Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Τούρτα Μπλακ φορεστ !!!



·
ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΤΟΥΡΤΑ!!!!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΑΦΡΑΤΗ,ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!!!!!!      

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

6 αυγα,

130 γρ αλευρι φαριναπ,

30 γρ κακαο,

20 γρ κορν φλαουρ,

170 γρ ζαχαρη,

1 βανιλια!!!      

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να στεκεται το μείγμα!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα τα υπολοιπα υλικα σε δοσεις και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι η πυρεξ!

Ριχνουμε το μείγμα απαλα το ισιωνουμε και ψηνουμε στους 200 β προθρ.για 10 λεπτα και στην συνεχεια κατεβαζουμε την θερμοκρασια στους 180 β και ψηνουμε αλλα 25 λεπτα!

Ελενχουμε με ξυλακι!

Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και στην συνεχεια το κόβουμε σε 3 πατους      

ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπαμε 500 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη πληρες με 4 κ.σ.αχνη ζαχαρη!

(Εάν θέλουμε μέσα στην σαντιγί ρίχνουμε λιωμένη λευκή σοκολάτα όπως εγώ εδώ)!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βαζουμε τον ενα πατο στο ταψι η πυρεξ!

Σιροπιαζουμε με κουταλι σιροπι βυσσινου!

Βαζουμε σαντιγί και πανω στην σαντιγί γλυκο ψιλοκομμενο βυσσινο!

Ξανα παντεσπανι, σιροπιασμα γλυκο βυσσινο!

Κσι τελος παντεσπανι, σιροπιασμα,σαντιγυ και για διακοσμηση τριμμενη σοκολατα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ζέβρα κουλούρα !!!



Ποιο αφράτη όμορφη γλυκιά Ζέβρα κουλούρα, γνώμη μου δεν ΥΠΆΡΧΕΙ!!!!!!!          

Υλικά Ζύμης:

200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,

2 φακ.ξερη μαγιά,

100 γρ ζάχαρη,

200 ml λάδι ελαφρύ,

60 γρ κακάο,

2 βανιλιες,

αλάτι,

600 γρ αλεύρι που φυσικά το ρυθμίζουμε εμείς στο ζύμωμα εάν λιγότερο η περισσότερο!!!     

.




Εκτέλεση ζύμης: 

Βάζουμε στο μπολ το γάλα,τις μαγιες και 3 κουταλιές ζάχαρη και τα ανακατεύουμε!! 

Ρίχνουμε το λαδι! 

Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ζυμωνουμε! 

Βγάζουμε την μισή ποσότητα σε άλλο μπολ και ρίχνουμε το κακάο μέσα!  

Τελειώνουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά στην λευκή ζύμη και το ζυμωνουμε! 

Ζυμωνουμε και την ζύμη κακάο!

Τις σκεπάζουμε και τις δύο ζύμες για 1 ώρα!   

Στην συνέχεια και τις δύο τις ζύμες τις κόβουμε την κάθε μια σε 4  κομμάτια!   

Και όλα τα κομμάτια τα ανοίγουμε φυλλαράκια ίσα με ένα πιάτο ρηχό φαγητού!

Και αρχιναμε: 

Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω το λευκό και πάνω του βάζουμε το σκούρο! 

Κόβουμε λωρίδες τις Στριφογυρναμε και το κλείνουμε σε ρόλο!

Τα τοποθετούμε όλα μόλις τελειώνουμε στην λαδόκολλα σε τσερκι(26)!

Την σκεπάζουμε για 30 λεπτά!    

Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κ σ γάλα φρέσκο και την περνάμε με πινέλο!

Την ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινισει!

Εμένα μου πήρε 35 λεπτά! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ανακατέψτε το γάλα με κορν φλάουρ & Κακάο και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει Εύκολο Προφιτερόλ σε 10"!!!


 Ανακατέψτε το γάλα με κορν φλάουρ & Κακάο και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει Εύκολο Προφιτερόλ σε 10"!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪800 γρ γάλα
🔪200 γρ ζάχαρη
🔪200 γρ κρέμα γάλακτος light
🔪90 γρ κακάο σκόνη
🔪100 γρ κορν φλάουρ
🔪2 βανιλίνες
-------------------------------------------------
🔪6 μίνι κρουασανάκια με γέμιση κρέμα βανίλια
--------------------------------------------------
🔪300 γρ σαντιγί


INGREDIENTS
🔪800 g milk
🔪200 g cream light
🔪200 g sugar
🔪90 g cocoa powder
🔪100 g cornstarch
🔪2 vanilla
-------------------------------------------
🔪6 mini croissants with vanilla cream
--------------------------------------------
🔪300 g whipped cream

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=Nu0RZ6kZy4E

Τούρτα Σεράνο !!!


 Η Τούρτα Σεράνο των Γενεθλίων μου!!
Διαχρονική, Κλασική και πάντα επίκαιρη η ωραιότερη τούρτα της παλιάς αλλα και νέας εποχής που λάτρεψαν και λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!! Την Φτιάχνουμε παρέα βήμα - βήμα ώστε να την φτιάξετε και να απολαύσετε την πιο Ζουμερή,Ανάλαφρη και Σοκολατένια τούρτα που δημιουργήθηκε ποτέ!!!Φτιάξτε την και Δοκιμάστε την Αυθεντική Τούρτα Σεράνο και όχι απομιμήσεις!!!!

Η Τούρτα Σεράνο για τα Γενέθλια μου!!

Για το Παντεσπάνι
5 Αυγά μεσαία
125 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
20 γρ Κακάο Σκόνη(κοσκινισμένο)
1 βανίλια

Για το Σιρόπι
(βράζουμε για 2 λεπτά απο την στιγμή Βρασμού)
250 γρ Νερό
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για την Ιταλική Μαρέγκα
40 γρ Νερό
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Ασπράδι Αυγού (4 Μεσαία)

Για την Κρέμα Σεράνο
180 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
120 γρ κρέμα γάλακτος35% σε Υγρή μορφή
600 γρ κρέμα γάλακτος 35 % χτυπημένη σε
Παχύρευστη μορφή
Την Ιταλική Μαρέγκα που φτιάξαμε

Κεράσια για Διακόσμηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/K-EGqj8hZAY

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Κουλουράκια φυτίνης !!!


Κουλουράκια φυτίνης!!!

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό φυτινη λαδιού
Μισό κιλό ζάχαρη
Τρία αυγά
Δύο βανιλιες
Ένα ποτηράκι του κρασιού στιμμενο χυμό πορτοκάλι 🍊
Μαζί του πάνω από τό μπωλ πού πλάθουμε τό ποτηράκι στο χυμό ένα κουταλάκι τού γλυκού σόδα
Μισό ποτηράκι του κρασιού, κονιάκ ή ρακί
Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις εγώ βάζω πάντα αλατινη, και μια χούφτα ακόμη ίσως χρειαστεί... Χωρίς πολύ πλασιμο από την στιγμή πού θα μπει τό αλεύρι... Ζύμη μαλακή δεν κολλάει... Την αφήνουμε μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και κάνουμε τα κουλουράκια
Προθερμασμενος φούρνος 170 βαθμούς αέρας ψήσιμο για 15 λεπτά φαίνονται από το χρώμα
Επάλειψη φυσικά με αυγό...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ritsa Pronoitou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

 

Τούρτα κατσαρόλας !!!!



ΣΠΈΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑΣ!!!!!

Για την βάση:
2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου
1 λίτρο γάλα
250 γρ. Βιτάμ
7κ.σ. κόρν φλάουρ
7κ.σ. ζάχαρη
1 κουβερτούρα γάλακτος

Για την σαντιγυ:500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική με 250 γρ ζαχαρουχο γάλα

Εκτελεση
Σπάμε τα μπισκότα σ' ένα βαθύ μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βιτάμ, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, την κουβερτούρα και τα βράζουμε να γίνει μια κρέμα (προς πηχτή όχι πολύ σφιχτή). 

Προσοχή, να μην πήξει πολύ γιατί δεν θα "τραβήξουν" τα μπισκότα και θα είναι σκληρά.

Ρίχνουμε την κρέμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. 

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή και σε τσέρκι αν θέλουμε να μοιάζει με τούρτα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 

Χτυπάμε την φυτική κρέμα λίγο, στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε σε σαντιγό. Βγάζουμε το γλυκό απ' το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την σαντιγύ μας! 

Στο τέλος ρίχνουμε και την τριμμένη κουβερτούρα και ξανά στο ψυγείο! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Κολοκυθόπιτα!!


 Κολοκυθόπιτα φανταστική !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δύο κολοκυθάκια τριμμένα στο τρίφτη,

ένα κρεμμύδι μεγάλο,

3 αυγά,

2 κρεμμυδάκια φρέσκα,

μαϊντανό,

 δυόσμο,

λίγο βασιλικό,

αλάτι, πιπέρι,

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου 1½ κούπα,

λάδι κ λίγο φρυγανιά τριμμένη ανακατεύω κ ρίχνω 250 γρ φέτα σπασμένη με τα χέρια.

Λαδωνω το ταψί και πασπαλιζω με φρυγανιά ρίχνω το μείγμα κ ψήνω στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσει .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Νόστιμα σουβλάκια κολοκυθιού!!!

Σήμερα έφτιαξα εύκολα & πολύ νόστιμα σουβλάκια κολοκυθιού!!!!

2-3 κολοκυθάκια μακρόστενα
7 φέτες ζαμπόν
7 φέτες τυρί γκούντα
λίγο ελαιόλαδο


Για το πανάρισμα:
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2-3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο πιπέρι
λίγο αλάτι (προαιρετικά)

Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/Q7749LdAcco
 

Μοσχαράκι πορτοκαλολεμονάτο !!!


Μοσχαράκι πορτοκαλολεμονάτο κ δε μένει τίποτα στο πιάτο !!!

Ένα κιλό μοσχάρι χτένι κομμένο σε κομμάτια αλατοπιπερωνω κ σοτάρω σβήνω με μισό ποτηράκι ουίσκι,¾ κούπας πορτοκάλι,½ ποτηράκι χυμό λεμονιού, λίγο νερό κ βράζω μέχρι να μαλακώσει. 

Μετά ρίχνω καρότα τα οποία τα έχω αλατοπιπερωσει σιγοβραζω μέχρι να μείνει με το λαδακι του  σερβίρω με πιλαφακι.
Στο ζουμακι πρόσθεσα μια κουταλιά κορν φλαουρ σε ένα κρασοποτηρο νερό κ έδεσα λίγο την σάλτσα.

Eκτέλεση φωτό στνταγή  Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ



Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Μικρασιάτικη Φανουρόπιτα !!!


  Φανουρόπιτα Μικρασιάτικη Αφράτη με 9 Υλικά Πανεύκολη!!!!

Μια Υπέροχη Υπέρ Αφράτη Φανουρόπιτα με Μικρασιατική καταγωγή με 9 Υλικά, πανεύκολη, πεντανόστιμη, Δεν Λασπώνει, Δεν Τρίβετε, και γίνετε πραγματικά σε ελάχιστο χρόνο. Με υπέροχα Αρώματα και Γεύση που είμαι σίγουρος οτι όλοι θα σας ζητάνε την Συνταγή. Φτιάξτε την για την εορτή του Αγίου Φανουρίου, βοήθεια σας με υγεία και του χρόνου!!!

ΥΛΙΚΑ

 375 γρ Φαρίνα Γιώτης
1 κουτ Σόδα μαγειρικής
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
1 1/2 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
145 γρ Ηλιέλαιο
230 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ Χυμό Πορτοκάλι
70 γρ Καρύδια Χονδροκομμένα
50 γρ Σταφίδες
(1 Δάκρυ Μαστίχας Χίου Προαιρετικά)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/dKSE_irX844

Φανουρόπιτα !!!


 Φανουρόπιτα ...Μοναστηριακή συνταγή !
 

Υλικά

-------

φαρινα - 500 γρ.

κανελα - 1 κ.της σουπας

ζαχαρη - 300 γρ.

καλαμποκελαιο - 350 ml

κονιακ - 50 ml

βανιλια - 2 καψουλακια

Ξυσμα απο πορτοκαλι - 1 πορτοκάλι

σιροπι - 200 ml (απο οποιοδηποτε γλυκο κουταλιου)

νερό ζεστο - 250 ml

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/5jF69Yk0D6g

Μπισκοτάκια πανεύκολα με 2 υλικά !!!

 
Κοπιαστε να σάς κεράσουμε ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ !!!

Υλικά
1 κουτί Ζαχαρουχο γάλα
400 γρ.ινδικη καρύδα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/qX_vnkXQhJ4
 

Μαρμελάδα σύκο !!!



Έτοιμη και η Μαρμελάδα Σύκο !!!


Υλικά:
1 κιλό σύκα σε κομμάτια χωρίς φλούδα
500 γραμμάρια ζάχαρη
1/3 του ποτηριού νερό
2 λεμόνια τον χυμό τους
Εκτέλεση:
-Βάζουμε τα σύκα την ζάχαρη και το νερό σε πλατιά κατσαρόλα
-Μόλις αρχίσει να βράζει λιώνουμε με το μίξερ χεριού η ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα!
-Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για 50 λεπτά
-Βάζουμε το λεμόνι 5 λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά.
-Αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε σε βαζάκια τα οποία κλείνουμε και γυρνάμε ανάποδα για 24 ώρες!
*Προσοχή ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει !  Εάν θέλουμε προσθέτουμε κανέλα η και γαρύφαλλο κ.τλ!

Eκτέλεση φωτό συνταγη από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πως φτιάχνουμε γλυκό τραχανά !!!


Πω πω σήμερα με έπιασε προκοπή για τραχανά !!!! Τραχανάς γλυκός ..Άλλοι κάνουν και ξινό εμάς μας αρέσει ο γλυκός!!

ΥΛΙΚΑ

 2 κιλά γάλα το ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό όταν κρυώσει το βάζουμε σε μία λεκάνη βάζουμε και δύο κουταλιές με τρεις αλάτι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη σκληρή και μετά το κάνω με μπουκίτσες τα αφήνουμε να ξεραθεί καλά και το τρίβουμε σε Multi ή Το κόσκινο που έχουμε με τις τρύπες το σιδερένιο το πουλάνε και στα πανηγύρια χαχα κάνει δουλειά τα αφήνουμε σε τραπεζομάντηλα να στεγνώσει καλά κι αν θέλουμε το φουρνίζουμε και το αποθηκεύουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Νίκη Μουτάφη !
 

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Κοτόπουλο αλα κρεμ φανταστικό !!!!


 
Panagiotis Papadakis
Η φίλη μου απο την Γερμανία που έχει εστιατόριο μου έμαθε αυτήν την συνταγή!! Κοτόπουλο αλα κρεμ φανταστικό !!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
🔪αλάτι
🔪πιπέρι
------------------------------------
🔪ελαιόλαδο
🔪1 κτσ βούτυρο
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪1 σκελίδα σκόρδου
🔪150 γρ ζωμός λαχανικών
🔪200 γρ κρεμα γάλακτος light
🔪Μαιντανός
🔪αλάτι
🔪Μοσχοκάρυδο

Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/Bru8eJgEPQk