Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025

Σμυρνέϊκος Παραδοσιακός Χασλαμάς!!!

Σμυρνέϊκος Παραδοσιακός Χασλαμάς η Αυθεντική Συνταγή όπως τον έφτιαχναν οι Σμυρνιές τις Γιορτές των Χριστουγέννων!!
Εκπληκτικός Χασλαμάς Σμυρνέϊκος γεμάτος Αρώματα, θυμίζει λιγάκι Σιμιγδαλένιο Χαλβά αλλα διαφέρει σε υφή και Γεύση!!

Σμυρνέϊκος Παραδοσιακός Χασλαμάς!!!

Για το σιρόπι:
600 ml νερό
600 g ζάχαρη
2 φλούδες λεμονιού
2 φλούδες πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κ.σ. μέλι

Για τον Χασλαμά
200 g βούτυρο αγελάδος ή μισό βούτυρο–μισό ελαιόλαδο
280 g σιμιγδάλι ψιλό
250 g αλεύρι μαλακό
120 g αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
80 γρ σησάμι καβουρδισμένο
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
1 πρέζα αλάτι

H εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=uVnb71cHL3E
 

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

Μπουγάτσα αλμυρή με τυριά κρεμώδες !!!

Υλικά για ταψί 30αρι
450 γρ.γαλα φρέσκο 
2 αυγά 
2 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ 
1/2 κουταλάκι αλάτι 
2 κουταλιές ελαιόλαδο η βούτυρο 
500 γρ.διαφορα τυριά (φέτα, γραβιέρα, γκούντα, μοτσαρέλα)
500 γρ.φυλλο κρούστας 
θα χρειαστείτε ελαιόλαδο για να λαδωνετε τα φύλλα όλα ανάμεσα και από πάνω.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=pmuwEw4HUFU
 

Πίτα πατσαβουρόπιτα με τυρί φέτα !!!

Ελάτε να φτιάξουμε μια πολύ εύκολη πίτα που όποιος την δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί!! 


 Υλικά 
-12 φύλλα κρούστας
-300gr τυρί φέτα 
-200γρ ανθότυρο (προεραιτικά)
  για τον χυλό
-240ml γάλα (1 κούπα)
-220ml καλαμποκέλαιο (1 κούπα)
-2 αυγά
-2κτσ αλεύρι
-20gr baking powder

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=PcQODMSyFzI
 

Ωραία συνταγή για τραγανά μπισκότα κανέλας!!!

Μια πολύ ωραία συνταγή για τραγανά μπισκότα κανέλας, ότι πρέπει για το γάλα και τον καφέ μας!!! Δοκιμάστε τα και περιμένω τις εντυπώσεις σας!!!


  Υλικά
-200gr αλεύρι γοχ (1 1/2 κούπα)
-120gr βούτυρο αγελάδος
-90gr ζάχαρη (1 1/3 κούπας)
-120gr καστανή ζάχαρη (1/2 κούπα)
-1 μεγάλο αυγό
-5gr baking powder
-5gr κανέλα
-1 πρέζα αλάτι
-2 βανιλίνες

Η συνταγή σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=qRhBlYCTYfs
 

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

Τσιζκέικ lotus Θεϊκό !!!



Σήμερα ήταν  τα γενέθλια του γιου μου!!! Του έφτιαξα πολύ μα πολύ εύκολο Τσιζκέικ lotus  !! Οσοι δοκιμάσανε πάθανε σοοοκ κ κανείς δε σταμάτησε στο ένα κομμάτι  !!!Τα έχει όλα .. Πολύ ωραία γεύση ,πάρα πολύ ωραία μοναδική σε γεύση κρέμα,είναι σχετικά οικονομικό ,πάρα πολύ εύκολη ετοιμασία .. Σπιτικό κ τέλειο !!!! 

Υλικά 

2 πακέτα μπισκότα των  250 gram

200 γραμ βουτυρο λιωμένο για την βάση  -Χρησιμοποίησα αγελάδας Δωδώνη-

200γραμ παγωμένη κρέμα γάλακτος 35%

300 γραμ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 

3 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη  

1 βανίλια μασουράκι 

Αλειμμα Biscoff Lotus των 400 γραμ


 Βάση  

Θρυμμάτισα τα μπισκότα στο μούλτι και τα δύο πακέτα.Κράτησα από το τριμμένο μπισκότο περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού για το γαρνίρισμε στο τέλος .Το υπόλοιπο το έβαλα τριμμένο στην φόρμα με τσέρκι το κανονικό μέγεθος . 
Στο μπρίκι ή σε φούρνο μικροκυμμάτων λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε επάνω από το τριμμένο μπισκότο ανακατεύουμε ,ισιώνουμε πατώντας το με το πάτο ενός ποτηριού κ το βάζουμε στο ψυγείο.

 Κρέμα -Αχ αυτή η μοναδική γεύση της κρέμας !!!!

Βάζω στο μίξερ τα 200 γραμ κρέμα γάλακτος 2 με 3 κουτ σούπας άχνη και τα χτυπώ μέχρι να πήξει .

Προσθέτω μία μεγάλη κουταλιά από το Μπισκότο-άλειμμα την βανίλια ΄κ τα 300 γραμ τυρί κρέμα.

Χτυπώ να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έτοιμη !


Συναρμολόγηση 

Βγάζω την βάση από το ψυγείο και ρίχνω από πάνω την κρέμα κ την ισιώνω.Το τοποθετώ στο ψυγείο τουλάχιστον από 2 ώρες κ περισσότερο.


 Γλάσο 

Σε μία κατσαρόλα έβαλα νερό μέχρι την μέση να βράση .Τοποθέτησα από πάνω ένα μπολ μεταλλικό και άδειασα  όλη την υπόλοιπη μπισκότο κρέμα το γνωστό μας μπεν μαρί.

Εβαλα κ μία κοφτή κουταλιά βούτυρο προαιρετικά -μπορείτε να το παραλείψετε - και ανακάτευα μέχρι που έγινε ρευστή .

Μετά από τρείς ώρες κρύα η κρέμα κρύο και το γλυκό το έριξα από πάνω κούνησα το τσέρκι να καλύψει όλη την επιφάνεια κ το έβαλα ψυγείο .]
.


Μετά από καμία ώρα που πάγωσε στόλισα με δύο μπισκότα στην μέση ή ν\με ένα σπασμένο στα δύο και γύρω γύρω έβαλα από το τριμμένο μπισκότο που είχα κρατήσει και έτοιμο !!! 

Δεν έχω λόγια  το πόσο ωραίο γλυκό είναι να το φτιάξετε αξίζει !!! 

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ! 
 

Καρμπονάρα αυθεντική πολύ γρήγορη και πολύ γευστική !!!

 Σημερινό ... Καρμπονάρα αυθεντική πολύ γρήγορη και πολύ γευστική !!!

Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. guanciale--Εγώ έβαλα Μπέικον δεν βρήκα guanciale μια χαρά έγινε -
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
4 κρόκους
100 γρ. παρμεζάνα, ή πεκορίνο
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
100 γρ. πεκορίνο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι, και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε το guanciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.-Εγώ έκοψα το μπέικον κομματάκια -
.


Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αυγό, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι, και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά (κρατώντας στην άκρη το νερό τους) και τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale.
Προσθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ψηθούν τα αυγά από τα καυτά μακαρόνια.
Βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο πεκορίνο.

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Την έφτιαξα από sef- Akis Petretzikis 

 

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025

Τα Θεϊκά Μελομακάρονα !!!

Τα Ωραιότερα Μελομακάρονα  τα έφτιαξα φέτος, μετά από πολλές δοκιμές για να δοκιμάσετε την πιο επιτυχημένη Επαγγελματική Συνταγή! Απόλυτης Επιτυχία για τραγανά απέξω και τόσο Μελωμένα στο εσωτερικό τους που σίγουρα θα κάνουν Θραύση. Σας δίνω αυτή την συνταγή νωρίς ώστε να τα φτιάξετε να τα δοκιμάσετε και σίγουρα  φέτος Αυτά τα Μελομακάρονα θα κάνετε!!

Τα Θεϊκά Μελομακάρονα !!!
Για 60 με 65 Κομμάτια 
Για τη Ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. μέλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
50 ml κονιάκ
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο Φρέσκο τριμμένο 
250 ml χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα

Για το Σιρόπι:
600 ml νερό
600 γρ. ζάχαρη
300 γρ. μέλι
Φλούδα από 1 λεμόνι
Χυμός από ½ λεμόνι
2 Ξυλάκια κανέλας
4 γαρίφαλα 

Για το Σερβίρισμα:
Μέλι (ζεσταμένο, αραιό)
Καρύδια χοντροκομμένα

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο Εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=yYvA6vU-E8o
 

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025

Τρουφάκια Lila Pause με μόλις 3 υλικά!!!

Φτιάξε τα πιο εύκολα και λαχταριστά τρουφάκια Lila Pause με μόλις 3 υλικά!!!


Φτιάξε τα πιο εύκολα και λαχταριστά τρουφάκια Lila Pause με μόλις 3 υλικά! Μια γρήγορη, εντυπωσιακή συνταγή με την αγαπημένη σου γεύση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για γιορτές, κεράσματα ή όταν θέλεις ένα γλυκό στο λεπτό!

150 γρ. αλεσμένα choco pops (δημητριακά)
225 γρ. Πραλίνα Φράουλα -Δημήτρης Μιχαηλίδης 
λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αλεσμένα δημητριακά choco pops με την πραλίνα φράουλα.

Φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Τις αλείφουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και μόλις σταθεροποιηθεί, απολαμβάνουμε.

Η εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=7x4HbX_wnHk
 

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025

Σιροπιαστή Μηλόπιτα με Φύλλα Κρούστας!!!

Δεν εχω λόγια για αυτή την Γλυκιά Αμαρτία - Σιροπιαστή Μηλόπιτα με Φύλλα Κρούστας έχετε ξανά δει;;; Αν όχι ε τότε αυτή την Συνταγή μην την χάσετε!!
Μια Συνταγή Θεϊκή πραγματικά, μοιάζει με την αγαπημένη Πορτοκαλόπιτα αλλά όχι δεν είναι, είναι Μηλόπιτα με Φύλλα Κρούστας και ένα Κυδώνι για περισσότερη Γεύση, και ΟΛΑ αυτά τα υπέροχα συνδυάζονται για αυτή την Θεϊκή Σιροπιαστή Μηλόπιτα που πραγματικά η Γεύση της είναι απλά Μοναδική!! 

 Σιροπιαστή Μηλόπιτα με Φύλλα Κρούστας!!!

Για το Σιρόπι
550 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ Νερό
2 Ξυλάκια Κανέλας
3 Γαρύφαλλα
4 Φλούδες Πορτοκαλιού
1 Βανίλια
150 γρ Χυμός Μήλου και Κυδωνιού

Για την Μηλόπιτα
230 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
5 Αυγά
2 Βανίλιες
200 γρ Ηλιέλαιο
300 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό
2 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
1 1/2 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
Ξύσμα από 1/2 Πορτοκάλι 
450 γρ Ξερό Φύλλο Κρούστας 
4 Μήλα Τριμμένα 
1 Κυδώνι Τριμμένο 

Για Διακόσμηση 
Χτυπημένη Σαντιγί 
Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=WVRZ-69OZgA
 

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, χωρίς ψήσιμο και με απλά υλικά!!!

Το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, χωρίς ψήσιμο και με απλά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι!!!

Το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, χωρίς ψήσιμο και με απλά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι! 🍰 Ιδανικό για κάθε περίσταση, αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. 

350 ml κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
1 βανιλίνη
35 γρ. άχνη
100 γρ. κρέμα τυρί
γάλα
18 σαβαγιάρ
ινδοκάρυδο
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την βανιλίνη και την άχνη μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί.

Προσθέτουμε την κρέμα τυρί και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Βουτάμε 6 σαβαγιάρ σε γάλα, προαιρετικά σε ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε μια πιατέλα ή ένα ταψί.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα, ξανά σαβαγιάρ, το καραμελωμένο ζαχαρούχο, ξανά σαβαγιάρ και τέλος γαρνίρουμε με σαντιγί και τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και απολαμβάνουμε.

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=OickI0TkJwk
 

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2025

Σοκολατάκια κάστανο....!!! Νηστίσιμα.

 Σοκολατάκια κάστανο....!!! Νηστίσιμα.

Υλικά
1 κιλό κάστανα βρασμένα
2 σοκολάτες κουβερτούρα υγείας 125 γραμμάρια η καθεμία.
2 κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ


Εκτέλεση
βράζετε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν αφού πρώτα έχετε κόψει από πάνω με ένα μαχαίρι και τα βράζετε στο νερό με μία κουταλιά ζάχαρη... 

Τα καθαρίζετε με ένα μυτερό μαχαίρι και με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας..

Θέλουμε να είναι ολόκληρα τα κάστανα και για να έχουμε επιτυχία τα καθαρίζουμε καυτα.....

Οταν κρυώσουν λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το λάδι  με ένα κουταλάκι βουτάμε τα κάστανα μέσα στην σοκολάτα ...

Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος και τα φυλάμε στο ψυγείο να παγώσουν..... 

Μπορείτε να τα φυλάξετε και στην κατάψυξη και να βγάλετε πέντε λεπτά πριν σερβίρετε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Γωγώ Σαμίου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ 
 

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου !!!

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου 😋 Η συνταγή τα σπάει!!


Σήμερα φτιάχνω μια διαφορετική εκδοχή λαχανοντολμά, χωρίς κιμά, αλλά τόσο νόστιμη που δεν της λείπει τίποτα. Τρυφερά φυλλαράκια λάχανου γεμισμένα με μανιτάρια, ρύζι και μυρωδικά, σχηματισμένα σε μεγάλες μπαλίτσες που ψήνονται αργά μέσα σε σάλτσα ντομάτας και ζωμό λαχανικών. Το λάχανο λιώνει, η γέμιση μένει ζουμερή και το αποτέλεσμα είναι ένα ζεστό, χειμωνιάτικο πιάτο που σε χορταίνει και σε κάνει να θες κι άλλο. Αν το σερβίρεις με λίγο γιαούρτι δίπλα, απογειώνεται. Ένα απλό φαγητό που θυμίζει σπίτι, αλλά βγαίνει εντυπωσιακό στο τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά
🔪Ζεματισμένα φύλλα από 1,5 κιλό λάχανο
--
🔪500 γρ. μανιτάρια portobello
🔪1 κρεμμύδι
🔪1 σκελίδα σκόρδου
🔪3 κ.σ. ελαιόλαδο
🔪200 γρ ρύζι γλασέ
🔪400 γρ ζωμό λαχανικών
🔪1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
🔪2 κ.σ. μαϊντανό
🔪2 πρέζες αλάτι
🔪πιπέρι
🔪1 κ.γ. πάπρικα
--
🔪300 γρ ζωμό λαχανικών
🔪50 γρ ελαιόλαδο
🔪1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
🔪1 κ.γ. πάπρικα
🔪αλάτι
🔪πιπέρι

Η εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=3n9_qzLs8yI
 

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025

💯Αυτή τη Μακαρονοπιτα Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά😋Είναι τόσο Νόστιμη!

Έφτιαξα την πιο εθιστική Μακαρονόπιτα που έχεις δοκιμάσει! Δοκίμασέ την και ετοιμάσου να γίνει η αγαπημένη σου συνταγή!!

💯Αυτή τη Μακαρονοπιτα Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά😋Είναι τόσο Νόστιμη!
Αυτή είναι η Μακαρονόπιτα που θα σας ζητάνε όλοι να ξαναφτιάξετε! Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Μακαρονόπιτα με αφράτη γέμιση, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα γρήγορο βραδινό. Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας! 

ΥΛΙΚΑ
🔪5 φύλλα για πίτες
🔪100 γρ. λιωμένο βούτυρο
🔪Νερό
--
🔪1 λίτρο γάλα
🔪100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
🔪100 γρ. βούτυρο
🔪2 μέτρια αυγά
🔪2 πρέζες αλάτι
🔪Πιπέρι
🔪Μοσχοκάρυδο
--
🔪400 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο
🔪250 γρ. τυρί φέτα

H εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=iucf3WsHs_0
 

Μιλφέιγ πανεύκολο, πεντανόστιμο με σπιτική Βελούδινη κρέμα !!!

Ένα Ονειρικό Μιλφέιγ πανεύκολο, πεντανόστιμο με σπιτική Βελούδινη κρέμα Ζαχαροπλαστικής!! Τόσο ανάλαφρο σαν σύννεφο πραγματικά, σας το Εγγυώμαι η ωραιότερη συνταγή που θα έχετε φτιάξει ποτέ!!!

 Yλικά
2 Συσκευασίες Μπισκότα Cream Crackers

Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
750 γρ Γάλα
300 γρ Κρέμα Γάλακτος
230 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ Κορν Φλαουρ
3 Βανίλιες
3 Αυγά
50 γρ Βούτυρο Αγελαδινό

Για Διακόσμηση
Τριμμένα Μπισκότα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα Σκόνη

Η εκτέλεση συνταγής σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=4mQ443UwT6s
 

Nόστιμη και βελούδινη κοτόσουπα αυγολέμονο, γεμάτη άρωμα και θρεπτικά συστατικά!!!

Κοτόσουπα με αυγολέμονο! Τα γιατρεύει όλα!!!

Nόστιμη και βελούδινη κοτόσουπα αυγολέμονο, γεμάτη άρωμα και θρεπτικά συστατικά! 💛 Ιδανική για κρύες μέρες, κρυολόγημα ή απλώς όταν θέλεις ένα ζεστό comfort φαγητό, αυτή η παραδοσιακή ελληνική συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου. Δες βήμα-βήμα πώς να πετύχεις τη τέλεια κοτόσουπα εύκολα και γρήγορα στο σπίτι!

1 κότα
νερό
150 γρ. ρύζι γλασέ
αλάτι
πιπέρι
3 κρόκους
χυμό από 3 λεμόνια

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ένα κοτόπουλο εκτροφής κομμένο σε κομμάτια και τη γεμίζουμε με νερό.

Αν χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα να βράσει το κοτόπουλο.

Στην χύτρα μόλις σηκωθεί η βαλβίδα στη θέση 2, χαμηλώνυομε τη φωτιά και περιμένουμε 20'.

Σουρώνουμε σε ένα μπολ το ζουμί και αφού κρυώσει λίγο το κοτόπουλο το ξεψαχνίζουμε.

Βάζουμε 3 λίτρα από το ζωμό στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 15'.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τον χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά 5-6 κουτάλες από τη σούπα στο μπολ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Η εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=ks0BYtNa6IA