Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πεντανόστιμες πατάτες στον φούρνο με τυριά !!



 Υλικά 

πατάτες μεσαίου ίδιου  μεγέθους
σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
φέτες λεπτές από γκούντα τυρί τόσες όσες τα ανοίγματα στις πατάτες κομμένες μικρές να περισσεύουν λίγο από τις σχισμές για να λιώσουν
αλάτι
πιπέρι
λαδόκολλα


Εκτέλεση 

 Πλένουμε καλά τις πατάτες, και τις κόβουμε ανά μικρά διαστήματα όπως βλέπουμε στην φωτογραφία
Βάζουμε ανάμεσα στις σχισμές σκορδάκι από 1 λεπτή φετούλα   τυρί   κομμένο μην εξέχει πολύ απ έξω από την πατάτα ,λίγο βούτυρο αλάτι πιπέρι
Τοποθετούμε τις πατάτες στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε τις πατάτες στους 220 για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις δούμε ότι μπορούμε να τις τρυπήσουμε τις πασπαλλιζουμε με το χοντροκομμένο τριμμένο τυρι και ξαναφουρνιζουμε να λιώσει από πάνω .
Σερβίρουμε με ντίπ γιαουρτιού και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό ,η και σκέτο  .
 Αυτοσχεδιάζουμε και τις γεμίζουμε με ότι μας αρέσει ,απαραίτητο το τυρί για να λιώσει καθώς και το σκορδάκι που δίνει ιδιαίτερη γεύση .
Επίσης μπορείτε να κόψετε μικρά κομματάκια μπέικον για επάνω στις πατάτες και μετά στο φούρνο ψήσιμο.

Ντίπ γιαουρτιού [ποσότητα υλικών ανάλογα τις μερίδες θα φτιάξετε]

400 γραμ . γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ, σούπας λευκό βαλσάμικο ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
λίγο αλάτι  κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
Ολα μαζί ανακάτεμα  σε μπολ και ψυγείο η κατά προτίμηση τον άνηθο ψιλοκομμένο επάνω από το ντιπ




ΔΕΙΤΕ  βιντεάκι για βοήθεια  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΟΨΕΤΕ ..ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ 



Μαγειρική και Συνταγές
 food end drink

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μυρμηγκάτο σιροπιαστό με επικάλυψη σοκολάτας !!!!





Υλικά για το κέικ:

 6 αυγά 
,1 κούπα ζάχαρη 
,2 1/2 κούπες αλεύρι,
 1 φακ. Μπεικιν ,
 2 βανίλιες , 
125 γρ ( μισό Βιτάμ) μαργαρίνη,
 1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας.
Σιρόπι:
 3 κούπα τσαγιού ζάχαρη ,
 3 κούπα τσαγιού  νερό και ξύσμα πορτοκαλιού. 
Επικάλυψη : 
7 κ σ ζάχαρη ,
 125 γρ μαργαρίνη ,
 2 κ σ κορν φλάουρ 
,4 κ σ κακάο ,
1 ποτήρι νερό ,
1/2 ποτήρι γάλα

 Εκτέλεση:
 Χτυπάω ζάχαρη και Βιτάμ και Μέτα ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά.
 Ψήνω στους 180.
 Μόλις κρυώσει το κέικ το σιροπιάζω ( αφήνω περίπου 8 λεπτά απ το σημείο βρασμού) με ζεστό σιρόπι
.Για να φτιάξω την επικάλυψη, βγάζω σε κατσαρολάκι την μαργαρίνη να ζεσταθεί και αφού έχω ανακατέψει σε ένα μπολ τα υπόλοιπα  υλικά ,τα ρίχνω κι αυτά στο κατσαρολακι και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.Τέλειο γλυκό.



Λιαστές ντομάτες στον φούρνο !!


Υλικά
ντοματάκια πομοντόρια
αλατι χοντρό
σπορέλαιο
ρίγανη
σκορδάκι
μερικά φύλλα δάφνης





Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τα ντοματακια βγάζουμε όλα τα σποράκια
και τα βάζουμε να στραγγίσουν για μια ωρίτσα ρίχνοντας από πάνω τους λίγο αλατι. στην συνέχεια σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και τα στρώνουμε όλα δίπλα δίπλα τα βάζουμε στον φούρνο στους 100-120 και τα στεγνώνουμε για 3 ώρες περίπου κοιτάζοντας αν θέλουν γύρισμα να φύγουν τα υγρά και αν κάποια είναι έτοιμα λίγο νωρίτερα!!!! τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια ρίχνοντας ενδιάμεσα σκορδάκι και μερικά φύλλα δάφνης και την ρίγανη ι !!! και είναι έτοιμα!!! καλή σας επιτυχία!!! την συνταγή μου την έδωσε η Poly Fitz από τους κουζινίστας και ευχαριστώ πολύ!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας

Μωσαϊκό με γλάσο μαύρης σοκολάτας.


Υλικά για το μωσαϊκό.
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
1 ζαχαρούχο γάλα,
100γρ. μαργαρίνη,
4 κουτ. της σούπας κακάο,
100γρ. καρύδια χοντροκομμένα,
1 πακέτο μπισκότα βουτύρου (περίπου 200γρ.),
100γρ. μύρτιλλα (ραμπερι)
και λίγο λικέρ προαιρετικά (περίπου 20γρ.).



Υλικά για την γκαναζ σοκολάτας.200γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, 200γρ. κρέμα γάλακτος και μια κουτάλια του γλυκού μέλι.

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή Μωσαϊκού.Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα, και το κακάο.Αφού λιώσουν καλά τα υλικά, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια σπάμε μέσα στο μείγμα τα μπισκότα με το χέρι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους,τα μύρτιλλα και ραντίζουμε με το λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάνε παντού τα υλικά.Παίρνουμε μια στρογγυλή διασπώμενη φόρμα, πάνω στην οποία στρώνουμε να αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε πάνω το μείγμα, το ισιώνουμε με μια μαρίζ και στη συνέχεια το τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο η 1 ώρα στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει πιο γρήγορα.
Παρασκευή Γκανάζ.
Σε ένα κατσαρολακι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα ( κομμένη η σοκολάτα σε μικρά κομματάκια ). Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μέλι. (Την Γκάναζ την ετοιμάζουμε 2 ώρες μετα την παρασκευη του μωσαικού
 Συναρμολογιση Μωσαϊκού
.Βγάζουμε το μωσαϊκό από το ψυγείο. Το βγάζουμε από τη φόρμα που το έχουμε βάλει ( με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιου) και το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί στο οποιο προηγουμένως εχουμε στρωσει ένα αντικολλητικό χαρτί και μια σχαρα.Επειτα περυχινουμε το μωσαϊκό με τη Γκανάζ και στη συνέχεια το ξαναβαζουμε στο ψυγείο για μιση άωρα η στην κατάψυξη για λιγοτερη.Μετά από μισή ώρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.Το γλυκό το συντηρούμε στο ψυγείο μας.
Viki Stog

Γαυράκι μαριναρισμένο στο τσακ μπαμ !! Απίθανο μεζεδάκι !!!


Υλικά
γαύρος

σκόρδο
πιπεριά καυτερή
δάφνη
ξίδι
κάπαρη
αλάτι χοντρό
και μπόλικο πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους
σπορέλαιο για τα βαζάκια




 Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντεράκια, κόβουμε το κεφάλι και βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά πιέζοντας με τον αντίχειρα μας όλο το κέντρο τραβώντας από πάνω προς την ουρά ψαριού στην συνέχεια το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει!!!!
σε ένα λεκανάκι βάζουμε μια στρώση χοντρού αλατιού και μια σειρά γαύρο από πάνω, πάλι αλάτι και πάλι γαύρο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες! μετά πλένουμε καλά από το αλάτι το γαύρο μας και τον βάζουμε για άλλες 4 ώρες στο ξίδι
όταν περάσει το 4ωρο είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και όταν δεν έχει υγρασία τον βάζουμε με την σειρά στα βαζάκια
και ενδιάμεσα ρίχνουμε σκορδάκι πιπερίτσα κάπαρη
Ρίχνουμε το λαδάκι να καλύψει το γαύρο και πάνω πάνω στο βαζάκι ένα φίλο δάφνη
και τοποθετούμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή το ελαιόλαδο κρυσταλλώνει στο ψυγείο, να βγάζετε την ποσότητα που θέλετε λίγο πριν σερβίρετε.
στο σερβίρισμά σε πολλούς αρέσει και μαϊντανός και τριμμένο καροτάκι!!!!
μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πάρα πολλούς μήνες!
Καλή όρεξη!


 Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση
 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αυγά με λαχανικά !!!

Υλικά:
  • 8 αβγά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ μπούκοβο
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • ψιλοκομμένος βασιλικός
  • αλάτι- πιπέρι
  • 1 κουτί με ψιλοκομμένες ντομάτες

Εκτέλεση:
Σε μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το μπούκοβο και τα αφήνετε μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνετε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σπάτε προσεκτικά ένα ένα τα αβγά από πάνω. Μόλις αρχίσουν να σφίγγουν προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αν σας αρέσουν μελάτα κρατήστε τα 5-6 λεπτά στη φωτιά. Στο τέλος προσθέστε το τριμμένο τυρί και τον βασιλικό. Σερβίρετε με ζεστή φέτα ψωμί.  
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  Jenny.gr

Μπαστουνάκια πατάτας με παρμεζάνα


Υλικά
  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα
  • σουσάμι
  • αλάτι
 Διαδικασία:
Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το αλεύρι, το αυγό και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη.Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε μπαστουνάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπαστουνάκια από το φούρνο όταν ροδίσουν και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο που συνοδεύεται από αλλαντικά, τυριά και λαχανικά!   Για περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 Jenny.gr
 

Κρέπες πατάτας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Συστατικά:
  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Μερικά κομμάτια μοτσαρέλα
  • Αλάτι
  • Σπορέλαιο
Διαδικασία:
Τοποθετούμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Ανάβουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν πολύ, τις βγάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένας πουρές. Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, το αλεύρι, τριμμένη παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι και τις πατάτες. Ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Με βρεγμένα χέρια δημιουργούμε κεφτεδάκια και κάνουμε μια τρύπα στη μέση, όπου βάζουμε έναν κύβο ή δύο μοτσαρέλα. Κλείνουμε το μίγμα και το πατάμε ελαφρά για να μην έχει στορυγγυλό σχήμα. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά.
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 Jenny.gr

Ρολάκια με τυρί ζαμπόν !! Συνοδευόμενα με καταπληκτική διαφορετική σαλάτα !!






 Υλικά
ψωμί φέτες του τοστ [χρησιμοποίησα γαλοπούλα εγώ βραστή ]
τυρί  σε τετράγωνες φέτες κομμένο  μαλακό να λιώνει τύπου γκούντα κτλ
φέτες ζαμπόν ,η γαλοπούλα λεπτοκομμένο
τυράκια σε τρυγωνάκι [ ποσότητα ανάλογα πόσα ρολάκια θα φτιάξετε ,δείτε φωτογραφία
αυγά και φρυγανιά
Καλαμποκέλαιο για τηγάνι







Εκτέλεση
Σε  κάθε φέτα τοποθετούμε το τυρί και το ζαμπόν  και τέλος το τριγωνάκι τυρί .
Σκεπάζουμε με  άλλη μία φέτα ψωμί που έχουμε περάσει με λίγο βούτυρο,.Με τον πλάστη τα πατάμε ρολάροντας από πάνω να πατικώθουν και να γίνουν όσο πιο λεπτά.
Τυλίγουμε σε ρολλάκια και τα βουτάμε σε αυγό πρώτα και μετά σε φρυγανιά τριμμένη .
Μόλις τα τυλίξουμε και τα κάνουμε ρολό τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα η από 2 δεξιά  και αριστερά
Τηγανίζουμε  σε  μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία προσέχοντας μην αρπάξουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ..Βγάλτε τις οδοντογλυφίδες μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι .
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με μία πολύ ωραία

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 
Δική μου σαλάτα υπέροχη !!

Σαλάτα
Υλικά
μαρούλι ψιλοκομμένο
ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
αγγούρι σε ροδέλες
μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 κλωναράκια
σέλινο ψιλοκομμένο  3 κλωναράκια
άνηθο ψιλοκομμένο 3 κλωναράκια
καλαμπόκι κονσέρβας
παξιμαδάκια ολικής αλέσεως
λίγο ανάλατο ηλιόσπορο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμυδάκι ξερό
2 δαμάσκηνα ξερά κομμένα σε κομματάκια 
πιπεριά πράσινη σε κρίκους κομμένη λεπτούς 
Εδώ έχω προσθέσει και λίγη βρασμένη πατάτα  προαιρετικά
λίγο λαδάκι
Βαλσάμικο η μυλόξυδο[Αρέσει το μηλόξυδο πολύ σε γεύση ]
Όλα αυτά μαζί ανακάτεμα σε σαλατιέρα και καλή όρεξη !!!
Οταν προσθέτω πατάτα την σερβίρω σαν πλήρες γεύμα  ,όταν συνοδεύω κάποιο φαγητό σαν σαλάτα  αφαιρώ τις πατάτες .Φτιάξτε την θα σας ξετρελάνει η γεύση της τα υλικά είναι πολλά αλλά κρατάνε για πολλές σαλάτες στο ψυγείο !!




Πουτίγκα αμυγδάλου !! Για το καφεδάκι μας ,γιά κέρασμα !!


Πουτίγκα αμυγδάλου με ανθόνερο 

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αμύγδαλο πούδρα
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού Μπέκιν τα οποία ανακατεύομαι με τη φρυγανιά
1 φακελάκι βανίλια σκόνη η δυο καψουλάκια από την απλή
3/4 κούπες ζάχαρη
8 αυγά
μισή κούπα κοντότα.(φρουι γλασέ κομμένα σε κομματάκια..θα τα βρείτε στα Σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής σε κουτάκια)
ξύσμα 1 λεμονιού
 λίγο ανθόνερο για να ψεκάζομαι όταν το βγάλουμε από τον φούρνο,
αμυγδαλάκι φιλέ για το πασπάλισμα στο τέλος
Λίγο λάδι σπορέλαιο για να λαδώσουμε την φόρμα

Σιρόπι
1 κούπα καστανή ζάχαρη 
μισή κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού προαιρετικά συν μια κούπα νερό
αλλιώς βάλτε 2 κούπες νερό
χυμό μισού μικρού λεμονιού
φλούδα λεμονιού

φρόστινγκ [κρέμα ]
500 γρ.κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
σχεδόν ένα γάλα ζαχαρούχο...λίγο περισσότερο από το μισό
1 πακέτο τυρί κρέμα των 200 γρ.


Εκτέλεση

Eετοιμάστε το φρόστινγκ [κρέμα ]
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα σφιχτή.βάζετε ψυγείο.

Κέικ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Λαδώνετε καλά μια φόρμα του κέικ με τρύπα στην μέση και μετά την αναποδογυρίζετε να τρέξει  το περιττό λαδάκι..
Αανακατεύετε το μπέκιν με το ξύσμα και την φρυγανιά.
Χτυπάτε τα αυγά  κρόκοι και ασπράδια μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν,να σφίξουν περίπου 10 με 15 λεπτά.
Σταματάτε το χτύπημα και ρίχνετε λίγη λίγη την φρυγανιά ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Ρίχνετε την πούδρα αμυγδάλου λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά να μην ξεφουσκώση το μείγμα,
Βάζετε προσεκτικά στην φόρμα.
Σκορπίζετε από πάνω τα κόντιτα τα οποία θα εισχωρείσουν με το ψήσιμο μέσα στο κέικ πασπαλίζετε με αμυγδαλάκι φιλέ.
Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά..κάντε το τέστ με την λάμα του μαχαιριού μετά απο 30 λεπτά θα ανοίξετε τον φούρνο .οχι νωρίτερα διότι θα κάτσει το γλυκό
Ξεφορμάρετε με προσοχή πάνω σε μια σχάρα και ξαναγυρίζετε το γλυκό μέσα στην φόρμα.
Ψεκάζετε με λίγο ανθόνερο,ρίχνετε με προσοχή το σιρόπι κουταλιά κουταλιά κι αφήνετε να το πιεί ολο και να κρυώσει. 
Οταν κρυώσει  ξεφορμάρετε  πασπαλίζετε με αμυγδαλάκι φίλε.
Σερβίρετε με μια κουταλιά φρόστινγκ
Σιρόπι
Οσο ψήνεται το γλυκό φτιάχνετε το σιρόπ βράζοντας  όλα τα υλικά περίπου 10 λεπτά Περιχύνετε το γλυκό ζεστό με το ζεστό σιρόπι.Καλή επιτυχία !!

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από Roula's sweet corner
Συνταγή αρχική Βέφας Αλεξιάδου με κάποιες παρεμβάσεις


Κέικ φράουλα ζελεδένιο !!


Όταν έφτιαξα αυτό το κέικ όλη η κουζίνα μου πλημμύρισε άρωμα φράουλας!!!
Μαλακό,νωπό και αφράτο με όλο το φραουλένιο άρωμά του!!!

ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι σκόνη ζελέ φράουλα (100γρ.)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 3/4 κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
4 αυγά σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα πουρέ φράουλας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποίησα στο μούλτι 1 κούπα φράουλες,που πρέπει να είναι παγωμένες από καταψυξη.Πέρασα τον πολτό από σουρωτήρι για να πάρω 1/2 κούπα πολτό φραουλας.(ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΟΥΔΙΑ Ο ΠΟΥΡΕΣ!!!)
Στον κάδο του μίξερ έριξα το βούτυρο,ζάχαρη και το ζελέ και τα χτύπησα 2 λεπτά.Πρόσθεσα 1-1 τα αυγά,βανίλιες και χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα



πρόσθεσα εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το κοσκίνησα πρώτα με το μπέικιν.
Τέλος έριξα και τον πολτό φράουλας.Μην το παραχτυπήσετε!Άδειασα το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα για κέικ και έψησα στους 175 πάνω κάτω για 50 λεπτά.Το γλάσο που βλέπετε από πάνω,είναι λευκή κουβερτούρα λιωμένη με λίγο γάλα και 2-3 σταγόνες χρώμα κόκκινο,απλά το έριξα όσο το κέικ ήταν ακόμα ζεστό γι'αυτό και έλιωσε!!!!!Εσείς απλώστε το αφού κρυώσει το κέικ! Είναι απίστευτα νωπό, μαλακό και αφράτο και μοσχοβολάει φράουλα!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνταγή από  Οι Λιχουδιές της Σόφης

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Φωλίτσες διάφορων λαχανικών με αυγά ομελέτα !!! Απίθανες !!!


Αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει και προσθέστε ότι θέλετε σαν βάση π,χ
κολοκυθάκι ψιλοτριμμένο  ,ντομάτα ψιλοκομένη ,σπανάκι ψιλοκομμένο διάφορα τυριά η ότι έχει περισσέψει στο ψυγείο μας,
 Αυτοσχεδιάζουμε εδώ για ένα υπέροχο γευστικό εύκολο αποτέλεσμα !!


Υλικά
Οτι λαχανικά έχετε και θέλετε
Αυγά
γάλα
κέτσαπ
φέτα 
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ολα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα
Αν βάλουμε πατάτα μπρόκολο  η ότι σκληρό λαχανικό καλά είναι να το βράσουμε λίγο και να τα στραγγίξουμε πολύ καλάότι τρίβετε στο τρίφτη η ψιλοκόβετε δεν το βράζουμε
Τοποθετούμε τα λαχανικά τις αρεσκείας μας μέσα στις θήξες του ταψιού που πρέπει αυστηρά να είναι σντικολλητικό να μην κολλήσουν .
Χτυπάμε σε ένα μπολ 8 αυγά για 12 θήκες να μοιραστεί .
Προσθέτουμε  στο μπολ με τα αυγά λίγη φέτα τυρί αλάτι λίγο πιπέρι  1 κουταλιά σούπας κέτσαπ και 4 κουταλιές τις σούπας γάλα
Τα χτυπάμε καλά και ρίχνουμε λίγο παραπάνω από την μέση και γεμίζουμε τα θηκάκια πάνω από τα λαχανικά που έχουμε επιλέξει .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά η ομελέτα ,
Βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν τα αναποδογυρίζουμε με προσοχή και Καλή μας ορεξη !!! ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Την συνταγή την εστειλε η φίλη Μαίρη Περιστέρη

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Πανακότα με γλυκό του κουταλιού μούρο !!



Υλικά:
Ένα κιλό κρέμα γάλακτος
15 γρ ζελατίνα
110 γρ ζάχαρη
2 Τσικ βανίλιας
Γλυκό του κουταλιού( έβαλα μούρο ,τέλεια γεύση)


Εκτέλεση
Βάζω τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν
Σε κατσαρόλας βάζω την κρέμα τη ζάχαρη και τη βανίλια ,και λίγο πρίν το σημείο βρασμού,κατεβάζω από τη φωτιά .Ρίχνω τη στημένη ζελατινη και ανακατεύω διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Κρυώνει και το βάζω σε φαρμάκια της αρεσκείας μου και στο ψυγείο.Εγώ έβαλα στη βάση της φόρμας το γλυκό. Και όταν έβγαλα την φόρμα ήταν στην κορυφή



Maria Ntelimara-Οι Κουζινίστες 
 φωτογραφίαF for Food      MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Παραδοσιακή, γλυκιά πίτα με ανθότυρο και μέλι από την αγαπημένη μας Σίφνο!




Υλικά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κιλό ανθότυρο
1 ½ κούπα μέλι
½ κούπα ζάχαρη
7 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C
Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού θρυμματίστε το ανθότυρο. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά & ανακατέψτε καλά.
Αφού πρώτα έχετε βουτυρώσει ένα ταψί, απλώστε το μείγμα και ψήστε την πίτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμη, αφήστε την να κρυώσει καλά και σερβίρετε την με μπόλικο μέλι και κανέλα.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Τυροκροκέτες με 2 ειδών τυριά !!


Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού γκούντα τριμμένο η ότι τυρί μαλακό να λιώνει
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
3  αυγά [1 για μέσα στο μείγμα και 2 να κυλήσουμε τις κροκέτες ]
3 κουταλιές γεμάτες σούπας αλεύρι
λίγο πιπέρι λίγο αλάτι
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί αλεύρι τυριά  το ένα αυγό  πιπέρι αλάτι ελάχιστο Δοκιμάζουμε το μείγμα να πλάθεται ,αν όχι προσθέτουμε λίγο αλεύρι δοκιμάζοντας αν στέκεται
Σε ένα άλλο μπολ έχουν με χτυπήσει τα 2 αυγά σε ένα άλλο μπολ έχουμε την τριμμένη φρυγανιά,
Πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικο τα κυλάμε πρώτα στα χτυπημένα αυγά μετά στην φρυγανιά , ,
Τα αφήνουμε για λίγο να σφίξουν στο ψυγείο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν .
Τοποθετούμε σε απορροφητικό κουζίνας χαρτί και σερβίρουμε σε πιατέλα .
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ