Γευστική πρωτότυπη δυναμωτική καροτόσουπα !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!
Υλικά
500 γραμμ. καρότα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 πατάτες
1/2 λίτρο ζωμός κρέατος τον φτιάχνουμε με κύβο knor
1 πρέζα τζίντζερ
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουτ.σούπας. βούτυρ
1+ 1/2 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος για φαγητά
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο μίξερ ή στο μούλτι.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε το τζίντζερ και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά σερβίρουμε με κρουτόν Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
500 γραμμ. καρότα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 πατάτες
1/2 λίτρο ζωμός κρέατος τον φτιάχνουμε με κύβο knor
1 πρέζα τζίντζερ
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουτ.σούπας. βούτυρ
1+ 1/2 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος για φαγητά
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο μίξερ ή στο μούλτι.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε το τζίντζερ και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά σερβίρουμε με κρουτόν Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ