 νουμερο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 60 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα σβησμενο τον φουρνο!!!

Οταν το βγαζουμε οταν μισοκρυωσει πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Τzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Γαλακτομπουρακάκια ρολά σπέσιαλ !!!


 
ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ !!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

300 γρ βουτυρο αγελαδινο,

1 πακετο φυλλο κρουστας!!!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο 1 λιτρο γαλα με 6 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε βροχυδωντας 200 γρ σιμιγδαλι ανακατευουμε και μολις πηξει ελαφρως την κατεβαζουμε!!

Προσθετουμε 2 κροκους αυγων και 1 βανιλια και ανακατευουμε γρηγορα!

Τελος ριχνουμε 50 γρ βουτυρο σε κομματακια και αφηνουμε να λιωσει μονο του και στην συνεχεια την ανακατευουμε!

Αφηνουμε να κρυωσει!!!

 Βουτυρωνουμε το ταψι η πυρεξ με τα 50 γρ βουτυρο απο τα 300!!!

Λιωνουμε τα 250 γρ βουτυρο!!!!!!

Ανοιγουμε τα φυλλα !

Τα κοβουμε λωριδες!!!

Ανα 2 λωριδες βουτυρωνοντας τες και βαζοντας στην ακρη γεμιση κρεμα τα φτιαχνουμε ρολακια!

Τα τοποθετουμε ολα στο ταψι η πυρεξ!

Τα βουτυρωνουμε καλα και στην συνεχεια τα βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα!

Τα βγαζουμε τα ραντιζουμε με νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν καλα!!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη,,μισο λεμονι,1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα!!!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο και το αφηνουμε να λιωσει μονο του!!!

Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει τελειως!!!

Οποτε το σιροπι το φτιαχνουμε πρωτο για να μπορουμε να σιροπιασουμε καυτα τα γαλακτομπουρεκακια!!!!

Δεν το ριχνουμε ολο ριχνουμε το μισο και τα αλλο σιγα -σιγα κατα διαστηματα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τηγανόψωμα φούρνου !!!


 ·
Υπέροχα αφράτα τηγανόψωμα στο φούρνο !!!


Υλικά!!
3 κούπες αλέυρι γ.ο.χ
1 κούπα νερό περιπου
1 φακ μαγιά
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξύδι
2 κ.σ λαδι
200 γρ φέτα
200 γρ κασέρι τριμμένο
Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με την μαγιά το αλάτι ανακατέυω προσθέτω το ξύδι το λάδι και το νερό σιγα σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνω την ζύμη σκεπασμένη μια ώρα να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε 8 μπαλάκια. Παίρνω ένα μπαλάκι το ανοίγω στο χέρι μου βάζω φέτα και το κλείνω σαν φακελάκι.Πιεζω με τον πλαστη να πλατυνει.Το αλείφω με λίγο λάδι και τα βάζω σε λαδοκολα στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη -Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Εύκολα γλυκάκια καραμέλας στο ποτήρι!!!!


 

Εύκολα γλυκάκια καραμέλας στο ποτήρι!Είχα κέικ που είχε περισσέψει και το χρησιμοποίησα για την βάση!
Υλικά
Κεικ σοκολατας σπιτικό η εμπορίου
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση καραμελα + το ανάλογο γάλα
1 κουτάκι καραμελωμένο γάλα
250 γρ φυτική σαντιγί

Σιρόπι
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.σ κονιάκ
Βάζω το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το κονιάκ και αφήνω να κρυώσει.

Εκτέλεση!!
Χτυπάω την φυτική κρέμα να πήξει και να γίνει απαλή σαντιγί προσθέτω το μισο καραμελωμένο ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια απαλή κρεμα.Την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Θρυματιζω το κέικ σε έξι ποτήρια τα σιροπιάζω από επάνω βάζω μια στρώση από το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο.Χτυπάω την κρέμα στιγμής καραμελα με το γάλα όπως λέει η συσκευασία και το μοιράζω στα ποτήρια.Το βάζω μισή ώρα στο ψυγείο.
Στόλιζω με την κρέμα που έχω κρατήσει!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Τυρόψωμο!!! Εύκολο και αφράτο!!!


 
Τυρόψωμο!!! Εύκολο και αφράτο!!!


Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλατι
3 φλιτζάνια αλέυρι
1 φλ καφέ ελαιόλαδο
300 γρ φετα
Λίγο ρίγανη
Σουσάμι


Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυω καλά και αφήνω στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτω το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι και μισό κ.γ ρίγανη ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε πέντε κομμάτια. Παίρνω το πρώτο κομμάτι το ανοίγω λίγο στο χέρι μου βάζω φέτα μέσα το κλείνω το κάνω μπαλάκι και το βάζω στο κέντρο σε λαδωμένο ταψάκι.Τα αλλα τρία ζυμαράκια τα ανοίγω με πλαστή μακρόστενο βάζω φέτα τα κλείνω και τα φτιάχνω κορδόνια και τα πλέκω κοτσίδα την βάζω γύρω γύρω..Ανοιγω και το τελευταίο μπαλάκι ζύμης βάζω φέτα το κάνω κορδόνι και το στρίβω. Το κλείνω και το βάζω γύρω από το κεντρικό μπαλάκι!!
Ρίχνω ελαιόλαδο και σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυχοχέρες-ηδες !!!

Μπισκοτάκια βουτύρου !!!!


 
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

140 γρ βουτυρο μαλακο,

100 γρ αχνη ζαχαρη,

3 κροκους αυγων,

1 βανιλια,

200 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε το βουτυρο με την αχνη για 15 λεπτα!

Ριχνουμε εναν-εναν τους κροκους με την βανιλια και χτυπαμε 2 λεπτα!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις το αλευρι και ανακατευουμε με μαριζ!!!

Στην συνεχεια πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα ψηνουμε στους 200 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 15 λεπτα!

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν χωρις να τα μετακινησουμε!

 Στην συνεχεια εαν θελουμε τα βουταμε σε σοκολατα και καρυδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Πάστες κορμού Θεικές !!!!


 
ΠΑΣΤΕΣ ΚΟΡΜΟΥ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!!!    

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΟΡΜΟΥ::

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ σπασμενα σε μπολ,

200ml γαλα φρεσκο ζεστο,

4 κ.σ.γεματες κακαο κοσκινισμενο,

2 κ.σ.βουτυρο λιωμενο,

1 κ.σ κονιακ,

100 γρ καρυδια ψιλοκομμενα,

200 γρ αχνη ζαχαρη!!     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε το γαλα,την αχνη ,το κακαο ,το βουτυρο σε μπολ και τα ανακατευουμε!!!!

Ριχνουμε το μείγμα στα μπισκοτα!

Ριχνουμε και το κονιακ με τα καρυδια και τα ανακατευουμε πολυ καλα με το χερι!!!  

Βαζουμε το μείγμα σε φορμακια και στην συνεχεια τα βαζουμε στην καταψυξη για 4 ωρες!!

Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια τα αναποδογυριζουμε σε πιατελα!       

Κανουμε και εαν ΓΛΑΣΣΟ:

200 γρ κρεμα γαλακτος,180 γρ κουβερτουρα 2 κ.σ.βιταμ!!!    

Το αφηνουμε 3 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου ανακατευοντας το και στην συνεχεια ριχνουμε πανω στο καθενα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!

Κριτσινάκια αγαπημένα !!!!




ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΈΝΑ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ ΣΝΑΚ !!!!


ΥΛΙΚΑ :

500γρ.αλευρι σκληρό

220γρ.χλιαρο νερό

50 γρ. σησαμέλαιο

30γρ.βουτυρο σοφτ

30γρ.ζάχαρη

1κ.γ.αλατι

30γρ.νωπη μαγιά ή 1.5 φακελάκι ξηρή

σουσάμι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ΕΚΤΟΣ από το αλάτι.

Το ανακατεύουμε με τον γάντζο για 2'''.

Αφού ανακατευτούν ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ευπλαστη ζύμη. Ζυμώνουμε 6'-7'.

Αν κολλάει βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στα χέρια μας και το βγάζουμε από τον κάδο.

Το αφήνουμε πάνω στον πάγκο μας.

Κοβουμε ζυμαράκια των 25γρ.

Τα πλάθουμε σε στενόμακρο σχήμα.

Τα αφήνουμε να ξεκουραστουν για 2'-3'.

Ετοιμάζουμε παράλληλα ένα μπόλ με χλιαρό νερό που μέσα ρίχνουμε λίγη ζάχαρη. 

.




Παίρνουμε τα μπαστουνακια και τα βουτάμε μέσα στο νερό και αμέσως μετά τα κυλάμε μέσα στο σουσάμι.

Τα αραδιαζουμε σέ ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Τα σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε για 45'.

Ζεσταίνουμε το φούρνο μας στους 170βαθ στις αντιστάσεις.

Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο κάτω μέρος του φούρνο.

Ψήνουμε για 35'-40'.Μετα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150βαθ.για να γίνουν τραγανά.

Εγώ έκανα την μισή δόση.

Η συνταγή είναι του κ Χατζηγιατρουδακη. Εκτέλεση και φωτογραφίες από την κ.
 Anna Lampropouloy

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Μπουγιουρντί Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!




 
 Αν δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε Μπουγιουρντί Αξίζει να το δοκιμάσετε! Είναι ένα ορεκτικό που μπορείς να το συνδυάσεις με ψητά και όχι μόνο . Φτιάξτε το σε μόλις 15 λεπτά!!  

ΥΛΙΚΑ
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
1 ντομάτα
τριμμένο τυρί γκούντα
250 γρ τυρί φέτα
ελαιόλαδο
μπούκοβο
πιπέρι
ρίγανη
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/_I7I4StYyys

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Εύκολο ελαφρύ γλυκάκι !!!!


 
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ!!!!!ΕΥΚΟΛΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΛΑΦΡΥ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ-ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΛΕΥΚΗΣ-ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ::: ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

Βαζουμε στην κατσαρολα 500 γρ γαλα φρεσκο,4 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.κορν φλαουρ,4 κ.σ.κοσκινισμενο κακαο ανακατευουμε μολις κοντευει να πηξει σπαμε 100 γρ κουβερτουρα!

Ανακατευουμε κατεβαζουμε και ριχνουμε 1 κ.σ.βουτυρο ανακατευουμε!!!!

ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ::

Βαζουμε στην κατσαρολα 500 γρ γαλα φρεσκο,4 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.κορν φλαουρ ανακατευουμε οταν πηξει ελαφρως σπαμε 100 γρ λευκη σοκολατα!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε 1 κ.σ.βουτυρο ανακατευουμε!!

Παιρνουμε το πυρεξ (20χ26) και αρχιναμε!

Βαζουμε στο κεντρο στο πατο μια κουταλα κρεμα σοκολατας πανω του μια κουταλα λευκη κρεμα πανω στην λευκη βαζουμε κρεμα σοκολατας και συνεχιζουμε ετσι ωσπου να τελειωσουν οι κρεμες!!

Μολις τελειωσουμε με τις κρεμες βαζουμε πανω σαβαγιαρ!!

Το σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και μολις κρυωσει το βαζουμε στο ψυγειο για 4 ωρες!

Το βγαζουμε απο το ψυγειο βγαζουμε την διαφανη μεμβρανη και με προσοχη το αναποδογυριζουμε σε αλλο σκευος!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πορτοκαλόπιτα φανταστική !!!!


 

ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!!!!!ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ???

ΣΥΝΤΑΓΗ::::

Βαζουμε.στον παγκο 2 λαδοκολες και βαζουμε 400 γρ φυλλα κρουστας και τα κοβουμε λωριδες!!

Τις ανοιγουμε καλα και τις απλωνουμε για να.στεγνωσουν τουλαχιστον 1 ωρα!!!!

Στην συνεχεια παιρνουμε τις λωριδες κρουστας και τις βαζουμε στο ταψι (28ν)!!!

Προθερμαινουμε στους 180β αντιστ.τον φουρνο!!!!

Βαζουμε στο μπολ 3 αυγα και τα χτυπαμε με συρμα 5 λεπτα!

Ριχνουμε 200 γρ ζαχαρη και χτυπαμε 2 λεπτα!

Ριχνουμε 220 γρ γιαουρτι στραγγιστο και τα ανακατευουμε 2 λεπτα!

Ριχνουμε 200 γρ σπορελαιο, 1 φακ.μπεικιν.1 βανιλια,2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιου και τα ανακατευουμε!

Ριχνουμε το χυλο πανω στα φυλλα και προσπαθουμε με ενα πηρουνι να ανοιγουμε λιγο και να περναει ο χυλος κατω!!!

Στην συνεχεια το αφηνουμε 30 λεπτα !

Οποτε ο φουρνος προθερμανση οταν περασουν τα 20 λεπτα!

Ψηνουμε μεχρι να κοκκινίσει!

Εμενα μου πηρε 25 λεπτα!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη και 1 ποτηρι φρεσκο χυμο.πορτοκαλιου!!! Σιροπιαζουμε χλιαρο προς ζεστο γλυκο και το σιροπι αφου κατσει 10 λεπτα θερμοκρασια δωματιου!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Ρόλό με μαρμελάδα !!!


ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΡΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:::::ΥΛΙΚΑ::

5 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

1 βανιλια,

155 γρ αλευρι Φαριναπ κοσκινισμενο,

20Ο γρ μαρμελαδα βερυκοκο!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη και την βανιλια να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε 4 δοσεις το αλευρι και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ! Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι του φουρνου την λαδωνουμε ελαφρως ριχνουμε απαλα το μείγμα το ισιωνουμε καλα και το ψηνουμε στους 20Ο β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 10 λεπτα!

Οταν το βγαζουμε το αναποδογυριζουμε σε λαδοκολα και το ρολαρουμε ζεστο!!!!

Τελος το ανοιγουμε και βαζουμε μαρμελαδα! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!
 

Πολίτικο γλυκό !!!!


 Κλασικό και αγαπημένο γλυκό σε μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε το Πολίτικο γλυκό με κρέμα και άρωμα μαστίχας !!
Φτιάχνουμε ένα σιροπιαστό και δροσερό γλυκό με τα αρώματα της μαστίχας και της κανέλας που αποθεώνουν την γεύση του!! Είναι πολύ εύκολο και πρέπει όλοι να το δοκιμάσουμε!!


Υλικά

-2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό (500γρ)

-1 1/2 κούπα ζάχαρη (350γρ)

-1/2κτγ μαστίχα

-1κτγ μαχλέπι τριμμένο

-1κτγ baking powder

-1κτγ σόδα

-300ml γάλα

 για το σιρόπι

-2 κούπες ζάχαρη (500γρ)

-2 1/2 κούπες νερό (600γρ)

-1 λεμόνι το ξύσμα του

για την κρέμα

-2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια (86γρ)

-1/2 κούπα ζάχαρη (80γρ)

-1300ml γάλα φρέσκο

-κανέλα για το πασπάλισμα


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/c2lT8w-1Obg


Τας κεμπάπ στον φούρνο με ρύζι !!!


 Τας κεμπάπ στον φούρνο με ρύζι basmati ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό με λίγα υλικά!!!

  Υλικά
-1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χτένι
-1 κιλό κρεμμύδια
-1 σκελίδα σκόρδο
-50ml ελαιόλαδο
-2κτσ βούτυρο
-200ml κόκκινο κρασί
-1κτσ πελτέ ντομάτας
-αλέυρι για το κρέας
-1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
-αλάτι, πιπέρι
-2 φύλλα δάφνης
-250γρ ρύζι basmati


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/LE8TgIEBiFI