Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Κέικ Αλμυρό !!!



Υλικά :
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ,
300 ml γάλα,
μισό ποτήρι νερό,
30 ml ελαιόλαδο
μια κουτάλια της σούπας βούτυρο,
αλάτι, πιπέρι,
3 αυγά χτυπημένα,
από τυριά έβαλα ρεγκάτο. 400 γραμ



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν που τα ρίχνω στο τέλος. Ρίχνω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Ειρήνη Σταματέλη - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Παστίτσιο τέλειο!!!

   Υλικά

1πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
    1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
    βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
    4 αυγά
    1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
    500γρ κιμά μοσχαρίσιο
    1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
    2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    λίγη ζάχαρη
    ελαιόλαδο
    μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού)
    12 κουταλιές σούπας αλεύρι  περίπου.



Βράζουμε τα μακαρόνια. Έχουμε  σπάσει τα αυγά, κρατάμε  τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζουμε  (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα, βάζουμε  τα μακαρόνια στο ταψί. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε  ωραία και από πάνω ρίχνουμε μπόλικο τυρί τριμμένο.

Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε  βάλει τον κιμά στην φωτιά με 1 ποτήρι νερό, τον έχουμε  λιώσει με τα χέρια (Φοράμε γάντι μιας χρήσεως  αν θέλετε )τον δουλεύουμε  να διαλυθεί, τον αφήνουμε  10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνουμε  κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε  το κιμά πάνω στα μακαρόνια.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

(την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι από .συνήθεια)

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει αρκετή  κρέμα, ρίχνουμε  μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνουμε το γάλα!! λίγο λίγο αλλά ανακατεύουμε γρήγορα, φαίνεται σαν να έχει σβολιάσει αλλά μην φοβάστε, γάλα και γρήγορο ανακάτεμα. Όταν έρθει και την δείτε να γίνει λεία και πηχτή όσο επιθυμείτε, ρίχνετε μέσα τους κρόκους.



Γρήγορο ανακάτεμα συνέχεια, το μυστικό να μην σβολιάσει, λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και μια χούφτα τυρί, ανακατεύετε μην αρπάξει γρήγορα και μόλις  πήξει την ρίχνουμε πάνω στο κιμά. Στο τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί τριμμένο και λίγη γαλέτα και βάζουμε σαν φουντουκάκια εδώ και εκεί λίγο βούτυρο. Αυτό είναι!! Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο, λίγο θέλει αφού όλα είναι ψημένα!! Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Πάστες Σοκολατίνες Θεικές !!!


Δεν αντιστέκεται κανείς !!!

15 Παστάκια.
Παντεσπάνι Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
4 κουταλιές.της σούπας.ξύδι
3 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνι τσαγιού νερό!


Εκτέλεση Παντεσπάνι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα!
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι!
Το ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά!
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια!!


Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουβερτούρα!

Εκτέλεση Κρέμας
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με την ζάχαρη ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε.διαλύσει σε λίγο γάλα μόλις.πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια!!

 
Γλάσο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουβερτούρα:
Ζεσταίνουμε την κρέμα.γάλακτος και την ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε μέσα την κουβερτούρα!
Το βάζουμε.ψυγείο!


Γκαρνί και συναρμολόγηση:
Παίρνουμε ένα τετράγωνο κομμάτι και βάζουμε πάνω κρέμα τοποθετούμε πάνω στην κρέμα και άλλο ένα τετράγωνο κομμάτια ρίχνουμε πάνω κρύο  γλάσο και στολίζουμε με.γκαρνί και κεράσια!

Μarilena Pappa -Tzeni Tsanaktsidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

--Παστάκια με γεύση πορτοκαλιού !!!


Υλικά
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλιας
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια.ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ



Τι κάνουμε
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε μουσκέψει σε λίγο γάλα!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου το ένα ποτήρι ζάχαρη τα τρία ποτήρια γάλα βράζουμε ελαφρά να πήξει!
Το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα!


Σε άλλο κατσαρολάκια βάζουμε την υπόλοιπη σκόνη κρέμα.ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα!
Βράζουμε σε.χαμηλή φωτιά!
Μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στην βανίλια κρέμα!Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες!!!!



Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κέικ με μήλα !!!


 

Για το πολύ νόστιμο κέικ θα χρειαστούμε
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλιά μπέικιν
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
4 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια




Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη + γάλα + λάδι +κανέλα+ γαρίφαλο +μπεικιν+αλεύρι + μήλα βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για 40-45 λεπτά στις 180.
Μπορούμε να το φάμε σκέτο ή να του ρίξουμε ζάχαρη άχνη ή να βάλουμε επικάλυψη. Εμείς στο μισό βάλαμε ζάχαρη άχνη και στο άλλο μισό έφτιαξα με το μάτι. 3 κουταλιές σούπας γάλα, 3 κουταλιές μερέντα, 1 κουταλιά σπορέλαιο, 2 κουταλιές τρούφα σοκολάτα τα ζέστανα να γίνει ρευστό το μείγμα το άπλωσα με ένα κουτάλι και πασπάλισα με λίγο φιστίκι ( αράπικο χωρίς τη φλούδα αυτό βρήκα μπροστά μου)


"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".- Φωτεινή Παρασκευοπούλου 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόπιτα !!!


Μου  αρέσει η σπανακόπιτα με το φύλλο κρούστας πολύ γιατί γίνεται  κριτσανιστό και είναι  πολύ λεπτό - την φτιάχνω έτσι  όταν βιάζομαι και την απολαμβάνουν όλοι... !! Αν θέλετε δοκιμάστε την κι εσείς !!!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας -αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητο συνταγή στο τέλος -
1+1/2 κιλό σπανάκι
2 πράσα
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι καφέ ρύζι -προαιρετικά-
250 γραμ φέτα
αλάτι- πιπέρι


 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε και κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλο μπολ.
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες πράσα και τα κρεμμυδάκια φρέσκα και το ξερό΄.
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπολ και ρίχνουμε λίγο αλάτι .






Τα τρίβουμε και τα στύβουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον άνηθο ψιλοκομμένο,τα ανακατεύουμε και ξαναστύβουμε λίγο να φύγουν τα υγρά τους.
Σε αντικολλητικό ταψί βάζουμε λίγο λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας ελαφρώς κάθε φορά το κάθε ένα ..τα 2 πρώτα τα αφήνουμε να εξέχουν από το ταψί για να την κλείσουμε στο τέλος γύρω γύρω  τα υπόλοιπα τα βάζουμε μόνο μέσα στο ταψί σουρωτά.
Ρίχνουμε το μείγμα με το σπανάκι το στρώνουμε ομοιόμορφα και με το χέρι τρίβουμε την φέτα επάνω σε όλη την επιφάνεια του ταψιού επίσης ρίχνουμε και το ρύζι που ούτε καν το καταλαβαίνουμε που χρησιμεύει στο να μαζέψει τα τυχόν υγρά της πίτας μας αν δεν θέλετε μην το βάλετε.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε με προσοχή ελαφρώς το σπανάκι και το στρώνουμε ξανά ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε  με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία τα βάζω μέσα στο ταψί όλα σουρωτά λαδώνοντας το καθένα ελαφρώς πάντα.
Κλείνουμε  την πίτα γύρω γύρω και την χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια .
Περνάμε όλη την επιφάνεια της πίτας με λάδι και ραντίζουμε με το χέρι με λίγο νερό -έτσι γίνεται τραγανό το φύλλο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 30 με 40 λεπτά .Καλή επιτυχία !!!

Αν θέλετε να φτιάξετε ωραίο φύλλο σπιτικό πατήστε ΕΔΩ -->  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Μουσακάς πατάτες !!!


 Μόλις βγήκε καυτό καυτό-Ενα φαγητό που αρέσει πάρα πολύ στην οικογένειά μου !!!

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
λίγο λάδι
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκορδο
αλάτι-πιπέρι-βασιλικό -γλυκιά πάπρικα-λίγη ζάχαρη
1 φυλαράκι δάφνη
500 γραμ ντομάτες ώριμες τριμμένες -είναι περίπου 3 μεγάλες ντομάτες-
10 πατάτες -ποσότητα ανάλογη με το ταψί σας-

 Μπεσαμέλ υλικά
1 λιτρο γάλα φρέσκο
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 αυγά -εγώ βάζω μόνο τους κρόκους στην κρέμα πάντα-
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 χούφτες κεφαλοτύρι
λίγο μοσχοκάρυδο

Ετοιμασία

Τσιγάριζω το 1 κιλό κιμά σε λίγο λάδι χωρίς να ανακατεύω πολλές φορές.
Σπάω με την κουτάλα και προσθέτω 2 κρεμμύδια κομμένα καρέ, 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες, αλάτι πιπέρι, βασιλικό γλυκιά πάπρικα και ένα φιλαράκι δάφνη
Πρόσθετο τριμμένη ντομάτα 500γρ.(όχι νερό) και λίγη ζάχαρη.
Ώσπου βράσει, χαμηλώνω την φωτιά στο 4 και σιγοβράζω τον κιμά ώσπου πιει όλα τα υγρά του.


Τηγανίζω 10 πατάτες στρογγυλά κομμένες αλατισμένες.
Τις στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας.
Φτιάχνω μπεσαμέλ όπως την έφτιαχνε η μητέρα μου.
Με κορν φλάουρ.
1 λίτρο φρέσκο γάλα το ανακατεύω 4 κουταλιές της σούπας  κορν φλάουρ γεμάτες, χτυπάω 3 αυγά τα προσθέτω  και αυτά, ανάβω σε δυνατή φωτιά και με το σύρμα ανακατεύω ώσπου πήξει .
Κατεβάζω από φωτιά και προσθέτω 2 κουταλιές σούπας  βούτυρο, φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο, και 2 χούφτες κεφαλοτύρι.


Έχω στρώση τις πατάτες και τον κιμά στο ταψί και περιχύνω με την κρέμα. πασπαλίζω με Τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνω στο αέρα 180°C ώσπου να ροδίσει στο δικό μου φούρνο ο χρόνος είναι  45'.Δοκιμάστε το είναι υπέροχο !!! Καλή επιτυχία !!!

 Marilena Pappa‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα πατισερί !!!

 Φτιάξτε την για γέμισμα γλυκών όπως  Μιλφέιγ - Τρίγωνα Πανοράματος- ανάμεσα σε κέικ -για τούρτα- για Σου γέμιση-ή φάτε την έτσι !!!

Υλικά
800 πλήρες γάλα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
300γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλαουρ
1 στικ βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε
τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την
κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε
για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά
και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι. Αλλάζουμε
σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η
κρέμα μας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την φάτε και με
κουτάλι σαν κρέμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντόνατς σπιτικά αφράτα στο φούρνο με σοκολάτα κρέμα τρούφα !!


Χωρίς λόγια .... !!!

ΥΛΙΚΑ :
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μάγια
4 κούπες αλεύρι για όλες της.χρήσεις!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το μισό αλεύρι και τη ζάχαρη στο μπολ!
Διαλύουμε την μάγια στο χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και το νερό και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι!
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα!
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια φύλλο πάχους 2 εκατοστών η ποιο χοντρό!
Με ένα ποτήρι κόβουμε δισκάκια!
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα!
Τα ψήνουμε στους180 βαθμούς για 15 λεπτά!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Λιώνουμε κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν Μαρί και τα περιχύνουμε!
Ρίχνουμε και τρούφα!
Ρίχνουμε και κρέμα πατισερί αν  προτιμούμε!
Παραλλαγές πολλές γλυκές!

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
 Υλικά κρέμας
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
200 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε γάλα ζάχαρη και βανίλια!
Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και με 2 κουταλιές ζάχαρη τα χτυπάμε!
Αφαιρούμε από την φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά.σιγά στο γάλα !
Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει!
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε!



ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


Γλυκό του κουταλιού σταφύλι!!!


Υλικά
2 κιλά σταφυλή σουλτανίνα
800 γρ ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού  νερό
μισό ποτήρι του κρασιού ανθόνερο
Χυμό από μισό λεμόνι
Αμυγδαλάκια ασπρισμένα

 
Εκτέλεση
Έβαλα το σταφύλι μαζί με το νερό και την ζάχαρη να βράσει και μόλις έδεσε το γλυκό έριξα το λεμόνι ανθόνερο και τα αμύγδαλα!! Τόσο απλά και εύκολα !!!

Gogo Samiou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προφιτερόλ Θεικό !!!

Απλά Θεικό !!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι ή σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη με γεύση μιλφέι (170 γρ.)
750 γρ. κρύο γάλα
1 φακελάκι σκόνη γκαρνί σαντιγι+ το αναγραφόμενο γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125 γρ.σοκολάτα μαύρη -Αν θέλετε βάζετε γάλακτος
125 γρ.σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο πλήρες
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κόβω τα κρουασανάκια στη μέση και τα μοιράζω σε μπολάκια (περίπου 12 μπολάκια).
-Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ με τα 750 γρ.κρύο γάλα.(οι οδηγίες γράφουν 600 γρ. γάλα,αλλά με τα 750 γίνεται πιο αφράτη η κρέμα!)
-Χτυπάω χωριστά τη σαντιγί.
-Ενώνω τη σαντιγί με την κρέμα χτυπώντας καλά.
-Μοιράζω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια.(Άν θέλετε ανακατέψτε τα κρουασανάκια με την κρέμα και έπειτα μοιράσετε τα στα μπολάκια.)
-Σ' ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω όλα τα υλικά για τη γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο το προσθέτω στο τέλος!
-Αφήνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω πάνω από τα μπολάκια.Γαρνίρω όπως θέλω!
-Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγί θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί!Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς!!!
Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν δε θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια,μοιράσετε το σε 2 ταψάκια μιας χρήσης μικρά.Εγώ τα φτιάχνω,τρώμε το 1 ταψάκι και το άλλο το βάζω κατάψυξη και το ξεπαγώνω από βραδύς όταν το χρειαστώ!!
''Την ιδέα για να χρησιμοποιήσω έτοιμα κρουασανάκια,την πήρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου'' που χρησιμοποίησε καραμελωμένα κρουασανάκια σε δική της συνταγή!!!

Την συνταγή την έφτιαξα από την φίλη -οι λιχουδιές της Σόφης .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Χαλβάς με κουβερτούρα !!!

Δοκιμάστε τον κι έτσι !!

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

Εκτέλεση
3 ποτήρια νερό  ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κουβερτούρα.


Φτιάχνω το σιρόπι το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά και  προσθέτω την  κουβερτούρα να λιώσει.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζω το λάδι και το σιμιγδάλι ανακατεύω για 5 με 6 λεπτά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Έπειτα ρίχνω το σιρόπι και ανακατεύω ως που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα - έτοιμο!!!!!!

Βασω Πολιτακη-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα λαχανικών !!!

Τώρα που αλλάζει ο καιρός είναι ότι καλύτερο και πιο υγιεινό !!!

Υλικά για δυο άτομα
Υλικά
1 Πατάτα
1κρεμμύδι
1 μεγ καρότο
1 μέτρια ντομάτα
σέλινο
2 κουτ σούπας σπιτική σάλτσα
3 φλιτζανάκια του καφέ κριθαράκι χονδρό
αλάτι  λάδι και λεμόνι
1 κνορ μοσχάρι η κοτόπουλο η και καθόλου αν δεν θέλετε

Την συνοδεύω με σπιτικά κρουτόν



Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζω νερό μέχρι την μέση,ρίχνω το λάδι και το αλάτι.
Πλένω και καθαρίζω όλα τα λαχανικά μου ,τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια και τα βαζω στην κατσαρόλα.


Βάζω μια κουταλιά της σούπας σάλτσα που είναι φτιαγμένη από μένα, και έχει μέσα ντομάτα κρεμμύδι μαϊντανό αλάτι και λάδι-αν δεν έχω μπορώ να προσθέσω μια κνορ λαχανικών.
Μόλις μισοβρασουν τα λαχανικά μου ρίχνω το κριθαράκι.
Τέλος βάζω το λεμόνι στο πιάτο μου και σερβίρω..!!

Gogo Samiou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σταφιδόψωμα αφράτα !!!



Σταφιδόψωμα άπαιχτα!!!Πολύ αφράτα και γευστικά!!!
Συνταγή George Chatzigiatroudakis! Ευχαριστώ George για το χρόνο σου!!!

Υλικά
250γρ χλιαρό νερό
100γρ ηλιέλαιο
180 γρ ζάχαρη
2φακ, ξηρή ή 50 γρ νωπή μαγιά
1 αυγό
1 κουτ γλυκού αλάτι
1/2 κουτ γλυκού κανέλα .600 γρ αλεύρι τσουρεκιού
100 γρ σταφίδες
(και 1 κουτ βούτυρο
1/2 κουτ γλυκού μέλι για το άλειμμα)






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Νερό , λάδι , ζάχαρη , μαγιά στον κάδο του μίξερ να βγάλει φυσαλίδες για 15 περίπου λεπτά Προσθέτουμε αυγό με αλάτι και αλεύρι κανέλα .
Ζυμώνουμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα ..και ρίχνουμε τις σταφίδες .
Αφήνουμε 20 λεπτά να γίνει η ζύμη .




Σε λαδωμένο επιφάνεια με λαδωμένα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια 80- 100 γρ τα βάζουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ,αφήνουμε σκεπασμένα με νάιλον 30 -40 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον .
Φουρνίζουμε στους 170 βαθμούς γιά 18 - 20 λεπτά (Ανάβοντας τον φούρνο βάζω στο πάτωμα του φούρνου ένα μεταλλικό ταψάκι.
Εκεί φουρνίζοντας τα σταφιδόψωμα ρίχνω νερό.
Έτσι δημιουργώ ατμό και αυτά παίρνουν ένα ωραίο χρώμα και μια ωραία γυαλάδα!!!)
Μόλις ξεφουρνίσουμε έχουμε λιώσει το βούτυρο με το μέλι και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια από επάνω .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!

George Chatzigiatroudakis..Φωτεινή Παρασκευοπουλου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ