Yλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος
1/2 ποσότητα από την συσκευασία βούτυρο μαργαρίνη των 250 γραμαρίων [δηλαδή 125 γραμ.]
3 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι πολύ καλά [εγώ τα προτιμώ λίγο να τα καταλαβαίνω δεν τα αλέθω πολύ ] και, αν δεν θέλετε μπορείτε να τα παραλείψετε τα φουντούκια
Εκτέλεση
Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στην φωτιά και εφάπτουμε ένα μπόλ από πάνω για να λιώσουμε την σοκολάτα στο οποίο στην συνέχεια μέσα σ αυτό θα ολοκληρώσουμε την Μερέντα μας
Βάζουμε λοιπόν το μπόλ πάνω από την κατσαρόλα με το νερό και σπάμε την σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια ,περιμένουμε να λιώσει ,αμέσως συνεχίζοντας να το έχουμε στην ίδια θέση προσθέτουμε το βούτυρο,το ζαχαρούχο γάλα το κακάο την άχνη και αν θέλουμε και τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .Αποσύρουμε το μπόλ και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο.Μετά την τοποθετούμε σε βάζο η σε τάπερ που θα κλείνει καλά [μήπως θα παραμείνει για πολύ ]Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν σίγουρα, αλλά κι εμείς ,καλή επιτυχία !!!
Μερέντα δεύτερος τρόπος πιο απλός
Υλικά
80 γρ. Κακάο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το κακάο με την ζάχαρη άχνη.
Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, να μην κάψει
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.
.Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλοφάγωτη !!!!