Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Τούρτα Χιονούλα αφρός !!!


 
Τούρτα Χιονούλα !!! Μία λευκή τούρτα αφρός !!!


Για παντεσπάνι
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ. σούπα μέλι
1 κάψουλα βανίλια
2 κ. σούπα ζεστό νερό
1 κγ σόδα μαγειρικής
2 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Για σιρόπι
1 ποτήρι του νερού νερό βράζουμε με 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ζάχαρη και μία φέτα λεμόνι αφήνουμε να κρυώσει
Για κρέμα
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε  1 συσκευασία κρέμα στιγμής βανίλια η μιλφέιγκ μαζί με 600γρ γάλα και μια βανίλια ( δοσολογία για γάλα γράφει πάνω συσκευασία με κρέμα )
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε 1 σαντιγί του κουτιού ερμόλ μαζί με. 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα και μια κάψουλα βανίλια
Ινδοκάρυδο και κερασάκια για το στολισμό

 Ανακατεύουμε τά στερεά υλικά όλα μαζί, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά προσθέτουμε το ζεστό νερό και τά υπόλοιπα υλικά και με σπάτουλα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα πασαλείβουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175° περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά!! Μετά όταν κρυώσει καλά με τη βοήθεια κλωστή κόβουμε στα δύο.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σιροπιάζουμε , από πάνω βάζουμε τη κρέμα με συσκευασία, από πάνω παντεσπάνι πάλη σιρόπι και από πάνω κρέμα με σαντιγί. Στολίζουμε με ινδοκάρυδο και κερασάκια!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σοκολατάκια βραχάκια !!!



Σοκολατάκια βραχάκια πολύ εύκολα και ωραία !!!

Υλικά
200 γρμ. αμύγδαλα καβουρδισμενα.
3 κουβερτούρες πλαυλιδης.
2 κ. σ. ηλιέλαιο.
Εκτέλεση.
Έλιωσα τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί
μαζί με το ηλιέλαιο, πρόσθεσα
τα αμύγδαλα ανακάτεψα καλά,
άφησα το μείγμα15 λεπτά να παγώσει,
με κουτάλι τοποθέτησα σε λαδόκολλα,
τα έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν,
και τέλος τύλιξα με αλουμινοχαρτο.💕 Έτοιμα για κέρασμα💕

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κέικ αφράτο απλό πολύ γευστικό !!!


ΕΝΑ ΚΕΙΚ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΛΟ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ???? 

ΣΥΝΤΑΓΗ.ΥΛΙΚΑ::

5 αυγα,

1και 1/2 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα φρεσκο αγελαδινο,

1 ποτηρι σπορελαιο, 

500 γρ αλευρι Φαριναπ,

1 βανιλια,

ξυσμα πορτοκαλιου η μανταρινιου η λεμονιου!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε αυγα -ζαχαρη!

Ριχνουμε γαλα-σπορελαιο!

Τελειωνουμε με το αλευρι-βανιλια-ξυσμα!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι(28ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180β.προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Γλυκάκια λαχταριστά μυρωδάτα με γέμιση μέλι καρύδι !!!!


 

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΛΙ ΚΑΡΥΔΙ!!!!ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

380 γρ αλευρι,

200 γρ βουτυρο λιωμενο,

μια πρεζα αλατι,

3 κ.σ.ζαχαρη,

1 αυγο,

100ml σπορελαιο,

100 γρ κορν φλαουρ!!

ΓΕΜΙΣΗ ΥΛΙΚΑ:

100 γρ καρυδια σε σκονη και ανακατεμενα σε ενα μπολ με 1 κ.σ.μελι!!!!

.ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ::

Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,το κορν φλαουρ και το αλατι!!

Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε το βουτυρο !

Ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει τριμματα!!

Ριχνουμε το αυγο και το σπορελαιο και την ζαχαρη και αρχιναμε να ζυμωνουμε θελουμε ζυμη αφρατη μαλακη να μην κολλαει!!!

Την βαζουμε σε μια σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια την βγαζουμε απο το ψυγειο και την κοβουμε σε ισα κομματια !Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις βαζουμε σε ενα πιατο τα σκεπαζουμε καλα με μια διαφανη μεμβρανη και τα βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!

Συνεχιζουμε τα βγαζουμε απο το ψυγειο !!

Παιρνουμε ενα-ενα στο χερι τα παταμε βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε!

Και στην συνεχεια τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!!!

Τα ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 15 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!!!

Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγα λεπτα να κρυωσουν και τα περναμε απο την αχνη ζαχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλουράκια νηστίσιμα αφράτα φανταστικά !!!


 

Τα πιο νόστιμα και τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια!!!

1 κιλό αλεύρι,

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη,

125 γρ μαργαρίνη νηστίσιμη ,

1 ποτήρι σπορέλαιο,

μισό φακελάκι μπεικιν,

1/2 κ γλ σόδα,

1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα,

1 κ γλ υγρή βανίλια.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψει και μετά τα υπόλοιπα υλικά.

Τη σόδα τη διαλύουμε στο χυμό.

Από πάνω άλειψα με λίγο χυμό πορτοκάλι και έριξα σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σοφία Θεοδωρίδου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Σαρμαδάκια η ντολμαδάκια με κιμά τυλιγμένα με μαρούλι !!!


 
Όταν δεν βρίσκω  λάχανο κάνω με μαρούλι γίνονται πολύ τρυφερά.
Σαρμαδάκια η ντολμαδάκια με κιμά τυλιγμένα με μαρούλι έτοιμα για αύριο και συνοδεύεται με σώς γιαουρτιού!!!

Υλικά
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο,

2 κρεμμύδια τριμμένα,

1/2 ματσάκι άνηθο και 1/4 μαϊντανό,

λίγο ξερό δυόσμο,

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι,

αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

 και επειδή δεν κάνω αυγολέμονο αλλά τρώμε με σως γιαουρτιού στο κιμά δεν βάζω λεμόνι βάζω 1κσ πολτό ντομάτας, δεν τσιγαρίζω τίποτα όλα ωμά. 400γρ φύλλα μαρουλιού που για δύο δευτερόλεπτα βουτάω σε νερό που βράζει και βγάζω.


Σως γιαουρτιού- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό αραιωμένο με λίγο νερό, λίγο αλάτι, άνηθο και λίγο τριμμένο σκόρδο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   'Αννα Αννούλα Οι Χρυσοχερηδες !!

Ποντιακά πιροσκί με γέμιση !!!


 

Ποντιακά πιροσκί με τυρί και πατάτες για όλα τα γούστα, πολύ αφράτα με υπέροχη ζύμη μπορούμε να κάνουμε και στο φούρνο με γέμιση και αλμυρά και γλυκά, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε 180°
Μετράμε με το ποτήρι 250γρ.


Για ζύμη
1 ποτηρι χλιαρό γαλα
1ποτηρι χλιαρό νερό
1ποτηρι ηλιελαίο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζαχαρη
1κουταλακι του γλυκού αλατι
700 γραμ αλευρι γοχ. περίπου μπορεί και λίγο παραπάνω να μην κολλάει στα χέρια

Σε ένα λεκανάκι ανακατεύω το χλιαρό γάλα το νερό και τη μαγιά, μετά τά υπόλοιπα υλικά στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λίγο μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη , να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα, αφήνω να φουσκώσει 30-40 λεπτά.

Γεμιση - 300 γραμ φετα ενα αυγο πιπερι
Γέμιση- 4 μέτριες πατάτες βραστές πατάμε σαν πουρέ, σέ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαριζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο ανακατεύουμε με τις πατάτες , αλάτι πιπέρι , πάπρικα

Μολις φουσκωσει η ζυμη κάνω μπαλάκια ,ανοίγω γεμιζω και κλεινω καλά . Τηγανίζουμε με μπόλικο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.    'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Λουκουμάδες παραλίας νηστίσιμοι αφρός !!!


 

Λουκουμάδες παραλίας νηστίσιμοι !!!Ζεστοί,αφράτοι λουκουμάδες για όλες τις ώρες για μικρούς και μεγάλους  !!!

Υλικά
250 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ.σπορέλαιο
1 φακ.ξερή μαγιά
2 κ.σ.ζάχαρη
1/2 κ.γ αλατι
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι(εάν θέλετε)
Αλεύρι γ.ο.χ.περιπου 350 με 400 γρ.


Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά ρίχνουμε όλα τα άλικα με τελευταίο το αλεύρι.

Η ζύμη ειναι αφράτη,και δεν κολλά στα χέρια.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει .

Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη όχι πολύ λεπτή περιπου πάχος 2 εκ.και κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ η ένα ποτήρι νερού σε δίσκους και κάνουμε στην μέση μια τρύπα με ένα καπάκι από νερό.

Τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 με 20 λεπτά και τηγανίζουμε με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Τους τυλίγουμε σε ζάχαρη και απολαμβάνουμε.Είναι σούπερ αφράτοι και δεν απορροφούν λάδι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.    Μαρινα Μισαηλιδου Οι Χρυσοχερες-ηδες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Νηστίσιμες καριόκες !!!


Νηστίσιμες καριόκες !!!
👌👌👌.Εγιναν το κατι αλλο και ενθουσιασαν την υπολοιπη οικογενεια !!!

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΊΣΙΜΕΣ

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
1/2 φλυτζάνα τσαγιού χυμό πορτοκάλι
125 γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. κονιάκ
60 γρ. βιτάμ
1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού καρύδια κομμένα χοντρά
1 1/2 -2 φλυτζάνες φρυγανιά τριμμένη
500 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 5 υλικά τα βάζω σε κατσαρολάκι και τα λιώνω. Στη συνέχεια τα βάζω σε ένα πυρεξ και προσθέτω τα καρύδια και τη φρυγανιά.
Φτιάχνω ένα μαλακό μείγμα το τυλιγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 30'.
Μετά το απλώνω στο τραπέζι και ανάμεσα σε 2 ξυλάκια πάχους 1 εκατοστού τα απλωνω με μπλάστη και κόβω μισοφέγγαρα.
Τα ξαναβαζω στο ψυγείο κ λιώνω σε μπελ μαρί τα 500 γρ κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο . Τα βουτάω μέσα και τα τοποθετώ επάνω σε λαδόκολλα.
Από πάνω βάζω τριμμένο καρύδι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Συνταγή από κ.  Αναστασιας Βλαχου- Εκτέλεση φωτό από κ.  Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πάρα πολύ νόστιμη ομελέτα με σπαράγγια !!!!


 
Πάρα πολύ νόστιμη ομελέτα με σπαράγγια !!!!

Υλικά
Άγρια σπαράγγια
3 αυγά ( δικά μας)
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Παίρνουμε τα σπαράγγια, τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση για να φύγουν τυχόν ζουζούνια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Κατόπιν βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαραθούν. Δεν τ’ αφήνουμε πολλή ώρα γιατί θα καούν. Χτυπάμε τ’ αυγά, με το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
Αφού ψηθεί η ομελέτα τη βγάζουμε στο πιάτο .
Είναι πάρα πολύ νόστιμη!

  Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αννα Κασσανδρεια ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπάρες με μέλι ταχίνι κακάο !!!


 
Υγιεινές μπάρες με κακάο, ταχίνι και μέλι. Απλά όνειρο.... !!!

Υλικά

2/3 κούπας μέλι
1/2 κούπα ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη📌 εγώ έβαλα ζάχαρη καρύδας
1/4 κούπας κακάο
1/2 κουταλιά γλυκού βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
2 κούπες νιφάδες βρώμης
2 κούπες corn flakes ή δημητριακά ρυζιού
1 κούπα σταγόνες ή τριμμενη μαύρη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι,το ταχίνι,την μαύρη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτια ώσπου να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το κακάο,την βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Προσθέτουμε και την βρώμη και συμπληρώνουμε λίγα λίγα τα δημητριακά.Όταν δούμε οτι αρχίζει να γίνεται σκληρό σταματάμε να προσθέτουμε δημητριακά και προσθέτουμε τα 2/3 της κούπας με τις νιφάδες σοκολάτας.Επειδή το μείγμα είναι ζεστό η σοκολάτα θα αρχίσει να λιώνει και να ενσωματώνεται με το μείγμα γι'αυτό αν θέλουμε να μην διαλυθεί εντέλως την ανακατεύουμε ελάχιστα.Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αλουμινόχαρτο και το έχουμε λαδώσει.Πασπαλίζουμε την σοκολάτα του έχουμε αφήσει στην άκρη και πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να απλωθεί καλα και να μην αφήνει κενά.Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.Όταν το βγάλουμε,αναποδογυρίζουμε το ταψί στον πάγκο της κουζίνας,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.Διατηρούνται στο ψυγείο για 2 μήνες και στην κατάψυξη για 6 μήνες.Έτοιμα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αννα Κασσανδρεια ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πορτοκάλι φέτες με σοκολάτα !!!!


 
 
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ-ΚΑΠΟΙΑ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;;;;;ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!!!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

500 γρ πορτοκαλια μικρα σφιχτα,

500 γρ χυμο φρεσκων πορτοκαλιων περασμενο απο σιτα,

500 γρ ζαχαρη,

130 m l νερο,

μισο λεμονι το χυμο του,

500 γρ κουβερτουρα!!!!     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλενουμε και ξυνουμε καλα τα πορτοκαλια και τα πλενουμε !!!!

Τα βραζουμε 3 φορες απο 5 λεπτα!!!!

Τα βαζουμε στο στραγγιστήρι και στην συνεχεια τα κοβουμε σε φετες λεπτες!!!!    

Βαζουμε το νερο,την ζαχαρη,τον χυμο πορτοκαλιου το χυμο λεμονιου να βρασει !!

Μολις αρχισει να βραζει ριχνουμε τις φετες!!!

Βραζουμε για 25 λεπτα  να δεσει να γυαλισουν οι φετες!!!   

Τις βγαζουμε πανω σε σχαρα απο κατω βαζουμε ενα ταψι !!!!  

Αφου στραγγισουν οπως ειναι στην σχαρα τις βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν!!!!!         

Λιωνουμε την σοκολατα σε μπεν μαρι εαν θελουμε ριχνουμε λιγο λαδι η την αφηνουμε ετσι!!!    Βγαζουμε τις φετες απο το ψυγειο και βουταμε την καθε μια στην λιωμενη σοκολατα!

Τις βαζουμε πανω σε λαδοκολα και στην συνεχεια παλι στο ψυγειο!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Καλιτσούνια Πασχαλινά !!!!


ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ....!!!!!!
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯
Ένα υπέροχο παραδοσιακό έδεσμα που δεν λείπει ποτέ από το Πασχαλινό Κρητικό τραπέζι!!!!


Υλικά για τη γέμιση
500 γρ ξινομυζήθρα
250 γρ ανθότυρο
250 γρ τυρομαλαμα
2 αβγά
4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Για το φύλλο
1 γιαουρτακι κατσικίσιο ή πρόβειο 220 γρ
3 σφηνάκια ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσικουδιά
1 κ.γ αλάτι
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κιλό αλεύρι
1 αβγό με λίγες σταγόνες νερό για το αλλειμα
Σουσάμι για πασπαλισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζυμαρακι.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι μου αρχικά με το σύρμα , προσθέτω το νερό ,την τσικουδιά, το λάδι , το αλάτι και ανακατεύω καλα.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι μου και ζυμωνω έως ότου έχω μια ζύμη εύπλαστη και ελαστική.
Αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ετοιμάζω τη γέμιση.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα τυριά με το πιρούνι και τρίβουμε το τυρομαμαλα.
Προσθέτω τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και το δυόσμο και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Χωρίζω το ζυμαρακι μου σε 6 μπαλιτσες και ανοίγω φύλλα λεπτά.
Στη συνέχεια κόβω δίσκους με ένα πιατακι του ελληνικού καφέ ή με ένα κουπ πατ.
Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω μια γενναία κουταλιά του γλυκού γέμιση και κλείνω σε φάκελο.
Περνάω όλα τα καλτσουνια με αβγό και πασπαλιζω με σουσάμι.
Με μια οδοντογλυφίδα πατάω τις τέσσερις γωνιες....!!!!
(Σε αυτή τη φάση μπορώ να φυλάξω σε αλουμινένια ταψάκια στην κατάψυξη βάζοντας ενδιάμεσα στα καλτσουνια λαδόκολλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) .
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!!

Ξινομυζήθρα και τυρομαλαμα θα βρείτε στα ψυγεία του Βασιλόπουλου.
Μπορείτε να παραλείψετε το τυρομαλαμα αν δεν βρείτε .......
(κι εγώ δεν βρίσκω πάντα)!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπισκοτάκια μερέντας πολύ νόστιμα !!!


 
Αγαπάτε την Μερέντα ;;;εγώ πολύ.
Μπισκοτα μερεντας λοιπον.Ειναι τοσο νοστιμα τοσο μερεντενια και τοσο ευκολα  !!!


Υλικα 180 γρ Μερεντα
1 αυγο
150 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
Λιγο μπεικιν 1/2 κ.γ.
Χτυπαμε με το συρμα το αυγο με την μερεντα να γινουν ενα και προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν ανακατευουμε με το κουταλι.Το μειγμα μπορει να σας κολλαει αλλα ετσι πρεπει να ειναι.Βρεχουμε τα χερια μας και πλαθουμε μικρα μπαλακια και κανουμε στην μεση μια τρυπουλα με το πισω μερος μιας ξυλινης κουταλας και βαζουμε μερεντα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 10 με 12 λεπτα .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γρήγορη , δροσερή και νόστιμη τάρτα με φράουλες !!!!


 
Γρήγορη , δροσερή και νόστιμη τάρτα με φράουλες 🍓🍓

Υλικά:
225 γρ.μπισκότα τύπου digestive
110 γρ. βούτυρο
1 κρέμα πατισερί Γιώτης
400 γρ. γάλα
Φράουλες
Λίγη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε τα δύο υλικά στη φόρμα τάρτας και τοποθετούμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα πατισερί με το γάλα.
Πλένουμε τις φράουλες και αφού τις σκουπίσουμε καλά , τις κόβουμε σε κομμάτια.
Απλώνουμε την κρέμα πατισερί στη βάση τάρτας που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε τις φράουλες. Γαρνίρουμε με λίγη άχνη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου και η τάρτα μας είναι έτοιμη !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Lena Paris ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ