Θυμάστε τα κωκάκια που παίρναμε παλιά από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς; Τώρα μπορείτε να τα δημιουργήσετε στην κουζίνα σας με τον πιο απλό τρόπο. Ένα γλυκάκι με απίστευτα αφράτη βάση, βελούδινη γέμιση και πλούσια σοκολάτα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
Για το παντεσπάνι:
- 6 αυγά, 125 γρ. ζάχαρη, 125 γρ. αλεύρι φαρίναπ, 60 γρ. κορν φλάουρ, λίγο αλάτι
For την κρέμα: - 2 κούπες γάλα, 4 κ.σ. ζάχαρη, 3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ, 1 κ.σ. αλεύρι, 1 βανίλια, 2 κ.σ. βούτυρο
Για το γλάσο: - 50 γρ. γάλα εβαπορέ, 125 γρ. κουβερτούρα, λίγο μέλι
Για το σιρόπι (προαιρετικά): - 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση :
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το παντεσπάνι, χτυπώντας τα ασπράδια με το αλάτι και τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, ενώ παράλληλα χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το παντεσπάνι, χτυπώντας τα ασπράδια με το αλάτι και τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, ενώ παράλληλα χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ενώνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων και στο τέλος ενσωματώνουμε με πολύ απαλές κινήσεις τη μαρέγκα κουταλιά-κουταλιά.
Με ένα κορνέ σχηματίζουμε δισκάκια πάνω σε βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Για την κρέμα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι σε λίγο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, ενώ στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και την αφρατεύουμε με το μίξερ αφού κρυώσει.
Για το γλάσο, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ζεστό εβαπορέ και το μέλι, ανακατεύοντας για ένα λεπτό στη φωτιά.
Στο τέλος, βάζουμε κρέμα ανάμεσα σε δύο κρύα παντεσπάνια (τα οποία σιροπιάζουμε αν θέλουμε με το σιρόπι των 3 λεπτών) και βουτάμε το πάνω μέρος προσεκτικά στο σοκολατένιο γλάσο.
Δημιουργός: Τζένη Τσανακτσίδου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
