Εύκολη Πάστα χιονούλα χωρίς μίξερ!!!!
ΥΛΙΚΑ
150 γραμ μπισκότα πτι μπερ
λιωμένο βούτυρο
400 γραμ κρέμα τυρί
75 γραμ γιαούρτι
λευκή κουβερτούρα
ινδοκάρυδο
Δείτε τη συνταγή εδώ 👉 https://youtu.be/F17BxoTFNrk
ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ:
Χτυπάμε 300 γρ κρέμα γάλακτος φυτική με 200 γρ ζαχαρουχο γάλα ,και 1 βανίλια!
Χτυπάμε 300 γρ κρέμα γάλακτος φυτική με 300 γρ καραμελωμενο ζαχαρουχο και μια βανίλια!
Συναρμολογουμε:
Βάζουμε μια σειρά μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου στο σκεύος μας!
Ρίχνουμε πάνω την λευκή σαντιγύ! Βάζουμε ξανά μπισκότα!
Και ρίχνουμε την σαντιγί καραμέλα!
Τελειώνουμε βάζουμε ξανά μπισκότα και τέλος λίγη σαντιγύ με καραμέλα!
Και το βάζουμε κατάψυξη για όλη νύχτα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou0Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Με μια πίτσα σπέσιαλ με αυγό!!! 😋
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ζυμάρι έβαλα:
Χλιαρό νερό, λίγο ζάχαρη, 1 κομμάτι φρέσκα μαγιά, ελαιόλαδο, αλάτι και αλεύρι γ.χ.
Το άφησα να φουσκώσει, το άνοιξα στο ταψί κι τ άλειψα πρώτα με σκόρδο κρέμα ( που είχα κάνει την άνοιξη)και μετά με πολτό ντομάτας.
Έριξα αλάτι, μαυροπιππερο και ρίγανη.
.
Συνταγή-Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκελαιο,
1ποτηρι ζάχαρη,
1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
1 φακ.μπεικιν,
2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,
750 με 800 γρ αλεύρι γιατί αλεύρι με αλεύρι διαφέρει για όλες τις χρήσεις!
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε!
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά!
Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά!
Φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)!
Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/159_Ppcp6r0
.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ παπαδοπουλου,
250 γραμμαρια βιταμ,
125 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,
1/2 φλυντζανακι του καφε κονιάκ η ουισκι,
1 βανιλια,
6 κουταλιες της σουπας γεματες κακαο,
200 ml γαλα.φρεσκο χλιαρο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γαλα σε ενα μπολ !
Βάζουμε το βιταμ την αχνη και το κακαο σε ενα μπολ και το δουλευουμε με το χερι 5 λεπτα!
Ριχνουμε το κονιακ και την βανιλια!
Μουσκευοντας τα μπισκοτα ανα 4 στο γαλα τα προσθετουμε στο μιγμα σπαζοντας τα!
Ζυμωνουμε ολα μαζι 2 λεπτα!
Βαζουμε στον παγκο αλουμινοχαρτο πανω του βαζουμε λαδοκολα πανω στην λαδοκολα τοποθετουμε το μείγμα μας και με τα χερια το διορθωνουμε να ειναι στρογγυλο!
Το κλεινουμε με την λαδοκολα σφιχτα και το βάζουμε καταψυξη ολη νυχτα!
Την επομενη κανουμε το ΓΛΑΣΣΟ:
Βαζουμε στο μπρικι 30 γραμμαρια εβαπορε αδιαλυτο με 100 γραμμαρια κουβερτουρα και το ανακατευουμε !
Το κατεβαζουμε προσθετουμε 1 κουταλια της σουπας βιταμ ανακατευουμε να.γινει λειο βγαζουμε απο την καταψυξη τον κορμο , κόβουμε κομμάτια ριχνουμε το γλασσο πανω του και το τοποθετουμε συντηρηση η και καταψυξη!
Απανω εαν θελουμε τριβουμε σοκολατα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ΄.Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!