Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Καλτσόνε !!!



_____________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1μαγιά
600γρ χλιαρό γάλα
1κουταλάκι αλάτι
3κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
1κουταλάκι ζάχαρη
Για την γέμιση:
Ζαμπόν,τυρί,σάλτσα τομάτας
Για την σάλτσα: τομάτα ,λάδι,αλάτι,πιπέρι,ριγανι.(ίσα ίσα να σωταριστουν λίγο σε ένα τηγανακι)



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά,το αλάτι ,την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι,ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.


Ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού γεμίζουμε και κλείνουμε σαν φακελάκι με το κλείσιμο προς τα κάτω.Τοποθετούμε σε λαδομενα ταψιά και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν ακόμα λίγο.Αλείφουμε με αυγό και γαλα και Ψήνουμε στον αέρα για περίπου 30λεπτά στους 180βαθμούς.
Συνταγή από τον φίλο Σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Πανάλαφρη τουρτίτσα σοκολάτας !!!





Ανάλαφρη τούρτα με βάση μπισκότου κρέμα σοκολάτας και δροσερή σαντιγί, γαρνιρισμένη με φλούδες σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για ένα λαχταριστό παγωμένο σοκολατένιο γλυκό.

Υλικά συνταγής

    Για τη βάση:
    250 γρ.  μπισκότα όρεο
    80 γρ.  βούτυρο, λιωμένο
    Για τη κρέμα σοκολάτας:
     500 ml γάλα
    4-5 κουταλιές ζάχαρη
    4 κρόκοι αβγών
    2 1/2 κουταλιές κορν φλάουερ
    250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
    3 κουταλιές αλεύρι
    2 κουταλιές βούτυρο
    Για γαρνίρισμα:
    2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, χτυπημένες σε σαντιγί
    1 κουβερτούρα [στο τρίφτη, σε φλούδες]

Εκτέλεση συνταγής

    Για τη βάση: Βάλτε τα 200 γρ μπισκότα όρεο στο multi. Χτυπήστε μέχρι να θρυμματιστούν. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μικρό βαθύ στρογγυλό ταψάκι 22-24 εκ. περίπου [προτιμήστε με αποσπώμενη βάση]* και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
    Για τη κρέμα σοκολάτας:Χτυπάτε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάτε και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
    Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις.
    Εν τω μεταξύ λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά [ανακατεύοντάς την ανά διαστήματα] και μετά τοποθετείστε τη πάνω στη παγωμένη βάση. Τη βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.
    Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε στο μίξερ χειρός τις 2 κρέμες γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και καλύπτετε τη κρύα κρέμα σοκολάτας με κορνέ ή με μια μαρίζ. Κόβετε σε φλούδες τη σοκολάτα γαρνίρετε πάνω από τη σαντιγί και … απολαύστε το.

* Αν δεν έχετε με αποσπώμενη βάση στρώστε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε λαδόκολα για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε εύκολα.
μαμα πειναω youtube.com--sintayes.gr
 Sintayes.gr

Κοτόπουλο στιφάδο με κρασί και πουρέ πατάτας !!!




ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο σε μερίδες
Ενάμιση κιλό κρεμμύδια ξερά
1ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο
1σφηνάκι κόκκινο ημιγλυκο κρασί
2 κουταλιές τής σούπας μέλι
2ποτήρια χυμό τομάτας
1σφηνάκι ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κανέλλα
Μπαχαρι
Δάφνη
Λίγο κύμινο
1κύβο κοτόπουλο
Νερό ίσα πού να τα σκεπάσει.
Πουρες:
Ενάμιση κιλό πατάτες
100γρ βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Γάλα τόσο όσο σηκώσει ο πουρες μέχρι να πήξει!

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σοτάρουμε στην κατσαρόλα, η σε χύτρα ακόμη καλύτερα το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και μόλις ροδίσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τα σοτάρουμε ελαφρά μαζί με όλα τα μπαχαρικά.Ξαναβαζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε την τομάτα τον κύβο κοτόπουλου ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.Ρίχνουμε το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα σε κατσαρόλα η αλλιώς 30 λεπτά σε χύτρα.Μόλις είναι έτοιμο, ξεσκεπαζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο να εξαφανιστούν τα υγρά και να μελοσει το φαγητό !!Τώρα όσο για τον πουρέ βράζουμε τής πατάτες,τις περνάμε από μύλο λαχανικών ρίχνουμε το βούτυρο,το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να πήξει.Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο Σεφ

Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε 5 λεπτά !!!




Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά για το ψυγείο. Ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό χωρίς ψήσιμο, που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας…

Υλικά συνταγής

    400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
    400 γρ. [1 κουτί] ζαχαρούχο γάλα
    50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

    Βάζετε σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και τα λιώνετε ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα χωρίς σβώλους.
    Μόλις λιώσουν καλά προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύετε καλά και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης για κέϊκ [μεγέθους και σχήματος αρεσκείας σας] και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. Μπορείτε και για όλο το βράδυ. Τα ξεφορμάρετε και τα απολαμβάνετε σκέτα ή με σαντιγί ή με σιρόπι βύσσινο ή μπανάνας.
sintayes.gr
sintayes.gr

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μελιτζάνες στην γάστρα !!!


Φαγητό πεντανόστιμο χωρίς κόπο -μελιτζάνα η ευεργετική όπως και να την μαγειρέψουμε το αποτέλεσμα Θεικό !!!

 Υλικά   Μερίδες 5

4 μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα μακρόστενα
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο ροδέλες
3 φρέσκες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
10 κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
λίγη φέτα περίπου 200 γραμ τριμμένη με το χέρι
εγώ βάζω και 1 κύβο knor βιολογικό λαχανικών μπορείτε να τον παραλείψετε 




Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες αφού τις πλένουμε πρώτα καλά σε ροδέλες χοντρές και μετά ξανά στην μέση .
Τις βάζουμε σε μεγάλη λεκανίτσα όπου εκεί προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο,τις ντομάτες,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο ,την πιπεριά σε κομμάτια κομμένη ,το αλατοπίπερο την ζάχαρη [λίγη ] τις πατάτες  όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.




Τα τοποθετούμε μέσα στην γάστρα η οποία κάνει πάντα πιο νόστιμο το φαγητό αλλά μπορούμε να το ψήσουμε και σε απλό ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το 1 ποτήρι νερό με αραιωμένο μέσα τον πελτέ ντομάτας σ αυτό το στάδιο βάζω και τον κύβο λιωμένο ,κλείνω την γάστρα και την κουνάω καλά να πάει παντού ο πελτές με το ελαιόλαδο ,ανοίγω κι αν χρειαστεί προσθέτω ακόμα λίγο νεράκι να το δείτε το ζουμάκι να υπάρχει ορατό γύρω από το φαγητό για να ψηθεί μέσα στο ζουμάκι και να μελώσει.
Το σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου .



Στα 30 λεπτά χρόνου ψησίματος βγάζουμε την γάστρα με προσοχή μην καούμε ξεσκεπάζουμε και με το χέρι τρίβουμε και προσθέτουμε την φέτα .
Ξαναφουρνίζομαι για 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την γάστρα κι έτοιμο το καταπληκτικό σε γεύση φαγάκι μας !!!
Καλή σας όρεξη !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .






Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας !!!


Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μπουκιές
2 ντομάτες τριμμένες
1 πυραμίδα πελτές ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση γλυκό ή ημίγλυκο)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να σοταριστούν απ' όλες τις πλευρές γυρίζοντας απαλά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
    Αδειάζουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ανακατεύοντας να κοκκινίσει καλά το κρέας.
    Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να καλυφθεί το κρέας.
    Σκεπάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό μας. Εάν κρίνουμε απαραίτητο, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
    'Οταν δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε τα μπαχάρια και το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό παρέα με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή όποια άλλη γαρνιτούρα μας αρέσει!!!! Kαλή όρεξη !!!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Mακαρόνς με ινδοκάρυδο με 3 μόνο υλικά !!!



Μακαρόνς με ινδική καρύδα. Μια συνταγή για ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλύκισμα για όλες τις ώρες.
Υλικά συνταγής

3 ασπράδια αυγών

2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός, τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη, μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη και έχετε ένα αφράτο μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.

Προσθέτετε και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να έχετε ένα πλήρως ομογενοποιημένο μείγμα.

Βάζετε το μείγμα σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνετε μικρές [σαν καρύδι] μπουκίτσες πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.
Πηγή

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αναποδογυριστό κέικ ροδάκινο !!!



Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ, αναποδογυριστό, με ροδάκινα. Ένα εύγευστο κέικ για πρωϊνό, επιδόρπιο ή για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

    1 κομπόστα ροδάκινο (825 γρ.)
    185 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 αυγά
    1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1/2 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψί με βάση 22 εκ. και ύψος 6 εκ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φόρμα του κέϊκ με τρύπα στη μέση.
    Στραγγίζετε καλά τα ροδάκινα από το σιρόπι τους και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Στρώνετε τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ή σε 2 κύκλους στη φόρμα του κέϊκ με τρύπες.
    Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός για 5-6 λ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
    Κοσκινίστε το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα βουτύρου, προσθέτετε το γάλα, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ρίχνετε, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το μείγμα στο ταψί πάνω από τα ροδάκινα και ισιώνετε την επιφάνεια.
    Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ (κάντε το πείραμα με στεγνό μαχαίρι ή με καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγεί στεγνό από το κέντρο του κέικ βγεί στεγνό το κέικ είναι έτοιμο). Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” και μετά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Το αφήνετε να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή
Πηγη 
 Πηγή

Γλυκό κουταλιού καρπούζι !!!




Υλικά

    1 κιλό ψίχα καρπουζιού
    800 γρ. ζάχαρη
    1 ποτήρι νερό
    χυμό από 2 λεμόνια
    φλούδες από 2 λεμόνια
    3 κ.σ. λικέρ μαστίχα


Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα.
    Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    Τα αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.

    Στην συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών και τη μαστίχα και τα βράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
    Ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού στάζοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές ωραίες σταγόνες τότε είναι έτοιμο.
    Αν ρίξουμε περισσότερο σιρόπι μέσα στο πιατάκι τότε αν σύρουμε το κουτάλι μας μέσα σε αυτό ο “δρομος”  που θα ανοίξει δεν πρέπει να “κλείσει” αμέσως.
    Άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό.
    Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μην διαλύεται.
    Σε καθαρό δοχείο μεταφέρουμε το γλυκό. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου.

Συνταγή από Katerina Tsioutsa και υπάρχει και στο Akis petretzikis

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Παγωτό καραμέλα σαν παρφέ απίστευτο σε γεύση !!!


Υλικά
500 γραμ. φυτική σαντιγί [πράσινη]
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
1 πακετάκι μπισκοτάκια σοκολάτας κούκις

Για την καραμέλα 
 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ την σαντιγί και την βάζουμε στην κατάψυξη περίπου για 30 λεπτά.
Χτυπάμε το εβαπορέ γάλα πολύ καλά να γίνει σαν αφρόγαλα.
Βγάζουμε από την κατάψυξη την σαντιγί προσθέτουμε και το αφρόγαλα χτυπώντας συνέχεια  με το μίξερ [χρησιμοποιώ χειρός μίξερ ]
Το ξαναβάζουμε για άλλη μισή ώρα  στην κατάψυξη  να σφίξει καλά.
Βγάζουμε και προσθέτουμε το ζαχαρούχο ξαναχτυπώντας το μείγμα.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου .
Το βγάζουμε το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει και σ αυτήν την φάση μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει -π.χ, σιρόπι σοκολάτας-ή κακάο-ή μπισκότα κούκις τριμμένα -ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς -ή φρούτα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα .Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε καραμέλα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3  κουταλιές της σούπας ζάχαρη  την αφήνουμε να  λιώσει και να γίνει καραμέλα .
Μόλις ξανθίσει αρκετά την βάζεις να παγώσει επάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια ή λαδόκολα .Οταν παγώσει την βάζεις μέσα σε ένα πανάκι και την χτυπάς με ένα σφυράκι η γουδοχέρι για να θρυμματίσει .
Την ρίχνουμε μέσα στο παγωτό στην τελευταία φάση μαζί με τα θρυμματισμένα κούκις παγώνει και έτοιμο για εξαφάνιση !!!! Καλή απόλαυση !!!
Από τον φίλο --Πασχαλης Νακ Νακ






 

Εκλέρ ή Σου - γεμιστά με κρέμα λευκής σοκολάτας !!!


Εκλέρ ή σού ?
Όπως και να τα πείτε είναι Τέλεια!!
ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:
360 γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600 ml νερό
6 αυγά
160 γρ βούτυρο Βιταμ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μιάμιση κουταλιά τής σούπας ζάχαρη
Γέμιση:
1 λίτρο γάλα(μισό νερό, μισό εβαπορέ)
1 σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
8 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με το αλάτι,την ζάχαρη και το βούτυρο.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα η κουτάλα σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε για είκοσι λεπτά να κρυώσει.Στην συνέχεια αφού κρυώσει η ζύμη την βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χτυπάμε στο μίξερ για πέντε λεπτά να ομογενοποιηθουν και είναι έτοιμη η ζύμη!Πάρτε ένα κορνε και κάντε στρογγυλά η μακροστενα σχέδια σε αντικολητικο χαρτί και ψήστε για μισή ώρα στους 190 βαθμούς σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.Μόλις είναι έτοιμα και έχουν πάρει χρώμα αλλάξτε την θερμοκρασία του φούρνου στους 110 βαθμούς για δεκαπέντε λεπτά να στεγνώσουν εσωτερικά! Κρέμα λευκής σοκολάτας:Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την λευκή σοκολάτα.Διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο γάλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει! Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να παγώσει και γεμίζουμε τα εκλερ.Κόβουμε στην μέση γεμίζουμε με την κρέμα και είναι τέλεια! Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και φρούτα εποχής απο πάνω η ζάχαρη άχνη.Η ακόμη και γλασο ζάχαρης ανακατεύοντας σε ένα φλυτζανακι του καφέ άχνη ζάχαρη 5κουταλιές τής σούπας και μιάμιση νερό.
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Σεμιφρέντο βανίλια ανάμεικτο με πραλίνα !!!



Αυτό το σεμιφρέντο είναι το πιο υπέροχο παγωμένο γλυκό σαν παγωτό.

Σεμιφρέντο στα ιταλικά σημαίνει σχεδόν παγωμένο.

Υλικά

2 κρόκοι αυγών

8 κ.σ. ζάχαρη

500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα, χτυπημένη μέχρι να γίνει πολύ παχύρρευστη

20 γρ. φουντούκια

400 γρ. πραλίνα φουντουκιού

1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε μπολ στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για περίπου 8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το κρύο μείγμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα ή μεμβράνη καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Δημιουργούμε τις στρώσεις του σεμιφρέντο. Ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από το μείγμα. Συνεχίζουμε με πραλίνα και φουντούκια. Ισιώνουμε κάθε στρώση με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Δημιουργούμε όσες στρώσεις επιθυμούμε, αφήνοντας το μείγμα αυγών-κρέμας γάλακτος για την τελευταία στρώση. Αποθηκεύουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει καλά το σεμιφρέντο για για 6-8 ώρες. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό τραβώντας τη λαδόκολλα και αναποδoγυρίζοντας το σεμιφρέντο σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας σερβίρουμε. Το σεμιφρέντο διατηρείται στην κατάψυξη, μέσα στη φόρμα για κέικ τυλιγμένο με μεμβράνη.
mamapeinao--olasimera

Εύκολο μπισκοτογλυκό με κρέμα !!!


Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 1/2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ Παπαδοπούλου
1/2 λίτρο γάλα [ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω θα το δείτε κατά το πήξιμο )
100 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 βανίλια
1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

Σε άλλη κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Αν το δούμε και πήζει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα θέλουμε η κρέμα να μην είναι πολύ ρευστή.

Την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή με μία μεμβράνη.

Για τη συναρμολόγηση

Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα. Από πάνω αδειάζουμε την μισή κρέμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.

Από πάνω ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα ομοιόμορφα, δηλαδή δεύτερη στρώση. Ξαναστρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με την τέταρτη στρώση μπισκότα.

Τρίβουμε σοκολάτα πάνω από το γλυκό μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
 sidagi.gr-
olasimera

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σπιτικό κέικ βανίλια, καρύδα με ελαιόλαδο !!!



Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
2 βανίλιες
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, τις βανίλιες και τέλος την καρύδα και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το baking powder. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Οταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια τετραγωνα και ραντίζουμε με καρύδα !!!
neadiatrofis.gr

Γαλατόπιτα αρωματική !!!



Yλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
4 αυγά

2 κ.τ.σ. Χωριό λιωμένο πρόβειο βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα βανίλια
1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα
 3 - 4 φύλλα κρούστας 

Eκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. βουτυρόνουμετο ταψάκι και στρώνουμε τα 3 φύλλα ένα ενα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα το καθένα χωριστά Αδειάζουμε το μείγμα μέσα γυρνάμε τα φύλλα όπως βλέπετε στην φωτογραφία σαν στεφάνι γύρω γύρω  και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

minervahorio.gr