Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011
Ρεβύθια με ρύζι !!
Posted on 00:02by gata
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011
-Oμελέτα με τυρί ,πατάτες και κρέμα γάλακτος!
Posted on 02:22by gata
Ομελέτα με πατάτες!
Μερίδες: 2
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
1 πατάτα
1 χούφτα πεκορίνο αμφιλοχίας τριμμένο,η φέτα λιωμένη με το πιρούνι
4 κουταλιές ξρέμα γάλακτος ,η γάλα εβαπορέ
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε την πατάτα όπως όταν τις κάνουμε τηγανιτές.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες .
Σε ένα μπόλ σπάμε τα αυγά βάζουμε μέσα το τριμμένο τυρί ,η την φέτα ανάλογα ,την κρέμα γάλακτος,η το γάλα.το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι,
Οταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες αδειάζουμε το πολύ λάδι σχεδόν όλο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών .
Κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε να χύνετε η ομελέτα γύρω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να ψήνετε για να μας διευκολύνει στο αναποδογύρισμα.
Με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και μετά την αδειάζουμε στο πιάτο μας.
Οι ομελέτες γίνονται με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ,η συγκεκριμένη είναι η πιόαπλή και αρκετά νόστιμη ,μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με πάρα πολούς τρόπους με διάφορα αλαντικά ,η λαχανικά.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες .
Σε ένα μπόλ σπάμε τα αυγά βάζουμε μέσα το τριμμένο τυρί ,η την φέτα ανάλογα ,την κρέμα γάλακτος,η το γάλα.το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι,
Οταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες αδειάζουμε το πολύ λάδι σχεδόν όλο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών .
Κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε να χύνετε η ομελέτα γύρω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να ψήνετε για να μας διευκολύνει στο αναποδογύρισμα.
Με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και μετά την αδειάζουμε στο πιάτο μας.
Οι ομελέτες γίνονται με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ,η συγκεκριμένη είναι η πιόαπλή και αρκετά νόστιμη ,μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με πάρα πολούς τρόπους με διάφορα αλαντικά ,η λαχανικά.
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα & κρέμα!!!
Posted on 00:57by gata
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μερίδες: 10
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
1 κουτί φυτική σαντιγή 250 γραμ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένα καρύδια
2 κουταλιές σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 1 ποτήρι νερό και διαλύουμε μέσα το κακάο χωρίς να βάλουμε ζάχαρη.
Βουτάμε μέσα ένα ένα τα μπισκότα και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα ταψάκι .
Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια .
Ξανά μπισκότα ,κρέμα.καρύδια.
Καί ξανά μπισκότα κρέμα καρύδια ,το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει και σερβίρουμε .
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε στο μίξερ την φυτική σαντιγή χτυπάμε και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη,και μετά όλο το γάλα,χτυπάμε με το μίξερ μάχρι να πήξει κι είναι έτοιμη να την στρώσουμε επάνω στα μπισκότα [βγαίνει λίγο ρευστή αλλά πήζει στο ψυγείο]
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Βουτάμε μέσα ένα ένα τα μπισκότα και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα ταψάκι .
Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια .
Ξανά μπισκότα ,κρέμα.καρύδια.
Καί ξανά μπισκότα κρέμα καρύδια ,το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει και σερβίρουμε .
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε στο μίξερ την φυτική σαντιγή χτυπάμε και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη,και μετά όλο το γάλα,χτυπάμε με το μίξερ μάχρι να πήξει κι είναι έτοιμη να την στρώσουμε επάνω στα μπισκότα [βγαίνει λίγο ρευστή αλλά πήζει στο ψυγείο]
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
Τσιπούρες λαδολέμονο .
Posted on 01:24by gata
Μερίδες: 2
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
|
λάδι
λεμόνι
μαιντανό
κρεμμύδι
αλατοπίπερο
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις τσιπούρες και τις στραγγίζουμε .
Βάζουμε το τηγάνι με τις ρίγες [αν υπάρχει] η πάνω σε μία σχάρα στο γκρίλ και τις ψήνουμε αφού πρώτα τις πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τις γυρίζουμε μόνο αν έχει ψηθεί η μία πλευρά για να μην μας διαλυθούν.
Αφού ψηθούν τις καθαρίζουμε από το μεσαίο κόκκαλο και τις σερβίρουμε με λαδολέμονο .
ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο λάδι,λεμόνι ,μαιντανό ψιλοκομμένο,και αν σας αρέσει γιατί του δίναι ωραία γεύση κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,
Τα χτυπάμε με ένα πηρούνι καλά και περιχύνουμε τα ψάρια μας .
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε άλλα είδη ψαριών που γίνονται ψητά .
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μαιντανό και το κρεμμύδι με ,λάδι,λεμόνι και ρίγανη .
Βάζουμε το τηγάνι με τις ρίγες [αν υπάρχει] η πάνω σε μία σχάρα στο γκρίλ και τις ψήνουμε αφού πρώτα τις πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τις γυρίζουμε μόνο αν έχει ψηθεί η μία πλευρά για να μην μας διαλυθούν.
Αφού ψηθούν τις καθαρίζουμε από το μεσαίο κόκκαλο και τις σερβίρουμε με λαδολέμονο .
ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο λάδι,λεμόνι ,μαιντανό ψιλοκομμένο,και αν σας αρέσει γιατί του δίναι ωραία γεύση κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,
Τα χτυπάμε με ένα πηρούνι καλά και περιχύνουμε τα ψάρια μας .
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε άλλα είδη ψαριών που γίνονται ψητά .
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μαιντανό και το κρεμμύδι με ,λάδι,λεμόνι και ρίγανη .
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011
Γαρίδες κοκκινιστές !
Posted on 23:28by gata
Γαρίδες κοκκινιστές !
Μερίδες: 5
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
|
1 καρότο ψιλοκομμένο στρογγυλά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
αλατοπίπερο
Καθαρίζουμε εντελώς τις γαρίδες από το κέλυφος τις πλένουμε και τις βάζουμε στο σουρωτήρι .
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε γύρω στις 10 γαρίδες για να κρατήσουμε το ζουμί τους .
Βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο να μαραθούν σε ένα βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τις γαρίδες .
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις ντομάτες ,τον πελτέ,αλατοπίπερο ,κι ελάχιστο νεράκι .
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά να δούμε να πήξει η σάλτσα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε γύρω στις 10 γαρίδες για να κρατήσουμε το ζουμί τους .
Βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο να μαραθούν σε ένα βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τις γαρίδες .
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις ντομάτες ,τον πελτέ,αλατοπίπερο ,κι ελάχιστο νεράκι .
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά να δούμε να πήξει η σάλτσα.
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011
Φανταστικά μπισκοτάκια !!
Posted on 00:37by gata
1/2 kουταλάκι του γλυκού σόδα
220 βούτυρο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κανονική λευκή
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
1 κρόκο αυγού
1 αυγό ολόκληρο
1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρα Γιώτης
[η συνταγή θέλει και καρύδια αν θέλετε εγώ τα παραλείπω ]
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο στην φωτιά να κάψει και το αδειάζουμε σε ένα μπόλ.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μαζί με τις ζάχαρες και χτυπάμε με το μίξερ χειρός προσθέτουμε και τις βανίλιες κ το ελάχιστο αλάτι ,χτυπάμε για λίγο να λιώσει η ζάχαρη και αμέσως προσθέτουμε τον ένα κρόκο και το ολόκληρο αυγό.
Χτυπάμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το αλεύρι με την σόδα αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
Ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτοντας και τις σταγόνες σοκολάτας .
Εχουμε στρώσει το ταψί μας με λαδόκολα και αφήνουμε κουταλιές σούπας αρκετά αραιά γιατί απλώνουν ,τουλάχιστον 6 πόντους.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ,η συνταγή λέει μόλις τα δούμε και ροδίσουν γύρω γύρω το στεφάνι είναι έτοιμα ,ας είναι στη μέση μαλακά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και δεν τα πειράζουμε μέχρι να κρυώσουν γιατί σπάνε ΄.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα'
Την συνταγή μου την έδωσε φίλη που τα έφτιαξε και είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου .
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μαζί με τις ζάχαρες και χτυπάμε με το μίξερ χειρός προσθέτουμε και τις βανίλιες κ το ελάχιστο αλάτι ,χτυπάμε για λίγο να λιώσει η ζάχαρη και αμέσως προσθέτουμε τον ένα κρόκο και το ολόκληρο αυγό.
Χτυπάμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το αλεύρι με την σόδα αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
Ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτοντας και τις σταγόνες σοκολάτας .
Εχουμε στρώσει το ταψί μας με λαδόκολα και αφήνουμε κουταλιές σούπας αρκετά αραιά γιατί απλώνουν ,τουλάχιστον 6 πόντους.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ,η συνταγή λέει μόλις τα δούμε και ροδίσουν γύρω γύρω το στεφάνι είναι έτοιμα ,ας είναι στη μέση μαλακά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και δεν τα πειράζουμε μέχρι να κρυώσουν γιατί σπάνε ΄.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα'
Την συνταγή μου την έδωσε φίλη που τα έφτιαξε και είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου .
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011
Η πιό ωραία μπουγάτσα!!!
Posted on 02:36by gata
Μερίδες: 10
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
1 φλυτζάνι τσαγιού και 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές βούτυρο
1 και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
βούτυρο λιωμένο για το κάθε φύλλο
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα,την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,της βανίλιες ,και ανακατεύουμε [προσοχή γιατί κολλάει]
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 4 φύλλα και με ένα πινέλο κάθε φύλλο το αλοίφουμε ολο με το λιωμένο βούτυρο .
Ρίχνουμε το υλικό με το σιμιγδάλι το στρώνουμε ωραία και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα βουτυρώνοντας ξανά ένα ένα και το τελευταίο από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για κανένα τεταρτάκι περίπου,θα το δείτε να χρυσίσει .
Οταν κρυώσει σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με ζάχαρη άχνη και κανέλα .
Οπως διαβάσατε είναι πανεύκολη ,κι άμα την δικιμάσετε πολύ πολύ ωραία !!
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 4 φύλλα και με ένα πινέλο κάθε φύλλο το αλοίφουμε ολο με το λιωμένο βούτυρο .
Ρίχνουμε το υλικό με το σιμιγδάλι το στρώνουμε ωραία και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα βουτυρώνοντας ξανά ένα ένα και το τελευταίο από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για κανένα τεταρτάκι περίπου,θα το δείτε να χρυσίσει .
Οταν κρυώσει σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με ζάχαρη άχνη και κανέλα .
Οπως διαβάσατε είναι πανεύκολη ,κι άμα την δικιμάσετε πολύ πολύ ωραία !!
Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σίγουρη επιτυχία !
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011
Μοσχάρι με κολοκυθάκια!
Posted on 16:51by gata
Μοσχάρι με κολοκυθάκια !
Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη
2 ντομάτες 'ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτ.σούπας πελτέ
2 πατάτες κομμένες μέτρια κυδωνάτες
Πλένουμε το κρέας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο και σοτάρουμε γιά 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρέας και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.
Αμέσως προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τον πελτέ ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό .το αλατοπίπερο ,και την ζάχαρη .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες κι αν χρειάζετε λίγο νερό πάντα ζεστό
Σε 15 λεπτά προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και μαγερεύουμε περίπου αλλα 15 λεπτά ,ανάλογα πόσο τρυφερά είναι.
Δεν ανακατεύουμε από την στιγμή που θα μπούν τα κολόκυθάκια μόνο κουνάμε την κατσαρόλα ,και όταν μαγειρευτουν τα κολοκυθάκια κι εχει πολύ ζουμάκι αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα καθώς μαγειρεύετε να πήξει η σαλτσούλα του .Καλή όρεξη !
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο και σοτάρουμε γιά 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρέας και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.
Αμέσως προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τον πελτέ ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό .το αλατοπίπερο ,και την ζάχαρη .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες κι αν χρειάζετε λίγο νερό πάντα ζεστό
Σε 15 λεπτά προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και μαγερεύουμε περίπου αλλα 15 λεπτά ,ανάλογα πόσο τρυφερά είναι.
Δεν ανακατεύουμε από την στιγμή που θα μπούν τα κολόκυθάκια μόνο κουνάμε την κατσαρόλα ,και όταν μαγειρευτουν τα κολοκυθάκια κι εχει πολύ ζουμάκι αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα καθώς μαγειρεύετε να πήξει η σαλτσούλα του .Καλή όρεξη !
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
Μπριζόλες στο gril.
Posted on 19:22by gata
Μερίδες: 2
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
αλάτι
'πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστο ελαιόλαδο
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις σκουπίζουμε καλά.
Τις παιρνάμε με λίγο λάδι και τις αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο .
Αν ΄έχουμε το τηγάνι με τις ρίγες το βάζουμε στην φωτιά να κάψει καλά και τις βάζουμε μέσα ,το μυστικό τους
είναι να τις γυρίζουμε συχνά και λίγο πριν το τέλος τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και την ρίγανη .
Το ίδιο θα κάνουμε και αν τις ψήσουμε στο gril ,η,στα κάρβουνα .
Τις παιρνάμε με λίγο λάδι και τις αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο .
Αν ΄έχουμε το τηγάνι με τις ρίγες το βάζουμε στην φωτιά να κάψει καλά και τις βάζουμε μέσα ,το μυστικό τους
είναι να τις γυρίζουμε συχνά και λίγο πριν το τέλος τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και την ρίγανη .
Το ίδιο θα κάνουμε και αν τις ψήσουμε στο gril ,η,στα κάρβουνα .
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)