Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Μπουγάτσα !!!




Υλικά:
Για την κρέμα:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
750ml νερό
3κουταλιές τής σούπας βούτυρο
3βανιλιες
1φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2αβγά
1φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
1συσκευασία ζύμη σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα



Τρόπος παρασκευης:
Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη, της βανιλιες ανακατεύουμε καλά και σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το κορν φλαουερ να ενωθούν.Μόλις λοιπόν ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι με το κορν φλαουερ που ανακατεψαμε πριν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει το μείγμα σε χαμηλή φωτιά!Βουτυρονουμε ένα ταψί σε μέγεθος τόσο όσο είναι η σφολιατα,απλώνουμε το ένα φύλλο (τρυπαμε με ένα πιρούνι την κάτω σφολιάτα)και μόλις έχει κρυώσει λίγο η κρέμα χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα ανακατεύουμε και απλώνουμε την κρέμα στο ταψί και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Aπό τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος