Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Mηλόπιτα Θεική !!!!

 
 


 Υλικά
Γέμιση
7 μήλα
3 κουταλιές σούπας κανέλα τριμμένη
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη ΄άσπρη ,η μαύρη
Ζύμη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
5 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 βανίλιες σκόνη
1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη άσπρη
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μήλα τα κόβουμε στα 4 τα καθαρίζουμε ,τα κόβουμε ξανά σε μικρές φετούλες  και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα λεκανάκι.
Ρίχνουμε μέσα το κονιάκ,την ζάχαρη,και την κανέλα .Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγη ώρα .
Ετοιμάζουμε την ζύμη .
Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με την ζάχαρη  καλά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ,το γάλα ,το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ ,τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο ταψί μεγέθους πιο μεγάλο από μία τούρτα την μισή ζύμη .Από πάνω αραδιάζουμε τα μήλα και ρίχνουμε και το ζουμί της μαρινάδας [κονιάκ ,ζάχαρη,κανέλα].
Τέλος από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη ,αν δεν τα  σκεπάσει καλά δεν πειράζει θα φουσκώσει .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 1 ώρα σχεδόν ,δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι ,αν βγεί στεγνό είναι έτοιμη .
Αφήνουμε να κρυώσει κι την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα .Καλή επιτυχία !!
 

Μπακαλιάρος με σάλτσα πιπεριάς ,πολύ νόστιμο φαγητό !!!




Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο [χρησιμοποίησα κατεψυγμένο ]
4  κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
2 πιπεριές κόκκινες [μπορούμε και Φλωρίνης]
1 πιπεριά πράσινη
1 ώριμη μεγάλη ντομάτα ψιλοτριμμένη
1 κουταλιά σούπας  μεγάλη ,η ,αλεύρι,η κορν φλάουρ [χρησιμοποίησα αλεύρι]
1και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
2 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο η,΄ελαιόλαδο αν νηστεύουμε
1/2 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας προαιρετικά
αλάτι,πιπέρι,μαιντανό
1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε σε φυσικό περιβάλλον τον μπακλιάρο ,τον πλένουμε καλά
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 φλυτζάνια νερό και το σέλινο.
Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε  και τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε και τον χυμό μισού λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά και το αποσύρουμε από την φωτιά.
Συγχρόνως ετοιμάζουμε την σάλτσα
Βάζουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε .
Διαλύουμε το κορν φλάουρ η το αλεύρι στο 1και 1/2 φλυτζάνι νερό .
Σε μία κατσαρολίτσα βαθιά βάζουμε το βούτυρο ,η το λάδι [κατ επιλογήν ]  μαζί και το κρεμμύδι το σκόρδο ,1/2 κουταλιά τις σούπας πελτέ [προαιρετικά ]και τις πολτοποιημένες πιπεριές ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας και το αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη και τον μαιντανό ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε και το φλυτζάνι νερό με το αλεύρι ,η κόρν φλάουρ  μαζί με 1 ποτήρι του νερού ζωμό από το ψάρι που βράσαμε .
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και βράζουμε μέχρι να δούμε ότι η σάλτσα μας έπηξε .
Βάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα ολόκληρα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα ,η ,τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα περιχύνουμε με την σάλτσα .Νοστιμότατο πιάτο !Καλή όρεξη
Σημείωση
Αν θέλουμε μπορούμε να καθαρίσουμε το ψάρι σε κομμάτια μεγάλα και να το ρίξουμε μέσα στην σάλτσα,διευκολύνει τα παιδάκια πιο πολύ .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


















Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μηλόπιτα αναποδογυριστή πανεύκολη !!





Υλικά
5 μήλα
250 γραµµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού Καστανή Ζάχαρη 
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
500 γραµµ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

 



Εκτέλεση


Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. 
 Αλείφουμε ένα παχύ στρώμα στη βάση του ταψιού και λίγο στα πλαϊνά. 
Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού µε την καστανή ζάχαρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. 
Στρώνουμε κυκλικά στη βάση του ταψιού φέτες µήλου. 
Χωρούν περίπου 3½ μήλα. 
Σε μπολ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5΄-6΄, να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά στο βούτυρο. 
 Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα, τα ψιλοκομμένα μήλα και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι. 
Τέλος βάζουμε τις σταφίδες και το καρύδι.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 170 °C, σε προθερµασµένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί 10΄ και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα. 

Mερίδες: 10
Συνταγή από την Αργυρώ   Μπαρμπαρίγου την φτιάχνω συχνά και είναι τέλεια !!         

Κέικ νηστίσιμο με λάδι ,πανεύκολο !!




Υλικά
Μία κούπα λάδι
Μία κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από λεμόνι
1 κουταλιά γεμάτη μπέκιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μία ζύμη που να πλάθετε


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε μία κανονική ζύμη .
Κρατάμε το 1/3 από την ζύμη
Βάζουμε και πατάμε σε ταψάκι την πρώτη ζύμη που κρατήσαμε σαν πίτσα
Πλάθουμε το υπόλοιπο  σε ένα λεπτό κορδόνι και το βάζουμε γύρω γύρω από την ζύμη
Απλώνουμε από πάνω όποια μαρμελάδα θέλουμε και τέλος τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια με χοντρό τρίφτη την ζύμη που έχουμε κρατήσει .
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο  φούρνο .


Την συνταγή και την φωτογραφία την έστειλε η φίλη τις σελίδας μας Μαρία Πονηρέα και την ευχαριστώ πολύ !!















Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τρουφάκια με ινδοκάρυδο φανταστικά!!!!!




Υλικά για 50 τρουφάκια

600 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια ινδική καρύδα τριμμένη
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Αφού ψιλοκόψουμε τη λευκή σοκολάτα,τη βάζουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και το ξύσμα τoυ λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες ώστε να σφίξει.
Το βγάζουμε από το ψυγείο κόβουμε κομματάκια μεγέθους καρυδιού και πλάθουμε  τα τρουφάκια.
Τα περνάμε από την ινδική καρύδα για να έχουν καρύδα στην επιφάνειά τους.
Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο όπου και τα διατηρούμε
Πεντανόστιμα και πανεύκολα !!

Την συνταγή την έστειλε η φίλη τις  σελίδας μας κυρία Μαίρη Π. την ευχαριστώ πολύ !!



 

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μερέντα εύκολη από τα χεράκια μας !!




Yλικά
1 κουτί  ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος
1/2 ποσότητα από την συσκευασία βούτυρο μαργαρίνη των 250 γραμαρίων [δηλαδή 125 γραμ.]
3 κουταλιές  σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι πολύ καλά [εγώ τα προτιμώ λίγο να τα καταλαβαίνω δεν τα αλέθω πολύ ] και, αν δεν θέλετε μπορείτε να τα παραλείψετε τα φουντούκια
Εκτέλεση
Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στην φωτιά και εφάπτουμε  ένα  μπόλ από πάνω για να λιώσουμε την σοκολάτα στο οποίο στην συνέχεια μέσα σ αυτό θα ολοκληρώσουμε την Μερέντα μας
Βάζουμε λοιπόν το μπόλ πάνω από την κατσαρόλα με το νερό και σπάμε την σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια ,περιμένουμε να λιώσει ,αμέσως συνεχίζοντας να το έχουμε στην ίδια θέση προσθέτουμε το βούτυρο,το ζαχαρούχο γάλα το κακάο  την άχνη και αν θέλουμε και τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .Αποσύρουμε το μπόλ  και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο.Μετά την τοποθετούμε σε βάζο η σε τάπερ  που θα κλείνει καλά  [μήπως θα παραμείνει για πολύ ]Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν σίγουρα, αλλά κι εμείς ,καλή επιτυχία !!!

Μερέντα δεύτερος τρόπος πιο απλός

 Υλικά
80 γρ. Κακάο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε  το κακάο με την ζάχαρη άχνη.
Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, να μην κάψει
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.
.Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλοφάγωτη !!!!

Cookies Αφράτα τέλεια γεύση !!

 
 
 
 
Υλικά
 
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
400 γρ. βιτάμ (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
2 βανίλιες ή ξύσμα λεμονιού (εγώ έβαλα βανίλιες)
1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
6 κ.σ. κακάο σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα σε κομματάκια (χρησιμοποίησα κουβερτούρα τεμαχισμένη 200 γρ.)
6 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εμένα μου πήρε
7 φλ. τσαγιού, μην το ρίξετε όλο μαζί)
 


 
 
Εκτέλεση
 
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες (ή το ξύσμα λεμονιού) και το γάλα Τώρα εγώ αυτό που έκανα είναι ότι χώρισα το μίγμα πριν προσθέσω το κακάο, τα κομματάκια κουβερτούρας και το αλεύρι σε 2 λεκανίτσες. Στο μισό μείγμα πρόσθεσα το κακάο (έβαλα μόνο 4 κ.σ.), τα μισά κομματάκια κουβερτούρας και το μισό αλεύρι και στο άλλο μισό πρόσθεσα τα υπόλοιπα κομματάκια κουβερτούρας και το υπόλοιπο αλεύρι (εσείς αν δεν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά χωρίς να χωρίσετε το μίγμα) Ζυμώνουμε καλά και τα 2 μείγματα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερα από καρύδι , τα πιέζουμε λίγο ( ή κόβουμε τη ζύμη με κουπατ) και τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος, όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην 2η σχάρα (από κάτω) για 12 λεπτάκια. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τα ταψάκια και τα βάζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Σημείωση
Την συνταγή την έστειλε η φίλη τις σελίδας μας Tsolakidou Thalia και την ευχαριστώ πάρα πολύ !!!

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Δίπλες,εύκολες, Θεικές !!




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Υλικά συνταγής

5  αυγά 
2  βανίλιες 
1 κ.γ.  σόδα μαγειρική 
1 πρέζα  αλάτι 
3 ½ φλ.  Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
 ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
 ψιλοκομμένη καρυδόψιχα 
Για το μέλωμα  
500 γραμ.  θυμαρίσιο μέλι 
1 φλιτζάνι  νερό 
½ κ.γ.  κανέλα 
½ κ.γ.  γαρύφαλλο



Εκτέλεση

Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια. Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να κάνουν κορυφές που να στέκονται (μεσαία ταχύτητα για 1 ½ λεπτό). Στους κρόκους ρίχνουμε την βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ να ασπρίσουν καλά και να μην μυρίζουν. Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα. Χτυπάμε 5’ να αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού να γίνει σας πηχτός χυλός. Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο – λίγο). Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30’. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια 20Χ15 εκατοστά περίπου. Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.
Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια μετά από 30’’ με την βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

1)     Τις μελώνουμε όπως τα μελομακάρονα και τις πασπαλίζουμε με καρύδι (αφού κρυώσουν τις μελώνουμε σε ζεστό σιρόπι)
2)     Τις περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια και κανέλα

Συνταγή  από Αργυρώ Παρμπαρήγου που την φτιάχνω χρόνια και το αποτέλεσμα υπέροχο οπως βλέπετε στις φωτογραφίες μου !!!


Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
















 


Σαλάτα με εξωτική γεύση & μπιφτέκια πεντανόστιμα !!!





Σαλάτα

1 σαλάτα [μαρούλι]
1/2 αβοκάντο κομμένο σε μκρόστενα κομματάκια
1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1/2 μάνγκο κομμενο σε μακρόστενα κομμτάκια
1 χούφτα dried Fruts
2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
ξύδι βαλσάμικο σε κρέμα όσο επιθυμείτε
αλάτι [προαιρετικά ]

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε την σαλάτα κατά προτίμηση με το χέρι
Την τοποθετούμε σε σαλατιέρα προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά
στο τέλος το λάδι και το βαλσάμικο .ανακατεύουμε και έχουμε μία υπέροχη και υγιεινή σαλάτα

Μπιφτέκια

[συνταγή δική μου με πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα ]
500 γραμ. κιμά
7-8 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό και στιμμένες καλά
αλάτι - πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μπέκιν πάουντερ [αυτό τα φουσκώνει και τα κάνει αφράτα και πολύ ζουμερά δοκιμάστε το άφοβα ]
1 αυγό
1 μικρό τριμμένο κραμμύδι [προαιρετικά]
3 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
λίγα κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο ή ρίγανη κατα προτίμιση
 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά στο μπόλ προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά-πολυ καλό ζύμωμα παίζει σημαντικό ρόλο -τώρα ή τα αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να τραβήξουν τα υλικά ή μπορούμε να τα ψήσουμε και αμέσως .
Τα ψήνουμε κατά προτίμηση σε τηγάνι γκρίλ αφού πρώτα το περάσουμε με λάδι και με λίγο χαρτί κουζίνας σκούπισμα  και το αφήσουμε να κάψει πολύ καλά .η στο  γκρίλ του φούρνου .
Πραγματικά αν τα φτιάξετε όπως σας τα λέω το αποτέλεσμα θα σας αρέσει πολύ .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 














Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Κρέμα καραμελέ μοναδική γεύση !!!



Υλικά

Κρέμα Υλικά

•1 λιτρο γάλα
•80 γρ. κορν φλάουρ
•3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•2 βανίλιες

Καραμέλα Υλικά

•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
•1/2 κουταλάκι νερό

Εκτέλεση Καραμέλας

1. Βάζετε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε στο μάτι. Ανακατεύετε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να σκουραίνει. Όταν πάρει ένα καστανό χρώμα, την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε στη φόρμα και αρχίζετε να την γέρνετε, έτσι ώστε η καραμέλα να καλύψει ολόγυρα όλα τα τοιχώματα της φόρμας. Συνεχίζετε μέχρι η καραμέλα να σταθεροποιηθεί αρκετά και να μην τρέχει.

Εκτέλεση  Κρέμας

2.Αφήνετε στην άκρη τη φόρμα να κρυώσει εντελώς η καραμέλα και ετοιμάζετε την κρέμα. Κρατάτε από το γάλα το 1,5 φλιτζάνι και διαλύετε μέσα κορν φλαουρ. Βάζετε το υπόλοιπο σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί αρκετά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε και τις βανίλιες και λίγο–λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια το γάλα με το κόρν φλάουρ. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει αρκετά. Την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζετε στην φόρμα με την καραμέλα. Σκεπάζετε με μεμβράνη (σελοφάν) και την αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της. Όταν κρυώσει αρκετά την βάζετε για μερικές ώρες στο ψυγείο.

3.Για να την σερβίρετε, βουτάτε την φόρμα σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα και την σκεπάζετε με μια πιατέλα, τέλος την αναποδογυρίζετε και σερβίρετε.Αν θέλουμε διακοσμούμε την κρέμα καραμελέ με κομμάτια καραμέλας η κάποιο φρούτο .

Σημείωση

Μπορούμε να τοποθετήσουμε το γλυκό μας σε μία φόρμα στρογγυλή ,η μακρόστενη ,μπορούμε να το μοιράσουμε και σε ατομικά μπολάκια ,πάτα θα βάζουμε πρώτα την καραμέλα κι από πάνω την κρέμα



Βασιλόπιτα τέλεια εύκολη πεντανόστιμη !!!





Υλικά
 1 Φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψυχα
1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
η βιτάμ
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε  στο μπλέντερ ΄χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και  το αλάτι και το ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μίγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψυχα ανακατεύοντας
Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο  50 [μέγεθος μεγάλης τούρτας ]
 ρίχνετε μέσα το μίγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο επι 40 λεπτά περίπου.
Οταν κρυώσε κοσκινίζετε επάνω σε όλη την επιφάνεια  ζάχαρη ά.χνη
Μην ξεχάστε το νόμισμα!!Τυλίξτε σε ένα κομματάκι  αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα μόλις την βάλετε στο ταψάκι για ψήσιμο . Και του χρόνου με υγεία!!!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


















Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός!!!




  Υλικά

Για το παντεσπάνι
3 αυγά
75 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
25 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο

Για τη γέμιση
250 γραμμάρια πουρές από κάστανο
200 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη
2 κουταλάκια γλυκού λικέρ κρέμα

Για τη κρέμα σοκολάτας
125 γραμμάρια βούτυρο
225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 - 2 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη ή σοκολάτα για ρόφημα
Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Γκι και ου για τη διακόσμηση



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι : Βάζετε τα αυγά με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε το μίγμα για 10 λεπτά ή ώσπου να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. (Σ΄ αυτό το στάδιο το χτύπημα είναι απαραίτητο για να αποκτήσει το μίγμα πολύ «αέρα» , ώστε το παντεσπάνι να γίνει πολύ αφράτο).

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο στο μίγμα και ανακατεύετε πολύ προσεκτικά, για να μην «ξεφουσκώσει». Όταν ενωθούν τα υλικά, αδειάζουμε το μίγμα σε τετράγωνο ταψί (20,5 x 20,5 εκ.) σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 10 λεπτά ή ώσπου να γίνει σπογγώδες όταν το πιέζετε.

Απλώστε ένα μεγάλο χαρτί ψησίματος σε επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Ξεφορμάρετε επάνω το παντεσπάνι. Σκεπάζετε με υγρή πετσέτα και αφήνετε να κρυώσει. Αυτό θα εμποδίσει το παντεσπάνι να «στεγνώσει» και θα τυλιχθεί ευκολότερα σε ρολό χωρίς να σπάσει).

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το λικέρ κρέμα. Αλείφετε τον πουρέ κάστανου επάνω στο παντεσπάνι, αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω - γύρω και σκεπάζετε με την αρωματισμένη κρέμα γάλακτος. Χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος διπλώνετε το παντεσπάνι σε ρολό από την πιο μικρή πλευρά. (Το παντεσπάνι δεν θα σπάσει - αλλά και αν σπάσει δεν πειράζει, γιατί θα καλυφθεί). Το γυρίζετε έτσι ώστε η ένωση να είναι προς τα επάνω.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας
Χτυπάμε το βούτυρο, ώσπου να μαλακώσει, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και χτυπάτε, να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε 1 -2 σταγόνες από το καυτό νερό για να αραιώσει ή αν θέλετε χρησιμοποιείτε καυτό γάλα και χτυπάτε. (Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτό, γιατί θα στεγνώσει και δεν θα κόβεται μαζί με το παντεσπάνι).

Σκεπάζετε το παντεσπάνι με μπόλικη κρέμα από το κακάο, ώσπου να καλυφθεί πολύ καλά. Χρησιμοποιώντας τη ράχη από το πιρούνι κάνετε σχέδια κυματιστά σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζετε ελαφρά με ζάχαρη άχνη και διακοσμείτε με φύλλα γκι και ου ή με άλλη διακόσμηση της επιλογής σας. Αφήνετε το ρολό να «σφίξει» για μερικές ώρες πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

 
Συνταγή και φωτογραφία από την φίλη τις σελίδας Meri Peristeri την ευχαριστώ πολύ