Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Eκλέρ ταψιού !!!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν λατρεύει τα εκλερ!!!!

Υλικά:
Για την Κρούστα:
* 1 κούπα νερό
* ½ κούπα βούτυρο
* 1 κούπα αλεύρι
* 4 μεγάλα αυγά
Για την κρέμα:
* 250 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
* 1 κουτί 140 γρ. στιγμιαία κρέμα
Για την Επικάλυψη:
* 226 γρ. σαντιγί
* Σταγόνες σοκολάτας
* Σιρόπι Καραμέλα


Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και Βουτυρώνουμε το ταψί μας. ( εγώ χρησιμοποίησα πυρέξ )
Για την Κρούστα:
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο στο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρούμε το σκεύος από τη θερμότητα και προςθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σπάμε μέσα και τα αυγά ένα ένα , και ανακατέυουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Απλώνουμε με σπάτουλα τη ζύμη στο ταψί μας ομοιόμορφα .και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. ( η ζύμη θα έχει φουσκώσει σε πολλά σημεία. Την αφήνουμε ως έχει. )




Για τη γέμιση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Έπειτα βγάζουμε την κρέμα βανίλιας από το ψυγείο και προσθέτουμε μέσα την κρέμα τυριού , αφού προηγουμένος την έχουμε χτυπήσει στο μίξερ.
Ανακατέυουμε μαζί μέχρι να ενωθούν και να μην υπάρχουν σβώλοι.
Όταν η κρούστα είναι εντελώς κρύα , απλώνουμε την κρέμα από πάνω ομοιόμορφα.
Από πάνω στρώνουμε και τη σαντιγί, αφού την έχουμε χτυπήσει καλά πρίν στο μίξερ.
Περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Αφήνουμε το Εκλαίρ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε!
Από  http://mygreekitchen.gr
 My Greekitchen



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ