Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Κοτομπουκιές χωρίς Τηγάνι χωρίς λάδια πανεύκολα στο τσακ μπαμ !!!

 
 
Μόνο σε λίγα λεπτά έτοιμες σπιτικές Κοτομπουκιές χωρίς Τηγάνι χωρίς λάδια πανεύκολα !!!

Υλικά
1 στήθος
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι πάπρικα γλυκιά
αλεύρι

 Ψήσιμο περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ--> https://m.youtube.com/watch?v=IwQF04JX4-0&feature=share

Κεφτεδάκια !!!


 ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ !!! ❤️

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από ελιά
2 φέτες ψωμί μουλιασμενες κατά προτίμηση σταρένιο
1 αυγό
δυόσμο και μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
ρίγανη και αλάτι
2 γύρους ξίδι πάνω από τον κιμά
αλεύρι και αραβοσιτέλαιο
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και τα αφήνουμε μισή ωρίτσα για να τραβήξουν τα μυρωδικά τους μετά βάζουμε το το λάδι στο τηγάνι φτιάχνουμε κεφτεδακια αλευρώνουμε και τηγανίζουμε!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Τιραμισού !!!

Τιραμισού από τα καλύτερα !!!! Θεικό εύκολο πολύ γευστικό χωρίς αυγά !!!


  Και η ΣΥΝΤΑΓΉ :

Υλικά:

2 πακέτα ΣΑΒΑΓΙΆΡ,

500 γρ Φυτική Κρέμα γάλακτος,

400 γρ τυρί κρέμα,

5 κ σ άχνη ζάχαρη,

3 κ σ στιγμιαίος καφές,

400 ml νερό βραστό,

1 φλυντζανακι του ελληνικού καφέ κονιάκ,

2 βανίλιες,

70 γρ κακάο!!    

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα τον καφέ και το κονιάκ τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει!!!!!     

Χτυπάμε το τυρί ίσα με 2 λεπτά!

Χτυπάμε την φυτική με την άχνη ίσα με 2 λεπτά!

Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα απαλά!      

Και αρχιναμε:

Βουτώντας δευτερόλεπτα ΣΑΒΑΓΙΆΡ στον μείγμα νερου-καφε-κονιακ βάζουμε στο σκεύος μας μια σειρά!

Απάνω την μισή κρέμα!

Ξανά ΣΑΒΑΓΙΆΡ _κρεμα!

Τέλος εάν θέλουμε φτιάχνουμε πάνω με κρέμα που κρατάμε μπάλες!

Και διακοσμούμε με κοσκινισμένο κακάο και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Παγωτό Καϊμάκι Θεϊκό σε 10 λεπτά !!!


  Παγωτό Καϊμάκι Θεϊκό σε 10 λεπτά με 5 μόνο Υλικά!!
Δεν θα ξανά Αγοράσετε Έτοιμο ποτέ ξανά!! Μαστιχωτο, με Βελούδινη υφη και απίθανη γεύση Μαστίχας Χίου. Δοκιμάστε το ΑΞΙΖΕΙ !!!


ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΊ'ΜΑΚΙ
1 Μόρφατ από το ψυγείο
1 ζαχαρούχο από το ψυγείο
2 κουταλιές Μέλι
3 κουτ. Σούπας Βανίλια υποβρύχιο με γεύση Μαστίχα Χίου
1 Βανίλια

Για Διακόσμηση
Μαρμελάδα Κεράσι---

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/p9SMn-BDWOw

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας !!!


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.❤️
Υλικά
1 Κιλό κρέας σε μπουκιές από ελιά
3 Κρεμμύδια
2 Καρότα
2 Δαφνόφυλλα,,3 μπαχάρι
2 Κουταλιές καλά γεμάτες κορν φλάουρ
Χυμό από δυο λεμονιά!
Αλάτι ,πιπέρι
Ξύδι για το σβήσιμο
1 Ποτήρι του κρασιού κρασί ότι έχετε!!
Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα!!
Εκτέλεση
Βάζω πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα!!Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με το ξύδι,μετά ρίχνω το λάδι τα κρεμμύδια τα καρότα σε ροδέλες και τσιγαρίζω !!!
Σβήνω με ένα ποτήρι σχεδόν γεμάτο κρασί , περιμένω να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνω αλάτι πιπέρι τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια νερό και σκεπάζω!!Τελος όταν είναι έτοιμο και μένει το ανάλογο νερό του μέσα διαλύω τις δυο κουταλιές κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με το χυμό από τα δυο λεμόνια και το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα ,πήζει κατευθείαν και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανιτές!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πάστα ταψιού καραμέλα θεική !!!


 
 
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΑ❤️
Υλικά για το παντεσπάνι!!
6 αυγά
6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο το αλεύρι το λάδι το μπέικιν το λάδι και ανακατεύετε, λαδώνετε ένα ταψί 35χ24 εκ και ψήνετε στους 180 για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας!!
Υλικά για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό όχι καυτά απλά να είναι ζεστά και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι του
Υλικα για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμολ
1 κουτί γάλα καραμελωμένο έτοιμο του εμπορίου.

..


Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο!!
Υλικα για το γλάσο
180gr φρέσκο γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιάστε το!! Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε πάνω την κρέμα σαντιγί και αφήνετε στο ψυγείο!! Συνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτες και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Μπράουνις ..50 Θερμίδες το κομμάτι!!!


 ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ με 50 Θερμίδες το κομμάτι!!!

Και ναι είναι γεγονός ,σας έχω το καλύτερο το πιο ζουμερό, το πιο σοκολατένιο Μπράουνις με μόνο 50 θερμίδες το κομμάτι και σε χρόνο ρεκόρ αφού γίνετε σε ένα μπολ και χωρίς μίξερ.

ΣΥΝΤΑΓΗ
120 γρ γάλα αμυγδάλου η καρύδας η βρώμης η κανονικό σε χαμηλά λιπαρά
160 γρ γιαούρτι 2%
30 γρ ζεστός καφές στιγμιαίος η φίλτρου η εσπρέσο
28 γρ σησαμέλαιο η λάδι καρύδας η ηλιέλαιο
100 γρ ζάχαρη στέβια η καρύδας
70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ κακάο σκόνη άγλυκο
1 κουτ γλυκού σόδα
2 βανίλιες
λιγο αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/TKrKGxy9vzo

Lemon pie κεκάκια !!!


Lemon pie(Λεμονοπιτακια Σούπερ)!!!!!!Πολύ τραγανά,πολύ γευστικά πάρα πολύ εξαιρετικά!!!!!!! ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά Ζύμης:::

400 γρ αλεύρι κοσκινισμένο,

2 κ.γ.μπεικιν,

8 κ σ.αχνη ζάχαρη,

2 αυγά,

200 γρ παγωμένο βούτυρο! 

Εκτέλεση:::

Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι,το μπέικιν την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα!!!!

Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε!!!

Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!!!! 

Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε στα δύο!!!

Το ένα κομμάτι το βάζουμε σε σακούλα!

Το υπόλοιπο κομμάτι Βουτυρωνουμε τις φόρμουλες μας και βάζουμε μίγμα στην κάθε θήκη φόρμας!

Και στην συνέχεια τα βάζουμε όλα στο ψυγείο για 30 λεπτά!!!!! 

ΚΡΕΜΑ Υλικά::

3 κρόκοι αυγών,

1 κ.σ.βουτυρο,

100 γρ.ζαχαρη,

1 λεμόνι το ξυσμα-χυμο,

1 βανίλια,

75 ml χυμό λεμονιού φρέσκου,

175ml νερό,

25 γρ κορν φλαουρ!!!! 

Εκτέλεση::

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό,την ζάχαρη,το κορν φλαουρ και στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε να πήξει!!! 

Ρίχνουμε στην συνέχεια εναν-εναν τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα!

Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα(χυμο-ξυσμα-βανιλια,βουτυρο) ανακατεύουμε να γίνει λεια!!!

Την κατεβάζουμε και την μεταφέρουμε σε ένα μπολ!

Την σκεπαζουμε με διάφανη μεμβράνη να κρυώσει!!!

 Συνεχίζουμε βγάζουμε της θήκες από το ψυγείο!!!

Βάζουμε στο καθένα από μια κ.σ.κρεμα!!!

Βγάζουμε και την ζύμη από την σακούλα και κόβοντας μικρα-μικρα κομμάτια τα βάζουμε πάνω στην κρέμα!!!! 

Τέλος τα ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά ανάλογα φυσικά τον φούρνο!!

Όταν τα βγάζουμε και αφού έχουν μισοκρυωσει Πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη!!!!!

Η ΔΟΣΟΛΟΓΊΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 12 ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑΚΙΑ!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια και σοκολάτα !!!




Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια και σταγόνες σοκολάτας... !!!


ΣΥΝΤΑΓΉ
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ελαφρύ
1 1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
4 αυγά
2  μέτρια πορτοκάλια το ένα με τη φλούδα και το άλλο χωρίς τη φλούδα αλεσμένα όχι πολύ λιωμένα...
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι γάλα
60 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι πολύ καλά να ασπρίσει... Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε συνεχώς.. στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder λίγο λίγο και το γάλα.. τέλος προσθέτουμε τα πορτοκάλια τα αλεσμένα και τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας με μαρίζ.. αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά...εγώ την έψησα στους 150 γιατί ο φούρνος μου είναι πολύ δυνατός.... Μοσχομυρισε ο κόσμος είναι υπέροχο γλυκό πού αλήθεια είναι το κάνω πρώτη φορά δεν το έχω ξανά επιχειρήσει.. άρεσε πολύ σε όλους...Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και γλάσο σοκολάτας να το στολίσουμε....
 Καλή επιτυχία
 σε όσους θελήσουν να το φτιάξουν...✓

Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία   ⁠ Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχερες-ηδες

Κρεμ καραμελέ !!!


ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ!!Πολύ νόστιμο και δροσιστικό γλυκάκι !!!


Υλικά   για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
  6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
   2 βανίλιες
Για την καραμέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
Λίγο νερό
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

..





Εκτέλεση
Σε μικρό κατσαρολακι  ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό και το χυμό ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει καραμέλα, όχι πολύ σκούρα όμως γιατί θα καεί και θα πικριζει, την ρίχνουμε σε μια φόρμα να καλύψει τον πάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
Χτυπάμε σε λεκάνη αυγά και ζάχαρη με σύρμα ρίχνουμε τις βανίλιες και το γάλα χλιαρό και το αδειάζουμε στην φόρμα περνώντας το από ψιλό σουρωτήρι.
Βάζουμε τη φόρμα σε ταψί με χλιαρό νερό καλύπτοντας το ένα τρίτο της φόρμας και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 15 λεπτά βυθιζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά το ξεφορμαρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Σήμερα τα έβαλα σε ατομικά φορμακια και έψησα μια ώρα.

Συνταγή από κυρία Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο !!!


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!
ΥΛΙΚΑ
Κοτόπουλο
Πατάτες
Χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Σκόρδο
Ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το κοτόπουλο στα δύο, το πλένω και το βάζω στο ταψί.
Καθαρίζω τις πατάτες, τις πλένω, τις κόβω και τις βάζω και αυτές στο ταψί.
Ρίχνω χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και ανακατεύω .
Σκεπάζω με βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, το βάζω στο φούρνο για μισή ώρα στο δυνατό και μετά χαμηλώνω στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Μετά από μια ώρα βγάζω το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, όταν πάρει χρώμα ή μια πλευρά γυρίζω από την άλλη μέχρι να ροδίσει.


Συνταγή από κυρία   Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο λουκουμάκι !!!


 
Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο λουκουμάκι !!


Υλικά
Κρέας αρνάκι
Πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Ρίγανη
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ψήσιμο δυόμιση ώρες περίπου στους 210 με 220 βαθμούς Κελσίου σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο την μιάμιση ώρα, κατόπιν ξεσκεπάζουμε και δυναμωνουμε την θερμοκρασία να πάρει χρώμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τέλειο πολύ πετυχημένο μπαμπα με ρουμι!!!!


Τέλειο πολύ πετυχημένο μπαμπα με ρουμι!!!!


ΥΛΙΚΑ
350 γρ αλεύρι
7 γρ ξηρή μαγιά
100 γρ βούτυρο
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
50 γρ ζάχαρη
1 πρεζα αλάτι

Σιρόπι
600 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
2 φλιτζανάκια του καφέ ρούμι ή κονιάκ.

(Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ρούμι.)

Για την σαντιγί
400 ml Κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

(Την χτυπάμε μέχρι να αφρατεψει και να στέκεται, προσοχή όμως εάν την χτυπήσουμε περισσότερο από όσο πρέπει θα κόψει.)
Για επάλειψη
3 – 4 κουταλιές μαρμελάδα βερυκοκο αραιωμένο με λίγο από το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά με το ζεστό νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ.

Σιγά σιγά προσθέτουμε την ζάχαρη, όταν αφρατεψουν ρίχνουμε το ένα τρίτο από το αλεύρι και αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ. Βάζουμε το γάντζο που είναι για ζύμη, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι , το αλάτι και τελευταία το βούτυρο, ζυμώνουμε μερικά λεπτά να γίνει η ζύμη ελαστική.
Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει.

Όταν φουσκώσει αδειάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα και την αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά.
Αφού φουσκώσει και φτάσει στο χείλος της φόρμας ψήνουμε σε καλά προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου αναλόγως τον φούρνο.

Το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει το τρυπάμε με ξυλάκι για σουβλάκια και σιροπιαζουμε σιγά σιγά για να το τραβάει .
Αναποδογυριζουμε σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο το αλείφουμε με την μαρμελάδα, γαρνίρουμε με σαντιγί και κερασάκι γλυκό.

Συνταγή από κυρία Litsa Kokkoni . ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
 

Πιπεριές γεμιστές !!!


 Πιπεριές γεμιστές με μπέικον λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικού.!!!


Υλικά για 10 πιπεριές ανοιχτοπράσινες.!!
10 φέτες μπέικον
5 φέτες σαλάμι αέρος
10 λιαστές ντομάτες
Κρέμα γάλακτος
Τρεις κουταλιές της σούπας πέστο Βασιλικού
Ένα κομμάτι τυρί τσένταρ τριμμένο στο λεπτό τρίφτη..!!
Εκτέλεση.!!
Σε αλατόνερο βάζετε τις πιπεριές να πάρουν μία βράση... Μόλις κρυώσουν τις κόβετε στη μέση και βγάζετε τα σπόρια.!! Αφήστε τα κοτσανάκια τους επάνω..!!
Σε ένα βαθύ σκεύος ψιλοκόβετε τα αλλαντικά με τη λιαστή ντομάτα και ανακατέψτε καλά.. Σε ένα άλλο σκεύος τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε με το πέστο Βασιλικού..αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζετε με αυτό τις πιπεριές..!! τοποθετείται στη σειρά σε ταψί και ρίχνετε από λίγη κρέμα γάλακτος στην κάθε πιπεριά ...ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 220 μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να ροδίσουν καλά...!!!!

Συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Δροσερό γευστικό γλυκό με σαβαγιάρ -ζαχαρούχο-κρέμα !!!


 Είναι δροσερό!!!!Είναι γευστικό!!!! Πολύ εξαιρετικό!!!!!Γλυκό ΣΑΒΑΓΙΆΡ με ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!!!!!!      

ΣΥΝΤΑΓΉ::.   

Υλικά Κρέμας:

4 αυγά,

8 κ σ ζάχαρη,

200 γρ ζαχαρουχο γάλα,

500 γρ γάλα φρέσκο,

6 κ.σ.κορν φλαουρ,

2 βανίλιες,

250 γρ βούτυρο!       

Εκτέλεση::

Βάζουμε στην κατσαρολιτσα τα αυγα-βανιλιες-ζαχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα!!!

Ρίχνουμε το ζαχαρουχο και τα ανακατεύουμε καλά!!!

Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλαουρ και το ρίχνουμε μέσα!

Βάζουμε την κατσαρολιτσα πάνω στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο γάλα!!!!!

Μόλις πήξει την κατεβάζουμε την ρίχνουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για 1.ωρα!    

Την βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα της το βούτυρο σε κομματάκια και την χτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά!       

Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα σκεύος 200 ml γάλα φρέσκο!

Βουτάμε δευτερόλεπτα ΣΑΒΑΓΙΆΡ και βάζουμε μια στρώση στο τάπερ η ταψί (26ν)!

Ρίχνουμε πάνω την κρέμα!

Κλείνουμε με ΣΑΒΑΓΙΆΡ με την ίδια διαδικασία δηλαδή τα βουτάμε ελαφρώς στο γάλα!    

 ΚΡΕΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

Υλικά:

1 ζαχαρουχο γάλα ,1 λεμόνι το χυμό του!

 Εκτελεση:Τα χτυπάμε στο μίξερ για 4 λεπτά!    

Και τελειώνουμε βάζοντας την πάνω στα ΣΑΒΑΓΙΆΡ!!

Για διακόσμηση ξύσμα λεμονιού!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!