Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Πιταράκια νησιώτικα !!!


Υλικά για 20 πιταράκια... εύκολα και πεντανόστιμα !!

1 Κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τριφτη ,εγώ βάζω Ηπείρου
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμος
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι.



Εκτέλεση
Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδι και δυόσμος
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό.
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου ή μπολ κόβουμε στρόγγυλλα  κομμάτια ζύμης
Μοιράζουμε την γεμίσει στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταρακια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες..!!

 Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ