Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Κατσικάκι γιουβετσάκι


Κατσικάκι γιουβετσάκι σήμερα!!!!!


 Κατσικάκι
1 πακ κριθαράκι μετριο
1 κ.γ πάπρικα
2 μπαχάρια
2  ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτε
1 δαφνοφυλλο
Λάδι αλάτι πιπέρι
Είχα κατσικάκι ντόπιο από το χωριό το αλατοπιπερωσα καλά και το έβαλα στην γάστρα να ψηθεί  με λιγο  νερό πρώτα από την ανάποδη μεριά και μετά το γύρισα από την άλλη. Προσθεσα  τις ντομάτες τα μπαχαρικά και  ένα  ποτήρι νερό που μέσα είχα διαλύσει τον πελτέ .Το άφησα να ψηθεί. Μετά το έβγαλα  και το άφησα στην άκρη.Εριξα
  το κριθαράκι αφού το έχω περάσει λίγο από το τηγάνι να γυαλίσει και το ανάλογο  ζεστο νερό και ψήνω στους 200 μέχρι να γίνει το κριθαράκι .Λίγο πριν το τέλος προσθέτω το κατσικάκι που έχω κόψει σε μερίδες και το αφήνω να ροδισει.!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Εύκολα γλυκάκια στο ποτήρι !!!!


Εύκολα γλυκάκια στο ποτήρι σαν προφιτερολ με κρουασανάκια !!!


Υλικά για 6 ποτηράκια!!!
1 πακ κρουασανακια  κομμένα στην μέση (εγώ έβαλα με σοκολατα)
500 γρ γάλα
3 αυγά
4 κ.σ κορν φλάουερ
2 κ.σ κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
20 γρ βουτηρο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 125 γρ
Για την διακόσμηση
1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
50 γρ κουβερτούρα
25 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ ηλιέλαιο


Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάω να αφρατεψουν.

Αφήνω στην άκρη.

Βάζω το γάλα με το κορν  φλάουερ και το κακάο σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα  να διαλυθούν τα υλικά.

Μόλις ζεσταθεί λίγο Ρίχνω το μισό μείγμα στα αυγά ανακατέυω και το προσθέτω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα  την ανακατέυω να αφρατέψει.
Βάζω σε τέσσερα ποτήρια λίγο κρέμα μετά βάζω από  3 κομμάτια κρουασανακια και ξανά κρέμα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη  να γίνει σαντιγί και γαρνιρω.
Σε Μπεν Μαρί έλιωσα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο και μόλις κρυώσε έριξα από επάνω!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Καρυδότουρτα της πεθεράς!!!

     Καρυδοτουρτα της Πεθεράς με Κρέμα!!!!Σας συνιστώ να το φτιάξετε!!!Επιτυχία 💯 


Χτυπώ 8 κροκους με 8 κ.σ.ζαχαρη πολύ καλά. 

Προσθετω μισό κ.γ σόδα  διαλυμενη σε μισό φλυτζανακι κονιακ ,ξύσμα ενός πορτοκαλιού,1 κ.γ κανέλλα.

Εχω κανει μαρεγγα τα 8 ασπράδια σε αλλη λεκάνη και αρχιζω να προσθετω στο πρωτο μείγμα εναλλαξ μια κουταλια μαρεγγα μια κουταλια σιμιγδαλι ψιλό( αυτό συνολικα πρεπει να ειναι 8 κ.σ) στο οποιο σιμιγδαλι πρέπει να εχω προσθεσει 2 κ.γ γεματα μπαιικιν παουντερ ,ανακατευοντας με σπατουλα πλεον απαλά και στο τελος 8 κ.σ καρυδι. 

Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 150 βαθμ σε νούμερο 28 ταψακι αλουμινενιο και βουτυρωμενο στην μεσαία σχαρα σε αεροθερμο!!!
Διπλασια δοσολογια σε 34 Νο ταψι!!


Σιρόπι:
3 φλυτζάνες ζαχαρη δυομισυ φλυτζανες νερό ενα ξυλακι κανέλλα στη μεγιστη θεροκρασία του ματιού της κουζίνας μετρώ 7 λεπτα της ωρας από το σημειο του βρασμού σβήνω και σιροπάρω όταν βγεί απο τον φουρνο. 

Η καυτό σιροπι και ζεστό γλυκό η κρυο σιροπι  και καυτό γλυκό!!!


Καλή επιτυχία σε οσες την επιχειρήσουν!!!!    

Κρέμα:

1 λίτρο γάλα φρέσκο,5 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,2 κ.σ.γεματες αλεύρι,50 γρ βούτυρο,1 βανίλια!    

Βάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολακι και ρίχνουμε μέσα το κορν φλαουρ και το αλεύρι!! 

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί! 

Ρίχνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να πήξει ανακατεύοντας το!Όταν την κατεβάζουμε ρίχνουμε το βούτυρο και την βανίλια!                      (Μέσα στα υλικά καρυδοτουρτας έριξα και πολύ λίγο γαρύφαλλο)!

Εκτέλεση φωτό k.Tzeni Tsanaktsidou Συνταγή από κ Μαίρη Καπνίση !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!

Γιαουρτίνη !!!


 Γιαουρτίνη της μαμάς!!! Επιμένουμε στην παράδοση  μας με καμάρι!!!!

Συνταγη
6 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι 200γρμ
1 κεσεδακι βουτυρο( μισο φυτινη μισο καλο)
1 κεσεδακι αμυγδαλα ασπρισμενα και χονδροκομμενα στο μουλτι
2 και 1/2 κεσεδακια κοφτα σιμιγδαλι ψιλο
4  βανιλιες
3 κ.γ μπαίικιν παουντερ
250 γρμ ζαχαρη
Εκτελεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη αρκετη ωρα με το μιξερ χειρος κατοπιν ριχνουμε τους κροκους και συνεχιζουμε το χτυπημα το γιαουρτι τις βανιλιες το σιμιγδαλι με την μαρεγγα  εναλλαξ και τελος τα αμυγδαλα
Ψηνω σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200° πανω κατω σε 30 Νο ταψι ! Χρονος ψησιματος αναλογα τον φουρνο εμενα μου πηρε τρια τεταρτα στην μιση ωρα το κοιτατε με την μεθοδο της οδοντογλυφιδας!!
Σιροπι
4 φλυτζανες ζαχαρη ,3 1/2 νερο μια φλουδα λεμονιου για 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου
Τρυπαμε με οδοντογλυφιδα το γλυκο μολις βγει και σιροπαρομε!!
Ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Πίτα με μήλα σε 5 λεπτά !!!


 Αν έχετε Μήλα🍎 Φτιάξτε αυτήν την εύκολη Πίτα σε 5'-! Τα παιδιά θα την λατρέψουν!!!!

Υλικά
🔪4 μήλα
🔪4 μέτρια αυγά
🔪300 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
🔪150 γρ ζάχαρη
🔪150 γρ γιαούρτι
🔪100 γρ γάλα
🔪150 γρ ηλιέλαιο
🔪20 γρ μπέικεν πάουντερ
🔪2 βανιλίνες
🔪Ξύσμα από 1 λεμόνι
🔪Χυμό από 1 λεμόνι
--------------------------------------------
🔪Βούτυρο
🔪3 κτσ ζάχαρη
----------------------------------------------
🔪Φόρμα 30χ35 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/prPbIeLsmL0 😊👌
 

Τσουρεκάκια μαστιχωτά !!!


Τα ωραιότερα αφράτα γευστικά μυρωδάτα κορδονάτα τσουρεκάκια !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

260 ml νερο χλιαρο προς ζεστο,

24 γρ μαγια νωπη,

200 γρ ζαχαρη,

μια πρεζα αλατι,

1 κ.σ.κακουλε,

1 κ.γ.μαχλεπι,

μισο κ.γ.μαστιχα ,

εαν θελουμε ξυσμα 1 πορτοκαλιου,

500-600 γρ αλευρι για τσουρεκια η για ολες της χρησεις,

100 γρ μαργαρινη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ την μαγια,2 κ.σ.ζαχαρη το νερο και 2 κ.σ.αλευρι ανακατευουμε με συρμα καλα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!

Βαζουμε σε αλλο μπολ 2 ποτηρια αλευρι πανω στο αλευρι ριχνουμε το αλατι ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια!

Τα ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα απαλα!

Ριχνουμε την ζαχαρη και τα μυρωδικα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι!

Τελος ριχνουμε το βουτυρο μαλακο και ζυμωνουμε !

Αλευρωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε παρα πολυ καλα μεχρι να γινει λεια αφρατη να μην κολλαει!

Λαδωνουμε ελαφρως ενα μπολ και την βαζουμε μεσα !

Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!

Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη στον παγκο μας και με τον πλαστη την ανοιγουμε ενα φυλλο (1 εκ παχος)!

Κοβουμε λωριδες ισες και αρχιναμε ανα 3 λωριδες πλεκουμε το τσουρεκακι!

Δηλαδη απο την πλεξουδα που φτιαχνω με τις 3 λωριδες βγαζω 4 μικρα τσουρεκακια!

Τα βαζουμε στην λαδοκολα και τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Στην συνεχεια τα αλοιφουμε με γαλα κσρυδας ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Με το μεγεθος αυτο που εφτιαξα μου βγηκαν 50 τσουρεκακια!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ   Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κέικ λεμονιού !!!



Σας έχω το ποιο Εύκολο,γευστικό,αφράτο Κέικ Λεμονιού και φυσικά επικάλυψη Κρέμα Λεμονιού!!!!         

Υλικά Κέικ:

3 αυγά,

12 κ.σ.ζαχαρη,

12 κ.σ.γαλα φρέσκο,

12 κ.σ.καλαμποκελαιο,

12 κ.σ.αλευρι,

ξύσμα 2 λεμονιών 

χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι,1 

βανίλια,

1 κ.γ.μπεικιν!

 Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ τα αυγά,μια πρέζα αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός!

Ρίχνουμε το γάλα,το λάδι,το ξύσμα και το χυμό και τα ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε 7 κ.σ.γεματες το αλεύρι με το μπέικιν!

Και ρίχνουμε και το υπόλοιπο.αλευρι σιγα-σιγα και ανακατεύουμε!

Βουτυρωνουμε πολύ καλά το πυρέξ η ταψί μας νούμερο (26) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά!           

ΚΡΈΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΎ:

Υλικα_ 

2 αυγά,

1 κ.γ.κορν φλαουρ,

220 γρ ζάχαρη,

3 λεμόνια το ξύσμα τους,

150 ml χυμό λεμονιών φρέσκων,

120 γρ βούτυρο!     

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην κατσαρολιτσα τα αυγά,το κορν, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε!

Όχι στην εστία ακόμα! 

Ρίχνουμε το ξύσμα,το χυμό ανακατεύουμε και στην συνέχεια το βάζουμε στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς!    

Αφού έχει κρυώσει καλά το κέικ ρίχνουμε πάνω την κρέμα λεμονιού!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΤΟΥΡΤΑ Bounty !!!


 
Ωραιότατη  αφράτη ΤΟΥΡΤΑ Bounty !!!

ΤΟΥΡΤΑ BOUNTY!!!!!

    ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:

5 αυγά,

125 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι Φαριναπ,

4 κ σ κακάο,

1 βανίλια!!!     

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια!Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι-κακαο κοσκινισμένα!

Ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά  χωρίς να βγάλουμε τον αέρα!

Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί(26 ν) ρίχνουμε το μείγμα απαλά το ισιωνουμε και το ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη για 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!!!  

        ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ ΣΑΝΤΙΓI

Χτυπάμε 1 μορφατ μεταλλικό κουτί με 300 γρ ζάχαρη άχνη,2 κ.σ.γαλα φρέσκο και όταν γίνει η σαντιγ;i ρίχνουμε μέσα 200 γρ καρύδα και ανακατεύουμε απαλά!     

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:

Βάζουμε τον πρώτο πάτο το σιροπιαζουμε με κουτάλι!

Βάζουμε σαντιγ;i απαλά!

Ξανά πάτο παντεσπανι ουσιροπιασμα σαντιγί!

Τελειώνουμε με πάτο παντεσπανιου σιροπιασμα μπόλικη σαντιγύ και μπόλικη καρύδα!

Και φυσικά διακόσμηση το νόστιμα BOUNTY!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Εύκολα και νόστιμα ρολάκια με κιμά!!


 Εύκολα και νόστιμα ρολάκια με κιμά!!

Υλικά:
- 6 χωριάτικα φύλλα (χωριάτικο φύλλο Κοζάνης (κιχί) της Alfa)

- 800γρ. κιμά
  (μοσχάρι, ανάμικτο ή κοτόπουλο)

- 1 κρεμμύδι μεγάλο

- 1 πιπεριά πράσινη

- 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

- 1 κ.γ. θυμάρι

- 1/2 ματσάκι μαϊντανό

- ελαιόλαδο


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/M9gVnmHSfog

Τηγανίτες με τυρί αφράτες !!!


  Τηγανίτες με τυρί ήθελε ο λαός...Αφράτες που δε σταματάς αν δε τελειώσουν..Σκέτες η με μέλι η νοστιμιά δε περιγράφεται!!!


ΥΛΙΚΑ
200 ml νερό
2 κουταλιές γιαούρτι
1 αυγό όχι μεγάλο
220 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1/2 κουταλάκι μπεικεν
3 κουταλιές τριμμένο τυρί (παρμεζάνα η γραβιέρα τέτοιου τύπου τυριά)
250 γρ.φετα σε χοντρά κομμάτια
λίγο αλάτι αν τα τυριά σας δεν είναι αλμυρά


ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς περίπου 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας θα ψήσετε.

Εκτέλεση φωτό από κ. Σούλα Λεβέντη !

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/Gnpso8xBtPQ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Εύκολα ρολάκια τυριού (Τυροπιτάκια) Έτοιμα για ψήσιμο σε 5' !!!


  Σήμερα έφτιαξα την αγαπημένη  συνταγή όλης της οικογένειας μου!! Εύκολα ρολάκια τυριού (Τυροπιτάκια) Έτοιμα για ψήσιμο σε 5' !!!

ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
🔪500 γρ τυρί φέτα
🔪200 γρ κρέμα τυρί
🔪125 γρ ελαιόλαδο
🔪125 γρ λιωμένο βούτυρο
🔪Σουσάμι

  Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/iX7okw7_aTk 👌😊

Πατατοκροκέτες !!!!


 Με λίγες Πατάτες και λίγα ακόμα Υλικά (ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ Όσοι Δοκιμάσουν θα ζητήσουν συνταγή!!!!



ΥΛΙΚΑ
🔪600-650 γρ πατάτες
🔪2 κτγ αλάτι
🔪80 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
🔪Μοσχοκάρυδο
🔪Πιπέρι
🔪200 γρ τυρί μοτσαρέλα
------------------------------------
🔪2 μέτρια αυγά
🔪Λίγο αλάτι
🔪110 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
🔪100 γρ γάλα
--------------------------------------
200 γρ φρυγανιά
---------------------------------------
🔪Ηλιέλαιο

Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/unCSXXhYlLM

Πιτσίνια -Κριτσίνια σε 3 λεπτά έχετε λαχταριστά τυρένια πιτσίνια η σησαμένια !!!


 
Πιτσίνια -Κριτσίνια της Γκόλφως σε 3 λεπτά έχετε λαχταριστά τυρένια πιτσίνια η σησαμένια !!!

Υλικά
μισή κούπα του νες ελαιόλαδο
μισή κούπα του νες κρασί λευκό
3 κουταλιές πεκορινο η τυρί τριμμένο ότι έχετε
1 καρότο τριμμένο στον ψιλο τρίφτη
μια τσιμπια αλάτι
μισό κουταλάκι μπέικεν
αλεύρι 1,5 κούπα και λίγο παραπάνω μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
βάζετε την ζυμη για λίγο στο ψυγείο  
επικάλυψη περάστε με σάλτσα τα πιτσινια και μετά ρίξτε πάνω τριμενο τυρί (όχι γκούντα)
μπορείτε να ρίξετε σησάμι η ηλιόσπορο
ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω μέχρι να πατήσουν καλά και να πάρουν ωραίο χρώμα .

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtube.com/watch?v=J1xpuatPBmI&feature=share

Τούρτα Black Forest Φανταστική !!!


 Black Forest Τούρτα Αφρός Λιώνει στο Στόμα!!!
Μια φανταστική Τούρτα πραγματικά σαν σύννεφο η γεύση και η Υφή της, φτιάχνετε σε χρόνο ρεκόρ με όμορφα και πεντανόστιμα υλικά που σίγουρα θα λατρέψετε!!


Τούρτα Black Forest Φανταστική !!!

Για το Παντεσπάνι (Σε ένα Μπολ όλα)
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ ηλιέλαιο
240 γρ Γάλα πλήρες
2 αυγά
1 βανίλια
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ κακάο
10 γρ Σόδα μαγειρικής

Για το σιρόπι (βράζουμε 2 λεπτά από την στιγμή του βρασμού)
100 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 σφηνάκι λικέρ Κεράσι ή Κονιάκ

Για τα Βύσσινα
1 κονσέρβα Βύσσινα
20 γρ κόρν Φλάουερ
1 βανίλια
1 σφηνάκι λικέρ Κεράσι ή Κονιάκ
2 σταγόνες Πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για την Σαντιγί
600 γρ κρέμα γάλακτος 35 % κρύα
150 γρ ζάχαρη άχνη
1 κλωναράκι Βανίλιας

Για Διακόσμηση
Φλούδες Σοκολάτας https://youtu.be/lqScI_YOP6w
Βύσσινα
Σαντιγί
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/TGKiJ8s3Rx4

Τρουφάκια !!!!


Τρουφάκια από Τζένη Τσανακτσιδου!

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου,

400 γρ καρύδια ελαφρώς σπασμένα,

400 γρ φρυγανιά,

1 κουτί γάλα εβαπορε αδιάλυτο,

7 κ.σ.κακαο,

400 γρ άχνη ζάχαρη,

250 γρ βούτυρο μαλακό,

30 γρ κονιάκ!     

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την άχνη και το κακάο και τα δουλεύουμε! 

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμωνουμε όλα μαζί! 

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη όλη νύχτα!

Την επόμενη το βγάζουμε και το αφήνουμε λίγο θερμοκρασία δωματίου και πλάθουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε!

Λιώνουμε 400 γρ κουβερτουρα με 100 γρ λάδι σε Μπεν Μαρί και στην συνέχεια βουτάμε το καθένα μέσα και στην συνέχεια τα περνάμε από τρουφα-καρυδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!