Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Κεμπάπ κοτόπουλο !

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 2 ξερά κρεμμύδια στο τριμμένα στο multi
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή καγιέν ή καυτερή πάπρικα [*]
  • 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
  • 2 κοφτές κ.σ. ανάμικτα μπαχαρικά [μπαχάρι, πάπρικα, κόλιανδρο, κανέλα και γαρύφαλλο]
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά κοτόπουλου, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, όλα τα μπαχαρικά και ζυμώνετε. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, 1 κ.σ. αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ζυμώνοντας το κιμά για 2 λ τουλάχιστον, βρέχοντας τα χέρια σας ανά διαστήματα, για να ενσωματωθούν καλά οι γεύσεις.
  2. Χτυπάτε καλά σε μπολάκι τα ασπράδια, τα προσθέτετε στο μείγμα του κιμά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 ακόμα λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί. Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 – 1 1/2 ώρα περίπου.
  3. Ένα τέταρτο πριν βγάλετε το μείγμα κεμπάπ από το ψυγείο προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί.
  4. Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ, κατά προτίμηση γύρω σε ξύλο από σουβλάκι για να “σταθεί το σχήμα του, ή και σκέτα, τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου για 15-20 λ, φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανά δέκα λ να τα γυρίζετε για να ψηθούν ομοιόμορφα απ” όλες τις πλευρές.
  5. Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Μιλφέιγ από τα ωραιότερα !!!!



Ενας ζαχαροπλάστης από τον όμιλο Κωνσταντινίδη ο κύριος Νερολαδάκης υπεύθυνος παραγωγής βραβευμένος σεφ γλυκών βγήκε στη Μενεγάκη και έδωσε τη συνταγή.Την είδαμε τη δοκιμάσαμε και ορίστε... Θα χρειαστείτε...Το έφτιαξα κι εγώ και είναι Θεικό το αποτέλεσμα το βλέπετε στην φωτογραφία !!!

Για την κρέμα.
200γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κρόκους αυγών
10γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
250γρ κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένης 
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια


Για την σαντιγί
1λιτρο κρέμα γάλακτος 35%
200γρ ζάχαρη άχνη




Μπισκότα για Μιλφέιγ

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε σε ένα σκεύος αλεύρι και ζάχαρη. Πριν βράζει βγάζουμε λίγο γάλα χλιαρό προς κρύο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε τους κρόκους μέσα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα με το αυγό στο αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και λίγο ακόμα γάλα όχι καυτό μέχρι να μπορεί να δουλευτεί στο χέρι το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο αυτό στο γάλα που έχει βράσει ανακατεύοντας συνέχεια με αναδευτήρα για να μην κόψει το αυγό αλλά ούτε να κυλήσει η κρέμα. Η κρέμα σιγά σιγά θα πήξει (θέλει κάνα 3-4 λεπτά με ανακάτεμα συνέχεια) αλλά δείτε να   στέκεται. Ρίχνουμε και το βούτυρο και τη βανίλια και αφού ανακατέψουμε την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες

Χτυπάμε τα 250γρ κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, και όταν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο την προσθέτουμε και αυτή και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ανοίγουμε τα μπισκότα για το μιλφέιγ στη μέση. Στρώνουμε τα μπισκότα και βάζουμε κρέμα. Στη συνέχεια καπακώνουμε και είμαστε έτοιμοι για την σαντιγί.

Χτυπάμε με 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 200γρ άχνη να γίνει η σαντιγί και μολις είναι έτοιμη την βάζουμε πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε το γλυκό.

Τέλος προσθέτουμε από πάνω τριμμένα μπισκότα και λίγο άχνη.Καλή όρεξη !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αλμυρή τούρτα το κάτι άλλο !!!

 Μία υπέροχη αλμυρή τούρτα για το τραπέζι το πάρτυ για τους φίλους μας για γενέθλια για γιορτές !!

Υλικά
ψωμί φέτες του τοστ χωρίς κόρα
γαριδούλες μικρές καθαρισμένες [αυτές τις κατεψυγμένες στο σακουλάκι ]
αγγούρι
μαγιονέζα
αυγά
μαρούλι σαλάτα το λεγόμενο
λίγο βιτάμ
καπνιστή μπριζόλα σε φέτες
ντομάτα
λεμόνι
άνηθο
σουριμί απομίμηση καβουριού
γιαούρτι στραγγιστό
την ποσότητα στα υλικά υπολογίστε την ανάλογα με το μέγεθος που θα ετοιμάσετε

 Στρώνουμε τις φέτες για τοστ (χωρίς κόρα) δίπλα δίπλα
και τις αλείφουμε με Βιτάμ..



Βάζουμε μαρουλάκι, να μην εξέχει από το ψωμί.

Στρώνουμε πάνω  από το μαρούλι φέτες καπνιστής μπριζόλας.
Μετά βάζουμε άλλη μια σειρά φέτες του τοστ.

Για δεύτερη γέμιση έβαλα καβουροσαλάτα που έφτιαξα μόνη μου
με 3 πακ. σουριμί.  (απομίμηση καβουριού)
400γρ. στραγγιστό γιαούρτι και
1 μεγάλη μαγιονέζα 300 γραμ και πάνω 
'ολα μαζί στο μίξερ να γίνουν αλοιφή .
Βάζουμε άλλη  μια σειρά φέτες του τοστ..

Αλείφουμε τις φέτες με τυρί κρέμα η μαγιονέζα για να κολλήσουν
πάνω τα αβγά που θα στρώσουμε σε όλη την επιφάνεια...

Τέλος αλείφουμε όλη την επιφάνεια, και τα πλαινά μαγιονέζα και διακοσμούμε όπως θέλουμε..
Εγώ έβαλα αγγουράκι, ντομάτα,βρασμένες  γαρίδες, φέτες λεμόνι και άνηθο.....Στην συγκεκριμένη θα της πήγαινε πολύ και ο καπνιστός σολωμός..

 Evi Danatzi Δειτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Χριστόψωμο !!





αλλιώς by mairh
μια συνταγούλα αλλιώτικη από τα κλασικά χριστόψωμα!
είναι μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή που την κάνω πάντα και φέτος είπα να την μοιραστώ και μαζί σας!!!
υλικά
1 κιλό αλεύρι νο 1 σκληρό
60 γρμ νωπή μαγιά
300 γρμ χλιαρό γάλα
150 γρμ φυτικά έλαια άριστον η' ότι βούτυρο θέλετε
150 γρμ ζάχαρη
1/2 κγ αλατι
2 κγ μέλι
1/2 με 1 κγ γλυκάνισο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αυγα
Για το στόλισμα
σουσάμι
1 καρύδι
καθαρισμένα καρύδια
λίγο γάλα για το άλειμμα της ζύμης μας
και για να κάνετε στολίδια βάζετε λίγο νεράκι με λίγο αλευράκι και 2-3 σταγονες λαδάκι και τα ζυμώνετε και πλάθεται σχέδια και τα κολλάτε πάνω στο ψωμάκι σας με ένα πινέλο που το βουτάτε στο γάλα!



εκτέλεση
σε μια λεκανίτσα βάζουμε την ζάχαρη την μαγιά και το χλιαρό γάλα και Τ' ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και η ζάχαρη στην συνέχεια ριχνουμε το βούτυρο και τ αυγά και ζυμώνουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε να έχετε μια αφράτη ζύμη!!! την σκεπάζετε την λεκανίτσα σας με μεμβράνη και την αφηνετε η΄στους 50 βαθμούς στον φούρνο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη μας η την αφήνεται σκεπασμένη για αρκετές ωρίτσες να σας 



φουσκώσει!!!!!! ψήνετε για 1 ωρίτσα περίπου στους 180 στο τελευταίο τεταρτάκι βάζετε ένα κομματάκι λαδόκολλα από πάνω να μην σας καεί!!!! καλές γιορτές και καλή επιτυχία!Γιαγια Μαιρη εν δραση
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Μπόμπες πατάτας γεμισμένες με τυρί και ζαμπόν!




Μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της πατάτας και όχι μόνο.

Συστατικά:

200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
100 γραμμάρια αλεύρι 00
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

3 φέτες ζαμπόν
Τυρί προβολόνε
Λάδι για μαγείρεμα

Διαδικασία:

– Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.

– Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.

– Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.

– Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Kανταιφάκια με κρέμα από πορτοκάλι !!

 Φωτογραφία: Αναστασία ΑδαμάκηΑντωνία Κατή

 ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια)

Για την κρέμα


1 λίτρο γάλα

220 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα

110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το κανταΐφι

1.000 γρ. φύλλο κανταΐφι

200 γρ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο

Για το σιρόπι

680 ml νερό

1.300 γρ. ζάχαρη

150 ml σιρόπι γλυκόζης

2 ξυλάκια κανέλας

χυμό από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από το σιμιγδάλι, χτυπώντας συνεχώς με ένα σύρμα. Οταν το μείγμα ζεσταθεί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και αφήνουμε να κρυώσει.

Κανταΐφι: Βγάζουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το ξαίνουμε με τα χέρια, ώστε να σπάσουν οι ίνες του και να ξεκολλήσουν. Χωρίζουμε σε μικρές τούφες, περίπου 30 γρ. η καθεμιά, και βάζουμε 1 κουταλιά από την κρέμα στην άκρη τους. Τυλίγουμε απαλά ώστε να κλείσουμε την κρέμα μέσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα κανταϊφάκια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά.

Σιρόπι: Oσο τα γλυκά ψήνονται, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά να βράσουν για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να χλιάνει.

Βγάζουμε τα κανταϊφάκια από τον φούρνο και τα σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστά με το χλιαρό σιρόπι.


BΗΜΑ GOURMET .Σπύρος Αρτελάρης

Πιτάκια αφράτα τραγανά με γέμιση ότι μας αρέσει !!


 Πιτάκια με υπέροχη αφράτη ζύμη !! Τα γεμίζουμε με ότι μας αρέσει κι είναι καταπληκτικά  σε γεύση !!

Υλικά ζύμης
4 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές σούπας λάδι
3 κουταλιές τις σούπας ούζο
1 κουτ,γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουτ.κοφτό γλυκού ζάχαρη
νερό χλιαρό όσο πάρει [περίπου 2 κούπες ]
Ετοιμασία ζύμης
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό που το προσθέτουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας ταυτόχρονα σταματάμε μόλις δούμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη και πλάθετε και δεν κολλάει στα χέρια .Αν θέλει η νερό ή αλεύρι προσθέστε λίγο,την αφήνουμε να ξεκουραστεί .









Γέμιση
Εγώ έκανα σήμερα με κιμά και έγιναν πολύ νόστιμα.
Υλικά
Κιμάς ανάλογα σε ποσότητα υπολογίζουμε πόσα μπαλάκια θα βγούν από την ζύμη και υπολογίζουμε μία κουταλιά σούπας γεμάτη σε κάθε πιτάκι.
2 κρεμμύδια κομμένα με το μαχαίρι όχι τριμμένα να δίνουν γεύση διαφορετική
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι [προαιρετικά] αλάτι πιπέρι λάδι'



Τι κάνουμε
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε και τον κιμά και τον πατάμε σοτάροντάς τον να γίνει σπυρωτός ,
Ρίχνουμε και το αλατοπίπερο μαζί με 1 κούπα τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε να πιεί όλο το νερό.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και όταν χλιαρίνει προσθέτουμε αν βάλουμε την φέτα και ανακατεύουμε καλά,
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μικρά  περίπου 15 μπαλάκια τα ανοίγουμε με τον πλάστη  τα γεμίζουμε τα κλείνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν και να γίνουν χρυσαφί.Τα βγάζουμε και τα  τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Μπορούμε να βάλουμε γέμιση από κασέρι τριμμένο η φέτα η σπανάκι η διάφορα χορταρικά γίνονται πεντανόστιμα !Καλή επιτυχία !!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ρολάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς & μεγάλους !!

Υπέροχη λύση για κάτι διαφορετικό και γρήγορο!!!

Υλικά
Φετες ψωμί του τόστ
ζαμπόν η γαλοπούλα βραστή ή ότι προτιμάτε
τυρί φέτες τετράγωνες του τόστ
τυρί la vache τυρί η τυρί σε φέτες γκούντα για άπ έξω τύλιγμα
 Ανοίγουμε με τον πλάστη την φέτα ψωμί του τόστ

 Βάζουμε 1 φέτα τυρί από πάνω 1 φέτα ζαμπόν και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό
 Απο πάνω τυλίγουμε με μία φέτα la vache τυρί και αν δεν καταφέρουμε να κλείσει καλά στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα να μην ανοίξει [εγώ δεν έβαλα και δεν άνοιξε ]
Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στον αέρα γκρίλ και ψήνουμε μέχρι να φρυγανιστούν και να λιώσουν  από πάνω και μέσα τα τυριά,περίπου 10 λεπτά και έτοιμα να ...εξαφανιστούν !!!!Τέλεια και σκέτα ή και για το τσάιή  και τον καφέ μας αλλά και για τα παιδάκια !!
 Δειτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κέικ Μαμπρέ με γλάσο !




 Το πιό εύκολο απλό και νόστιμο κέικ!


   Υλικά

    180 γρ. βούτυρο βιτάμ  σε θερμοκρασία δωματίου
    230 γρ. ζάχαρη
    3 αυγά,
    280 γρ. αλεύρι φαρίν απ
    1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    2 βανίλιες
    180 γρ. γάλα πλήρες
    30 γρ. σκόνη κακάο

Για το γλάσσο

    1 σακουλάκι σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
    50 μλ γάλα
    1/2 κ.σ βιτάμ




    Εκτέλεση

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας
    Ενσωματώνουμε και τα 180 γρ. γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
    Αφαιρούμε σε ένα μπολ τα 2/3 του λευκού μείγματος και το φυλάμε στην άκρη.
    Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με τη 1½ κουταλιά ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ
    Ρίχνουμε το μισό από το λευκό μείγμα μετά το σοκολατένιο και τέλος το υπόλοιπο λευκό.
Μπήγομαι ένα πιρούνι και κάνουμε κύκλους  επάνω στο μείγμα για να βγει με σχέδιο
    Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά.
    Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε για λίγο μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε.
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και αμέσως κατεβάζουμε από το μάτι και ανακατεύουμε μέσα την κουβερτούρα σε σταγόνες και το Βιτάμ.
    Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσσο.
    Αφού κρυώσει το κέικ περιχύνουμε με το γλάσσο σοκολάτας.
Την συνταγή την κάνω από τον Παρλιάρο με μικρές παραλλαγές βουτύρου και αλεύρι
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ατομικές πίτσες του λεπτού κατάλληλες για & παιδικά πάρτι !!

Ατομικές πίτσες του λεπτού κατάλληλες για παιδικά πάρτι με φέτες ψωμί του τοστ!!!


                                                                                                                            ,,,Τι κάνουμε                                                                                                          Βάζουμε κανονικά πάνω από τις φέτες ψωμί του τοστ τα υλικά όπως βάζουμε και στην πίτσα,από κάτω την σάλτσα μετά το τυρί και μετά τα υπόλοιπα αλλαντικά εδώ έχω βάλει μπέικον, καπνιστή μπριζόλα,σουτζούκι,τοματούλα γιατί αυτά είχα,



εσείς μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε, και τα βάζουμε στο φούρνο όλα μαζί και τα ψήνω στους 200 περίπου 8-10 λεπτά όχι παραπάνω για να μην μου καεί το ψωμί,άλλωστε φαίνονται με το μάτι ότι είναι έτοιμα,αυτό τίποτε άλλο..!!!είναι πεντανόστιμα σαν κανονική πίτσα.!
 Gogo Samiou 
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Διαβάστηκε από Gogo Samiou

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μελιτζάνες καταπληκτικές σε γεύση !!!


Υλικα
Μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες, καθαρισμένες, κομμένες σε μάκρος λεπτές φέτες
λάδι για τηγάνισμα ή επάλειψη
1 κιλό ώριμες τομάτες, αποφλοιωμένες, κομμένες σε κομματάκια τριμμένες, ή 1 κιλό ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ αριωμένο σε 1/2 ποτήρι νερου νερό 
αλάτι & τριμμένο μαύρο πιπέρι
1κ.γλ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. ξίδι μυλόξιδο
5-6  σκελίδες   σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο όχι πολύ --κατά προτίμηση η ποσότητα
1 τριμμένο ψιλό κρεμμύδι ξερό
τυρί  φέτα κομμένη τετράγωνα κομμάτια για ανάμεσα στις μελιτζάνες
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στο τρυπητό για λίγο [θα τις δούμε να ιδρώνουν ]για να ξεπικρίσουν. Τις σφίγγουμε και στραγγίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας, αφού τα αλευρώσουμε  και τινάξουμε το περιττό αλεύρι προσέχοντας να μην σας αρπάξουν.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσουν το λάδι.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι τις ντομάτες με το αλάτι, τον πελτέ το πιπέρι και τη ζάχαρη τον μαιντανό μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Προσθέτουμε το ξίδι.
Οταν σερβίρουμε ..
Τοποθετούμε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε στρώσεις βάζοντας ανάμεσα από ένα κομμάτι τυρί φέτα  που του δίνει την υπέροχη γεύση !!!
Αφού τοποθετήσουμε τα κομμάτια στο πιάτο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας και σερβίρουμε.Απίθανο φαγάκι και υγιεινό  !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ορεκτικό που μας αρέσει πολύ .Κολοκυθοκεφτέδες !!



Υλικά

     5 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
    1 ματσάκι δυόσμο (κατά προτίμηση φρέσκο)
    1 ματσάκι μαϊντανό*
    4-5 κλωναράκια άνηθο
    2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    200 γραμ.φέτα τριμμένη με το χέρι 
    2 αβγά
    αλεύρι όσο πάρει μέσα το μίγμα μας, σταματάμε εκεί που μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες χωρίς να είναι σκληροί
    4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέσα στο μίγμα
    ελαιόλαδο για το τηγάνι
    αλατοπίπερο


*Ενα ματσάκι είναι περίπου 10 -12 κλωναράκια


   
   
Εχουμε τρίψει και στίψει καλά τα κολοκυθάκια μας. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, τα αβγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια, αλατοπίπερο, λάδι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας, τη φέτα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τώρα το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε (το χέρι εδώ κάνει πιό καλή δουλειά). Σταματάμε μόλις διαπιστώσουμε ότι  μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες, να μην είναι σφιχτοί. Εχουμε βάλει σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο αλεύρι (να αποφεύγουμε και το πλύσιμο) και πλάθουμε κεφτέδες, τους ετοιμάζουμε γύρω -γύρω από το αλεύρι.

Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι μας με μπόλικο λαδάκι να ζεσταθεί (προσοχή μην κάψει γιατί θα αρπάξουν αμέσως απ' έξω) και αλευρώνουμε. Τους τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε. Δέν τους γυρνάμε αν δεν έχουν ψηθεί από την μία πλευρά γιατί θα διαλύσουν.

Έπειτα τους βάζουμε για λίγο στο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε!! Αν δεν βιαζόμαστε πολύ, καλό είναι να ετοιμάζουμε το μίγμα και να το αφήνουμε για λίγη ώρα να τραβήξουν τις μυρωδιές των ζαρζαβατικών. Γίνονται πολύ νόστιμοι κι αν σας περισσέψει υλικό μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο σε ένα τάπερ και να ξανατηγανίσετε την άλλη μέρα!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να μην κολλάνε στα χέρια μας οι κεφτέδες:
Τους πλάθετε και έχετε την βρύση να τρέχει λίγο νερό, κάθε τόσο βρέχετε τα χέρια σας έτσι όπως πλάθετε για να ξεκολλάνε.
Για να μην μαυρίζει το λάδι:
Να τινάζετε πολύ καλά τούς κεφτέδες, γιατί αν έχουν πολύ αλεύρι πέφτει στο λάδι, καίγετε και μαυρίζει. Αν γίνει αυτό χύστε το λάδι, σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι καλά, ξαναβάλτε λάδι και ξανασυνεχίστε.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεντανόστιμα Κεμπάπ !!

 Πολύ εύκολη και νοστιμότατη Πολίτικη  λύση !!! Φτιάξτε τα !!!

 Υλικά
500 γραμ κιμά από αρνί
500 γραμ κιμά από μοσχάρι
10 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ,σούπας ξύδι [μηλόξυδο]
2 κρεμμύδια στον τρίφτη
1 κουτ,σούπας πάπρικα γλυκιά
ι κουταλιά κοφτή σούπας κατευρό πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλ σούπας μπέκιν πάουντερ 
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά αλεσμένη Φλωρίνης
λίγο νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί  και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας πάρα πολύ καλά .
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά τουλάχιστον παίζει ρόλο να είναι αφράτα τα κεμπάπ μας.
Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο να πάρουν τα αρώματα και να σφίξει το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε σχάρα η στο γκρίλ για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με πίτες τις οποίες έχουμε ψήσει και κόψει σε κομμάτια  με κρεμμύδια ροδέλες πατάτες τηγανιτές μαιντανό η ότι μας αρέσει .
Επίσης σερβίρονται και με γιαούρτι πλήρες  πασπαλίζουμε με πάπρικα  η ρίγανη και ψιλοκομμένο μαιντανό  !Καλή επιτυχία !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Λουκουμάδες εξαιρετικοί!!!


Σε 30 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε υπέροχους λουκουμάδες
που τρώγονται το καλοκαίρι με παγωτό και τις υπόλοιπες εποχές
με τσάι καφέ η συνοδεύουν τα κεράσματα μας και αποτελούν ένα
ωραιότατο επιδόρπιο.


Υλικά
Αλεύρι: 500 γρ.
Μαγια 25γρ για καθε κιλο αλευρι
Χλιαρό νερό: 400 γρ.
Αλάτι: 8 γρ.
Λιωμένη μαργαρίνη: 35 γρ.

Για το σιρόπι:
Ζάχαρη: 1000 γρ.
Γλυκόζη: 300 γρ.
Νερό: 700 γρ.
Χυμό λεμονιού: 2 κουταλιές σούπας

Εκτέλεση
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα: όσο χρειαστεί
Κανέλα: ανάλογα το γούστο σας
Μέλι, καρύδια (προαιρετικά):
ανάλογα το γούστο σας
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάτε το νερό με την μαγιά,
προσθέτετε τη μαργαρίνη και τέλος το αλεύρι. Θα πάρετε ένα πηχτό χυλό.
Τον σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τον αφήνετε σε χλιαρό μέρος
να φουσκώσει.
2. Εν τω μεταξύ βράζετε τα υλικά για το σιρόπι 3-4 λεπτά και το αφήνετε
να κρυώσει εντελώς.
3. Όταν ο χυλός φουσκώσει ζεσταίνετε το λάδι (προσοχή να μην κάψει πολύ)
και με κουταλάκι ρίχνετε κομμάτια ζύμης. Γυρίζετε με κουτάλα τους λουκουμάδες
ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Αφού ψηθούν τους ρίχνετε στο κρύο
σιρόπι και τους αφήνετε να ρουφήξουν καλά, αφού τους γυρίσετε και από
την άλλη πλευρά.
4. Πριν τους σερβίρετε τους πασπαλίζετε με κανέλα και αν θέλετε με μέλι και καρύδια.
Από αρτοποιεία και Συνταγές
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κέικ Μαμπρέ αλλιώτικο !!!


 Η γεύση του θα σας ξετρελάνει !!!

Υλικά

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
1 ποτήρι γάλα φρέσκο η εβαπορέ αραιωμένο
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλόσκονη
85 γρ μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα(το μικρό  πακέτο)
4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού(μερέντα)
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν
500 γρ φαρίνα(όσο πάρει)

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175.
βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ(26εκ) με τρύπα στη μέση και τη βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να τελειώσουμε το μείγμα.
χτυπάμε στο μίξερ,το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ν άφρατέψει.
προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά,τις βανίλιες,την αμυγδαλοσκονη.
προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με τη φαρίνα και το μπεικιν.
σε ένα μπολ αδειάζουμε το μισό μείγμα και προσθέτουμε τη πραλίνα,ανακατεύοντας καλά.
βγάζουμε τη φόρμα από τη κατάψυξη,χτυπάμε να φύγει το πολύ αλεύρι(το χύνουμε σε λαδόκολλα και το ξαναχρησιμοποιούμε για τον ίδιο λόγο) και χύνουμε το σοκολατένιο μείγμα. μπήγομαι ελαφρώς τα μπισκότα φράουλας,κομμένα στη μέση.
χύνουμε το λευκό μείγμα από πάνω,κουνάμε ελαφρώς!
δε κάνουμε νερά με το μαχαίρι,το αφήνουμε ως έχει.
ψήνουμε για 1 ώρα και 5' περίπου!
αφήνουμε να κρυώσει,αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.  καλή επιτυχία!
 (bessy)