Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Κεφτεδάκια με φέτα και μελιτζάνα!! Υπέροχο ορεκτικό μεζεδάκι !!


υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
1 πιπεριά κέρατο
150 γραμ φέτα
3 φέτες ψωμί
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμυδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο δυόσμο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
αλεύρι χωριάτικο εσείς μπορείτε να βάλετε ότι αλεύρι θέλετε
σπορέλαιο για το τηγάνι




εκτέλεση
η μελιτζάνες είναι η μεγάλη μου γευστική αγάπη έτσι ψάχνω πάντα τρόπους να την δοκιμάσω! σήμερα έκανα αυτά τα κεφτεδάκια που νομίζω ότι είναι υπέροχα!!!!
εκτέλεση
βρέχω το ψωμάκι και το στίβο καλά να μην έχει υγρασία και το βάζω μαζί με τον κιμά,ρίχνω το αβγουλάκι και τρίβω στο χοντρό του τρίφτη την μελιτζάνα καθαρισμένη από την φλούδα, στο μουλτι βάζω κρεμμυδι σκόρδο πιπεριά και δυόσμο και τα χοντροκοβω!!!!!



 στην συνέχεια προσθέτω μέσα στον κιμά και την φέτα που τρίβω στα δάχτυλα μου και όλα τα υπόλοιπα υλικά μου το αλατι το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνω πολύ καλά τα βάζω στο ψυγείο για μισή ωρίτσα και μετά τα πλάθω χοντρές μπαλίτσες και τα αλευρώνω!!! σε ζεστό λαδάκι τηγανίζω τα κεφτεδάκια μου μέχρι να πάρουν χρώμα!!!!!!!!!!
αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες αυτή είναι η τέλεια γεύση! εγώ κάνω και μια σος με γιαούρτι σκόρδο και φέτα στο μουλτι! 

Πατήστε ΕΔΩ για περισσόερες συνταγές ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Γιαγια Μαιρη εν δραση

Τηγανιά κοτόπουλου με πατάτες και μπεσαμέλ



Υλικά
 Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης και 1 πράσινη κέρατο
1 κ. γλ. τζίντζερ
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αν θέλω προσθέτω 1 κ. σ.  πελτέ ντομάτας 
Για τις πατάτες
6 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες λεπτές
αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο  
Για την μπεσαμέλ *
125 γρ. βούτυρο
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
* αυτή τη φορά δεν έβαλα αβγά μέσα στη σάλτσα αλλά έλιωσα 1 κύβο λαχανικών
τυράκια της αρεσκείας μας 

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και τις στρώνουμε σε ταψί ομοιόμορφα μαζί με το λαδάκι τους  (το δικό μου είναι 36x26 εκατ.). Ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν απαλά για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την τηγανιά μας.  Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο, το σοτάρουμε στο λαδάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τζίντζερ, μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να σοταριστούν κι αυτά και αν θέλω τσιγαρίζω λίγο με πελτέ ντομάτας αλλιώς τον παραλείπω και αποσύρω το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.
Προχωρώ με τελευταία την σάλτσα μας.
Λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτω το αλεύρι να ψηθεί λιγάκι και διαδοχικά ρίχνω το γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα για να μη σβολιάσει η σάλτσα, προσθέτω τον κύβο λαχανικών  και όταν αρχίσει να πήζει ρίχνω  λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και τραβάω από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση προσθέτω στη σάλτσα 1φλ  γραβιέρα ή άλλο τυράκι που να μας αρέσει και να λιώνει.
Οπως έχω βγάλει τις πατάτες που είναι έτοιμες, πασπαλίζω με τυράκι, τοποθετώ από πάνω τους το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, ξανά λίγο τυράκι και περιχύνω με τη μπεσαμέλ.
Το ταψί μας είναι έτοιμο, ολοκληρώνουμε το ψήσιμό του για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην ουσία να ψηθεί η μπεσαμέλ του θέλουμε. 
Η μάνα του λόχου

Ραβανί σαν Σάμαλι !!




Υλικά
1 κούπα βούτυρο
8 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
1και 1/2 κούπα  ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του



Σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό

Εκτέλεση
Χτυπώ το βούτυρο με την ζάχαρη μετά προσθέτω τους κρόκους και το ξύσμαΧτυπώ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτω σιμιγδάλι αλεύρι μαρέγκα εναλάξ μέχρι να τελειώσουν .
Το βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμους.Βράζω το σιρόπι για 5-6 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει ,όταν κρυώσει λίγο το γλυκό το σιροπιάζουμε .Καλή επιτυχία!

Συνταγή Effie Tsouras οι κουζινίστας 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου στο πι και φι!!



2 πακέτα μπισκότα petits beurre
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 
4-5 ροδάκινα, ούτε πολύ ώριμα αλλά ούτε και άγουρα
1 κουτί ζελέ ανανά
1 φλ.τσ. λευκό, γλυκό κρασί, μοσχάτο Λήμνου (ή κονιάκ)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αδειάζουμε το φακελάκι με το ζελέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
Κόβουμε τα ροδάκινα, τα ραντίζουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού και τα τοποθετούμε επάνω σε μια σχάρα αφήνοντας να στραγγίσουν καλά από τα υγρά τους.
Απλώνουμε τα μισά μπισκότα σε ταψάκι πυρέξ ή ένα μπολ ψυγείου.
Ραντίζουμε με λίγο κρασί και απλώνουμε τη μισή σαντιγί.
Ύστερα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και αφού τα ραντίσουμε, και πάλι, με γλυκό κρασί, απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί.
Διορθώνουμε, με μια σπάτουλα, κάθε ανωμαλία που υπάρχει στην επιφάνεια της κρέμας και έπειτα καλύπτουμε τη σαντιγύ με τις φέτες ροδάκινου.
Στρώνουμε επάνω στα ροδάκινα το ζελέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ.
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή
-http://tantekiki.blogspot.gr-




Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Φλογέρες με αράπικο φιστίκι & καραμέλα βουτύρου & σιρόπι κανέλας!


Υλικά

 1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 αυγά χωριστά κρόκοι με ασπράδια
1 ποτήρι ζάχαρη
1 χαρτάκι βανίλια αρωματισμένη με πορτοκάλι η 2 απλές 
1 κουταλιά τις σούπας γεμάτη σάλτσα  BUTTERSCOTCH [ακολουθεί συνταγή ] η μισή κούπα καραμέλες γάλακτος λιωμένες σε μπαίν μαρί 
 1/2 ποτήρι φρυγανιά
100 γραμ.φιστίκι αράπικο αλατισμένο τριμμένο στο μούλτι
  βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων λιωμένο

 Σιρόπι
  2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλας
φλούδα ενός λεμονιού και λίγο χυμό από μισό λεμόνι
 Βράζουμε περίπου 10 λεπτά να δέσει κι αφήνομε στην άκρη να κρυώσει
  Φλογέρες
 Ανοίγομε τα φύλλα κρούστας και όπως είναι ανοιγμένα, με την μακριά πλευρά προς τα εμάς, τα κόβουμε σε τρία ίσα μέρη από πάνω προς τα κατω.τα κάνουμε μια συστάδα κι αφήνομε στην άκρη
Λιωνουμε τις καραμέλες γάλακτος σε Μπεν Μαρί.
Χτυπάμε τα φιστίκια στο μούλτι κι τα αδειάζουμε σε ένα μπολ
Χτυπάμε τη μισή ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή
Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και την βανίλια καλά να ασπρίσουν και να πήξουν.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, την λιωμένη καραμέλα γάλακτος, την φρυγανια ,τα φιστίκια και την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα κι αφού βουτυρώσουμε καλά καθε φύλο βαζουμε απο μια κουταλια.γυρίζουμε δυο τρεις στροφές και μετα γυρίζουμε προς τα μεσα τις ακρες απο τα ρολακια να κλειδωθεί μεσα η γεμιση.δεν σφιγγομε καθολου την φλογερα.τοποθετουμε στο ταψι του φουρνου η σε οτι ταψι θελετε κι οταν τελειωσουμε τα βουτυρώνουμε κι απο πανω.
ψήνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο φουρνο περιπου 30 με 40 λεπτα.να τα δειτε να ροδισουν καλα. 
Τα βγάζουμε απο τον φούρνο κι οπως ειναι ρίχνουμε απά πάνω το κρυο σιρόπι. 
Αφηνούμε να το τραβηξουν αφου τα γυριζομε απο ολες τις μεριές  καθε μια ωρα να πιουν οσο σιροπι θελουν.μετα απο δυο ωρες ειναι ετοιμα. βαζομε σε ομορφα χαρτακια και τοποθετουμε σε πιατελα.αν θελουμε πασπαλιζομε με κανελα.


 
σπιτικη σάλτσα καραμέλας butterscotsch.

 
1 κούπα  ζάχαρη,
1/4 κούπας νερό,
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος,
110 γρ βούτυρο γάλακτος '
εκχύλισμα βανίλιας η μαύρο ρούμι η ότι άρωμα θέλετε εσεις.
 
Εκτελεση.
βαζω την ζάχαρη με το νερό σε τηγάνι βαθύ με βαρύ πάτο και αφήνω να γινει καραμέλα σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύω καθολου.αν έχετε θερμόμετρο να δείξει  118 c.θα δείτε να γινη ανοιχτόχρωμη καραμέλα και να βγάζει χοντρές φουσκες.κατεβαστε από την φωτιά και ρίξτε προσεκτικά λίγη από την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μαριζ.προσεξτε γιατί φουσκώνει και πιτσιλιλάει ρίξτε   και την υπόλοιπη κρέμα γαλακτος.θα δείτε το μείγμα να σφιγγει  άλλα αμέσως θα διαλυθεί .ανακατεύετε  συνέχεια,ξαναβάλετε στην φωτιά,σε χαμηλή θερμοκρασία στο 3 αν έχετε κουζίνα μέχρι 6 και στο 5 αν έχετε κουζίνα μέχρι 9. ρίξτε και το βούτυρο και μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας η ότι άρωμα θέλετε και ανακατεύετε για 10 λεπτά περίπου .θα δείτε την υφή που έχω στις φωτογραφιες.οταν βγάζει  φουσκαλες.κατεβαστε αφήστε λίγο να κρυωση και βάλτε σε βαζο.η σάλτσα όσο κρυώνει  σφιγγηειάλλα αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε την βάζετε σε μπαιν μαρι και ξαναέρχετε στην αρχική της μορφη.μπορειτε να την χρησιμοποιήσετε σαν βάση σε τάρτα μπανοφι,η σάλτσα σε παγωτό.



 


Το ψωμάκι μου χωρίς ζύμωμα !!

  
Υλικά

1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.γ.ζάχαρη

2 κ.γ.αλάτι
4-5 κ.σ.λάδι
680 γρ.νερό


Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μετά σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες και πάνω.

    Την επομένη ανάβουμε το φούρνο μας στους 250 και βάζουμε μέσα τη γάστρα αδειανή με το καπάκι της!
    Αν ο φούρνος είναι δυνατός βάζω στους 230 Βαθμούς μέχρι να κάψει ο φούρνος Αλευρώνω τον πάγκο και ζυμώνω λίγο το ζυμάρι μου με διπλώματα προς τα μέσα!
    Χωρίζω τη ζύμη σε δυο ή τρία κομμάτια και την αφήνω στον πάγκο με τα διπλώματα προς τα κάτω.
    Μόλις είναι έτοιμος ο φούρνος βγάζω τη γάστρα και βάζω μέσα τα κομμάτια μου με τα διπλώματα προς τα πάνω.
    Ψήνω για μισή ώρα με το καπάκι κλειστό και άλλο ένα τέταρτο με το καπάκι ανοιχτό !!Έτοιμο !!!
    Συνταγή 
    Maria Xenidou-

Συκωτάκια πουλιών με πιλάφι !!







Υλικά για τα ριγανάτα συκωτάκια

  1 συσκευασία συκωτάκια κότας
ελαιόλαδο
αλατι
πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι






Υλικά για το πιλάφι

1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
2 ποτήρια νερό
2 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
1 ξερό κρεμμυδι χοντροκομμενο
άνηθο κρεμμυδάκια
μια κουταλιά βούτυρο
ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
πιπέρι
αλατι




Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα βάζουμε να στραγγίσουν . στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ριχνουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε λιγάκι γιατί βγάζουν και αυτά νεράκι!
μόλις αρχίσουν και τσιγαρίζονται ριχνουμε ένα ποτήρι νερό το αλατι και το πιπέρι και τ' αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά στο τέλος ριχνουμε το λεμόνι και την ρίγανη και τ αφήνουμε λιγάκι ακόμα και είναι έτοιμα!!!!!!!


Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεμμυδι και σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος ριχνουμε και το ρύζι να σοκαριστεί λιγάκι και ριχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσέχουμε το ρυζάκι μας μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νεράκι δοκιμάζοντας αν έχει βράσει το ρύζι. το αποσύρουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για μισή ωρίτσα περίπου!!!! το ρυζάκι μας είναι σπυρωτό και με μια υπέροχη γεύση σαν να τρώτε ντολμαδάκια!!!! καλή επιτυχία!

Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κέικ καρύδας με ανανά!


Υλικά

Για το κέικ 1 κονσέρβα ανανά
1 φλιτζάνι (220γρ.) ζάχαρη
125γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
3 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (200γρ.)
Χυμό από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 φλιτζάνι (160γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι (175γρ.) σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι (70γρ.) τρίμμα ινδικής καρύδας
1 κουτ. σούπας γεμάτη μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι, τη βάση και τη διακόσμηση 80γρ. ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
Τον χυμό από την κονσέρβα του ανανά
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουτ. σούπας βούτυρο LURPAK
κερασάκια γλασέ ή ζαχαρωμένους ιβίσκους

Εκτέλεση

Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά και τον αναποδογυρίζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει ο χυμός του σε ένα μπολ.
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το χυμό του ανανά. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο στο σιρόπι κι αφήνετε να λιώσει το βούτυρο και να κρυώσει το σιρόπι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και τα ξύσματα του λάιμ και του λεμονιού. Ρίχνετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την ινδική καρύδα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μείγμα λίγο λίγο στο μίγμα του μίξερ ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνετε ελαφρά το ταψάκι σας και τοποθετείτε τις ροδέλες του ανανά ξεκινώντας από το κέντρο και συνεχίζοντας περιφερειακά. Αδειάζετε μέσα τη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί όμορφα το γλυκό.
Ξεφουρνίζετε το ραβανί, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά και το σιροπιάζετε ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά κουταλιά. Περιμένετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα.
Πασπαλίζετε με λίγη επιπλέον ινδική καρύδα, αν θέλετε διακοσμείτε με ζαχαρωμένα λουλούδια ιβίσκου ή κερασάκια γλασέ, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ blog "Sweetly"
Lurpak Greece-     ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σολωμός με πικάντικη σάλτσα λαχανικών !!!

 Υλικά για μαρινάρισμα Σολωμού

Σολωμό σε φέτες
μουστάρδα
σκόρδο σε μορφή πολτού
μαιντανό
άνηθο
λάδι
αλατοπίπερο




Υλικά για μαρινάρισμα λαχανικών

Πιπεριά πράσινη κόκκινη ροδέλες
κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
ντομάτα ροδέλες κι ότι άλλο λαχανικό θέλετε και σας αρέσει
 Μουστάρδα
ξίδι μπαλσάμικο
 ρίγανη
σκόρδο σε μορφή πολτού
λάδι
αλάτι
πιπέρι σε κόκους



Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τον Σολωμό με την μουστάρδα σκόρδο άνηθο μαιντανό λάδι αλατοπίπερο καθώς και τα λαχανικά μαρινάρισμα με μουστάρδα σκόρδο  ρίγανη μπαλσάμικο λάδι αλάτι πιπέρι σε κόκους.
Τα αφήνουμε γαια 2 ωρίτσες στο ψυγείο .
Τα  βαζουμε σε ταψάκι με τους χυμούς τις μαρινάδας που έχουν βγάλει και τα ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοψηθεί ο Σολωμός.Απίθανη η γεύση !!!
Ταιριάζει με λαχανικά βρασμένα για σαλάτα !

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή  F for Food

Γλυκό του κουταλιού κεράσι.






Διάβασα πολλές συνταγές και έκανα αυτό που μου φάνηκε πιο εύκολο.

Υλικά
1,5 κιλό κεράσια 
1.5   κιλό ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού νερό
2 φύλλα αρμπαρόριζα 
λίγο χυμό από λεμόνι
1 βανίλια 



Εκτέλεση
Πλένουμε  και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια [διαλέγουμε τα κεράσια να μην είναι μαλακά πολύ ]
Βάζουμε σε κατσαρόλα ζάχαρη κεράσια  το νερό και την αμπαρόριζα να βράσουν σε δυνατή φωτιά .
Μόλις οι φουσκάλες ανεβούν ψηλά σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε π.χ όλη την νύχτα .
Την επόμενη μερα βγάζουμε προσεχτικά τα κεράσια και βράζουμε μόνο του το σιρόπι μέχρι να δέσει .
Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε τα κεράσια και μία βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού .
Αν θέλουμε το κεράσι να παραμείνει σφιχτό πολύ σαν το αγοραστό πρέπει να το βάλουμε σε ασβεστόνερο .
Με την συγκεκριμένη δοσολογία γίνονται 2 βαζάκια και το τρώμε η σκέτο , η πάνω σε παγωτό η με γιαούρτι !

τούρτα σοκολάτας με μπισκότο εύκολα και γρήγορα.




 Όσοι αγαπούν την σοκολάτα και τους αρέσουν τα γλυκά, τότε, θα πρέπει να δουν την παρακάτω συνταγή !!


Τα υλικά

(800 γρ.) μπισκότα digestive
(100γρ.) περίπου ένα φλυτζάνι καρύδια (ή φουντούκια) ψημμένα και ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι σοκολάτας

1 φλιτζάνι (200γρ.) ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι (60γρ.) κακάο σκόνη, χωρίς ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
2/3 φλιτζάνι (150γρ.) βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την σοκολάτα Ganache

1/2 φλυτζάνι (120 γρ.) κρέμα γάλακτος
(120 γρ.) γλυκόπικρη σοκολάτα

Η εκτέλεση

Αρχικά, σπάστε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα καρύδια (ή τα φουντούκια) για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα με ένα κουταλάκι, ενώ μετά τα βάζετε μέσα στο μπολ με τα μπισκότα.
Για το  σιρόπι σοκολάτας, βάζετε σε ένα τηγάνι λίγη ζάχαρη καθώς και την σκόνη κακάο. Καθώς ανακατεύτε το μείγμα, χύνετε λίγο νεράκι ώστε να «δέσουν» τα δύο υλικά. Αφού ρίξετε και το βούτυρο, τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να βράσει για περίπου 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα. Όταν το βγάλετε από τη φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνετε το σιρόπι στο μπολ με τα μπισκότα και τα καρύδια και τα ανακατεύετε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι.Όταν τελειώσετε αυτή τη διαδικασία, βάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο στρογγυλό πιρέξ, όπου με μια σπάτουλα το απλώνετε ομοιόμορφα. Μέχρι να ετοιμάσετε την σοκολάτα γκανάς, τοποθετείτε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά -  1 ώρα.Για να την σοκολάτα ganache τοπεθετείτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα πάνω από το μπολ με τα κομμάτια σοκολάτας και την αφήνετε για ένα 1 λεπτό. Ύστερα, ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα.Μετά, περιχύνετε την σοκολάτα ganache πάνω από την τούρτα μπισκότο και τη βάζετε ξανά στο ψυγείο να πήξει για περίπου 3-4 ώρες πριν την σερβίρετε. Τέλος, όταν βγάλετε την τούρτα από το ψυγείο, μπορείτε να την διακοσμήσετε με λίγα ψημένα καρύδια.

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
πηγή http://www.newsit.gr/kosmos







Πίτσα με σάλτσα ελιάς και σουτζούκι !

Για τη ζύμη
  • 20 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 40 γρ. νωπή μαγιά
  • 50 γρ. λιωμένο βιτάμ
  • 500 γρ. χλιαρό νερο
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κιλό κοσκινισμένο αλεύρι σκληρό
Για τη σάλτσα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 100 γρ. ελιές πράσινες σε φετούλες
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.σ ρίγανη ή μείγμα (ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι, δενδρολίβανο κ.τ.λ)
  • Αλάτι / πιπέρι
Για την πίτσα
  • 1 κομμάτι σουτζούκι κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 8 φέτες ζαμπόν βραστό
  • 200 γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
  • 200 γρ. Έμμενταλ τριμμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. ελιές πράσινες κομμένες σε φετούλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο 

Για τη ζύμη

Λειώνουμε τη μαγιά στο νερό μαζί με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε τη μαγιά, το βιτάμ, το αλάτι και το σπορέλαιο μέσα στον κάδο του μίξερ με το γάντζο και τα δουλεύουμε στην 1η ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τις. Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα, δουλεύοντας αρχικά στην 1η ταχύτητα για 4 λεπτά και στη συνέχεια στη 2η ταχύτητα, μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του όλου μείγματος, δηλ. πρέπει η ζύμη να κορδάρει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Τοποθετούμε τη ζύμη τις πίτσας πάνω στον πάγκο, τον οποίο τον έχουμε λαδώσει ελαφρώς, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια των 200 – 250 γρ. Την κάνουμε μπαλάκια, τα λαδώνουμε λίγο στην επιφάνειά τις, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά περίπου να ξεκουραστούν. Τοποθετούμε τη ζύμη μέσα στο ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρώς με τη βοήθεια τις πινέλου και πιέζουμε τη ζύμη με τη βοήθεια των δακτύλων να απλωθεί σε όλη την εσωτερική επιφάνεια και στα πλαϊνά τις φόρμας.

Για τη σάλτσα

Αδειάζουμε την κονσέρβα με τα ντοματάκια σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με το χέρι. Αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε τις ελιές και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Για την πίτσα 

Με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα και την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ τυρί τριμμένο για να δέσουν τα υλικά. Απλώνουμε το ζαμπόν και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ½ ώρα.

Σημείωση: Συνήθως χρησιμοποιώ 2-3 κομμάτια ζύμης ανάλογα με το πόσο χοντρή θέλω τη βάση. Τα κομμάτια που περισσεύουν τα βάζω σε μεμβράνη, τα τοποθετώ στην κατάψυξη και τα χρησιμοποιώ με τον ίδιο τρόπο αφού πρώτα τα έχω ξεπαγώσει. Αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας μπορείτε να τη διατηρήσετε πολύ καιρό αν την κλείσετε σε αποστειρωμένα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς (πλένουμε καλά τα βαζάκια και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά). Αφού ετοιμάσετε την πίτσα, αν την τυλίξετε με μεμβράνη μπορείτε να τη φυλάξετε στην κατάψυξη. Προσπαθήστε η σάλτσα να μην ακουμπήσει τα τοιχώματα της πίτσας γιατί θα καεί και θα πικρίσει.

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη οι κουζινίστας




Κουλουράκια Μελιού !! Μυρωδάτα !!



Μυρωδάτα κουλουράκια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Βάλτε τα να σας βοηθήσουν, έτσι θα διασκεδάσουν και σίγουρα θα τα φάνε με όρεξη. Εμπρός φοράμε το σκουφάκι και την ποδίτσα μας και βάζουμε τα υλικά άλλα και την φαντασία μας για ένα δυνατό αποτέλεσμα.



Για την συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

    1 φλυτζ. λάδι
    1 φλυτζ. ζάχαρη
    2/3 φλυτζ. μέλι
    1 κουτάλι (γλυκού) κανέλα
    Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    8 κουτάλια (σούπας) νερό χλυαρό
    1 κουτάλι (γλυκού) σόδα φαγητού
    4 1/2 φλυτζ. αλεύρι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμους για 12-15 λεπτά.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
www.cookings.gr-

Κοτόπουλο φιλέτο με γλυκόξινη σάλτσα και αρωματικό ρύζι.

Υλικά
 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου σε φετακια όσο ένα δάχτυλο, 
2 χρωματιστές πιπεριές
 1 ξερό κρεμμυδι σε φετακια,
 2 καρότα σε μπαστουνάκια, 
4 ροδέλες ανανά κονσέρβας σε κομμάτια. 
2 κουταλιές σούπας σόγια σως
4 κουταλιές σούπας κέτσαπ
4 κουταλιές σούπας  μπαλσάμικο ξίδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε σησαμέλαιο ή σπορέλαιο για 3 λεπτά (να πάρει λίγο χρώμα)
Βγάζουμε και φυλάμε στην άκρη. 
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε την  σογια σως, την κέτσαπ και το μπαλσαμικο και το μισό σιρόπι από το ανανά. 
Αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ). 
Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ανανά , βράζουμε για 3 λεπτά (όχι περισσότερο) και αποσύρουμε από την εστία για να μην σκληρύνει. 

Συνταγή από Μάρτσια Μπαστού οι κουζινίστας




Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο και τυρένια ζύμη !

Υλικά:

Για την ζύμη

300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225γρ βούτυρο
1/2 κ.γ αλάτι
70γρ τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί
Λίγο νερό
Για την γέμιση
300γρ φιλέτο κοτόπουλο
250γρ φέτα τριμμένη
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 αυγό χτυπημένο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Σουσάμι για πασπάλισμα
Λίγο γάλα για το άλειμμα

Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει και μόλις κρυώσει το ψιλοκόβουμε
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά τα κρεμμύδια με τις πιπεριές
Αποσύρουμε απο την φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε το κοτόπουλο,την φέτα, το αυγό,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το βούτυρο σε κομματάκια και το αλάτι
Το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας για να ψιχουλιαστεί
Προσθέτουμε το τυρί και λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να γίνεται μπάλα
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο(το ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο)
Παίρνουμε το μεγαλύτερο ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο που να προεξέχει απο ένα μέτριο λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ 28 εκ περίπου
Πάνω απο το φύλλο απλώνουμε την γέμιση και καπακώνουμε με το μικρότερο φύλλο που το ανοίγουμε ίσα να καλύψει την γέμιση
Γυρνάμε το απο πάνω φύλλο και το κολλάμε τσιμπώντας το με το κάτω
Αλείφουμε με λίγο γάλα,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά


 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πηγή:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου--
Olga Benopoulou http://olgascuisine.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7.html Οι Κουζινίστας