Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Kinder Bueno Cheesecake --Φτιάξτε το αγαπημένο σας γλυκό σε χρόνο μηδέν!!!

 Το πιο εύκολο και πεντανόστιμο Kinder Bueno Cheesecake ❤️ Η μοναδική συνταγή σε ολόκληρο το ελληνικό διαδίκτυο!!!
Συνταγή για γρήγορο cheesecake με kinder bueno. Φτιάξτε το αγαπημένο σας γλυκό σε χρόνο μηδέν! Τραγανή βάση με μπισκότα, αφράτη κρέμα τυριού και πραλίνα kinder bueno.

Συστατικά

    250 γρ. μπισκότα digestive
    125 γρ. λιωμένο βούτυρο
    500 γρ. τυρί κρέμα
    80 γρ. ζάχαρη άχνη
    300 γρ. άλειμμα bueno
    200 ml κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
    100 γρ. άλειμμα bueno
    2 kinder bueno για διακόσμηση

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi.
    Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
    Βάζουμε στο ψυγείο για 10′.
    Με ένα μίξερ χειρός ή στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε 45″. “
    Προσθέτουμε το άλειμμα bueno και ανακατεύουμε για 30″.
    Ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου άλλα 40″.
    Απλώνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από το μπισκότο.
    Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. άλειμμα bueno στα μικροκύματα και τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
    Σπάμε τα 2 kinder bueno σε 8 κομματάκια και γαρνίρουμε.
    Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
    Ξεφορμάρουμε με ένα πιστολάκι ή φλόγιστρο και κόβουμε σε κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ .. https://youtu.be/i0QkHoA9ByI
 

Μπισκότα λεμονιού χωρίς μίξερ !!!


 ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ) ΣΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ!! Αγαπημένη συνταγή!!

ΥΛΙΚΑ
🔪270 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
🔪140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
🔪150 γρ ζάχαρη
🔪1 μέτριο αυγό
🔪1 βανιλίνη
🔪Ξύσμα από 1 λεμόνι
🔪Χυμό από 1/2 λεμόνι
🔪1/2 κτγ μπέικεν πάουντερ
🔪Λίγο αλάτι
--------------------------------------
🔪Ζάχαρη άχνη



INGREDIENTS
🔪270 g plain flour
🔪140 g butter at room temperature
🔪150 g sugar
🔪1 medium egg
🔪1 vanilla
🔪Zest from1 lemon
🔪Juice from 1/2 lemon
🔪1/2 tsp baking powder
🔪A little salt
--------------------------------------
🔪Powdered sugar




GERMAN
ZUTATEN
🔪270 g einfaches Mehl
🔪140 g Butter bei Zimmertemperatur
🔪150 g Zucker
🔪1 mittelgroßes Ei
🔪1 Vanille
🔪Zeste von 1 Zitrone
🔪Saft aus 1/2 Zitrone
🔪1/2 TL Backpulver
🔪Ein wenig Salz
--------------------------------------
🔪Puderzucker


Δείτε την συνταγή ΕΔΩ https://youtu.be/GxLPygcRF28 😊👌

Λουκανικοπιτάκια σε 5' !!!

Εύκολα Λουκανικοπιτάκια σε 5' - Τα φτιάχνω κάθε φορά που έχω λίγο χρόνο!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12 φύλλα)
🔪12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
🔪Μουστάρδα
-------------------------------------------------
🔪100 γρ νερό
🔪60 γρ ελαιόλαδο
🔪1,5 κτγ αλάτι
-------------------------------------------------
🔪Σουσάμι



INGREDIENTS
🔪500 g phyllo dough(12 sheets)
🔪12 sausages
🔪Mustard
---------------------------------------
🔪100 g water
🔪60 g olive oil
🔪1,5 tsp salt
-----------------------------------------
🔪Sesame


Δείτε την συνταγή εδώ:  https://youtu.be/n6rAqa_fVIM  😊👌
 

Αφράτα νόστιμα τυροψωμάκια !!!


 Φτιάξτε τα πιο ωραία τυρόψωμα που θα έχετε δοκιμάσει!! Μια συνταγή με επιτυχία 100% για τα πιο αφράτα και Νόστιμα Τυροψωμάκια!! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!!

ΥΛΙΚΑ
🔪670 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
🔪130 γρ νερό
🔪140 γρ γάλα
🔪9 γρ ξηρή μαγιά
🔪2 κτσ γιαούρτι
🔪50 γρ ηλιέλαιο
🔪1 μέτριο αυγό
🔪1 κτγ αλάτι
🔪1 κτσ ζάχαρη
🔪1 κτσ βούτυρο
------------------------------------
🔪380 γρ τυρί φέτα
🔪βούτυρο
------------------------------------
🔪Σουσάμι
🔪1 μέτριο αυγό
🔪1 κτσ γάλα


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=94J7lECaAe0

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Βραχάκια με απίθανη γεύση Φυστικοβούτυρο!!!


Τα ωραιότερα βραχάκια σοκολατάκια με απίθανη γεύση Φυστικοβούτυρο!!!!  

Υλικά:

520 γρ μαύρη κουβερτουρα,

250 γρ λευκή κουβερτουρα,

80 γρ Φυστικοβουτυρο,

350 γρ φιστίκι ανάλατο,

350 γρ φιστίκι αλμυρό,

40 ml λάδι ελαφρύ!!     

.




Βάζουμε σε Μπεν Μαρί τις σοκολάτες με το λάδι να λιώσουν!

 Κατεβάζουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ!

Ρίχνουμε το Φυστικοβουτυρο ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε τα φιστίκια!

Και στην συνέχεια με το κουτάλι παίρνοντας μείγμα βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα!

Και τα βάζουμε στο ψυγείο!!   

Με τα υλικά αυτά γίνονται 30 κομμάτια!

Εάν φτιάξουμε την μισή δόση γίνονται τα μισά!

Συνταγή εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Κέικ καρότου στο τσακ μπαμ !!!!


 
Μέσα σε 5 λεπτά ετοιμάζουμε το ποιο εύκολο,αφράτο γευστικό Κέικ Καρότου αρκεί να έχουμε ΜΟΥΛΤΙ!!!!!

Μέσα σε 3 λεπτά ετοίμασα το μείγμα για το ποιο ΑΦΡΑΤΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΌ,Πάρα πολύ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΌΤΟΥ!!!!!!!!!!Σας συνιστώ να το φτιάξετε!!!!!       

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά 

3 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

1 καρότο,

100 ml σπορελαιο,

125 γρ αλεύρι,

1 κ σ μπέικιν,

1 βανίλια!

Εκτέλεση::

Ψιλοκόβουμε το καρότο και το ρίχνουμε στο μουλτι! 

Ρίχνουμε μέσα τα αυγά,την ζάχαρη και το λάδι!

Τα χτυπάμε 1 λεπτό!    

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ!

Τελειώνουμε ρίχνοντας σιγα-σιγα το αλεύρι-μπεικιν_βανιλια και ανακατεύουμε με μαριζ 2 λεπτά!    Βουτυρωνουμε πολύ καλά το πυρέξ η ταψί (24ν) ρίχνουμε το μείγμα!    

Το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 40 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!  

 Όταν το βγάζουμε όπως είναι ζεστό ρίχνουμε πάνω του Μερέντα και Τρούφα!!!!    

Η φτιάχνουμε ΓΛΑΣΣΟ!!!!!

Εάν θέλουμε κάνουμε διπλή δόση διπλασιάζοντας όλα τα υλικά!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΣΠΙΤΙΚΗ !!!


 ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ!!!

Τώρα που έχει υπέροχα ζουμερά λεμονάκια, είναι η ώρα για να φτιάξω τη σπιτική μας συμπυκνωμένη λεμοναδίτσα! Είναι το αγαπημένο μας αναψυκτικό! Και, εκτός του ότι είναι υπέροχη, βοηθάει πάρα πολύ σε βαρυστομαχιές, φουσκώματα κλπ!

Η συνταγή που σας δίνω είναι πολλάκις δοκιμασμένη και θαυματουργή (νομίζω πως είναι μια πολύ παλιά συνταγή του Σ. Παρλιάρου).
Συνολικά από 10 κιλά λεμονάκια βγήκαν 5 κιλά συμπυκνωμένος χυμός!

Στίβουμε τα λεμόνια μας και μετράμε το ζουμάκι τους.

Κάνουμε με 2 κατσαρόλες μπεν μαρί (στην από κάτω νεράκι και η από πάνω να μην ακουμπάει στο νερό), βάζουμε στην πάνω κατσαρόλα το λεμονοζουμάκι και ίση ποσότητα ζάχαρης (σε εμένα βγήκε 3,5 κιλά ζωμός, οπότε πρόσθεσα 3,5 κιλά ζάχαρη).

Όταν αρχίσει να βράζει το νερό στην κάτω κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά κατά διαστήματα.

Μόλις διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη (παίρνει ωρίτσα αυτό) είναι έτοιμη και τη μεταγγίζουμε σε γυάλινα μπουκάλια! Αφού κρυώσουν τοποθετούμε στο ψυγείο (εκτός ψυγείου χαλάει μετά από κανένα μήνα), όπου διατηρείται τουλάχιστον για 1 χρόνο!


ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΙΝΟΥΜΕ:

Σε ένα νεροπότηρο βάζουμε 1 δάχτυλο από το συμπυκνωμένο μας χυμό-σιρόπι, προσθέτουμε σόδα ή νερό, πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά!

Εάν θέλουμε διακοσμούμε από πάνω και με τουφίτσα δυόσμο!

Και έτσι έχουμε ένα Mochito άνευ αλκοόλ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Despina KotsiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κρέπες σουφλέ !!!


 
 Κρέπες σουφλέ με τυριά, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια & κρέμα γάλακτος !!! Απλά Θεϊκό !!!


Συνταγή
2 αυγά μεγάλα
500γρ γάλα πλήρες
½κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
180γρ αλεύρι γοχ
1κ.σ βούτυρο


Γέμιση
750γρ τυριά που λιώνουν
1 συσκευασία μανιτάρια
300γρ μπέικον
200γρ ζαμπόν
1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
****************************************************************************
Recipe
2 eggs big
500g whole milk
½tsp salt
1tsp sugar
180g flour
1 tbsp butter
Stuffing
750g melting cheeses
1 pack of mushrooms
300g bacon
200g ham
1 cream 35% fat

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ  ... https://youtu.be/TKHNv00_4qM

Κωκ ταψιού !!!


 Κωκ Ταψιού το Ανεπανάληπτο!!!Το γνωστό σε όλους μας ατομικό κωκ μετατρέπεται σε πεντανόστιμη Γλυκαρα Ταψιού, με αφρατο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα βανίλιας και φυσικά εκπληκτικό Γλάσο σοκολάτας. Απλά τα λόγια περιττά, φτιάξτε το Άμεσα!!!



Συνταγή Για Ταψί Κουζίνας
Για το Παντεσπάνι
160 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά
20 γρ Μπεικιν παουντερ
3 βανίλιες
20 γρ νερό

Για την Κρέμα
2,500 γρ Γάλα πλήρες
170 γρ Κορν φλαουερ
600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
5 κρόκοι Αυγών
3 βανίλιες

Για το Γλάσο
170 γρ Γάλα Εβαπορέ
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/Z6z2wVhO_OI

Γεμιστά αγαπημένα !!!


Γεμιστά για σήμερα!!!!!

Ετοίμασα στο πυρέξ τις πιπεριές με τις ντομάτες!!!       

Έβαλα στο βαθύ τηγάνι 1 φλ.τσαγιου ελαιόλαδα και ετριψα 2 ξερά κρεμμύδια!

Τα αχνισα!

Έριξα 100 γρ κιμά και το ανακατευα στο χαμηλό να ασπρίσει!

Συνέχισα έριξα 1 φλυντζ..τσαγιου ψιλοκομμένο μαϊντανό,

1 κ.γ.δυοσμο ξερό,

αλάτι,

ρίγανη,

μαύρο πιπέρι

Εβαλα και 2 φλυντζ ρύζι !

Ανακάτεψα!

Έλιωσα σε ένα φλυντζ.τσαγιου 2 κ.σ.πελτε με βραστό νερό!

Το έριξα στο μείγμα ανακάτεψα για 2 λεπτά!

Τέλος έριξα μισό φλυντζ.νερο βραστό !

Ανακάτεψα ,έκλεισα το καπάκι για 4 λεπτά!

Κατέβασα από την εστία και το άφησα λίγο !

Στην συνέχεια τα γέμισα!

Έριξα πάνω τους αλάτι και ελαιόλαδο,ελάχιστο  βραστό νερό και  τα σκέπασα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα εψησα στους 250 β!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Γιαουρτίνι παραδοσιακό !!!


 
 
Γιαουρτίνι  της μαμάς!!!Επιμένουμε στην παράδοση  μας με καμάρι!!!!
Συνταγη
6 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι 200γρμ
1 κεσεδακι βουτυρο( μισο φυτινη μισο καλο)
1 κεσεδακι αμυγδαλα ασπρισμενα και χονδροκομμενα στο μουλτι
2 και 1/2 κεσεδακια κοφτα σιμιγδαλι ψιλο
4  βανιλιες
3 κ.γ μπαίικιν παουντερ
250 γρμ ζαχαρη
Εκτελεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη αρκετη ωρα με το μιξερ χειρος κατοπιν ριχνουμε τους κροκους και συνεχιζουμε το χτυπημα το γιαουρτι τις βανιλιες το σιμιγδαλι με την μαρεγγα  εναλλαξ και τελος τα αμυγδαλα
Ψηνω σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200° πανω κατω σε 30 Νο ταψι ! Χρονος ψησιματος αναλογα τον φουρνο εμενα μου πηρε τρια τεταρτα στην μιση ωρα το κοιτατε με την μεθοδο της οδοντογλυφιδας!!
Σιροπι
4 φλυτζανες ζαχαρη ,3 1/2 νερο μια φλυδα λεμονιου για 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου
Τρυπαμε με οδοντογλυφιδα το γλυκο μολις βγει και σιροπαρομε!!
Ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Καπνίση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Το πιο εύκολο φύλλο χωρίς πλάστη !!!!

.



  Με το που είδα αυτό το φύλλο έμεινα άφωνη  ♥️ το πιο εύκολο φύλλο που έχω κάνει ποτέ πραγματικά...Έχω φτιάξει ήδη δύο ταψιά το πρώτο .. μία που βγήκε από το φούρνο κ μία που εξαφανίστηκε !!Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε εύκολο ακόμα και για τον πιο ανίδεο σε άνοιγμα φύλλου!!!!

Υλικά Ζύμης
550 γρ αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ
300 γρ.νερο θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Ζυμωνουμε ,αλευρωνουμε και σκεπάζουμε την ζύμη για 15 λεπτά τουλάχιστον.
κατόπιν βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο την κόβουμε όπως στο βίντεο σε 6 μπαλάκια.
Βάζουμε τα μπαλάκια σε μπολ που έχουμε λιώσει 150 γρ.περιπου βούτυρο η βιταμ σε πλακα και τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές.
τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Τέλος ανοίγουμε σε βουτυρωμενο η λαδωμένο πάγκο ένα ένα τα φύλλα με τα χέρια ρίχνουμε τυρί φέτα η ότι άλλη γέμιση θέλετε χωρίς υγρά .
ρολαρετε καί κάνετε σαλιγκάρια.
Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/ZFYOfxk7K8M

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Τυρόπιτα όνειρο πολύ γευστική !!!

 .


Τυρόπιτα όνειρο πολύ γευστική και νόστιμη απόλαυση !!!!
Τη συνταγή τη βρήκα στο ίντερνετ και είναι πράγματι πολύ ωραία συνταγή για τραπέζι και για όλες τις ώρες !!!!


Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 gr φέτα
250 gr κασέρι
250 gr regato
5 αυγά
300 ml γάλα
150 ml ελαιόλαδο μισό μισό με βούτυρο lurpaκ
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο προαιρετικά


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας, αφήνουμε δύο φύλλα για να τα στρώσουμε στο ταψί και τα τυλίγουμε για να μην ξεραθούν.... Τα υπόλοιπα τα κάνουμε ρόλο και τα κόβουμε σε λωρίδες ένα δάχτυλο περίπου... Τα ξεχωρίζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να στεγνώσουν....✓
Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.... Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά προσθέτουμε το γάλα το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και ένα κουταλάκι μπέικιν... Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάνε να στρώνουμε την πίτα... Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 32 εκατοστών... Λαδώνουμε τα δύο φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί... Παίρνουμε τα μισά φύλλα που έχουμε κόψει και τα ρίχνουμε από πάνω στρώνοντας τα ομοιόμορφα χωρίς να τα πατάμε.... Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά να πάει παντού .. προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω σκεπάζοντας καλά, και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το μείγμα από τα αυγά και το γάλα να πάει παντού... Ρίχνουμε το βούτυρο με το λάδι κουταλιά-κουταλιά σε όλη την επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό με το χέρι μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε 20 λεπτά να τραβήξει.... Στη συνέχεια φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα...✓✓
Εγώ πρόσθεσα και δύο κοφτές περίπου gouda... Και αντί για σκέτο βούτυρο έβαλα μισό μισό με λάδι..✓✓

Εκτέλεση φωτό από κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια με πολύ λίγα υλικά !!!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!!!Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!  


Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βούτυρο 250γρ
1/2 κούπα του Νες καφέ γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι
3/5 κούπες αλεύρι του Νες καφέ για όλες τις χρήσεις
 500gr τυρι φετα.


Εκτέλεση
 Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ...ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι.

Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις  είναι πεντανόστιμα καλή επιτυχία ..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.    Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Ζυγούρι στον φούρνο με ζυμαρικά !!!


 ΑΡΝΊ Ζυγούρι το φαγητό μας σήμερα ....Στο φούρνο !!!! Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ !!!


Ενάμιση κιλό κρέας σε μερίδες
Λάδι στην κατσαρόλα και καβουρδιζω μέχρι να θωρακιστη .
Ρίχνω αλάτι πιπέρι ντομάτα δίκια μου και νερό ζεστό δύο λίτρα.
Κλείνω τη χύτρα και βράζω για 40 λεπτά
Ανοίγω τη χύτρα βγάζω τις μερίδες στο ταψί σουρωνω το ζουμακι ρίχνω τα μακαρόνια και το βάζω στην τελευταία σχάρα τής κουζίνας
Αντιστάσεις στους 250 βαθμούς μόνο από κάτω η θερμοκρασία.
Κάπου κάπου ανακατεύω τα μακαρόνια με ένα πιρούνι. Μόλις μαλακώσουν και πριν τά βγάλω από τον φούρνο για ένα τέταρτο βάζω το φούρνο πάνω κάτω να πάρει και ωραίο χρώμα το κρέας . Δεν υπάρχει στη νοστιμιά !!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ