Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Cookies Αφράτα τέλεια γεύση !!

 
 
 
 
Υλικά
 
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
400 γρ. βιτάμ (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
2 βανίλιες ή ξύσμα λεμονιού (εγώ έβαλα βανίλιες)
1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
6 κ.σ. κακάο σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα σε κομματάκια (χρησιμοποίησα κουβερτούρα τεμαχισμένη 200 γρ.)
6 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εμένα μου πήρε
7 φλ. τσαγιού, μην το ρίξετε όλο μαζί)
 


 
 
Εκτέλεση
 
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες (ή το ξύσμα λεμονιού) και το γάλα Τώρα εγώ αυτό που έκανα είναι ότι χώρισα το μίγμα πριν προσθέσω το κακάο, τα κομματάκια κουβερτούρας και το αλεύρι σε 2 λεκανίτσες. Στο μισό μείγμα πρόσθεσα το κακάο (έβαλα μόνο 4 κ.σ.), τα μισά κομματάκια κουβερτούρας και το μισό αλεύρι και στο άλλο μισό πρόσθεσα τα υπόλοιπα κομματάκια κουβερτούρας και το υπόλοιπο αλεύρι (εσείς αν δεν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά χωρίς να χωρίσετε το μίγμα) Ζυμώνουμε καλά και τα 2 μείγματα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερα από καρύδι , τα πιέζουμε λίγο ( ή κόβουμε τη ζύμη με κουπατ) και τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος, όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην 2η σχάρα (από κάτω) για 12 λεπτάκια. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τα ταψάκια και τα βάζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Σημείωση
Την συνταγή την έστειλε η φίλη τις σελίδας μας Tsolakidou Thalia και την ευχαριστώ πάρα πολύ !!!