Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Εύκολη Πάστα χιονούλα ψυγείου !!!


Εύκολη Πάστα χιονούλα χωρίς μίξερ!!!!

ΥΛΙΚΑ
150 γραμ μπισκότα πτι μπερ
λιωμένο βούτυρο
400 γραμ κρέμα τυρί
75 γραμ γιαούρτι
λευκή κουβερτούρα
ινδοκάρυδο

 Δείτε τη συνταγή εδώ 👉 https://youtu.be/F17BxoTFNrk
 

Πάστα ταψιού σε 5 λεπτά!!!


Πάστα ταψιού με 4 ΜΟΝΟ υλικά! Σε 5 λεπτά!!!

ΥΛΙΚΑ
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
800ml κρύο γάλα
8 φέτες ψίχα ψωμί του τοστ
λίγο γάλα ή χυμό
πραλίνα φουντουκιού

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/lH6gRiDQNl4
 

Παγωτό Αμαρένα Βελούδινο!!!



Παγωτό Αμαρένα Χειροποίητο Βελούδινο!!!!
Ενα υπέροχο Χειροποίητο Παγωτό με Σπιτική Αμαρένα, την Φτιάχνουμε μόνοι μας εύκολα και γρήγορα, την συνοδεύουμε με βελούδινο παγωτό, που δεν γίνεται πέτρα δεν κρυσταλλώνει και φυσικά είναι Πεντανόστιμο!!

Συγκλονιστικό Παγωτό Αμαρένα

Για την Αμαρένα
425 γρ ή 1 κονσέρβα Βύσσινα
160 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ Κορν φλαουερ
200 γρ Νερό
20 γρ Λικέρ Βύσσινο ή Κονιάκ
1 1/2 κουτ γλυκού Άρωμα Πικραμυγδαλο

Για το Παγωτό
1 Μορφατ κρύο απο το ψυγείο
1 Ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
20 γρ Λικέρ Βύσσινο ή Κονιάκ
2 κουκούτσια Τριμμένη Μαστίχα Χίου με 10 γρ ζάχαρη
100 γρ Βανίλια Υποβρύχιο


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/VauZjm7WjP0
 

Τούρτα Καραμέλα Παγωτό !!!!


Εκπληκτική Τούρτα Καραμέλα Παγωτό - η γεύση της δεν υπάρχει!!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ:

 Χτυπάμε 300 γρ κρέμα γάλακτος φυτική με 200 γρ ζαχαρουχο γάλα ,και 1 βανίλια! 

Χτυπάμε 300 γρ κρέμα γάλακτος φυτική με 300 γρ καραμελωμενο ζαχαρουχο και μια βανίλια! 

Συναρμολογουμε: 

Βάζουμε μια σειρά μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου στο σκεύος μας! 

Ρίχνουμε πάνω την λευκή σαντιγύ! Βάζουμε ξανά μπισκότα! 

Και ρίχνουμε την σαντιγί καραμέλα!

 Τελειώνουμε βάζουμε ξανά μπισκότα και τέλος λίγη σαντιγύ με καραμέλα!

 Και το βάζουμε κατάψυξη για όλη νύχτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou0Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Σοκολατόπιτες ατομικές !!!!


Σοκολατόπιτες πάααρα πολύ εύκολες, γευστικές, απλά εξαιρετικές!!!

Υλικά για 26 κομμάτια:

2 αυγά,

400 γρ ζάχαρη,

240 γρ γάλα,

240 γρ λάδι ελαφρύ,

2 κ.σ.νερο,

μια πρέζα αλάτι,

270 γρ αλεύρι κοσκινισμένο,

70 γρ κακάο κοσκινισμένο,

2 κ.γ.μπεικιν κοσκινισμένο,

2 βανιλιες!    

Υλικά ΓΛΑΣΣΟ:

2ΟΟ γρ κρέμα γάλακτος,

150 γρ κουβερτουρα,

2 κ.σ.βιταμ!.      

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν!

Ρίχνουμε το γαλα_λαδι_νερο_αλατι !

Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγα-σιγα!    

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμακια το 2/3 στο καθένα και τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Σπέσιαλ πίτσα με αυγό !!!


Με μια πίτσα σπέσιαλ με αυγό!!! 😋

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ζυμάρι έβαλα:

Χλιαρό νερό, λίγο ζάχαρη, 1 κομμάτι φρέσκα μαγιά, ελαιόλαδο, αλάτι και αλεύρι γ.χ.
Το άφησα να φουσκώσει, το άνοιξα στο ταψί κι τ άλειψα πρώτα με σκόρδο κρέμα ( που είχα κάνει την άνοιξη)και μετά με πολτό ντομάτας.  

Έριξα αλάτι, μαυροπιππερο και ρίγανη. 

.


Μοίρασα κρεμμύδι κομμένο, ζαμπόν, σαλάμι, κόκκινη πιπεριά και λιαστές ντομάτες σε κομμάτια κομμένες.

Μετά τριμμένο κασέρι,  δύο αυγά και ξανά κασέρι.

Το έψησα μέχρι να ροδίσει και έτοιμο το φαγάκι μας!!!

Το συνόδεψα με μια πράσινη σαλάτα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Kalli Greatheart!

Κολοκυθόπιτες στο τηγάνι η Τηγανίτες με κολοκυθάκι!!!


 

Κολοκυθόπιτες στο τηγάνι η Τηγανίτες με κολοκυθάκι💯 Τρελά νόστιμο !!! Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή!!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪530 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪300 γρ νερό
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪1 κτσ λευκό ξίδι
🔪2 κτσ ελαιόλαδο
---------------------------------------------------
🔪2 μέτρια κολοκυθάκια
🔪2 κρεμμυδάκια φρέσκα
🔪λίγο μαιντανό
🔪λίγα φύλλα δυόσμου
🔪200 γρ τυρί φέτα
🔪1 μέτριο αυγό
🔪1 πρέζα αλάτι
🔪πιπέρι
🔪ελαιόλαδο
-----------------------------------------------------
🔪ελαιόλαδο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/OBXPAj0xbCk

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Μπισκοτογλυκό με φράουλες και μόνο 5 υλικά!!

 Εύκολο μπισκοτογλυκό με φράουλες και μόνο 5 υλικά ..Με κρέμα δροσερό και ελαφρύ για τους λάτρεις των λευκών γλυκών!!!!
Υλικά
-2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
-1 κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ
-500γρ σαντιγί
-500ml φρέσκο γάλα
-700γρ φρέσκες φράουλες

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/cXlojNEuyeA
 

Μπισκότο γεμιστό ταψιού !!!


 Κοπιάστε κερνάω Μπισκότο ταψιού γεμιστό κρέμα & σοκολάτα 🍫 χωρίς μίξερ πανευκολο σε 5'λεπτα έτοιμο!!!

Υλικά για ταψί 30αρι
125 γρ.βουτυρο η μαργαρίνη
380 γρ.τριμενα digestive μπισκότα
1 ζαχαρουχο γάλα
100 γρ.σταγονες γάλακτος
100 γρ.σταγονες κουβερτουρας
5 κοφτές κουταλιές ινδική καρύδα
250 γρ.τριμενο καρύδι

Ψήσιμο στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 25 ' με 30' ανάλογα τον φούρνο σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/zK7UtvPsRZU

Κουλουράκια Πορτοκαλιού !!!!


Πάρα πολλά γευστικά Κουλουράκια Πορτοκαλιού..Έκανα διπλή δόση!!!!!

Συνταγή-Υλικά:

1 ποτήρι καλαμποκελαιο,

1ποτηρι ζάχαρη,

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

1 φακ.μπεικιν,

2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,

750 με 800 γρ αλεύρι γιατί αλεύρι με αλεύρι διαφέρει για όλες τις χρήσεις!

Εκτέλεση: 

Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα! 

Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε!    

Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά!

Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά! 

Φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)!

Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Cheesecake Τσιζκεικ!!!

Το ποιο όμορφο γλυκό Cheesecake  Τσιζκεικ!!!!!

Υλικά:

220 γρ μπισκότα ,

110 γρ βούτυρο,

400 τυρί κρέμα,

470 γρ κρέμα γάλακτος,

80 γρ ζάχαρη,

1 βανίλια,

1 κομπόστα βύσσινο,

1 και 1/2 κουταλιά κορν φλαουρ

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο ΜΟΥΛΤΙ και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ!

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα!

Τα ανακατεύουμε ελαφρώς!

Ρίχνουμε το μείγμα στο τσερκι(26ν)τα πατάμε με ένα κουτάλι να ισιωσουν!

Το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά!

Χτυπάμε το τυρί με 3 κ σ χυμό λεμονιού για 1 λεπτό!

Ρίχνουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να σφίγγει ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και την βανίλια!

Βγάζουμε από το ψυγείο το το παγωμένο μείγμα μπισκοτων και βάζουμε απαλά πάνω την κρέμα!

Και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη νύχτα!

Την επόμενη κάνουμε το ΓΛΑΣΟ!

Στραγγίζουμε την κομπόστα!

Μέσα στο ζουμί ρίχνουμε το κόρν φλάουρ τα ανακατεύουμε και το βάζουμε στην φωτιά στο χαμηλό να δέσει 1 λεπτό!

Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βύσσινο!

Τα ανακατεύουμε το αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα 'ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Γεμιστό Φραουλένιο Κέικ Ταψιού Υπερπαραγωγή!!!


 


Γεμιστό Φραουλένιο Κέικ Ταψιού Υπερπαραγωγή!!!
Ενα εκπληκτικό Αφράτο οικονομικό κέικ που το Γεμίζουμε με Φραουλένια κρέμα  κ γίνεται με 3 Υλικά ΜΟΝΟ και δεν το έχετε δει πουθενά.Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!!!


Κέικ Ταψιού Γεμιστό και Φραουλένιο!!

Για το Κέικ
4 Αυγά Μεγάλα
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ Ηλιέλαιο
180 γρ Γάλα
3 βανίλιες
220 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ Μπέΐκιν παουντερ

Για την Φραουλένια Γέμιση
225 γρ Φράουλες Πολτοποιημένες
80 γρ Κρέμα Γάλακτος
80 γρ Ζαχαρούχο Γάλα

Για Διακόσμηση
Σαντιγί και πολύχρωμη Τρούφα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/159_Ppcp6r0

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Μπατζίνα !!!


 Σήμερα σας έχω εκπληκτική συνταγή με διαφορετική Τεχνική για Μπατζίνα!! Βγαίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα!!

ΥΛΙΚΑ
🔪1 κιλό κολοκυθάκια
🔪1 κτγ αλάτι
----------------------------------------------
🔪2 κρεμμυδάκια φρέσκα
🔪1/2 ματσάκι μαιντανό
🔪5-6 φύλλα δυόσμου
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪2 μέτρια αυγά
🔪πιπέρι
🔪1 κτγ αλάτι
🔪200 γρ τυρί φέτα
🔪100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪ελαιόλαδο
-------------------------------------------
🔪270 γρ γιαούρτι 2%
🔪400 γρ νερό
🔪130 γρ ελαιόλαδο
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪10 γρ μπέικεν πάουντερ
🔪400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
--------------------------------------------
🔪ελαιόλαδο
🔪σουσάμι
-------------------------------------------
🔪47 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/hV2zl8oAOEI

Κλέφτικο με κοτόπουλο !!!!


ΚΛΕΦΤΙΚΟ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΈΤΟ..Η νοστιμιά του....ΦΟΒΕΡΗ!!!!!!!😋


Εάν το μαρινάρετε και 2 ώρες περίπου...βάζοντας το ...χωρίς τις πατάτες στο ψυγείο...θα γίνει ακόμα πιο ΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!!

Εγώ πάντως τα μαρινάρισα !!!!!!!😍

ΥΛΙΚΑ

1250 γρ κοτόπουλο φιλέτο.. κομμενα σε μερίδες μικρές
18 μικρές πατατούλες ολόκληρες (κόκκινες 😋)
Εάν τις βρήτε...η νοστιμιά τους είναι φοβερή!!
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη
10 ντοματίνια ολόκληρα ή 1 μεγαλη κομμένη
300 γρ. κασέρι ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ κομμένο σε κυβάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά

.


Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σ'ενα λεκανακι...τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα....από κάτω βέβαια έχω βάλει αλουμινοχαρτο....τα κλείνω καλά..και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° Για 90' στη συνέχεια το ανοίγω και το ψήνω για άλλο ένα μισάωρο για να πάρει χρώμα....
Ο χρόνος εξαρτάται πάντα από τη δύναμη του φούρνου σας!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αναστασια Βλαχου-Ομάδα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ!
 

Κορμός ο αγαπημένος !!!!



ΣΠΈΣΙΑΛ ΚΟΡΜΟΣ ❤️❤️❤️❤️

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ παπαδοπουλου,

250 γραμμαρια βιταμ,

125 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,

1/2 φλυντζανακι του καφε κονιάκ η ουισκι,

1 βανιλια,

6 κουταλιες της σουπας γεματες κακαο,

200 ml γαλα.φρεσκο χλιαρο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Βάζουμε το γαλα σε ενα μπολ ! 

Βάζουμε το βιταμ την αχνη και το κακαο σε ενα μπολ και το δουλευουμε με το χερι 5 λεπτα!

Ριχνουμε το κονιακ και την βανιλια!

Μουσκευοντας τα μπισκοτα ανα 4 στο γαλα τα προσθετουμε στο μιγμα σπαζοντας τα!

Ζυμωνουμε ολα μαζι 2 λεπτα!

Βαζουμε στον παγκο αλουμινοχαρτο πανω του βαζουμε λαδοκολα πανω στην λαδοκολα τοποθετουμε το μείγμα μας και με τα χερια το διορθωνουμε να ειναι στρογγυλο!

Το κλεινουμε με την λαδοκολα σφιχτα και το βάζουμε καταψυξη ολη νυχτα!

Την επομενη κανουμε το ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στο μπρικι 30 γραμμαρια εβαπορε αδιαλυτο με 100 γραμμαρια κουβερτουρα και το ανακατευουμε !

Το κατεβαζουμε προσθετουμε 1 κουταλια της σουπας βιταμ ανακατευουμε να.γινει λειο βγαζουμε απο την καταψυξη τον κορμο , κόβουμε κομμάτια ριχνουμε το γλασσο πανω του και το τοποθετουμε συντηρηση η και καταψυξη!

Απανω εαν θελουμε τριβουμε σοκολατα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ΄.Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!