Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ένα coffee cake που θα σας ξετρελάνει!!!



 

Μετά από πολλούς πειραματισμούς κατάφερα να πετύχω την υπέροχη γεύση ενός αγαπημένου coffee cake γνωστού μεγάλου σούπερ μάρκετ και σας δίνω τη συνταγή !!!!
Είναι πολύ εύκολο !!!φτιάξτε το και θα εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας !!
Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι, μπορεί και λίγο περισσότερο!
60γρ. ζάχαρη
1 Φακελάκι μαγιά
1 Πρέζα αλάτι
180γρ. γάλα χλιαρό
80γρ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό
2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1/2κ.γ. μαχλέπι
μια πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
1 Βαζάκι μερέντα ή Nutella,τριμμένα καρύδια


Για την επιφάνεια¨:
γλυκό υποβρύχιο με γεύση μαστίχας
σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και γυαλίσει με λίγο σπορέλαιο
τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα



Χτυπάμε τα αυγά με τις βανιλιες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ ,προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά,την μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλάτι το ξύσμα το μαχλεπι και το αλεύρι σιγά σιγά να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη,(μπορεί και να κολλάει λίγο)και την αφήνεται σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βουτυρώνετε τα χέρια σας και μοιράζετε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια,ανοίγετε το ένα μπαλάκι πάνω σε μια βουτυρωμενη λαδόκολλα απλώνετε μερέντα και τριμμένο καρύδι ,ανοίγετε το δεύτερο μπαλάκι σκεπάζετε με αυτό το πρώτο και απλώνετε μερέντα και τριμμένο καρύδι,επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με το τρίτο μπαλάκι.Ανοίγετε το τελευταίο μπαλάκι και σκεπάζετε από πάνω,βάζετε στο κέντρο ένα ποτήρι ή πιατάκι του καφέ και κόβετε τις άκρες ακτινωτά σε 16 κομμάτια και τα στρίβετε να κάνετε το γνωστό αστέρι. Παίρνετε το γλυκό όπως είναι με την λαδόκολλα και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.



Ψήνετε το coffee cake στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει .Βγάζετε το ψημένο γλυκό ,από τον φούρνο, το αλείφεται με λιωμένο βούτυρο έτσι ζεστό όπως είναι και το αφήνετε να κρυώσει.Αφού κρυώσει το γλασάρεται με την μαστίχα την σοκολάτα και πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!Το γλασάρισμα το κάνουμε κατ αυτόν τον τρόπο
.Ζεσταίνουμε το υποβρύχιο στο φούρνο μικροκυμάτων και γλασάρομαι το γλυκό,λιώνουμε την σοκολάτα (100 γρ) σε μπεν μαρι η στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε μέσα σε αυτή 1κ.γ. σπορέλαιο,γλασάρομαι με αυτή πάνω απο το γλασσο τηε μαστίχας,πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς(Καρύδια,αμύγδαλα) (διατηρείται εκτός ψυγείου καλά σκεπασμένο για να μένει μαλακό )
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ!!!

 Georgia Koutrouli--Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Τούρτα μαρέγκα κάστανο Mont blanc!!!


Η συνταγή αυτή είναι  συνδυασμός τριών διαφορετικών συνταγών από το real food Δεκέμβριος '11, από το βιβλίο ονειρικά Χριστουγεννιάτικα  άλλα και με δικές μου παρεμβάσεις!!
Πάμε για την μαρέγκα
6 ασπράδια  αυγών
1/4 κουταλάκι κρεμόριο, η αν δεν έχετε βάλτε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη απλή (όταν λέμε κούπα εννοούμε κούπα μεζούρα ζαχαροπλαστικής)η 250 γρ.
2 βανίλιες
Τι κάνουμε
 Χτυπήστε τα ασπράδια με το κρεμόριο η τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες να σφίξουν,και χτυπώντας πάντα σε μέτρια ταχύτητα ρίξτε κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη.χτυπήστε καλά να έχετε μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα που να στέκεται σε ότι σχήμα κι αν της δώσετε.
Βάλτε την μαρέγκα σε κορνέ με μύτη σωλήνα χωρίς σχέδια και σχηματίστε πάνω στο ταψί του φούρνου ,πάνω στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί,κύκλο διαμέτρου 22 εκατοστών ξεκινώντας από το κέντρο προς την άκρη. Κάντε κι από πάνω περιφερειακά δυο κύκλους,κάντε πάνω από τους δυο κύκλους άλλον ένα κύκλο,ώστε να έχετε έτσι έναν κύκλο σαν φωλιά.βάλτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε στους 90 με 100 βαθμούς για περίπου 1+1/2 με 3 ώρες αργεί λίγο.Βάλτε ένα κουτάλι ανάμεσα στην πόρτα του φούρνου για να φεύγει τυχόν υγρασία.
Συμβουλή,
Σχεδιάστε με έναν μαρκαδόρο η μολύβι έναν κύκλο 22 εκατοστά,πάνω στο χαρτί που θα ψήσετε την μαρέγκα,αναποδογυρίστε το χαρτί και ξεκινώντας από το κέντρο κάντε κύκλο.
Οταν ψηθεί η μαρέγκα σας βγάλτε την από τον φούρνο κι βάλτε την με το χαρτί σε μια σχάρα να κρυώσει.

Συνεχίζουμε με τα άλλα στάδια του γλυκού.
Πάρτε ένα κιλό κάστανα και χαράξατε τα και βράστε τα σε αλατισμένο νερό
Βγάλτε τα λίγα λίγα και καθαρίστε τα τελείως κόψτε τα σε μικρά κομματάκια ,θα σας διευκολύνει  στον πουρέ αργότερα. Μετρήστε τα κάστανα να είναι περίπου μισό κιλό,αν είναι παραπάνω δεν πειράζει,βάλτε τα με 1,5 φλιτζάνι γάλα να βράσουν ανακατεύοντας μέχρι να πιουν το γάλα και να είναι μαλακά ώστε να μπορέσουμε να τα κάνομε πουρέ.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά. κατεβάζετε από την φωτιά και τα περνάτε από το πολυμίξερ η το μούλτι να γίνουν αλοιφή.
Προσθέστε και 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος και ένα σφηνάκι Κουάτρο η γκράν μαρνιέ να τα βοηθήσετε να πολτοποιηθούν.
Χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ 1/4 από μια συσκευασία βούτυρο με μισή κούπα άχνη ζάχαρη ,2 βανίλιας ,1 σφηνάκι Κουάτρο, και λίγη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.Προσθέστε μέσα τον πουρέ,χτυπήστε να ενσωματωθεί καλά. Βγάλτε από το μείγμα λίγο για να κάνετε κάστανα φοντάν όπως βλέπετε στην κορυφή της τούρτας.Βάλτε τα όλα ψυγείο.

Σαντιγί
Χτυπήστε 1 κουτάκι μόρφατ με ένα κουτάκι
 200γρ, κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
 μισό ζαχαρούχο γάλα σε σφιχτή σαντιγί, βάλτε ψυγείο.

Φοντάν κάστανου.
Πλάστε από το μείγμα που φυλάξατε 2-3 μπαλάκια και πιέστε με τον δείχτη και τον αντίχειρα στην κορυφή να πάρει  σχήμα κάστανου.
Βάλτε κατάψυξη.

Γκανάζ σοκολάτας
Βάλτε σε Μπέν μαρί  300 τραμ σοκολάτα κουβερτούρα να μισολιωνόσουν,κατεβάστε την και ρίξτε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. σε ένα μπρίκι βάλτε 200 γρ.κρέμα γάλακτος να κάψει και ρίξτε την στην μισολιωμένη κουβερτούρα.ανακατέψτε καλά με μαρίζ να γίνει λείο γλάσο ,βάλτε στην άκρη να μισοκρυώσει.

Βγάλτε από την κατάψυξη τα φοντάν κάστανου που έχετε παγώσει και με ένα πιρούνι η καλαμάκι για σουβλάκια βούτηξε το στην σοκολάτα και αφήστε να στεγνώσει .μην το βάλετε ψυγείο, η σοκολάτα θα παγώσει  αμέσως.Από την γκανάζ  που φτιάξατε βάλτε μια γενναία κουταλιά  φαγητού μέσα στο μείγμα κάστανου για να πάρει καφέ χρώμα,ανακατέψτε καλά, και βάλτε ψυγείο.


Συναρμολόγηση γλυκού
Τοποθετείστε την μαρέγκα πάνω στην πιατέλα που θα σερβίρετε,και βάλτε με ένα κουτάλι παντού στον πάτο και στα εσωτερικά τοιχώματα ένα στρώμα από γκανάζ σοκολάτας.αυτό θα βοηθήσει να μην μπει υγρασία στην μαρέγκα από την σαντιγί.
Βάλτε σε πρέσα τον πουρέ και βγάλτε τον σαν μακαρόνια πάνω από την γκανάζ σε σχήμα βουνό,ξεκινήστε από το κέντρο και προς τα πάνω. γαρνίρετε την κορυφή με μπόλικη σαντιγί όπως και τα πλάγια πάνω από την μαρέγκα.Τέλος τοποθετείτε τα κάστανα φοντάν στην κορυφή ,και είναι έτοιμο το γλυκό σας.Καλή επιτυχία!!!\ 
Roula Psittaki=Roula's sweet corner

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μπισκοτάκια γρήγορα με γέμιση σοκολάτας !!


Υπέροχα γρήγορα μπισκοτάκια με σοκολάτα να ρέει μέσα τους!!
Έχουν ένα μυστικό που πρέπει να το προσέξετε κατά το ψήσιμο
Αυστηρά μόνο 15 λεπτά ψήσιμο στον αέρα.Σε περισσότερο χρόνο ψήνετε και η σοκολάτα μέσα τους και ξεραίνεται !!Δοκιμάστε τα για το καφεδάκι το τσάι κι όχι μόνο... τέλεια !!!

Υλικά
2 αυγά
1 μασουράκι βανίλια
1 κουτ,γλυκού σόδα μαγειρική
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2/3 κούπα ζάχαρη
1 φάκελο σταγόνες σοκολάτας Γιώτης
1 κουτάκι μικρό Μερέντα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει. Έβαλα περίπου 3 φλιτζάνια και λίγο παραπάνω να δοκιμάζετε να πλάθεται η ζύμη και μόλις το πετύχετε σταματάτε.
3-4 κουταλιές τις σούπας κονιάκ [εγώ είμαι λάτρεις της μυρωδιάς  του ούζου κι αντικατέστησα το κονιάκ με ούζο]





 Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε καλά να ασπρίσουν .
Προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά μαζί με το κονιάκ,ή ούζο  και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι 3 φλιτζάνια και βλέπουμε αν χρειαστεί κι άλλο με την σόδα .
Το προσθέτουμε στο μείγμα αυγών -βούτυρο -ζάχαρη και  ανακατεύουμε η με σπάτουλα η σε πάρα πολύ χαμηλή και αργή ταχύτητα,προσθέτοντας αν χρειαστεί κι άλλο αλεύρι δοκιμάζοντας κάθε τόσο αν πλάθονται και σταματάμε.
Προσθέτουμε και τις σταγόνες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

 Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί.
Με ένα κουτάλι τις σούπας παίρνουμε κουταλιές κάνουμε μπαλάκι το πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει και βάζουμε στην μέση λίγη Μερέντα περίπου 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού.
Κλείνουμε με προσοχή και το κάνουμε σαν μπαλάκι πάλι.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο η βουτυρωμένο ταψί [εγώ έβαλα λάδι] και τα βάζουμε στην σειρά λίγο σε απόσταση γιατί από μόνα τους γίνονται πατητά κατά το ψήσιμο και μεγαλώνουν λίγο.





 Τα ψήνουμε ακριβώς 15 λεπτά για να μην ψηθεί και στεγνώσει μέσα η σοκολάτα.
 Τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και ..εξαφανίζονται !!
Είναι πραγματικά τέλεια σε γεύση να τα φτιάξετε !!!
 ΔΕΊΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΏ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ
























Μυρμηγκωτό ή Μελαχροινό με τρούφα !!




ΥΛΙΚΑ..
Μισό πακέτο βούτυρο βιτάμ και λίγο ακόμη…… Βάζω 150 γρ. βιτάμ λιωμένο και χλιαρό όχι ζεστό . 6 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη… ..βάζω 220 γρ. ζάχαρη καστανή, 1 μπέκιν, 2 κούπες αλεύρι φαρίνα… .βάζω 220 γρ. αλεύρι φαρίνα,
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη. 1 ¼ κούπα νερό, φλούδες πορτοκαλιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέκιν. Ζεσταίνω λίγο το βούτυρο (δεν θέλω να καίει… το θέλω χλιαρό..). Χτυπάω τους κρόκους με τη καστανή ζάχαρη περίπου 10 λεπτά στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα Μόλις το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη είναι αφράτο ,ρίχνω το βούτυρο λίγο- λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα (ρίχνω λίγο αλάτι). Σταματάω το μίξερ. Και ρίχνω εναλλάξ μαρέγκα και αλεύρι μέσα στο μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να τελειώσει η μαρέγκα και το αλεύρι.
Ανακατεύω ελαφρά με μια μαρίζ Το τοποθετώ σε ταψάκι τετράγωνο( χρησιμοποιώ αποσπώμενο ταψάκι)
 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το ψήνω στους 180ο στον αέρα για 40 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει το γλυκό και ετοιμάζω το σιρόπι.
Τοποθετώ το γλυκό πάνω σε μια σχάρα και ρίχνω το σιρόπι. Αφήνω να σταθεροποιηθεί το γλυκό και το μεταφέρω σε πιατέλα. Το περιχύνω με το σιρόπι σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ¼ κούπα ζάχαρη
1 κούπα σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά
1 κούπα νερό
λίγο αλάτι
1κ.γ. βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλο 1 λεπτό. Παίρνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε όσο χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι σε δροσερό χώρο
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Μαγειρεύοντας με την marianna

Πώς ψήνουμε τα κάστανα!


 Το πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσουμε το κάστανο σε μια επίπεδη επιφάνεια και να το χαράξουμε στραυρωτά, με ένα κοφτερό μαχαίρ.  Τα τοποθετούμε σε ταψί με την εγκοπή προς τα πάνω.  Αυτό επιτρέπει να διαφεύγουν οι ατμοί και να μη σκάει το κάστανο.

Το δεύτερο βήμα είναι να τα ψήσουμε.  Μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα, στο φούρνο ή στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.

Εάν δεν μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα, μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15 – 25 λεπτά, οπότε μαλακώνουν και ξεφλουδίζονται εύκολα.



Εάν θέλουμε να κάνουμε πουρέ κάστανου ή απλώς να τα αποθηκεύσουμε, πρέπει να τα βράσουμε.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα καλύψει.  Αφού βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, για συνταγές που θέλουν κι  άλλο ψήσιμο.  Εάν θέλουμε να τα λιώσουμε, τα αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο παραπάνω.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.


Ξεφλουδίζουμε την εξωτερική και εσωτερική φλούδα του κάστανου.
Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομαδα η για πολλούς μήνες στην κατάψυξη .
Κοπιάστε και καλή όρεξη !!!


Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 kopiaste.info

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ρυζόγαλο καραμελέ!


Ένα ρυζόγαλο ,μια αρωματική απόλαυση που σε ταξιδεύει σε ένα δικό του κόσμο ένα ρυζόγαλο στυλ καραμέλας Brûlée


Υλικά
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
νερό, περίπου 2 φλιτζάνια του τσαγιού, λίγο αλάτι
900 ml γάλα , μισό ξύλο κανέλας, ροδόνερο, 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
2 κ. σ γεμάτες κορν φλάουρ,
2 κρόκοι αυγού, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, σαφράν (προαιρετικά), λίγη καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν





Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει..Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να το ξεπλύνουμε. Το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10- 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και πού . Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τα αρωματικά ξύσματα, την ζάχαρη και την κανέλα αφού κρατήσουμε 150 ml γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 150 ml γάλα που κρατήσαμε, τους κρόκους και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα.,
.Μόλις το γάλα είναι έτοιμο να βράσει, κατεβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια κουτάλα προσθέτουμε καυτό γάλα στο μείγμα των αυγών - κορν φλάουρ χτυπώντας με ένα πιρούνι όπως στο αυγολέμονο. Μόλις έχουμε προσθέσει αρκετό καυτό γάλα και έχει ζεσταθεί το μείγμα , το αδειάζουμε όλο στην κατσαρόλα .


 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθέτουμε και το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε πάνω στο μάτι περιμένουμε να πήξει το ρυζόγαλό μας . Το ρυζόγαλο δεν θα πρέπει να πήξει…. θα πρέπει να είναι ρευστό ..καθώς πέφτει η θερμοκρασία του θα αρχίσει να πήζει.
Σερβίρουμε σε μπολ, , και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια κάθε μπολ με ζάχαρη και καραμελώνουμε με το φλόγιστρο .
Αν δεν έχουμε φλόγιστρο Θα πρέπει να έχουμε πυρίμαχα μπολ τα οποία θα τοποθετήσουμε σε ένα βαθύ ταψί με νερό και καραμελώνουμε στο γκριλ . Καλή επιτυχία!!!




Μπισκοτάκια με τζίντζερ & κανέλα.

 Δείτε περισσότερες συνταγές  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
250 γρ. Βούτυρο
100 άχνη
100 καστανή  ζάχαρη
60 γραμ. Μελάσα
1 αυγό
1 κ.σ. Τζίντζερ τριμμένο σκόνη
1 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουταλάκι σόδα
560 γραμμάρια αλεύρι
 
Εκτελεση
 Ανακατευουμε ολα μαζί και μετά τα κόβουμε με κουπ πατ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά στον αέρα.

Μπεκρήδες ή Σκαλτσούνια !

 Υλικά ζύμης
2 ποτήρια, σπορέλαιο 
1 ποτήρι κρασί άσπρο,
2 φαρίνες ,
1 κσ ζάχαρη,

Γέμιση
Μαρμελάδα ότι μας αρέσει


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Εκτέλεση
 Ολα τα υλικά μαζί φτιάχνουμε την ζύμη ,την αφήνουμε να ξεκουραστεί,παίρνουμε την ζύμη κ την ανοίγουμε τον πλάστη σε ενα φύλλο χοντρό κόβουμε σε δίσκους με ένα κουπ πατ όσο ενα πιατάκι του καφέ.
Εχουμε αναμείξη την μαρμελάδα με τα καρύδια γεμίζουμε κάθε φυλλαράκι στο κέντρο κλείνουμε  πιέζοντας στο πλάι με ενα πηρούνι ψήνουμε  στον φούρνο 200 β μέχρι να ροδίσουν όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!Καλή επιτυχία!

Νηστίσιμα κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα & μαρμελάδα κεράσι.



Υλικά:
500 γρ.αλεύρι
1κ.γ. μπέικιν...
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαχλέπι-κακουλέ
2 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. σπορέλαιο
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/3 φλ. χλιαρό νερό
1/3 φλ. ζάχαρη
κουβερτούρα κομμένη τετραγωνάκια
μαρμελάδα της αρεσκείας μας.


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι.
Aφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπάζοντάς την σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη όπως την πίτσα.
Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας ή μια κ.σ μαρμελάδα στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη του.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τ' αφήνουμε άλλα 10΄στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185-190 C για 25-30΄.
Μόλις τα βγάλουμε απ’ το φούρνο τ' αλείφουμε με μαργαρίνη.
 Πασχαλης Νακ ΝακΕλληνικές....gourmed-ιές!!!

Γαριδομακαρονάδα!!


Υλικά:

1 κιλό φρέσκες γαρίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο (προαιρετικά)
1/4 φλ. ούζο
1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. σπαγγέτι
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄, βγάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7΄- 8΄. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες, να βράσουν για 2΄- 3΄ με τη σάλτσα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1΄, να βράσουν με τη σάλτσα. Στολίζουμε με μερικές ολόκληρες γαρίδες που τις έχουμε κρατήσει για ντεκόρ, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, και σερβίρουμε αμέσως!!!

Λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού, ζεστά και αχνιστά!!

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ζύμη
1 Βιτάμ (πλάκα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κιλό αλεύρι περίπου που φουσκώνει μόνο του
Ένα κρόκο αυγού με λίγο νεράκι για αλειμμα.
Εκτέλεση
Βάζω το Βιτάμ στο φούρνο μικροκυμάτων ίσα να μαλακώσει, προσθέτω το γιαούρτι και το ανακατευω με το σύρμα και τέλος προσθέτω το αλεύρι, γίνεται μια μαλακή και ευπλαστη ζύμη

Γεμίζουμε κλείνουμε καλά και ψήνουμε 180 βαθμούς .

Γέμιση
250 γρ φέτα
200 γρ ανθότυρο
1 αυγό
Πιπέρι
Λίγο λάδι


Σοκολατίνα τούρτα !


 Για το παντεσπάνι:

190 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
130 αλεύρι
1 κ.γ. Μπέκιν
10 γρ. Κακάο.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχάρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικον και το κακάο και ανακατεύουμε σπάλα με μια μαρίζ. Αδειάζουμε σε 22αρι τσέρκι και ψήνουμε για 20 ´ στους 170ο.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε σε δύο η τρείς δίσκους.

Για το σιρόπι

100 γρ. Νερό
100 γρ. Ζάχαρη
80 γρ. Μαύρο ρούμι.

Για τη κρέμα Γκανάζ

500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι

 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα  το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματιου για 1-2 ωρες.

Συναρμολόγηση

Βαζουμε το πρώτο παντεσπανι σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε τη μισή Γκανάζ. Βάζουμε το επόμενο παντεσπάνι και ρίχνουμε την υπόλοιπη Γκανάζ. Αν θέλουμε κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες πρίν να ξεφορμάρουμε.Στολίζουμε όπως μας αρέσει !!

 Εφη Καρεκλά-Οι λιχουδιές της Εφης

Τούρτα με μπισκουί, μους σοκολάτας και επικάλυψη απο σοκολάτα Γκανάζ!

 Για τη βάση
60 γρ. Λευκό αμύγδαλο
70 γρ. Φιστίκι Αιγίνης
50 γρ. Άχνη
70 κουβερτούρα
50 κρέμα γάλακτος
10 γρ. Κορν φλάουρ
60 γρ. Ασπράδι

Χτυπάω στο μπλέντερ το αμύγδαλο, το φιστίκι και την άχνη. Προσθέτω το κορν φλάουρ. Ρίχνω το ασπράδι χωρίς να το χτυπήσω και ανακατεύω. Λιώνω τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα και αδειάζω στο πρώτο μείγμα. Αδειάζω σε 2 τσέρκια 20αρια και ψήνω στους 170´ για 10-12´.

Για τη μους

250 γρ. Γάλα πολύ ζεστό
500 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
400 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. Κουαντρο.


 
Για τη κρέμα Γκανάζ

500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι



Ζεσταίνω το γάλα σε σημείο βρασμού και το αδειάζω στη σοκολάτα. Ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω το ξύσμα και το Κουαντρό. Αδειάζω σε ταψάκι και σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται στη μους. Αφήνω να παγώσει καλά



Φτιάχνω τη Γκάναζ

Σε ένα τσέρκι βάζω το μπισκουί και προσθέτω τη μισή μους. Συνεχίζω με το επόμενο μπισκουι και την υπόλοιπη μους. Αφήνω να παγώσουν πολύ καλά για 4-5 ώρες και ρίχνω τη Γκανάζ και στολίζω τη τούρτα μου !!!


Γκανάζ 

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα  το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματιου για 1-2 ωρες.
 Οι λιχουδιές της Εφης-Εφη Καρεκλά
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μπακλαβάς υπέροχος !!


Υλικά
1 κιλό φύλλο-
500γρ καρύδια- 
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη-
λίγη φρυγανιά τριμμένη-
σουσάμι καβουρδισμένα-
κανέλα 

 Σιρόπι 
 5 κούπες ζάχαρη -
5 κούπες νερό
2 σούπαςκουταλιες μέλι
και λίγο λεμόνι
Τα βράζουμε για 10 λεπτά. 
Δείτε περισσότερες συνταγές  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά 
Στρώνουμε 3 φύλα κάτω [λάδι στο κάθε φύλο άλειμμα] και μετά κάθε φύλο κι από λίγο πασπάλισμα με το μείγμα καρύδι κτλ.Δεν ξεχνάμε επειδή είναι νηστίσιμος κάθε φύλο θα το περνάμε με λάδι.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι .Καλή επιτυχία!
 Morfo Tsiotra