Υλικά
Για το γλυκό
1 φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
10 αυγά
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
¾ φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι λικέρ κανέλας
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2½ ποτήρια νερό
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν και την κανέλα.
Προσθέτουμε το μείγμα στους κρόκους εναλλάξ με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά.
Στο τέλος προσθέτουμε το λικέρ κανέλας και τα καρύδια.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου 30 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45–50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, χαράζουμε την καρυδόπιτα.
Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι.
Γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ