Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Γιουβαρλάκια με κρέμα !!!



YΛΙΚΑ
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1 κρεμμύδι ψιλοτριμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
5-6 κλωνάρια μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κούταλιές σούπας νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο,η 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ΚΡΕΜΑ
χυμό από 2 λεμόνια
2 αβγά
1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ .η αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το κιμά ,προσθέτουμε τον μαιντανό,το αβγό,το αλατοπίπερο,τις 4 κουταλιές νερό ,και το ρύζι .Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε γιουβαρλάκια στρογγυλό ,η μακρόστενο σχήμα .
Σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια τα γιουβαρλάκια .Σε κατσαρόλα βάζουμε περίπου 4 δάχτυλα νερό το βούτυρο ,η το ελαιόλαδο,κατα\ά προτίμησηκαι  ελάχιστο αλατοπίπερο,μόλις αρχίσει να βράζει τοποθετούμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια στη  σειρά.
Μαγειρεύομε πρίπου 30 με 40 λεπτά και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας .
Στο μούλτι ρίχνουμε τα 2 αβγά ,ρίχνουμε και το κόρν φλάουερ η το αλεύρι  ,ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε όλα μαζί για 3 λεπτά .[αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και σε βαθύ πιάτο παραδοσιάκα  με το πηρούνι αλλά χτυπώντας πρώτα τα ασπράδια των αβγών ,μετά προσθέτουμε τους κρόκους χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και τέλος το αλεύρι,η κόρν φλάουρ .]
Ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα στήν κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε ,αν δεν μας βγεί πηχτή η κρέμα διαλύουμε σε λίγο νερό αλέυρι ,η κόρν φλάουρ  και ρίχνουμε μέσα κουνώντας την κατσαρόλα  πέρα δώθε .Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαιντανό .

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Μουσακάς !!!


 Yλικά
μελιτζάνες
πατάτες
κιμά μισό κιλό
2 κ σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
λάδι
λίγη φέτα ..[προαιρετικά]
κρέμα μπεσαμέλ
βούτυρο5 κ σούπας
αλεύρι 8 κ σούπας
2 αυγά
1 λίτρο γάλα
τυρί τριμμένο
αν θέλετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένω καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρίζω σαν ριγέ απ έξω ,βγάζω λίγη από την φλούδα να είναι πιό ελαφρύς, τις κόβω σε λεπτές φέτες τις βάζω σε ταψί [ας είναι η μία πάνω στην άλλη]ρίχνω κ λίγο αλάτι κ τις ψήνω σε μέτριο φούρνο. Συγχρόνως κόβω σε ροδέλες πατάτες τηγανίζω κ τις στρώνω στο ταψί ρίχνω από πάνω κ λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο,μετά βάζω από πάνω κ τις ψημμένες μελιτζάνες,καί ρίχνω πάλι λίγο τυρί τριμμένο.τον κιμά τον ετοιμάζω κάτ αυτόν τον τρόπο.Βάζω τον κιμά σε μια κατσαρόλα και τον σκεπάζω με νερό ,με καθαρό χέρι τον ζυμώνω να διαλυθεί ,και τον αφήνω να βράσει, σε κανένα τέταρτο προσθέτω κ το κρεμμύδι τον πελτέ το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και βράζω σε 20 λεπτά περίπου προσθέτω κ το λάδι κ τον μαϊντανό ψιλοκομμένο μαγειρεύω μέχρι να πιει όλο το ζουμί ,τον στρώνω επάνω στις μελιτζάνες κ ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο
ΚΡΕΜΑ
βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε σιγανή φωτιά μόλις λιώσει προσθέτω κ το αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια γρήγορα γρήγορα να μαζεύεται το υλικό στον αυγοδάρτη που χρησιμοποιώ για να ανακατεύω ,αμέσως προσθέτω το γάλα κι ανακατεύω πολύ γρήγορα αυτό θα γίνει λείο οταν πήξει [αν χρειάζεται κι άλλο γάλα αν πήξει πολύ δηλαδή προσθέστε λίγο ακόμα] προσθέστε μόνο τους κρόκους από τα αυγά [το ασπράδι το ρίχνουμε μέσα στο κιμά όταν κρυώσει και το ανακατεύουμε καλά ] κ 4-5 κουταλιές τυρί τριμμένο ανακατεύοντας πολύ γρήγορα ..μετά την στρώνετε απο πάνω από τόν κιμά ρίχνετε λίγο τυρί σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε μέχρι να ροδίσει.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Εύκολη μαρμελάδα βερύκοκο !!






ΥΛΙΚΑ
35  βερύκοκα
800  γραμ ζάχαρη
1/2 λεμόνι χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και χωρίζουμε τα βερύκοκα στα δύοαφαιρώντας και τα κουκούτσια '
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα ψηλή γιατί αφρίζουν ,ρίχνουμε απόπάνω την  ζάχαρη  και τα βάζουμε κατ ευθείαν σε χαμηλή θερμοκρασία  .
Μετά από ΄1 ώρα είναι έτοιμη η μαρμελάδα [βγάζουμε με ένα κουταλάκι  λίγη στο πιάτο να κρυώσει  για να δούμε το δέσιμό της  αν είναι λίγο ρευστή την άλλη μέρα θα μας πήξει ]
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε  με μισό λεμόνι ανακατεύουμε κι είναι έτοιμη να κρυώσει να την βάλουμε στα βάζα μας .
Εγώ την διατηρώ πολλόύς μήνες μέσα στο ψυγείο σε βάζο που κλείνει καλά.



Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Φάβα ,τρώγετε και κρύα σαν ορεκτικό !



 

Μερίδες: 6
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη

1/2 κιλό φάβα
1 κρεμμύδι ι μεγαλούτσικο ξεφλουδισμένο
1/2 φλυτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Κρεμμύδι
Μαιντανό
Κάπαρη




Καθαρίζουμε την φάβα την πλένουμε και την βάζουμε σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε μπόλικο κρύο νερό να την σκεπάζει τουλάχιστον 4 δάχτυλα και την αφήνουμε να πάρει βράση΄.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 4 λίγο αλάτικαι λίγο λάδι.
Την αφήνουμε να βράσει ξαφρίζοντας κατά διαστήματα τους αφρούς που βγαίνουν στην επιφάνεια του νερού.
Μόλις η φάβα λιώσει και γίνει σαν χυλός κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι το χυμό λεμονιών και το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε την φάβα σε πιάτο και γαρνίρουμε με κρεμμύδι,κάπαρη,και μαιντανό .

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Χοιρινές μπριζόλες με κρασί ,βαλσάμικο.μέλι !!















1

προβολές
Μερίδες: 3
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη
3 χοιρινές μπριζόλες
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.γλ μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ,σούπας ρίγανη
1 κουτ.γλυκού θυμάρι
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπριζόλες, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο, αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το κρασί και το μπαλσάμικο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτουμε το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες μας τακτικά Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα μας περίπου 20 λεπτά .

Ευχαριστώ την Μαίρη Περιστέρη για την συνταγή που μας έστειλε !

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Χαλβάς Φαρσάλων!!Συνταγή από ντόπιο κάτοικο,Φανταστικός !!!


ό









1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νισεστές
1 νεροπότηρο βούτυρο
5 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα, κανέλλα

 Εκτέλεση
Βάζουμε τα 700 γρ. από τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τη λιώνουμε μέχρι να καεί και να αρχίσει να καραμελώνει. Εχουμε σε μπολ ανακατεψει το νισεστέ με την υπόλοιπη ζάχαρη και 1/2 κουταλιά κανέλας . Ρίχνουμε στο μίγμα νισεστε τα ποτήρια νερού τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί ο νισεστές και το ρίχνουμε στην καραμελωμένη ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΑΕΙΤΕ Αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, βάζοντας και τα αμύγδαλα να πάρουν χρώμα. Όταν έχει πήξει ο χαλβάς  που τον ανακατεύουμε, συνέχεια  ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολάει απο τα τοιχώματα. Απλώνουμε το χαλβά ζεστό αμέσως σε ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τον βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πιάσει μια κρούστα στην επιφάνεια. Οταν τον βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.

Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου από πάνω  στο τέλος .

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μελιτζάνες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και γιαούρτι δοκιμάστε το απίθανο !!







 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη

Μερίδες 4
5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες πάχους ενός δαχτύλου.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο μακρόστενα
3-4 ντομάτες φρέσκες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
1 κουταλιά κοφτή της σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι
1 κύβο knor [προαιρετικά ] δίνει πολύ νοστιμιά
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή ζάχαρη
1 γιαούρτι πρόβειο κατά προτίμηση



Πλένουμε καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τεμαχίζουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες .
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και τις τηγανίζουμε αφού τις αλατίσουμε σε μέτρια θερμοκρασία μην μας αρπάξουν.
Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε την σάλτσα .
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες την κουταλιά τον πελτέ ,τον κύβο ,το πιπέρι ,την ζάχαρη ,και 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό .
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε κάνοντας ένα μικρό βουναλάκι από τις μελιτζάνες στο πιάτο ,περιχύνουμε από πάνω σάλτσα να πάει παντού ,και τελειώνουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στην κορυφή .Καλή όρεξη ,γίνετε πραγματικά φανταστικό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζανοκεφτέδες θεικοί !!!

Αν θέλουμε να τους κάνουμε νηστίσιμους αφαιρούμε το τυρι-αυγα  και προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι τόσο όσο να δούμε να πλάθονται.




 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


Γιά 16 μεγάλους κεφτέδες

6 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κομματάκια περίπου 3 δάχτυλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί [η παρμεζάνα ,η κεφαλοτύρι,η ρεγκάτο]
1 κύβο knor το ξύνουμε με ένα μαχαιράκι
φρυγανια τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλεύρι [προαιρετικό ]





Βράζουμε τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις πλύνουμε ,τις καθαρίσουμε και τις τεμαχίσουμε ώσπου να μαλακώσουν και τις ρίχνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν .
Τις πιέζουμε με τα χέρια [στίψιμο] να φύγουν όλα τα υγρά και τις βάζουμε σε μπόλ .
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί.Το προσθέτουμε στις μελιτζάνες μαζί με το λαδάκι του .
Προσθέτουμε και το τυρί το τριμμένο,ελάχιστο αλάτι,τον τριμμένο κύβο ,πιπεράκι .τα 2 αβγά και τα ζυμώνουμε προσθέτοντας φρυγανιά τριμμένη τόση ποσότητα ώστε να πλάθετε κεφτές.
Πλάθουμε σε κεφτέδες αλευρώνουμε τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ..
Τούς γυρνάμε αφού έχουν ψηθεί από την μία πλευρά και μετά από την άλλη .
Τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιατέλα.
αν θέλουμε δεν αλευρώνουμε ,αλλα γίνονται πιο ωραίοι με το αλεύρι που δοκίμασα και τις 2 μεθόδους .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Mακαρόνια με μπουκίτσες φιλέτο κοτόπουλου φανταστικό !!






Μερίδες: 6Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

1/2 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1/2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
Λαχανικά ότι σας αρέσει π.χ. [μελιτζάνες,κολοκυθάκια,μπρόκολο,μανιτάρια,καρότο]
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο κότας αραιωμένος σε 1 ποτήρι του νερού νερό
250 γραμ.τυρί κρέμα
τυρί τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
λίγο βασιλικό φρέσκο η ξερό
5-6 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο





Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι,και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα να μαλακώσουν .
Προσθέτουμε και τις μπουκίτσες από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε ανακατεύοντας τακτικά να πάρουν λίγο χρώμα.
Επειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα ,τον βασιλικό,τον μαιντανό ,και τέλος το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το 1 ποτήρι νερό αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τον κύβο κότας [μπορούμε αν αρέσει να χρησιμοποιήσουμε σκέτο νερό ,ο κύβος όμως προσθέτει νοστιμιά]και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά [μήν παραβράσουν να κρατάνε λίγο].
Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τα λαχανικά μας αφού τα έχουμε πλύνει,καθαρίσει και κόψει σε σχήματα και μεγέθη που θέλουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν να μην μας λιώσουν .
Τελειώνοντας προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μας σε χαμηλή φωτιά και τα μαγειρεύουμε για λίγο με ανοιχτή κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι από πάνω και καλή όρεξη !

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Kεφτέδες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας !





700 γραμ.μοσχαρίσιο κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια τρμμένα στο τρίφτη
3-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και τριμμένο
1 αβγό
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι ελάχιστο -πιπέρι




Βάζουμε το κιμά σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μπαλάκια
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και ζεσταίνουμαι μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι η φριτέζα .
Μόλις κάψει το λάδι ,τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μας μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ όλες τις πλευρές .
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
Τρώγονται και ζεστά και κρύα ,είναι το ίδιο νόστιμα .
ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και την τριμμένη ντομάτα να βράσουν .
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ,το αλάτι [λίγο] το πιπέρι και την ζάχαρη .
Σε δυό τρείς βράσεις προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε ώσπου να πήξει η σάλτσα .
Σερβίρονται και σκέτα ,και με πατάτες τηγανιτές ,και με μακαρόνια ,η ρύζι .
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να μην κολλά ο κιμάς στα χέρια μας όταν τον πλάθουμε ,μπορούμε να βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό ,η λάδι.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Mελιτζάνες ιμάμ ,Από τα πιό αγαπημένα λαδερά φαγητά με δυνατή γεύση !




9 με 10 μελιτζάνες αργήτικες
3 κρεμμύδια σε φέτες
5-6 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ.πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
φέτα τριμμένη με το χέρι






Καθαρίζουμε από το κοτσάνι τις μελιτζάνες και τις πλένουμε καλά.
Τις χωρίζουμε στην μέση,
Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε τηγάνι βαθύ και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες να <μαραθούν> απόόλες τις πλευρές .
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικόχαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι τους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να μαραθούν.
Προσθέτουμε τίς ντομάτες ,το μαιντανό,και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό .
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ζάχαρηκαι αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.


Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στην σειρά σε ταψί ,και περιχύνουμε με το μίγμα σάλτσας .
Από πάνω με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια .
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μείνουν οι μελιτζάνες με το λάδι τους .

Μια παραλλαγή του φαγητού είναι να περάσουμε από το τηγάνι ολόκληρες τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις χαράξουμε κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσουμε και να τις γεμίσουμε.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
.

Στραπατσάδα [αυγά με ντομάτες ] λατρεμένο φαγάκι!!







Πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε [εγώ δέν τις ξεφλουδίζω ποτέ και γίνετε υπέροχο].Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν ΟΛΑ τα υγρά τους για να μην μας νερουλιάσει το λαδάκι.Ρίχνουμε αμέσως μετά το λαδάκι μας και για 5 λεπτά ανακατεύουμε να ψηθεί λίγο η ντομάτα μας Σπάμε ένα ένα τα αυγά μέσα στο μίγμα της ντομάτας κατ ευθείαν και ανακατεύουμε Προσθέτουμε και αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη .Σε 10 λεπτά είναι έτοιμη ..ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΙΔΕΣ 4 ντομάτες ψιλοκομμένες .ελαιόλαδο,6 αυγά ,αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη