Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με ζυμαρικά ή ότι σας αρέσει !!!


 

Σημερινό ..Λεμονάτο κατσαρόλας μοσχαράκι με ζυμαρικό λιγκουίνι  ..Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε ,λιώνει στο στόμα!!!!

Σας γράφω όπως το μαγειρεύω εγώ κ γίνετε πάντα λουκουμάκι με πολύ ωραία γεύση.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρέας χτένι -αγόρασα-

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το χέρι

2 σκελίδες σκόρδο

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

Λίγο αλεύρι

Ζεστό νερό

Χυμό από 2 λεμόνια

Αλάτι-πιπέρι -γλυκιά πάπρικα -λίγο κουρκουμά -λίγο τζίντζερ σε  σκόνη -Εγώ τα βάζω ολα αυτά-

Τριμμένο τυράκι 

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο τα καρότα κ το κρέας αφού πρώτα το αλευρώσω κ το τινάξω να φύγει το περιττό αλεύρι --- Αυτο κάνει το κρέας πιο μαλακό κ δένει στο τέλος κ την σάλτσα .

.


Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα συχνά .

Ρίχνω το πιπέρι το κουρκουμά την πάπρικα το τζίντζερ κ το αλάτι  ανακατεύοντας .

Εγώ συνεχίζω βάζοντας 1 βραστήρα νερό καυτό και κλείνω την χύτρα για 35-40 λεπτά .

(Αν δεν το κάνετε σε χύτρα μην βάλετε το αλάτι κ νερό ζεστό λίγο λίγο κ το παρακολουθείτε μέχρι να μαγειρευτεί κ να μαλακώσει κ να δέσει η σάλτσα κ λίγο πριν το τέλος προσθέστε αλάτι κ χυμό λεμονιού .)

.


 Ανοίγω την χύτρα προσθέτω λεμόνι και με ξεσκέπαση κατσαρόλα μαγειρεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα του .!

Σερβίρω ή με μακαρόνια ή πατάτες ή ρύζι πιλάφι ... Είναι φανταστικό λιώνει στο στόμα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .