Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Μπιφτέκια αφρόοοος ..τα ωραιότερα !!!!


 
Από τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια που θα έχετε φάει !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο 

500 γραμ κιμά χοιρινό 

1 κρεμμύδι 

1 σκελίδα σκόρδο

1σκόρδο 

Λίγο ελαιόλαδο

1 πιπεριά κόκκινη 

Μισή ντομάτα κομμένη σε κομματάκια 

 3 κουτ σούπας βρώμη ή λίγο ψωμί ή φρυγανιά εγώ βάζω βρώμη

Αλάτι πιπέρι πάπρικα 

προαιρετικά μαιντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο 

.


.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζουμε σε μπολ τον ανάμεικτο κιμά.

Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι κομμένο το σκόρδο και την πιπεριά και αλέθουμε .

Προσθέτουμε την ντομάτα το αυγό την βρώμη αλάτι πιπέρι πάπρικα κ λίγο λάδι τα αλέθουμε ξανά και αδειάζουμε το μείγμα στο κιμά .

Κάνουμε πάρα πολύ καλό ζύμωμα .

Ανακατεύουμε πολύ καλά βάζουμε λαδάκι επάλειψη στο ταψάκι και τα πλάθουμε φουσκωτά όσο είναι η χούφτα μας μέγεθος .

Τα τοποθετούμε στο ταψί και ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι από πάνω ή τα ψεκάζουμε με λίγο λάδι.

Ο φούρνος προθερμασμένος στους 250 βαθμούς .

 Οταν θα τα ψήνουμε θα τα αφήσουμε να αρπάξουν χρώμα από πάνω κ θα τα γυρίσουμε οταν έχουν ψηθεί κανονικά .

.

 .


.

Μετά τα γυρνάμε κ τα ψήνουμε άλλα 3 λεπτά να πάρουν χρώμα μόνο διότι είναι ήδη ψημένα .

Παίζει πολύ ρόλο το ψήσιμο.

Αν θέλετε να βάλετε δυόσμο ή μαιντανό θα τα βάλετε όταν ζυμώμετε ψιλοκομμένα . 

Φτιάξτε τα κ θα με θυμηθείτε αφρός ζουμερά γευστικά !!!!

Συνόδευσα με πατάτες τηγανιτές κ ανάμεικτη σαλάτα λάχανο .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

 




Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Σαλάτα λατρεμένη κ πεντανόστιμη !!!!


 Πολύχρωμη υγιεινή σαλάτα !!!!
Μία συσκευασία 450 γρ απο μαρούλι, ρόκα, ραντίτσιο, λόλα,
κομματάκια ρεγκατο,
καλαμπόκι,
αβοκάντο,
ξυνόμηλο κομμένο σε κυβάκια,
μανταρίνι,
καρύδι,
φιστίκι Αιγίνης,
cranberry,
ρόδι
 
 (dressing λάδι, λίγο μπαλσάμικο, μουστάρδα μέλι χτυπημένα στο multi)

 Η συνταγή είναι από την κ. Νέλλη Ανδρικοπούλου-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ζαμπονοτυρόπιτα είναι σκέτη Τρέλα !!!



Αυτή η ζουμερή Ζαμπονοτυρόπιτα είναι σκέτη Τρέλα👌η νοστιμιά δεν περιγράφεται✌️Και το καλύτερο την φτιάχνει ακόμα και ένα παιδάκι!!!!


Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι 200 γραμμαρίων


Υλικά ↔️Ingredients ⤵️
🔪450 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12 φύλλα)
🔪3 μέτρια αυγά
🔪200 γρ γιαούρτι (1 κούπα)
🔪200 γρ γάλα  (1 κούπα)
🔪100 γρ σόδα που πίνουμε (1/2 κούπα)
🔪50 γρ ελαιόλαδο (5 κτσ)
🔪1 κτγ μπέικεν πάουντερ (7 γρ)
🔪2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ (25 γρ)
🔪1 κτγ αλάτι
-----------------
🔪250 γρ μοτσαρέλα τυρί
🔪250 γρ ζαμπόν
-----------------
🔪1 κτσ ελαιόλαδο
🔪καλαμποκάλευρο
------------------
🔪σουσάμι
-------------------
🔪25χ30 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=QIq6cV9XYeQ

 

Εύκολο ψωμί γάστρας !!!


 Το πιο εύκολο ψωμί γάστρας που υπάρχει!!!!

ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αλέυρι γοχ.
-340 γρ. χλιαρό νερό
-30 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
-1 κτγ. αλάτι
-1/2 κτγ. ζάχαρη
-2 κτσ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι έβαλα το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη & μόλις διαλύθηκε πρόσθεσα τα άλλα υλικά, τα ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι.

Σκέπασα με το καπάκι και αφησα 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. Μετά το έβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.

Το έφτιάξα σε στρογγυλό καρβέλι, το χάραξα απαλά με ένα μαχαίρι, και το έψησα στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 35′ λεπτά με κλειστό καπάκι και 25 λεπτά στους 220 βαθμούς μετά με ανοιχτό το καπάκι.

Εγώ έκανα διπλή δόση, και έκανα ένα μεγάλο καρβέλι ψωμί.

*σε περίπτωση που δεν έχεις γάστρα
βάλε λαδόκολλα πάνω από το ψωμί και κλείσε με αλουμινόχαρτο.

Συνταγή  από κ.Lena Totsika ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ.
 

Τυρόπιτα σπιτική με κρέμα !!!


Σπιτική τυρόπιτα με κρέμα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!!!

Υλικά
1λίτρο γαλα φρέσκο
1κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φέτα
1/4 γραβιέρα
1πακετο φύλλο κρούστας
Αλάτι/πιπέρι
1ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Χυλός
2κουταλιές σούπας αλεύρι
Λίγο νεράκι για να γίνει ενας αραιουτσικος χυλος.Αυτο χρησιμοποιήστε το σε ολες τις πιτες κανει τις πιτες πιο τραγανες.

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πηξει η κρέμα,αμεσως μετά ριχνουμε την γραβιέρα τριμμένη και την φέτα εξίσου λιγο αλατακι,λιγο πιπερακι και αφήνουμε στην ακρη.

Στρωνουμε σε ταψί τα φύλλα ,στρωνουμε, λαδωνουμε και κρατάμε 4 φύλλα για το τέλος,ριχνουμε την κρέμα ,στρωνουμε τα υπόλοιπα φύλλα,χαραζουμε ρίχνουμε απο τον χυλό που φτιαξαμε στις χαρακιές της πίτας

Ραντιζουμε με το χερι μου την πιτα με νερό και ψήνουμε στους 180° στον αέρα για 45′-50′.

Συνταγή από κ. ‎Ολγα Κασσου‎ -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ.
 

Θεϊκό Εκμέκ με Μελομακάρονα του Ονείρου!!!




 Ξεχάστε ότι Εκμέκ ξέρατε μέχρι τώρα! Δοκιμάστε Αυτό..
Το Θεϊκό Εκμέκ με Μελομακάρονα του Ονείρου, πραγματικά το Ωραιότερο Εκμέκ που εχω δοκιμάσει ποτέ μου,με Βελούδινη κρέμα σιμιγδαλιού και απίστευτα αρώματα.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ Μελομακάρονα για την Βάση

Για την Κρέμα
1,5 Λίτρο Γάλα πλήρες
95 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
115 γρ Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
1 κρόκο αυγού

Για Διακόσμηση
150 γρ Κρέμα Γάλακτος 35 %
70 γρ Ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/dtKhy8QVIWQ?si=VtqFVe-HmnpFrbWY

Πρασοτυρόπιτα εύκολη στριφτή αρωματική !!!

Πρασοτυρόπιτα εύκολη στριφτή αρωματική κ πολύ νόστιμη !!!



    Υλικά:

    10 φύλλα κρούστας

    4 πράσα μεγάλα

    3 κρεμμυδάκια φρέσκα

    1 κρεμμύδι μεγάλο

    1/2 ματσάκι άνηθο

    2 κ.σ. δυόσμο

    250 γρ. τυρί φέτα

    2 αυγά μεσαία

    2 κ.σ. γιαούρτι στρ

    αλάτι & πιπέρι

    ελαιόλαδο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=MRYKD_jIv48
 

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Χοιρινό κατσαρόλας με πιλάφι!!!

Χοιρινό κατσαρόλας με πιλάφι – τέλεια βελούδινη σάλτσα πεντανόστιμο!!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρουμε το χοιρινό μου (1 κιλό) σε μικρά κομμάτια.
Στην συνέχεια ρίχνω 1 κρεμμύδι ξερό, 1 φρέσκο, 5 σκελίδες σκόρδο, μανιτάρια (μια κονσέρβα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με λευκό κρασί, ρίχνω 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, μια κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, 5 κόκκους μπαχάρι, λίγο μπούκοβο, ένα φύλλο δάφνης, χυμό από μισό πορτοκάλι

Προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις γίνει το κρέας μου.
Διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ με χυμό από μισό λεμόνι και ζουμί από το χοιρινό μου, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε ελαφρώς.

Αποσύρουμε από την φωτιά…
Φτιάχνουμε το πιλάφι μου από το ζουμί του χοιρινού

Η Συνταγή είναι από κ.Ανδριάνα Μεϊντανά – Ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ!


 

Πτί φουρ !!!


ΠΤΙ-ΦΟΥΡ....λιώνουν στο στόμα ❤️

 ΥΛΙΚΑ

 250γρ βούτυρο γάλακτος, 

300γρ αλεύρι,

 300γρ κορν φλαουρ,

 140 γρ ζάχαρη άχνη, 

2 αυγά, 

2 βανιλιες ,

μαρμελάδα ή πραλινα,

200 γρ Κουβερτούρα για την επικάλυψη.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανιλιες. 

Προσθέτουμε τα αυγά.

 Ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ μέχρι να γίνει μία μπάλα. 

Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου. 

Αν έχουμε κορνε τα φτιάχνουμε με αυτό, αν όχι τότε φτιάχνουμε σχήμα με τα χέρια μας.

Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150βαθμούς για 10 λεπτά .

Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.

Όταν κρυώσουν καλά τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλινα και τα βουτάμε στην σοκολάτα και σε τρούφα,καρύδα .🌺🌺ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΟ ΣΥΝΡΑΓΗ ΑΠΌ Κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΟΜΑΔΑ -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Σπιτική Μαρμελάδα με ολόκληρα μανταρίνια!!!



Μην Πετάτε τις φλούδες απο τα Μανταρίνια αντιθέτως φτιάξτε την πιο Νόστιμη σπιτική Μαρμελάδα!👌Μια δοκιμή θα σας πείσει!!Αν πετάτε τις φλούδες απο τα Μανταρίνια Χάνετε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που έχει και φυσικά την γεύση για μια πολύ ωραία Μαρμελάδα μανταρίνι που θα σας ξετρελάνει.

Βαζάκια των 370 ml

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

    1,5 κιλό Μανταρίνια
    1,5 λίτρο νερό
    1 κτγ Μαγειρική Σόδα
    700 γρ ζάχαρη
    Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

    Πλένουμε πολύ καλά τα  Μανταρίνια.
    Κόβουμε το πάνω μέρος απο τα μανταρίνια που έχει το κοτσάνι και το γυρνάμε ανάποδα.
    Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, ξεφλουδίζουμε και χωρίζουμε την φλούδα απο την σάρκα.
    Στο Μπολ με την φλούδες θα ρίξουμε 1,5 λίτρο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική Σόδα και θα το αφήσουμε για 30 λεπτά!
    Καθαρίζουμε τις Ίνες απο την σάρκα που έχουν τα μανταρίνια.
    Πλένουμε τις φλούδες με αφθονο νερό ,τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.
    Βράζουμε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι και ανακατεύουμε ανα διαστήματα.
     Στραγγίζουμε το νερό από τις φλούδες και τις ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά με καθαρό νερό.
    Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία βράζοντας τες για ακόμη 5 λεπτά.
    Ρίχνουμε τις φλούδες στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης, ρίχνουμε τα μανταρίνια ,την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.
    Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε με ανοιχτό καπάκι για 20-25 λεπτά.
    Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
    Κλείνουμε την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ μπλεντάρουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
    Ανοίγουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για ακόμη 4-5 λεπτά.
    Μοιράζουμε την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια  κλείνουμε πολύ καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε.
    Η μαρμελάδα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και τα παιδιά μας!!

Μπορείτε να αλείψετε την μαρμελάδα σε ψωμί
ή να την χρησιμοποιήσετε σε επιδόρπια όπως Κεικ και cheesecake και άλλα!!

Mπορείτε να τα συντηρήσετε μέχρι και ένα χρόνο σε δροσερο μέρος Kαλή σας απόλαυση!!.

Καλή επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=Q3HUi3Yk7ZQ



 

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Ζαμπονοτυρόπιτα κρεμένια !!!

 Είναι λαχταριστή, εύκολη και πραγματικά πεντανόστιμη αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα. Κρεμένια στο εσωτερικό και τραγανή στο εξωτερικό. Μια δοκιμή αρκεί για να σε πείσει !!!

Μερίδες
15 Μερίδες
Προετοιμασία
10 λεπτά

Για την ζαμπονοτυρόπιτα
 1 συσκευασία φρέσκα φύλλα σφολιάτας Ζύμη Ψαχνών
 750 ml γάλα φρέσκο
 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γ.ο.χ)
 70 γρ βούτυρο
 Πιπέρι και Αλάτι
 1 κ.γλ μοσχοκάρυδο
 300-350 γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
 1 συσκευασία ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
 2 μέτρια αυγά
Για επάλειψη
 1 αυγό
 Λίγο γάλα ή νερό
 Σουσάμι

1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το αλεύρι και το βούτυρο.
2

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια ωραία παχύρευστη κρέμα σαν μπεσαμέλ.
3

Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το πιπέρι , το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
4

Συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά ενώ ανακατεύουμε ταυτόχρονα.
5

Τελειώνουμε με τα τυριά και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσει.
6

Βάζουμε στο ρηχό ταψί του φούρνου ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
7

Ανοίγουμε μια συσκευασία φρέσκα φύλλα σφολιάτας Ζύμη Ψαχνών και απλώνουμε το ένα φύλλο πάνω στο ταψί.
8

Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο φύλλο αφήνοντας περιμετρικά 1 εκ. κενό.
9

Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε τριγύρω την πίτα κάνοντας έναν μικρό κόθρο ώστε να μην φύγει η γέμιση στο ψήσιμο.
10

Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και ρίχνουμε λίγο γάλα ανακατεύοντας με το πιρούνι ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα επάλειψης.
11

Χαράζουμε τα κομμάτια στην πίτα και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
12

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μεσαία σχάρα για περίπου 25-30 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα πάνω και κάτω.
13

Αφού βγάλουμε αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ https://valianos.com/

Αλμυρό κέικ με φέτα κ λαχανικά !!!


 Αυτό το κέικ είναι η τέλεια επιλογή για να ”κρύψεις” τα λαχανικά και να μην το καταλάβει κανείς. Είναι νόστιμο, εύκολο και γρήγορο με υλικά που όλοι αγαπάμε !!!

Μερίδες
10 Μερίδες

Θα χρειαστείς
 1 μέτριο κολοκύθι
 2 μέτρια καρότα
 3 αυγά
 1/3 φλ. ελαιόλαδο
 100 ml γάλα
 200 γρ. τριμμένη φέτα
 200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
 1 κ.σ άνηθο
 1 κ.σ μαϊντανό
 1 κ.γλ baking powder
 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γ.ο.χ) κοσκινισμένο
 Αλάτι και πιπέρι

1

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις ώστε να προθερμαθεί. Θα ψήσουμε στην τελευταία σχάρα. Εάν δεν έχετε αντιστάσεις μπορείτε να ψήσετε στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς. Ιδανικά το καλύτερο ψήσιμο γίνεται στις αντιστάσεις.
2

Ψιλοκόβουμε το κολοκύθι.
3

Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.
4

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά (άνηθο και μαϊντανό) και τα αφήνουμε στην άκρη.
5

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα για λίγα δευτερόλεπτα.
6

Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
7

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
8

Προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
9

Τέλος ρίχνουμε τα τυριά και το κοσκινισμένο αλεύρι.
10

Ανακατεύουμε με μία μεγάλη κουτάλα απαλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο μείγμα.
11

Λαδώνουνε μια μακρόστενη φόρμα 24*10*5 εκ. περίπου και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
12

Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και βάζουμε στον φούρνο στην τελευταία σχάρα για περίπου 50΄-60΄.
13

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 5-10 λεπτά να σταθεί. Έπειτα ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να στεγνώσει ελαφρά.
14

Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ --  https://valianos.com/
 

Αν αγαπάτε την γεύση των cinnamon rolls , του πανκεικ και της μηλόπιτας ..Φτιάξτε το !!!


 Οσοι αγαπάτε την γεύση των cinnamon rolls , του πανκεικ και της μηλόπιτας τότε θα λατρέψετε αυτή την συνταγή. Είναι πανεύκολη και το γλάσο τυριού την απογειώνει !!!

Μερίδες
9 Μερίδες
Προετοιμασία
10 λεπτά

Θα χρειαστείς
 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 3-4 κ.σ ζάχαρη
 1 μεγάλο κόκκινο μήλο
 2 αυγά
 1 κ.γλ baking powder
 1 πρέζα αλάτι
 1 κ.γλ κανελα
 250 γρ γαλα
Για το μειγμα ζαχαρης
 50 γρ ζάχαρη
 40 γρ βούτυρο λιωμένο
 1 κ.γλ κανελα
Για το γλασο
 200 γρ τυρί κρέμα (κρύο)
 2 κ.σ άχνη
 50 γρ βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)

Για την ζύμη
1

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
2

Προσθέτουμε την ζάχαρη ,το αλάτι, το baking powder και την κανέλα.
3

Ρίχνουμε ένα ανακάτεμα με το σύρμα και δημιουργούμε μια λακκούβα στο κέντρο του μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το γάλα.
4

Ανακατεύουμε καλά να γίνει όλο ένα μείγμα και το αφήνουμε λίγο στην άκρη μέχρι να κόψουμε το μήλο.
5

Ψιλοκόβουμε το μήλο (με την φλούδα ή χωρίς) και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
6

Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι να πάνε παντού τα μήλα.
7

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 22*22 εκ. περίπου και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Για το μείγμα ζάχαρης
8

Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
9

Με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα ζάχαρης πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και ανακατεύουμε λίγο με την ανάποδη του κουταλιού ώστε να μπλεχτεί μέσα στο μείγμα.
10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μεσαία σχάρα για περίπου 25-27 λεπτά.
Για το γλάσο
11

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρύο τυρί κρέμα, την άχνη και το βούτυρο.
12

Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο γυαλιστερό και σχετικά σφιχτό γλάσο.
13

Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο την μηλόπιτα , επικαλύπτουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα για το τελείωμα.
14

Κόβουμε και απολαμβάνουμε ζεστή την μηλόπιτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ--  https://www.youtube.com/watch?v=QIcbVBEFWrs

Πάστα Φλώρα !!!

Η Πάστα Φλώρα είναι ένα γρήγορο και κλασικό γλυκό με λίγα υλικά που μπορεί να κάνει ο καθένας στο σπίτι του. Οπότε δεν έχεις παρά να απολαύσεις την συνταγή μου.

Μερίδες
8 Μερίδες
Προετοιμασία
10 λεπτά
Μαγείρεμα
35 λεπτά
Συνολικά
45 λεπτά

Θα χρειαστείς
 1 αυγό
 1 κρόκος αυγού
 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 100 γρ άχνη ζάχαρη
 250. γρ βούτυρο κρύο
 Ξύσμα από μισό λεμόνι ή πορτοκάλι
Επικάλυψη
 1 μαρμελάδα της επιλογής σας
 1 κρόκος αυγού για να γυαλίσει στο ψήσιμο

1

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια.
2

Βάζουμε το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
3

Με τα χέρια μας η με ένα μπλέντερ αρχίζουμε να ψιχουλιάζουμε το μείγμα. Θέλουμε ουσιαστικά να πάει το βούτυρο παντού και να είναι σαν άμμος.
4

Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον κρόκο αυγού , το ολόκληρο αυγό και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, αφράτη και λεία ζύμη μπισκότου.
5

Τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
6

Αφού βγάλουμε από το ψυγείο κόβουμε την ζύμη στα δύο. Το δεύτερο κομμάτι το ξαναβάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένο.
7

Σε αυτό το σημείο έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να βάλουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και να ανοίξουμε με ένα πλάστη ώστε να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια.
8

Η δεύτερη επιλογή είναι να βάλουμε κατευθείαν την ζύμη σε μια ταρτιέρα 21-23 εκ. και να πιέσουμε με τα δάχτυλα μας ώστε να ανοίξει η ζύμη, να πάει σε όλη την βάση και να κάνει και μικρό τοίχωμα τριγύρω.
9

Απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα κενό περιμετρικά περίπου 1 εκ.
10

Βγάζουμε από το ψυγείο και το δεύτερο κομμάτι ζύμης και το βάζουμε ανάμεσα σε 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ώστε να το ανοίξουμε με τον πλάστη.
11

Ανοίγουμε σε λεπτή ζύμη και κόβουμε λωρίδες. Πιάνουμε με προσοχή και ακουμπάμε παράλληλα μεταξύ τους πάνω στην τάρτα μας. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο αλλά από την αντίθετη φορά ώστε να σχηματιστούν κύβοι. Διαφορετικά τις δεύτερες γραμμές τις βάζουμε λίγο πλαγιαστά για να σχηματιστούν ρόμβοι.
12

Με το χέρι μας πιέζουμε τριγύρω στο τοίχωμα ώστε να κολλήσουν με αυτό οι λωρίδες ζύμης.
13

Σε αυτό το σημείο εάν θέλουμε να πάρει ωραίο και γυαλιστερό χρώμα η πάστα Φλώρα στο ψήσιμο χτυπάμε σε ένα μπολ έναν κρόκο με ελάχιστο νερό ή γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την ζύμη.
14

Ψήνουμε την πάστα Φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, αέρα μεσαία σχάρα για 40 λεπτά περίπου.
15

Αφού βγάλουμε αφήνουμε λίγο να σταθεί και έπειτα ξεφορμάρουμε.

 Συνταγή από σεφ https://valianos.com/
 

Σοκολατάκια τιραμισού πανεύκολα με λίγα υλικά !!!

Είναι πανεύκολα με λίγα υλικά και έχουν μια γεύση που είτε αγαπάς το τιραμισού είτε όχι θα τα λατρέψεις. Πρόσθεσε την πραλίνα και θα τα απογειώσεις!!!

Θα χρειαστείς
 200 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
 200 γρ σαβουαγιαρ
 30-50 ml καφέ εσπρέσο
 Λίγο κακάο για γαρνίρισμα
 Λίγη πραλίνα σοκολάτας

1

Στο μπλέντερ αλέθουμε τα σαβουαγιαρ να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
2

Προσθέτουμε τον καφέ και το τυρί κρέμα.
3

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα.
4

Πλάθουμε μπαλάκια και σε αυτό το σημείο μπορούμε είτε να τα γεμίσουμε με πραλίνα είτε να τα αφήσουμε σκέτα.
5

Εάν λοιπόν θέλουμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα τα πατάμε με το χέρι μας λίγο ώστε να γίνουν φλατ και λεπτά και τα γεμίζουμε με ελάχιστη πραλίνα στο κέντρο.
6

Τα κλείνουμε και τα πλάθουμε πάλι σε μπαλάκι. Δεν μας πειράζει εάν θα λερωθεί τριγύρω.
7

Σε ένα ταψάκι κοσκινίζουμε λίγο κακάο και ρολάρουμε εκεί τα μπαλάκια που πλάσαμε.
8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από .. https://valianos.com/