Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

*Kαλαμαράκια με ρύζι !!!


 Φαγητό με απίστευτη νοστιμιά στα γρήγορα!!

Υλικά

500 γραμ.καλαμαράκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμενο σε λεπτές φετούλες
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη καρεδάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη καρεδάκια
6-7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ώριμη στο τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
πιπέρι-αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά







Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λαδάκι και το κρεμμύδι ,σοτάρουμε μέχρι να γιαλίσει λίγο.
Αμέσως προσθέτουμε τα καθαρισμένα πλυμμένα και κομμένα σε καρέ καλαμαράκια και σοτάρουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές αμέσως μετά και την τριμμενη  ντομάτα γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα και τον πελτέ αραιωμένο σε μισό ποτήρι του νερού νερό και βράζουμε για 5 λεπτάκια,
Ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι [συνταγή παρακάτω] μαζί με το ψιλοκομμένο  άνηθο μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά να πάρει την γεύση και τις μυρωδιές αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε!!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Ρύζι και πως το ετοιμάζουμε

2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκο
αλάτι
Ετοιμασία
Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα .
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι ,ανακατεύουμε χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 με 15 το πολύ λεπτά.
Το σουρώνουμε ρίχνουμε λίγο κρύο νεράκι από πάνω και το χρησιμοποιούμε όπως γράφω παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


















Πιλαφάκι με θαλασσινά!!!

 Υλικά
 Διάφορα θαλασσινά καλαμαράκια μύδια κι ότι άλλο θέλετε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη 
1 πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
πιπέρι
αλάτι
άνηθο ή μαιντανό
ελαιόλαδο 
Ρύζι κίτρινο
Εκτέλεση
Τσιγαριζουμε το  κρεμμυδι με το λάδι.
Προσθέτουμε τις  πιπεριές ψιλοκομμένες και τα ανακατεύουμε λίγο  να μαραθούν.
Μετά ρίχνουμε τα θαλασσινά τα ανακατεύουμε  και αυτά και τα  σβήνουμε με κρασί άσπρο.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ρύζι κάνουμε και σ´αυτό ένα καλό ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε λίγο νερό αλάτι πιπέρι άνηθο αν θέλουμε ή μαιντανό
Μόλις πιεί το νεράκι του κι έχει βράσει το ρύζι είναι έτοιμο !!
 Argiro Porpatoneli

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Πατατοπιτάκια πεντανόστιμα!!!


Μπορείτε να τα γεμίσετε με λάχανο και καρότο και πράσο λίγο σωταρισμένο δεν φαντάζεστε τι νόστιμα που είναι,  για νηστίσιμα αν τα  θέλουμε !!

Υλικά ζύμης

1 κιλό  αλεύρι,
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1κομ.φρέσκο μαγιά η 2 φακελάκια,
1κ.γ. αλάτι 
λίγο λάδι

Γέμιση 
Πατάτες ανάλογα περίπου 5-6 μεγάλες 
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  ξερά
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη ή άνηθο

Εκτέλεση
 Ολα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε [την μαγιά διαλύστε την με λίγο χλιαρό νερό] και τ'αφηνουμε να φουσκωσει για λίγο.
Βραζουμε τις πατατες τις πατάμε να γίνουν πουρές τσιγαρίζουμε μπόλικο κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στον πουρέ προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη ή άνηθο τα γεμίζουμε τα κλείνουμε  καλά και τα τηγανίζουμε και μετά τα εξαφανίζουμε!!! 
Argiro Porpatoneli 

Κέικ με σοκολάτα & τρούφα!


 Υλικά

6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
125 γρ μαργαρίνη
1/2 κούπα τρούφα


Σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
ξύσμα πορτοκαλιού

Επικάλυψη:
7 κουταλιές ζάχαρη
125 γρ μαργαρίνη
4 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές νισεστέ
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά.
Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς και μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
Βάζουμε σε ενα κατσαρόλι τη μαργαρίνη για την επικάλυψη να ζεσταθεί και σε ενα μπώλ ανακατεύουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και τα ρίχνουμε κι αυτά στο κατσαρόλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Οτι μας έμεινε από το φακελάκι της τρούφας το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.

Το  γλάσο το κάνω με κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα ίδια ποσότητα την λιώνω και μετά το ρίχνω από πάνω.150 γραμ κρέμα γάλακτος 150 γραμ κουβερτούρα.

Συνταγή από την Γκόλφω Νικολάου
 Argiro Porpatoneli

Ψωμάκια για Μπέργκερ κι όχι μόνο!

 Δοκιμάστε να τα φτιάξετε μόνες σας και θα διαπιστώσετε πως δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά. Ψωμάκια αφρός που θα ξετρελάνουν εσάς και τα παιδάκια σας!

Υλικά
1,5 φλ. χλιαρό γάλα
1 αυγό
4 κ. σούπας βούτυρο (60 γρ.)εγώ έβαλα καλαμποκέλαιο δεν μου άρεσει με το βούτυρο
2 κ. σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. φρέσκια
1 κ. γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ακόμη 1 αυγό για την επάλειψη εξωτερικά και σουσάμι για πασπάλισμα






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη, την μαγιά, το αυγό και το βούτυρο λιωμένο. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει.
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς όταν αυτό έχει αφρίσει. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά. Το ζυμάρι θα κολλάει αρκετά αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας για να μπορούμε να το μεταφέρουμε και το τοποθετούμε σ΄ένα μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα ή και λίγο περισσότερο.



Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το μαζεύουμε και το ξεφουσκώνουμε. Το χωρίζουμε σε 10 κομμάτια. Λαδώνουμε τα χέρια μας και τους δίνουμε στρόγγυλο σχήμα.
Τοποθετούμε τα ζυμαράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για 45-60 λεπτά για να φουσκώσουν. Αφού φουσκώσουν, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού διαλυμένο με 2 κ. σούπας νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 190 C για 20 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, αμέσως τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.



Μ΄αυτόν τον τρόπο, πιέζοντας δηλαδή την επιφάνεια από αυτό το ξεχωριστό ψωμάκι, ελπίζω να σας δώσω να καταλάβετε πόσο μαλακά και αφράτα είναι αυτά τα ψωμάκια για να κάνετε πετυχημένα χάμπουργκερ και όχι μόνο. Τα έτοιμα βιομηχανοποιημένα ψωμάκια για μπέργκερ πέρα από τα τόσα πρόσθετα και συντηρητικά που περιέχουν, στερούνται απόλυτα γεύσης. 

Από 
 Argiro Porpatoneli

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια!!!


 Υλικά
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο 
1 φακελάκι μαγιά 
1 αυγά
 1κουτ.γλυκού  αλάτι
 1κουτ.σούπας  ζάχαρη
 αλεύρι όσο πάρει.

Τι κάνουμε 

Διαλύουμε  την μαγιά στο γάλα προσθέτουμε  την ζάχαρη και ύστερα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι.
 Για την γέμιση έβαλα τυρί κασέρι λίγο γάλα και αυγό.
 Ξεκινάμεε ρίχνοντας το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά, τα ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε την μαγιά να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά

Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι, ανακατεύουμε πάλι και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο σηκώσει η ζύμη
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

ΔΕΊΤΕ το βιντεάκι για βοήθεια πατήστε το link με τα κόκκινα  γράμματα ακριβώς από κάτω,
https://www.youtube.com/watch?v=WEe6Rk3J9as
 
Θα τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190-200' για 25'

Μπαμπαδάκια!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο250 ml γάλα χλιαρό2 αυγά σε θερμ.δωμ.2 κ.σ κοφτές ζάχαρη1 φακελάκι μαγιά σκόνη1 βανίλια1/2 κ.γ αλάτιξύσμα 1 λεμονιού


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγι)ή 300 γρ.κρέμα γάλακτος+1 βανίλια+1 κ.σ άχνη ζάχαρη (χτυπημένα σε σαντιγι (ότι γέμιση προτιμάτε εγώ έβαλα την πρώτη επιλογη.ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ2 κούπες ζάχαρη2 1/2 κούπες νερόχυμό 1/2 λεμονιού1 βανίλια1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτολίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τη σαντιγι και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.-Σ'ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μεχρι να έχω ένα μίγμα παχύρευστο και κολλώδες.(Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)Αδειάζω το μίγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνω το μίγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.-Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.-Βουτάω τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψω πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω.(Εγω δεν το αφαίρεσα όλο,απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται)για να σιροπιαστουν καλύτερα για 2 λεπτά περίπουΤα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν.Τα γεμίζω με σαντιγι με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.Εγώ τα πασπάλισα και με λίγο ινδοκάρυδο που μ'αρέσει πολύ!!!Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει,θα το ρουφήξουν όλο!!!


Η συνταγή είναι της Σοφης Τσιωπου 
 Argiro Porpatoneli

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών!



Υλικά

(19 περίπου κομμάτια)

    1 πατάτα
    1 καρότο
    1 κολοκύθι
    4 φουντίτσες μπρόκολο
    1 κρεμμύδι
    1 φλιτζάνι αρακά
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
    λίγο ελαιόλαδο
    αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα λαχανικά πολύ καλά. Σουρώνουμε καλά τα λαχανικά μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα πατάμε με το πιρούνι ή με το ειδικό μηχάνημα του πουρέ, δεν χρειάζεται να τα λιώσουμε τελείως, θέλουμε και χοντροκομμένα κομμάτια.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την ψίχα ψωμιού.

Ζυμώνουμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγη ψίχα ακόμα, προσοχή όμως να μην σφίξουν πολύ τα μπιφτέκια μας.
Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες ή σε σχήμα σουτζουκάκι.
Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκρίλ για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.


Βάλτε και λίγο τριμμένο τυράκι μέσα στη ζύμη αν δεν νηστεύετε.
Argiro Porpatoneli

*Παντζαροσαλάτα!!


 Πρόκειται για μια νόστιμη, και οικονομική σαλάτα..

Υλικά

½ κουτ. γλυκού ξύδι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βασιλικό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο




Εκτέλεση:

Βράζουμε τα παντζάρια και τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε σε φέτες  και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα.

Αναμειγνύουμε  το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και ψιλοκομμένο σκορδάκι προαιρετικά και σερβίρουμε.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα!!


 Υλικά συνταγής

    6 μέτριες πατάτες

    1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  
    2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 
    1 λεμόνι (χυμός)
    2 κ.σ. ξίδι
    1/4 φλ. τσαγιού Ελαιόλαδο
 
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι



.
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30΄-40΄. Αφού κρυώσουν ελαφρά τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Τις κόβουμε ή λιώνουμε  σε  κομμάτια με πιρούνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια  τον μαϊντανό. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξίδι, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές. Παγώνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Γίγαντες φούρνου!!




    500 γρ. γίγαντες
1½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
    5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
    1 φλ. ελαιόλαδο
    1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
    700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
    1 κ.σ. ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1/2 ματσάκι μαϊντανός

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό

2. Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους) για περίπου 40΄. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

3. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 10΄. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σύβραση για 10΄ και περιχύνουμε με αυτήν τους γίγαντες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200περίπου για 45΄, να μείνουν με το λαδάκι τους.

Φάβα!

Υλικά:
500 γραμ. φάβα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τη φάβα σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι για 12 ώρες.
Τη στραγγίζετε και τη βάζετε σε κατσαρόλα με νερό ίσα να την σκεπάζει.
Βράζετε για ένα τέταρτο της ώρας, προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για μία ακόμη ώρα. Όταν βράσει η φάβα, θα λιώσει.
Την περνάτε από ψιλό τρυπητό και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, καθώς και το μισό λάδι. Αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα για 10 λεπτά.
Από 

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Cheesecake με Νουτέλα στο φούρνο!



Cheesecake με νουτέλα. Ένα λαχταριστό επιδόρπιο με τρεις στρώσεις, τρεις διαφορετικές γεύσεις… βάση σοκολατένια, στο κέντρο μια απλή τυρόκρεμα και από πάνω πλούσια κρέμα με γεύση νουτέλα. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, δίχρωμο cheesecake φούρνου.
Υλικά συνταγής

200 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου +2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα της φόρμας

300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

60 γρ. ζάχαρη άχνη

1 καψουλίτσα βανίλιας

1 μεγάλο αυγό

60 ml κρέμα γάλακτος (50 + 10 γρ. χωριστά)

120 γρ. νουτέλα

λίγα χοντροκομμένα φουντούκια


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Πολτοποιείτε στο μούλτι τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο. Στρώνετε ισομερώς, το μείγμα στη βάση της βουτυρωμένης φόρμας και το πιέζετε ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Τοποθετείτε σε μπολ το αυγό, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα 50 γρ. κρέμας γάλακτος και τα χτυπάτε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια αφράτη κρέμα. Αδειάζετε τη μισή ποσότητα του μείγματος πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε την επιφάνεια.

Ρίχνετε στην υπόλοιπη μισή κρέμα που έμεινε στο μπόλ τη νουτέλα και τα 10 ml κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί η νουτέλα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα την οποία στρώνετε πάνω από τη λευκή κρέμα τυριού.

Πασπαλίζετε από πάνω τα φουντούκια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μετά το τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
 theonewithallthetastes.com
 http://olasimera.gr/
 sintayes.gr



Γαριδομακαρονάδα!



Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
4 μεγάλες γαρίδες
2 ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1ποτηράκι κρασιού ούζο
μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάτε βράζοντας τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, τα λαδώνετε και τα αφήνετε μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο, που το έχετε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτετε τις γαρίδες και μόλις ροδίσουν τις «σβήνετε» με το ούζο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και όσοι προτιμούν τα καυτερά μπορούν να ρίξουν επιπλέον κοκκινοπίπερο. Μετά από 5 – 10 λεπτά βγάλτε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και συνεχίστε να ανακατεύετε τη σάλτσα μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες. Στο τέλος ρίχνετε και τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε για να δέσουν τα υλικά σας. Προσθέτε από πάνω τις γαρίδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κολοκυθοκεφτέδες!


Υλικά:
½ κ. πράσινα κολοκυθάκια
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουτ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζετε με αρκετό αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου.
Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα πράσινα λαχανικά και το ξερό κρεμμύδι. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με τα κολοκύθια. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε με αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μείγμα. Αν δεν θέλετε να σας μαυρίσουν το λάδι όταν τηγανίζονται, μπορείτε να παραλείψετε το αλεύρι. Προσέξτε όμως, γιατί θα δυσκολευτεί να δέσει το μείγμα χωρίς αλεύρι. Φτιάχνετε μικρά κεφτεδάκια, πλάθοντάς τα στο χέρι σας. Ρίχνετε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει καλά. Τηγανίζετε τους κεφτέδες. Στη συνέχεια τους τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι τους.
Από