Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η πιό τέλεια μηλόπιτα!!!!!


Μηλόπιτα Θεική !!!!


 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 2 Κούπες αλεύρι φαρίν άπ
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
250 γρ βιτάμ σόφτ
1 κούπα ζάχαρη,[για το κέικ]
λίγη κανέλα
3 μήλα
χυμό από ένα  λεμόνι
καρύδια η,σταφίδες,η, κ τα δύο




Απλώνουμε  το βούτυρο σε ενα ταψάκι νο 28.
Πασπαλίζουμε  με τη 1 κούπα ζάχαρη να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και πάνω από το βούτυρο .
Αραδιάζουμε από πάνω  τα μήλα σε στρογγυλές φέτες κομμένα,αφου πρώτα έχουμε  βγάλει με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από την μέση ,να  μας μείνει σαν μία τρυπούλα στο κέντρο κάθε μήλου.
Προσθέτουμε και τά  καρύδια  και την  σταφίδα πασπαλίζοντας όλη την επιφάνεια .
Ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και  ετοιμάζουμε  το παντεσπάνι.
Χωρίζουμε  τα ασπράδια απο τους κρόκους.
Χτυπάμε τους  κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνουν αλοιφή .
προσθέτουμε  τμηματικά το αλεύρι και  το μπέκιν πάουντερ .
Συνεχίζουμε  το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας .
Χτυπάμε  και  τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα  τα ρίχνουμε στην ζύμη και  τα ανακατεύουμε  απαλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε το παραπάνω υλικό  πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε  την μηλόπιτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180  βαθμούς για 50 λεπτά περίπου .
Οταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και  την αναποδογυρίζουμε  σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε  με λίγη κανέλα και κερνάμε και γίνετε ανάρπαστη !!! 

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σάλτσα βινεγκρέτ και σχετικές σάλτσες.

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ!!!!
η βινεγκρετ δεν ειναι μονο για σαλατες,μπορειτε να εμπλουτισετε  με αυτη μαγειρεμενα λαχανικα,οπως σπαραγγια,κουνουπιδι,η φασολακια.ειναι επισης εξαιρετικη μαρινατα ,για κοτοπουλο,χοιρινο, ψαρι,
ΥΛΙΚΑ
1\4 φλυτζανιου ξυδι
1κγ μουσταρδα γαλλικη
1\4 κγ αλατι
1\8 πιπερι .αν ειναι κ φρεσκοτριμμενο ακομα καλυτερα!
3\4 φλυτζ εξτρα παρθενο ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπατε σ ενα μπολ μικρο το ξιδι,την μουσταρδα,το αλατι,και το πιπερι μ ενα μουλτι .προσθεστε χτυπωντας κ το λαδι, αργα κ σταθερα μεχρι να αποροφηθει ολο .
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
βαλτε λεμονι αντι για ξυδι κ προσθεστε 1 κγ ξυσμα λεμονιου και 1 κτ σ κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
προσθεστε 3 κτσ ψιλοκομμενα μυρωδικα οπως,,μαιντανο,βασιλικο,κολιανδρο ,κ ανηθο.
ΒΙΕΓΚΡΕΤ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Αυξηστε την μουσταρδα στις 2 κτγ κ προσθεστε 1 σκελιδα σκορδο πολτοποιημενη ,2 κτσ γιαουρτι,1 κτσ ψιλοκομμενο φρεσκομαιντανο,κ 1\4 φακελακι υποκαταστατο ζαχαρης ,

Αλευρόπιτα Παραδοσιακή από την Ηπειρο!!!


Φτιάξτε την οπωσδήποτε και θα την κατα ευχαριστηθείτε !!!

ΥΛΙΚΑ
αλεύρι όσο πάρει να γίνει χυλός παχύς..
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
5 αυγά
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 Βιτάμ κυπελάκι θα χρειαστούμε το μισό
φέτα 400 γραμμαρίων
λίγο αλεύρι έξτρα από το παραπάνω η
φρυγανιά τριμμένη για το ταψί

Φωτό Λίλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ολόκληρα ,ρίχνουμε το γάλα το γιαούρτι κ προσθέτουμε  λίγο νερό μισή κούπα περίπου.
Προσθέτουμε  αλάτι πολύ λίγο,τα ανακατεύουμε  με το χέρι ,και όταν όλα γίνουν ένα ρίχνουμε το  αλεύρι λίγο λίγο μέχρι  να γίνει παχύρρευστος χυλός.
Προσθέτουμε και την φέτα--κρατάμε -- λίγη να πασπαλίσω από πάνω στο τέλος.
Αλάτι ελάχιστο.
Εχουμε  βουτυρώσει με σχεδόν το μισό καπελάκι Βιτάμ το ταψί και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ή αλεύρι ή  φρυγανιά όπως κάνουμε στα κέικ.
Το τινάζουμε να φύγει το περιττό και αδειάζουμε  το μείγμα από πάνω.
Προσθέτουμε την φέτα που κρατήσαμε  τρίβοντάς την με το χέρι από πάνω σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο τέλος λίγο βούτυρο από πάνω σε διάφορα σημεία της αλευρόπιτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και κατά το τέλος αυξάνω λίγο να ξεροψηθεί.είναι νόστιμη πολύ .πολύ ωραία ! καλή όρεξη!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Περισσότερες συνταγές δείτε πατώντας ΕΔΩ -->
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μαρμελάδα βερύκοκο!!!!!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 20 ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ
 
 ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ,ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΚΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ
 
 ΠΑΝΩ 800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ .ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ .ΤΗΝ
 
 ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ
 
 ΚΑΙ  ΝΑ ΠΗΞΕΙ  ΝΑ ΔΕΣΕΙ .ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΣΟ ΧΥΜΟ
 
ΛΕΜΟΝΙ .ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΖΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ
 
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ Κ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!

Σοκολατάκια με Δαμάσκηνο & καρύδι!!!



Υλικά

δαμάσκηνα ξερά
300 γραμ. κουβερτούρα
καρύδια
2 κουτ.σούπας σπορέλαιο
χαρτάκια γιά να τα τυλίξουμε
Λαδόκολα να τα ακουμπήσουμε επάνω


Εκτέλεση
Παίρνουμε τα δαμάσκηνα (να ειναι χωρίς κουκούτσι ) και βάζουμε από ένα κομμάτι μεσα.καρυδι.
Βάζουμε σε μιά κατσαρολίτσα την κουβερτούρα με το σπορέλαιο να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει να είναι χλιαρή ,ρίχνουμε μέσα το δαμάσκηνο με το καρύδι όπως το έχουμε ετοιμασει και με ένα κόλπο που μου είπανε στραβώνουμε ένα πιρούνι να μείνουν τα 2 ακριανά ίσια ,η με ενα μαχαιράκι τα βγάζουμε με προσοχή και τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν
Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν ολα τα δαμάσκηνσ.
Οταν παγώσουν και θέλουμε τα τυλίγουμε σε χαρτάκια ζαχαροπλαστείου σσημί η χρυσά.
.Είναι πολύ ωραία και εύκολα ,τα έφτιαξα έχθες στην γιορτή της μαμάς μου και γίνανε ανάρπαστα!!

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Λικέρ βύσσινο!!

ΥΛΙΚΑ

1κιλό βύσσινο

1 κιλό ζάχαρη

50 γρ γαρίφαλα

2 μασούρια κανέλα

1 ποτήρι καθαρό οινόπνευμα

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αφαιρούμε τα κοτσάνια κ πλένουμε τα βύσσινα.τα στραγγίζουμε κ τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο μαζί με την ζάχαρη,ρίχνουμε μέσα με ένα ''πουγκι''απο γάζα δεμένα με τη κανέλα κ τα γαρίφαλα Αφηνουμε το βάζο εκτεθειμένο στον ήλιο για ένα μήνα περίπου ,για να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε το ''πουγκι''κ ρίχνουμε ένα ποτήρι καθαρό οινόπνευμα.
Μετά από 3 εβδομάδες φιλτράρουμε το λικέρ [σουρώνουμε] κ είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Αν θέλετε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το οινόπνευμα με κονιάκ 5 αστέρων.[την συνταγή αυτή την είχα γράψει από την κυρία Σουνα Μπόζι]κ την έχω κάνει ,είναι πολύ ωραίο το λικεράκι !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

λαχανορυζο απιθανο!!!

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ Κ ΘΑ ΓΛΥΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ !!!!


ΜΕΡΙΔΕΣ 6

ΥΛΙΚΑ

1κιλο λαχανο

2 ξερα κρεμμυδια κανονικου μεγεθους

2 κυβους κρεατος [κνορ]

1 και μισο φλυτζανακι του καφε ρυζι καρολινα

2 κουταλιες σουπας πελτε

5 κ σουπας λαδι

λεμονι[προαιρετικο]

ελαχιστο αλατι,πιπερι

λιγο βασιλικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βγαζετε τα εξωτερικα φυλλα του λαχανου,κοβετε ολο το σκληρο κοτσανι κ το πετατε,ξεχωριζετε τα φυλλατου λαχανου ενα ενα κ τα πλενετε καλα,μετα σε μια κατσαρολα τα κοβετε μεγαλα κομματια ,ξυνετε μεσα κ τα 2 κρεμμυδια με τον τριφτη,τα βαζετε μαζι με το κομματιασμενο λαχανο και προσθετετε κ 2 ποτηρια νεο μεσα στο οποιο εχετε λειωσει τους 2 κυβους, κ το βασιλικο βαζω μεσασκεπαζετε την κατσαρολα κ το βραζετε σε μετρια θερμοκρασια [στο 2]για 15 λεπτα περιπου.λειωστε τον πελτε ντοματας σ ενα ποτηρι νερο και προσθεστετο,βαλτε κ το πιπερι και μια ιδεα αλατι ανακατεψτε ελαφρα κ βραστε αλλα 5 λεπτα.μετρηστε το ρυζι ξεπλυντετο,κ ριξτε το μεσα ανακατεψτε ελαφρα ,κ σιγοβραστε για 20 λεπτα .σε χαμηλη θερμοκρασια,ανοιξτε το καπακι βαλτε το λαδακι και βραστε για αλλα 5 λεπτα.στο σερβιρισμα περιχυνετε το φαγητο με αφθονο λεμονακι ,

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

αν θελετε δεν βαζετε πελτε κ κανετε αυγολεμονο ως εξης..5 λεπτα πριν το κατεβασετε χτυπατε 1 αυγο με λεμονι κ το ριχνετε στην κατσαρολα κουνοντας περα δωθε ,φυσικα αφαιρειτε την ντοματα.[δεν το φτιαχνω ποτε ετσι αλλα γινετε ] καλη ορεξη ,πεντανοστιμο κ οικονομικο .ειναι το λαχανακι που περισσεψε απο τους ντολμαδες γιατι ειπαμε...δεν πεταμε τιιιιποτα!!!!

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

λαχανοντολμαδες φανταστικοι!!!!!!!!!!!

 ΥΛΙΚΑ

μισό κιλό κιμά

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 καρότα τριμμένα

1 ματσάκι άνηθο

...2 φλυτζάνια ρύζι του καφέ

μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

3 κρεμμύδια ξερά

μαϊντανό

ΚΡΕΜΑ

Βάζω 2 κ σ βούτυρο,κ λίγο λάδι σ ένα κατσαρολ;aκι και ρίχνω 4 κ σ αλεύρι ο ανακατεύω κι έχω περάσει από το σουρωτήρι το ζουμί από τους ντολμάδες κ το ρίχνω μέσα κι ανακατεύω γρήγορα να γίνει αραιή η σάλτσα,έχω στύψει κ λεμόνια ανάλογα πόσο  ξινά τα θέλετε εγώ έβαλα 2 λεμόνια .και τα έχω χτυπήσει με 2 κρόκους αυγών όχι ασπράδια,κ τα ρίχνω και αυτά μέσα κι ανακατεύω μην ξεχάσετε κ λίγο αλάτι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ ένα μπολ βάζω τον κιμά το ρύζι τριμμένα τα καρότα,τα κρεμμύδια.αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό,άνηθο,λίγο νεράκι,λαδάκι κ ανακατεύω με το χέρι να ενωθούν τα υλικά το λάχανο το κόβω γύρω γύρω απόν κάτω από το κοτσάνι κ βγάζω ένα ένα τα φύλλα μέχρι εκεί που είναι ωραία μεγάλα κ τυλίγονται ,έχω βάλει νερό στην κατσαρόλα ,κι όταν βράζει τα ρίχνω μέσα και τα ζεματώ για 4 λεπτά πολλά μαζί όχι ένα ένα περίπου,4 ..μετά παίρνω Έμα πιάτο βάζω το φύλλο του λάχανου το ακουμπώ το ανοίγω μέσα βάζω γέμιση κ τυλίγω .

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ!!!!!!



.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!!!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!

 

Μερίδες: 12
Θερμίδες: 617 /μερίδα    |     Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Μέτρια
  • 1πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • λίγη ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού
  • 10 κουταλιές περίπου αλεύρι
Βράζω τα μακαρόνια. Έχω σπάσει τα αυγά, κρατώ τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζω (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπώ με το σύρμα, προσθέτω 1 φλιτζάνι γάλα, βάζω τα μακαρόνια στο ταψί. Ρίχνω αυτό το μείγμα, ανακατεύω και τα στρώνω ωραία και από πάνω ρίχνω μπόλικο τυρί τριμμένο.

Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχω βάλει τον κιμά με 1 ποτήρι νερό, τον έχω λιώσει όπως σας είπα με τα μακαρόνια με κιμά (με καθαρά χέρια τον δουλεύετε να διαλυθεί, τον αφήνετε 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνετε κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνετε το κιμά πάνω στα μακαρόνια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

(την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι ..συνήθεια)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει πολύ κρέμα, ρίχνω μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα, ρίχνω τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνω το γάλα!! λίγο λίγο αλλά ανακατεύω γρήγορα, φαίνεται σαν να έχει σβολιάσει αλλά μην φοβάστε, γάλα και γρήγορο ανακάτεμα. Όταν έρθει και την δείτε να γίνει λεία και πηχτή όσο επιθυμείτε, ρίχνετε μέσα τους κρόκους.

Γρήγορο ανακάτεμα συνέχεια, το μυστικό να μην σβολιάσει, λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο(προαιρετικό) και μια χούφτα τυρί, ανακατεύετε μην αρπάξει γρήγορα και αν πήξει την ρίχνουμε πάνω στο κιμά. Στο τέλος πασπαλίζω όλη την επιφάνεια με τυρί τριμμένο και λίγη γαλέτα και βάζω σαν φουντουκάκια εδώ και εκεί λίγο βούτυρο. Αυτό είναι!! Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο, λίγο θέλει αφού όλα είναι ψημένα!!

Κολοκυθοκεφτέδες!!!!!!

ΥΛΙΚΑ


1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη στο χοντρο

150γραμμ. τριμμένο τυρί φέτα

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή

3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο τομισο λουταλακι μπεκιν παουντερ

αλάτι - πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά του.

Ανακατεύουμε τα 6 πρώτα υλικά μαζί και τέλος ρίχνουμε την φρυγανιά

και το αλεύρι.

προσθέτουμε το αλεύρι ώστε να έχουμε ένα πηχτό χυλό, να στέκεται στο κουτάλι.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν αλατίζουμε άλλο γιατί αλατίσαμε το κολοκύθι κι έχουμε βάλει και τη φέτα. τηγανιζουμε παιρνοντας κουταλιες και ριχνουμε μασα στο καυτο λαδακι..ακουμπαμε σε αποροφητικο χαρτι και μετα στην πιατελα και υστερα γινονται ....αφαντοι!!
Μαγειρική και Συνταγές

cookies!!!

ΥΛΙΚΑ




225γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

225γρ. ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

1 βανίλια ή 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι σόδα μαγειρική

125γρ. κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

125γρ. κομματάκια σοκολάτας πικρής



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Χτυπάω το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει .

Προσθέτω τον κρόκο και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα, τα προσθέτουμε στο μίγμα , καθώς και τις κομματιασμένες σοκολάτες.

Πλάθω το μίγμα σε ρολό ( φραντζόλα)

Τυλίγω με μεμβράνη και το αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει .

Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 170 C, κόβω την φρατζόλα σε φέτες και τις αραδιάζω σε λαδόκολλα , σε λαμαρίνα και ψήνω για 25’.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Αν σας περισσέψει κοκκινιστό κρέας .

εχθες φτιαξαμε το κρεας κοκκινιστο ,περισσεψε..κ σημερα εκανα αυτο που εκανε η γιαγιακα μου οταν ημασταν μικρα κ γλυφαμε κ τα πιατα!!κατι πολυ απλο ..προσθεσα στην κατσαρολα με το κρεας που ειχε περισσεψει,λιγο νερακι,1 κ σ πελτε,λιγο αλατι ,κ λιγο λαδακι μολις αρχισε να βραζει εριξα πατατες κυδωνατες κ χωρις να ανακατευ...ω χαμηλωσα την φωτια κ το αφησα να ψηθει ..μολις η πατατες τρυπιοντουσαν ανοιξα την κατσαρολα το καπακι δυναμωσα την φωτια κι εδεσε η σαλτσα μουρλια ..νομιζω φαινεται αυτο !! στο πιατο προσθετω λιγο πιπερακι ,μ αρεσει αυτο το φαγητο πολυ ,απο μικρουλα ,κ μ αρεσε παντα τις πατατουλες να τις λιωνω με το πηρουνακι σαν πουρε ,,,πωπω αναμνησεις!!!ειναι πολυ ωραιο !!![ αν θελετε περαστε τις πατατες λιγο απο το τηγανι ..να τις τηγανισετε δηλαδη!!