Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Σούπα από γίδα !!!









ΥΛΙΚΑ
1κιλο γιδα
1 φυλλο δαφνη να σπασει την μυρωδια της γιδας
1 πατατα
3 κρεμμυδια
καροτα
1 σκελιδα σκορδο
αλατι φρεσκοτρυμμενο πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ενα μπολ βαζω την γιδα αφου την εχω πλυνει καλα.ριχνω κ λιγο ξυδι και την αφηνω για λιγο .μετα την ξαναξεπλενω πολυ καλα και την βαζω στην κατσαρολα την σκεπαζω με νερο και ριχνω κ ελαχιστο αλατι.περιμενω κ μολις αρχισει να βραζει θα αφριζει κιολας,βγαζω με μια κουταλα τον αφρο ολο.Αμεσως ριχνω τα καροτο,σκορδο.φυλλο δαφνη .κρεμμυδια .χαμηλωνω την φωτια κ βραζω στο σιγανο για 3 ωρες [ετσι θελει στο σιγανο και πολυ ωρα] οταν βρασει προσθετω κ το αλατι οχι πολυ γιατι εχουμε βαλει λιγο στην αρχη , δοκιμαστε την πρωτα.οταν σερβιρω ριχνω απο πανω φρεσκοτριμμενο πιπερι.αλλη παραλλαγη ειναι οταν βρασει βαζουμε λιγο η ,φρεσκια ντοματα ,η λιγο πελτε,και προσθετουμε λιγο κριθαρακι ψιλο .αλλα συνηθως η γιδα μαγειρευετε για το ζουμι της!!!

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Φανταστικό γιαουρτλού!!!!!























ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΧΘΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ,ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ !!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο γιαουρτι πληρες
1 πακετο αραβικη πιτα μεγαλο
700 γρ κιμα μοσχαρι
ελαιολαδο
1 κιλο τριμμενες φρεσκες ντοματες
δυοσμο αλατι πιπερι
λιγη ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παιρνουμε ενα ταψι εκει που θα το φτιαξουμε και ανοιγουμε τα πιτακια ,η την πιτα αραβικη κ την κοβουμε σε κομματια [δειτε φωτογραφια]εχουμε αναψει το φουρνο στους 180 τα βαζουμε να ροδισουν προσεξτε αρπαζουν ευκολα [ραντιστε με ελαχιστο λαδάκι
Αφου ροδισουν τα βγαζετε.
 Σε μια κατσαρολα εχετε αρχισει να φτιαχνετε το κιμα ,βαζετε 3 κουταλιες λαδι και βαζετε τον κιμα σκετο και τον γυρνατε τον καβουρδιζετε να γινει σπυρωτος αυτο το κανετε οση ωρα συγχρονως φτιαχνετε την σαλτσα για να ειναι μαζι ετοιμα να τελειωνετε γρηγορα,
 ΣΑΛΤΣΑ .
Βαζετε 3 κουταλιες σουπας λαδι και βαζετε η το σκορδο κομμενο ψιλο ψιλο ,η αν δεν σας αρεσει ολοκληρο να τσιγαριστει και το αφαιρειτε μετα προσθεστε και το ψιλοκομμενο κρεμυδι και μολις μαραθεί  προσθεστε και τις ντοματες αλατι πιπερι ζαχαρη λιγο δυοσμο η κ βασιλικο 1 κ σ ζαχαρη .Αμα αρχισει να σκαει σαν φουσκαλες ειναι ετοιμη ..παρτε τωρα το ταψι με τα πιτακια τα ψημενα βαλτε απο πανω τον κιμα στρωστε τον ωραια ,απο πανω την σαλτσα και απο πανω στρωστε το γιαουρτι στο οποιο εχετε βαλει 1 κουτ σουπας λαδι και δυοσμο και εχετε ανακατεψει και το ψηνετε για 15 λεπτα !! ευχομαι να σας αρεσει ,,εδω παντως αρεσε πολυ ειδικα οταν κρυωσε ηταν ονειρο !!! Καλη ορεξη !!ΕΓΙΝΕ ΦΑΝΑΤΑΣΤΙΚΟ!!!!

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Χαλβάς με ,πορτοκάλι ,καρύδα!!


Είναι πάααρα πολύ ωραίος και διαφορετικός !!!


Υλικά
250 γραμ.σιμιγδάλι χονδρό
250 γραμ.ζάχαρη
3 βανίλιες
4 πορτοκάλια τον χυμό
4 πορτοκάλια το ξύσμα
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χονδροαλεσμένα
Καρύδα για πασπάλισμα από πάνω
1+ 1/2 φλυτζάνι καρύδα για μέσα
7 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε 7 ποτήρια νερού νερό σε μία κατσαρόλα, το χυμό ,το ξύσμα,τις βανίλιες ,το ξύσμα,την καρύδα,και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε μέτρια θερμοκρασία.
Προς το τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια.
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει είναι έτοιμος .
το αδειάζουμε σε φόρμα πασπαλίζουμε με την καρύδα και τον τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει .
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές










Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

κοτόπουλο με πατατούλες στο φουρνο,η ευκολη κ γρηγορη λυση λυση!






 
ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ!!
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο μπουτακια κομμενα παιδακια
μιγμα για κοτοπουλο
αλατι πιπερι
1 κιλο πατατες κομμενες μικρες κυδωνατες
λαδακι
λιγη ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τα βαζω ολα μαζι στην γαστρα ριχνω ολα τα υλικα ανακατευω προσθετω κ λιγο νερο μισο ποτηρι σκεπαζω  και ψηνω,γινεται αμεσως!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

γιουβετσακι σουπερ!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 1\2 μοσχάρι
1κρεμμυδι
1σκελιδα σκόρδο άντε και 2
...1-2 καρότα
1 κιλό ντομάτες
1φλυτζανι κρασί άσπρο[ρετσίνα]
1 λίτρο ζεστό νερό
αλατοπίπερο
1 κ σ πελτέ
1κγ ζάχαρη
λαδάκι
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένω το κρέας το στραγγίζω η ,το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.βάζω στην κατσαρόλα το λάδι μισό φλιτζάνι κ πιο λίγο,βάζω μέσα το κρέας κ το γυρίζω για 10 λεπτά να πάρει χρω μα,μετά ρίχνω ,καρότο,σκόρδο,κρεμμύδι ,ολόκληρα,τα γυρνάω για 3 λεπτά και προσθέτω το κρασί .τρίβω στο τριφτη κ τις ντομάτες ,μέσα κι αυτές ,μέσα προσθέτω κ το πελτέ κ την ζάχαρη,γυρίζω για λίγο κ προσθέτω και το νερό να φτάσει επάνω στην κατσαρόλα ,το αφήνετε να βράσει στο χαμηλό για 40 λεπτά,αν τελειώσει το νερό[που δεν τελειώνει]να προσθέσετε πάντα ζεστό,για να μην σφίξει στο τέλος προσθέστε αλάτι ,και πιπέρι όσο θέλετε ,μετά παίρνουμε την γάστρα ,η το ταψί ,ρίχνουμε μισό κιλό κριθαράκι και πασπαλίζουμε με λίγο λαδάκι,αδειάζουμε και το κρέας από την κατσαρόλα ,[αν είναι πολύ το ζουμί κρατήστε το και θα σας πω .θέλουμε να ει ναι σκεπασμένο 3 δάχτυλα για να μην γίνει πολύ πηχτό .το σκεπάζετε [αν δεν έχετε γάστρα με αλουμινόχαρτο ,κ το ψήνετε για περίπου 15 λεπτά,τώρα αν το ανοίξετε κι έχει πιει το ζουμάκι ρίξτε από την κατσαρόλα που έχει μείνει και ανακατέψτε ,δεν παθαίνει κάτι το φαγητό μας,αν πάλι ει ναι μελάτο μην προσθέτετε,[μην βάλετε στο ταψί ,το καρότο ,ιο κρεμμύδι ,κ το σκόρδο,εκτός αν έχουν λιώσει ,εμείς την γεύση θέλουμε] γίνεται πεντανοστιμο .κι εύκολο ,εγώ στο ζουμακι που περίσσεψε αύριο η,θα ρίξω πατατουλες να τις κάνω γιαχνί με φετουλα,η θα ρίξω μακαρόνια σκέτα με τυρακι ,γιατί δεν είναι να πετάμε τίποτα!! καλή επιτυχία κ καλή ορεξη!!!! [σεβιρουμε με τυρακι κεφαλογραβιερα ,η ,παρμεζανα.

















Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Γαριδομακαρονάδα !!



 Για πιο οικονομικη εκδοχή αλλά με την ίδια γεύση!!

Υλικά


γαρίδες ξεφλουδισμένες κατεψυγμένες
λάδι μισό κρασοπότηρο κ λίγο παραπάνω
ντομάτα 3-4 τριμμένες στο τρίφτη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
πελτές ι κουταλιά γλυκού γεμάτη
σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
κρασί ι ποτήρι
λίγες πιπεριές χρωματιστές για άρωμα

Εκτέλεση .
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα πάνω από την μέση ,ρίχνω λίγο λαδάκι και μόλις πάρει βράσει ρίχνω το επιθυμητό αλάτι και τα μακαρόνια τα βράζω από 7 ως 8 λεπτά να ανακατεύετε μην σας κολλήσουν μεταξύ τους σουρώνω .
Γαρίδες
Βάζω ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνω λίγο λαδάκι ,τις γαρίδες ξεπαγωμένες και λυόμενες,και το σκόρδο ,τις ανακατεύω να καβουρντιστούν και άμα γίνει αυτό καλά ρίχνω την ντομάτα την τριμμένη τον πελτέ και  τον δουλεύω μέσα γύρω γύρω να διαλυθεί,τις πιπεριές το κρασί λίγη ζάχαρη για την ξινίλα της ντομάτας μόλις πάρει 3-4 βράσεις ρίχνω και τον μαϊντανό αλατοπίπερο και σιγοβράζω κανένα εικοσάλεπτο .μόλις δέσει  η σάλτσα σβήνω το μάτι ,πρέπει να έχει και ζουμάκι οπως έχουμε σουρώσει τα μακαρόνια  λίγα λίγα με μια πηρούνα βάζουμε στο υλικό αυτό μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε να πάει παντού βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε !!! Δεν υπάρχει τέτοια γεύση, μία πιο οικονομική εκδοχή γαριδομακαρονάδας !Καλή  όρεξη!!!




Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό με κρέμα γάλακτος!!!!!



ΥΛΙΚΑ
1\ κιλο χοιρινο κομματια
μισο ποτηρακη λαδι
1 κρεμμυδι κομμενο σε ροδελες
2 σκελιδες σκορδο
2 πρασινες πιπεριες κομμενες σε ροδελες
ι κοκκινη πιπερια σε ροδελες
1 πορτοκαλι πιπερια
ι κουτακι μανιταρια 300γρ.
2 καροτα σε ροδελες
αλατι
πιπερι
1 ποτηρι νερου κρασι λευκο
ι κρεμα γαλακτος μεσαια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοταρουμε το χοιρινο στο λαδι προς το τελος ριχνουμε το σκορδο και σβηνουμε με κρασι.
το αφηνουμε να σιγοβρασει λιγο κ στην συνεχεια προσθετουμε το κρεμυδι,τις πιπεριες και τα μανιταρια. ζεστο νερο μεχρι επανω στην κατσαρολα. και το αφηνουμε να σιγοβρασει.ωσπου να το πιει θα εχει γινει λοιωμα,λιγο πριν το τελος προσθετουμε την κρεμα γαλακτος, το πιπερι,και το αλατι. ειναι ενα πολυ νοστιμο φαγητο να το φτιαξετε !!!καλη ορεξη!!!!

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Χοιρινές μπριζόλες το κάτι άλλο !!!


Φτιάξτε τες όπως σας λέω τον παρακάτω τρόπο -δεν υπάρχει η νοστιμιά τους λουκουμακι σκέτο λιώνουν στο στόμα !! Και ..είναι και πολύ οικονομικές !!!
Παρ όλο που μπαίνουν σε τηγάνι δεν έχουν καμία σχέση με τηγανητό είναι σαν να μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα δοκιμάστε και θα  το καταλάβετε !!!


ΥΛΙΚΑ
Μπριζόλες χοιρινές {λαιμός}
αλεύρι
λαδάκι

2 κουτ,σούπας κοφτές μουστάρδα
αλατοπίπερο
θυμάρι
ρίγανη
μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
λεμόνι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μπριζόλες,τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας κ τις αλείφουμε με ελάχιστο λάδι για να κολλήσουν τα υλικά μας.μετά τις τοποθετούμε  σ ένα ταψάκι και ρίχνουμε  από πάνω αλάτι.πιπέρι.λίγη ρίγανη,λίγο θυμάρι,βάζουμε σ ένα αλουμινόχαρτο αλεύρι τις γυρίζουμε και κάνουμε  το ίδιο κι από την άλλη πλευρά.
Βάζουμε  το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί ,αλευρώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε μέσα ,  χαμηλώνουμε  την φωτιά από το 3 στο 2 και τις γυρίζουμε πότε από την μια πλευρά πότε από την άλλη ,αυτό το κάνουμε  κανένα τέταρτο ,αμέσως μετά  ρίχνουμε το κρασί  και την μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νερό και τις αφήνουμε  να ψηθούν να το πιουν όλο ..σε σιγανή πάντα φωτιά .μόλις το πιει το ζουμάκι όλο ρίχνουμε  το χυμό ενός λεμονιού ,τις γυρνάμε τακτικά ,έτσι κι αλλιώς δεν αργούν ,και πιστέψτε με δεν θα χετε ξαναφάει τέτοια μπριζόλα!!
 Συνοδεύετε με ρύζι  ,πατάτες τηγανητές  πουρέ -όταν το φτιάχνω όλοι απορούν με το ..τι ωραίο τρώνε..πως είναι φτιαγμένες ..και  τι νοστιμιά είναι αυτή!!! Είναι πραγματικά το κάτι άλλο!!!

*Οταν τις φτιάχνω για να αποφεύγω τα συνοδευτικά ..κόβω πατάτες κυδωνάτες και αφού βάλω τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις φέρω μια γύρα τοποθετώ στα κενά τις πατάτες και σιγοψήνονται μαζί τους παίρνουν από το ζουμάκι μπριζόλα -μουστάρδα-κρασί -μυρωδικά που βγάζουν και γίνονται μελωμένες και πολύ νόστιμες το κάτι άλλο !
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ