Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κανελόνια με κιμά όνειρο γεύση!!!


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια
3\4 του κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1\2 ποτηράκι κρασί ασπρο
4 κουτ σούπας λάδι
...1 κανέλα ξυλακι
1 1\2 τυρί τριμμένο ρεγκάτο ,η κεφαλογραβιέρα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο

ΣΑΛΤΣΑ
500 γραμ.χυμός τομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ,σούπας βούτυρο
αλατοπίπερο
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σωτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι μαζί με το κιμά,σβήνουμε με το κρασί βάλτε και την κανέλα ,το αλατοπίπερο,κ το ψιλοκομμένο τοματάκι μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε γιά 40 λεπτά.Πρέπει αν εχει πιεί καλά το ζουμί του οταν είναι έτοιμο.Περιμένουμε λίγο να μισοκρυώσει και προσθέτουμε και το τυρί τριμμένο.Γεμίζουμε με το κιμά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ενα ταψάκι ,η πυρέξ δίπλα το ενα στο άλλο.Εχουμε ετοιμάσει και την σάλτσα,σωτάρουμε το βούτυρο με το σκόρδο,να ξανθύνει λίγο και,προσθέτετε την ντομάτα ,το αλατοπίπερο,και την ζάχαρη,μαζί και ενα ποτήρι νερό.Βράζετε την σάλτσα για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.Περιχύνουμε με την σάλτσα τα κανέλονια που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να σκεπάσουν τα κανελόνια για να βράσουν .[ωμά τα βάζουμε]Αν η σάλτσα δεν τα καλύπτει προσθέστε λίγο χλιαρό νερό .Να σκεπαστούν τελείως .Προαιρετικά αν θέλετε προσθέστε και 4-5 κουταλιές τις σούπας κρέμα γάλακτος .Πασπαλίζουμε και με το τυρί και σκεπάστε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς . ΄καλη ορεξη!!!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σούπα βελουτέ.καρότο -πατάτα!!







ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ !!
5 Ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
7 πατατούλες κομμένες τετραγωνάκια
2 κύβους λαχανικών
1 κρέμα γάλακτος μικρή

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Τα βράζουμε όλα μαζί στο τέλος τα βάζουμε στο μουλτάκι τα αλέθομαι και κρατάμε λίγα για να τα προσθέσουμε στο πιάτο ,,όταν τα αλέθομαι προσθέτουμε συγχρόνως η ένα φλιτζάνι γάλα,η ακόμα καλύτερα 1 μικρή κρέμα γάλακτος,τα βράζουμε ελάχιστα σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω Λάγο κόκκινο πιπέρι και μερικά από τα κομμάτια των λαχανικών που κρατήσαμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Φάβα πολύ νόστιμη και υγιεινή!!!











ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια  φαβα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαιντανό
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λαδάκι
ελίτσες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καλά την φάβα ,την βάζουμε στην κατσαρόλα ,κόβουμε απο πάνω το κρεμμύδι και, βάζουμε 5 ποτήρια νερό.Οταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει,βγάζουμε με ενα κουτάλι τον αφρο ,μετά ρίχνουμε μονο 1 κουταλιά λάδι της σούπας και αλάτι με πιπέρι .βράζουμε μέχρι να τελειώσει ολο το νερό.αν χρειαστεί προσθέτουμε ΜΟΝΟ ζεστό .θα καταλάβουμε οτι θα είναι έτοιμη οταν θα εχει γίνει σαν αλοιφή.αφου έχουμε τελειώσει με το βράσιμο κι εχει ψηθεί ,με ενα πιρούνι λιώνουμε στα τοιχώματα τις κατσαρόλας το τυχόν κρεμμυδι που εχει μεινει χονδρό,[αν και λιώνει].σερβίρουμε με λαδάκι,ελίτσες,μαιντανό και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,αν θέλετε ρίχνετε και λεμόνι απο πάνω ,του πάει πολυ!! το συνόδευσα εγω εδω με 2 λουκάνικα γαλοπούλα για τα παιδιά που,αφού τα χαράκωσα τα πέρασα λιγο απο το αντικολλητικά τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι !! καλη σας ορεξη!!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Φασολάκια σαλάτα σκέτα , πολύ νόστιμα!!!






ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΙΤΑ ,ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΕΤΣΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΣΤΕΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΠΡΙΖΟΛΑ,ΣΚΕΤΑ,ΚΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φασολάκια μπάρμπα Στάθης βιολογικής καλλιέργειας
1 μεγάλο κρεμμύδι άλάτι-πιπέρι
2 κουτ σούπας λάδι
...ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει ,μόλις το νερό ζεσταθεί το χύνουμε με προσοχή ολο,παραμένουν τα φασολάκια μέσα στην κατσαρόλα ,απο πάνω τους κόβουμε το κρεμμύδι οπως το βλέπετε στην φωτογραφία.προσθέτουμε και το αλάτι,πιπέρι ,και το λαδάκι .προσθέτουμε και 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί ολο το νερό και είναι έτοιμα!Δοκιμάστε τα εχουν υπέροχη γεύση!!

Ψαρονέφρι με δεντρολίβανο στο φούρνο!




ΥΛΙΚΑ
1 χοιρινό ψαρονέφρι
δεντρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο
πιπερι-ελάχιστο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά το ψαρονέφρι και χαράζετε κάθε φετούλα  στην μέση [αν θέλετε το αφήνετε και ολόκληρο]με μυτερό μαχαίρι.Πολτοποιείτε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το δενδρολίβανο το πιπέρι κ το αλάτι,.Με το μείγμα γεμίζετε τα ανοίγματα  που κάνατε στο κρέας.Ψήνετε το χοιρινό σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα ανάλογα με το φούρνο σας!Αν σας αρεσει απο πάνω φτιάχνετε μια πολύ ωραία σαλτσούλα με μουστάρδα,λεμόνι ,μαγιονέζα,λίγο λάδι 1 κουτ.σούπας ,ολα μαζί ανακατέψτε τα και ειναι έτοιμη και υπέροχη!

Τυροπιτάκια γρήγορα εύκολα ,και πολύ νόστιμα!

 Η αδυναμία μικρών και μεγάλων ιδιαίτερα εάν είναι σπιτικά !!!


Υλικά
1 Βιτάμ 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ το λιώνω λίγο στον φούρνο )
1 πακέτο κόκκινη φαρίν απ ( 500γραμ)
1 Κεσεδάκι γιαούρτι 400 γραμ.
λίγο αλάτι

Γέμιση
300 Γραμ.φέτα
1 με 2  αυγά
λίγο πιπέρι
               


Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το γιαούρτι,το αλεύρι, το βούτυρο,το αλάτι,τα ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν,ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί ώσπου να ετοιμάσουμε την γέμιση που την φτιάχνουμε βάζοντας σε ένα μπολ την φέτα τριμμένη με ένα πιρούνι,το αυγό,και λίγο πιπέρι,και τα ανακατεύουμε,παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε η με το χέρι μας ,η με τον μικρό πλάστη,βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και τα κλείνουμε.




Με ένα ποτήρι τα κόβουμε σαν μισοφέγγαρο .τα βάζουμε στο λαδωμένο ελαφρά ταψί και από πάνω τα αλείφουμε με ένα πινέλο με αυγό μόνο τον κρόκο και 1 κουταλιά σούπας γάλα.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο .

Μπορούμε με την ίδια ζύμη να βάλουμε μέσα σπανάκι ή λουκανικάκι ή σοκολάτα  επίσης μπορούμε να τα ετοιμάσουμε να τα βάλουμε σε σακουλάκι κατάψυξη και να ψήνουμε όταν χρειαζόμαστε .Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ












Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ρολό από κιμά με πατάτες φούρνου!!!














ΥΛΙΚΑ
3 τέταρτα κιμά μοσχαρίσιο
3 αυγά για την μέση στο κιμά βρασμένα σφιχτά
2 αυγά για μέσα στο κιμά
3 κουτ σούπας δυόσμο ,η μαιντανό
αλάτι -πιπέρι
4 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
πατάτες -λεμόνι-ρίγανη-λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε σε ενα μπώλ το κιμά και ολα τα υλικά .δυόσμο,η μαιντανό.τα 2 αυγά,το αλατοπίπερο,την φτυγανιά .και το κρεμμύδι.Ζυμώνουμε καλά,αφήνουμε λιγο να τραβηξει στο ψυγείο και, βράζουμε σφιχτά τα 3 αυγά.Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μια επιφάνεια ,ρίχνουμε λίγο αλεύρι να μην κολλήσει η ζύμη μας και με τα χέρια την πατάμε να πλατύνει ,βάζουμε στην σειρά τα 3 αυγά [όπως βλέπετε στην φωτογραφία]και το κλείνουμε καλά.Το τοποθετούμε στο ταψί μας και κόβουμε γύρω -γύρω πατατούλες κυδωνάτες.Τις ραντίζουμε με το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού,ρίχνουμε και αλέτι,πιπέρι,ρίγανη ,και στο τέλος το λαδάκι μας απο πάνω απο ολο το φαγητό.παίρνουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε εδω κι εκει λίγο κι επάνω στο ρολό για νοστιμιά,και προσθ΄ετουμε σχεδόν 1 ποτήρι νερό.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περΊπου μια ωρα και 1 τέταρτο,αραιά και που με ενα κουταλάκι να το ανοίγετε να ρίχνετε απο πάνω στο ρολό λίγο απο το ζουμάκι να μην ξεραθεί.και να το κοιτάτε μήπως πρέπει να προσθέσετε λίγο νεράκι . Καλή όρεξη σε οσους το φτιάξουν !!!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ψωμάκι με μπύρα πανεύκολο!!





ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡΟΧΟ !!! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ!
 

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί μπύρα το 0,5 [δηλαδή το πιο μεγάλο απο το μικρό]
1 πακέτο φαρίν απ κοκκινη [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του] και μισό ακόμα πακέτο
1 κουταλιά σούπας αλάτι
...ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
σε ενα μπώλ αδειάζουμε την μπύρα,και μετά χωρίς να βάλω χέρι με ενα κουτάλι ρίχνουμε το αλεύρι [μην ξεχάσετε το αλάτι]και ανακατεύω,μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική ,οπως ειναι το γνωστό μας ζυμάρι,οταν βάλουμε ολο το αλεύρι την δούλεψα [οχι ζύμωμα]λίγο με το χέρι,αν σας κολλάει πλύντε τα χέρια σας  και προσθέστε με ενα ψευτοζύμωμα λίγο αλεύρι ακόμα θα το καταλάβετε..Ρίξτε αλεύρι σε ενα ταψάκι και βάλτε το αμέσως στο φούρνο,[αφου το χαράξετε απο πάνω] που έχετε προθερμάνει .ψήνετε σιγά σιγά στους 180 βαθμους,μόλις σχεδον ειχε ψηθεί το τράβαμε απο το φούρνο του΄βάζουμε λιγο βουτυράκι απο πάνω και το ξαναφουρνίζουμε για λίγο.Γίνετε φανταστικό.

Τηγανίτες το κάτι άλλο!!!!













ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ PANCAKES
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΕΔΩ MARIA KONTELI
YΛΙΚΑ
 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακο
4 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
 1\2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 3  βανίλιες
1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
 4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπώλ βάζουμε ολα μαζί τα υλικά ,τα ανακατεύουμε πολύ καλά και,τηγανίζουμε σε ελάχιστο βούτυρο ρίχνοντας κάθε φορα το μείγμα με κουτάλα της σούπας ,η με ενα μεγάλο κουτάλι στο τηγάνι κι ανανεώνοντας το βούτυρο όποτε χρειάζετε. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ...

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Χαλβάς πολίτικος !!


Υλικά
1 πακέτο σιμιγδαλι χονδρο
200 γρ φρέσκο βουτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
50 γρ.κουκουνάρια
2 κουτ σούπας ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι μαζί
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
και τριμμένη κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κουκουνάρια να ροδίσουν σε λίγο από το βούτυρο σε μία κατσαρόλα ,προσθέτουμε κ το υπόλοιπο βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε συνέχεια για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσέχουμε να μην αρπάξει ούτε να γίνει πολύ σκούρος,συγχρόνως σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει να λιώσει η ζάχαρη με το νερό,μια βράση να πάρει,ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη στο σιμιγδάλι και ανακατεύομαι μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι,χαμηλώνουμε την φωτιά κ ανακατεύομαι το χαλβά μέχρι να γίνει σαν μπάλα το σιμιγδάλιγύρω απο το κουτάλι μας[ξύλινη κουτάλα]τον κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα,κλείνουμε με το καπάκι ώσπου να τραβήξει τελείος ,μετά με ενα πιρούνι αρχίζουμε και τον δουλεύουμε να γίνει σπυρωτός κ αφράτος .Τον αδειάζουμε σε φόρμα και  αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας πασπαλίζουμε με κανελα!!
 
Η συνηθισμένη κλασική συνταγή

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα











Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μπουγάτσα στο τσάκ μπάμ ..πεντανόστιμη !!







Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά

 5 αβγά
1 ποτήρι νερου γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
κανέλα
 άχνη ζάχαρη για επάνω
 φύλλο κρούστας το πολύ λεπτό
 2 μασουράκια βανίλια
 200 γρ φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε το ταψί.
 Ανοίγουμε τα φύλλα και παίρνου ένα ένα και το σουρώνουμε μέσα στο ταψί όπως σας το δείχνω.
Όταν τα βάλουμε όλα και γεμίσει το ταψί τα περιχύνουμε μ’ ένα κουτάλι με το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού!!
 Το βάζουμε  στο φούρνο να ροδίσουν περίπου για 12 λεπτά.
Ετοιμάζουμε στο διάστημα αυτό την κρέμα ως εξής: σ’ ένα μπολ βάζουμε τα 5 αυγά τα σπάμε ολόκληρα ,τις 2 βανίλιες, ρίχνουμε λίγο λίγο το ένα ποτήρι ζάχαρη και τελευταίο το γάλα.
 Όλα αυτά τα ανακατεύουμε με το σύρμα να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφού δω ότι ρόδισαν τα φύλλα και με μια κουτάλα σούπας το περιχύνω παντού.από πάνω από τα ψημμένα φύλλα
 Κατ ευθείαν  το ξαναβάζουμε  στο φούρνο ώσπου  να πήξει η κρέμα.
Θέλει πολύ λίγο χρόνο και γίνεται φανταστική.
 Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο  πασπαλίζουμε  μόνο με άχνη ,την κανέλα στο κομμάτι του καθενός που θα κεράσουμε !!
 Να την φτιάξετε,  είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη!! Και οικονομική!!! Καλοφάγωτη!!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011