Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Κεκάκια με λίγα υλικά !!!


ΚΕΚΑΚΙΑ:
500 γραμμάρια Μερέντα,
4 αυγά,
20 κουταλιές.της σούπας αλεύρι φαρίνα



Χτυπάμε Μερέντα αυγά 10.λεπτά,και ρίχνουμε το.αλεύρι απαλά και 1 βανίλια
Ψήνουμε 180 βαθμούς 20 λεπτά
Κάνουμε.και βουτυρόκρεμα;
300 γρ άχνη ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
2 κουταλιές κρέμα.γάλακτος
Τα χτυπάμε όλα μαζί .
Και διακοσμούμε με.σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα και μπισκότα!

Tzeni Tsanaktsidou-OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκλέρ !!!



ΕΚΛΕΡ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ!!!ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό,λίγο αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
4 αυγά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο,αλάτι,νερό
Βράζουμε 3 λεπτά
Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε αλλά 3 λεπτά
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις πήξει γύρω από την κουτάλα το κατεβάζουμε το τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε.λίγα λεπτά να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε στο κορνέ,και τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί μπαστουνάκια
Αλείφουμε με.χτυπημένο αυγό και τα αφήνουμε 30 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τα ψήνουμε για 35 λεπτά
Δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε.μέσα στο φούρνο με.λίγο ανοιχτή την πόρτα για 45 λεπτά
Μετά τα αφήνουμε.έξω να κρυώσουν

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Μισό κιλό γάλα
3 κουταλιές κορν φλάουρ,
1 κουτάλια της σούπας.αλεύρι,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας.βούτυρο,
2 βανίλιες

ΓΛΑΣΣΟ:
130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
130 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτάλια της σούπας,καλαμποκέλαιο
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλεράκι βάζουμε μέσα κρέμα.κλείνουμε και ρίχνουμε.γλάσο!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόπιτα τραγανή γευστική !!!


ΖΥΜΗ:
2 ποτήρια νερού νερό,
1 κιλό αλεύρι,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
4 κουταλιές της σούπας.ξύδι,
1 κουταλάκι του γλυκού.αλάτι,λίγη ζάχαρη

Κάνουμε.μια.ζύμη μαλακιά,με ολα τα υλικά μαζί που να μην κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε.σκεπασμένη 1 ώρα
Ανοίγουμε.12 μπαλάκια  ,τα οποία τα ανοίγουμε φυλλαράκια
Από αυτά 6 τα ξαναζυμώνουμε μαζί και φτιάχνουμε ένα φύλλο λαδώνοντας ενδιάμεσα

ΓΕΜΙΣΗ:
1 κιλό.σπανάκι ψιλοκομμένο,
2 πράσα ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές της σούπας.γιαούρτι,
2 ασπράδια αυγών,
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο,
500 γραμμάρια αγελαδινό λευκό τυρί,
αλάτι ,
πιπέρι,
2 ξερά κρεμμύδια

Βάζουμε το μισό.λάδι στην κατσαρόλα αχνίζουμε.κρεμμύδι,πράσο,ρίχνουμε το σπανάκι
Το κατεβάζουμε μόλις κρυώσει προσθέτουμε,αλάτι,πιπέρι,ασπράδια,τυρί τριμμένο
Τοποθετούμε την γέμιση στα φύλλα τα οποία τα έχουμε στρώσει στο ταψί(6 φύλλα)και κλείνουμε με.τα υπόλοιπα
Την λαδώνουμε.πολύ.καλά,την κόβουμε ωραία κομμάτια και την ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheese cake σοκολάτα πορτοκάλι !!!


Βάση :
150 γρ αλεύρι
25 γρ κακάο
2 αυγά
125 γρ ζάχαρη
75 μλ χλιαρό καφέ γαλλικό
125 γρ γιαούρτι
75 μλ σπορέλαιο
1 κουτ γλυκού μπεικινγ
1/2 κουτ γλυκό σόδα
λίγο αλάτι


Χτύπημα αυγά με ζάχαρη και αλάτι ,κοσκινίζουμε αλεύρι μέ κακάο μπεικινγ σόδα και βάζουμε εν αλλαξ στα αυγά το αλεύρι γιαούρτι και λάδι καφέ
Σε αποσπόμενο ταψί βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε 35 λεπτά 180 βαθμούς

Κρέμα :
200 Φιλαδέλφεια
200 μασκαρπόνε
200 κ.γάλακτος 35% λιπαρά
4-5 κουταλιές άχνη και ξύσμα από δύο πορτοκάλια



Χτύπημα καλό πρώτα τα τυριά με άχνη και μετά βάζουμε κρέμα και ξύσμα και αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι βάζουμε τη κρέμα από πάνω και μια ώρα στο ψυγείο
Από πάνω είναι μια συσκευασία ζελέ λεμόνι φτιαγμένο με χυμό πορτοκάλι όπως λένε oi οδηγίες
Αφού κρυώσει καλά το ζελέ το ρίχνω πάνω από τι κρέμα
Θέλει μια με δύο ώρες ψυγείο για να σφίξει το ζελέ καλά.

Laura Pal ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Μπράουνις με σοκολάτα (chocolate brownies)!!!


 Φανταστικά!!! Υπέροχα!!!

Υλικά:

275 γρ βούτυρο μαλακό
375 γρ ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
75 γρ κακάο σκόνη
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ σταγόνες κουβερτούρα.



Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30εκ x 23εκ και βάζουμε και αντικολιτική κόλλα προσέχοντας να απλωθεί σωστά στις γωνίες.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με μίξερ.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνουμε καλά και στις γωνίες.
Μειώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 40 με 45 λεπτά.






Στα τελευταία 10 λεπτά αν δείτε ότι σκληραίνει πολύ η επιφάνεια και δεν είναι ψημένο μέσα σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Μόλις τα βγάλετε αφήστε να κρυώσουν στο ταψάκι και μετά να τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι στιφάδο !!!


Yλικά
1,500 κιλό μοσχάρι ελιά
700 γρ. κρεμμύδια
2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα...
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 πατάτες προαιρετικά
1 ποτήρι κρασιού κρασί
Αλάτι πιπέρι κύμινο Δάφνη κανελιτσα μπαχάρι.




Σοτάρω το κρέας με το λάδι πολύ καλά.
Σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνω δύο ποτήρια νερό και το σιγοψήνω για μισή ώρα.
Προσθέτω τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά...σε 5 λεπτά ρίχνω τη ντομάτα.
Αφήνω να βράσει άλλα 5 λεπτά, και προσθέτω τις πατάτες και το πελτέ.
Σιγοψηνω μέχρι να λουκουμώσουν οι πατατούλες προσθέτοντας στο τέλος 1 κ.σ. ξύδι σπιτικό!!! Μπουκιά και συχώριο!!! ✓


Marina Xatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο με φρέσκο γάλα !!!


Υλικά
500 γραμ ρύζι
3 λίτρα γάλα περίπου
400 γραμ ζάχαρη
ξύσμα από λεμόνι
1 βανίλια




Βράζω το ρύζι με το νερό πολύ καλά.
Σε διπλανή κατσαρόλα έχω το γάλα  να ζεσταίνεται..
Μόλις βράσω το ρύζι αρχίζω και προσθέτω λίγο λίγο το γάλα κι ανακατεύω συνέχεια με ξύλινη κουτάλα να μην πιάσει.χαμηλώνω την φωτιά και προσθέτω ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό το θέλει ο καθένας.



Και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει...όταν είναι έτοιμο προσθέτω ξύσμα λεμονιού και την  βανίλια το ανακατεύω σε πιατάκι με λίγο μείγμα και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Τα υλικά είναι για αρκετά μπολάκια και εδώ δεν βάζουμε κορν φλάουρ να πήξει αλλά πήζει βράζοντας σιγά σιγά το ρύζι με το γάλα -η συνταγή είναι δοκιμασμένη κι επιτυχημένη .

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα πραλίνα - καραμέλα !!!


Για το παντεσπάνι.
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας κακάο άγλυκο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα γάλα πλήρες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 3 ταψάκια 25 εκατοστών στρογγυλά
Καλύπτουμε τους πάτους με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν (3-4 λεπτά).
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.
Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 15' ανάλογα με το φούρνο....

Σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.



Κρέμα Καραμέλα
1 φακελάκι Garni σκόνη
1 καραμελωμένα ζαχαρούχο
200 γρ.γάλα φρέσκο

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε για 5 λεπτά την σκόνη με το γάλα. Όταν γίνει μια σφιχτή σαντιγί προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κρέμα πραλίνα
1 φακελάκι Garni σκόνη
6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. Γάλα φρέσκο

Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με την σκόνη για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί.
Μετά ρίχνουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

Στήσιμο..
Σε έναν δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι ,ρίχνουμε από πάνω την κρέμα καραμέλα ,ξανά παντεσπάνι, σιρόπι, την κρέμα πραλίνα και τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι σιροπιάζομαι και γαρνίρομαι με σαντιγί.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελαιόψωμο !!!


Ελαιόψωμο τούμπανο κι  αφράτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό μεσημεριανό και βραδινό σας γεύμα η κολατσιό.

Υλικά
χλιαρό νερό
ξερή μαγιά
ελαιόλαδο
ελιές
ρίγανη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτή κουταλιά γλυκού αλάτι

Ενάμιση ποτήρι χλιαρό νερό
Μια ξερή  μαγιά σακουλάκι τη διέλυσα μέσα.
Πρόσθεσα ένα φλιτζάνι διπλού ελληνικού ελαιόλαδο και τις ελιές σε ροδέλες μεγάλες και ρίγανη.
Άρχισα να ρίχνω αλεύρι με αλάτι μαζί .
Αλεύρι όσο χρειαστείς να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Λάδωσα μια μακρόστενη φόρμα έβαλα τη ζύμη μέσα αφίσα κάνα μισάωρο και έψησα σε αντιστάσεις στους 180 μέχρι να ψηθεί καλά και από μέσα.


Georgia Ververi‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Ψωμάκι ζυμωτό εύκολο !!



Υλικά:
700 γραμ.αλεύρι
400 γραμ. χλιαρό νερό
2 φακ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. αλάτι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνω το ζυμαράκι για 30 λεπτά να φουσκώσει.
Βάζω την γάστρα να κάψει στον φούρνο στους 230° και μετά το μισάωρο μεταφέρω το ζυμαράκι στην λαδόκολλα πλάθωντάς το σε καρβελάκι.Σκεπάζω την γάστρα .Ψήνω για 40 λεπτά στους 230°.
Καλή επιτυχία σε όλους!

Comolli Aurellia- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τιραμισού το τέλειο !!!



 Αφράτο ζουμερό τιραμισού με παντεσπάνι !!!


Υλικά και Εκτέλεση
Παντεσπάνι
5 αυγά,
2 βανιλιες,
1 ποτήρι νερου ζάχαρη,
1 ποτήρι νερου αλεύρι φαρίνα,
3 κουταλιές της σούπας κακάο

Χτυπάμε αυγά με.ζάχαρη 10 λεπτα,και ρίχνουμε πολύ πολύ πολύ απαλά αλεύρι,βανιλιες κακακαο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτα.

Σιρόπι:
1 και μισο ποτήρι νερου νερό,
10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,
4 κουταλάκια του γλυκού κακάο,
2 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ,
λικέρ λίγο

Κρέμα:
1 ζαχαρουχο γάλα,
1 μορφατ(μεταλικό κουτί)400 γραμμάρια
τυρί Φιλαδέλφεια

Συναρμολόγηση
Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό κρύο σιρόπι,ρίχνουμε την κρέμα πασπαλιζουμε με μπόλικο κακάο!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mπισκότα βουτύρου με 3 υλικά !!!


Μπισκοτάκια βουτύρου με ζαχαρούχο μόνο με 3 υλικά !!!

ΥΛΙΚΑ;
500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,
400 γραμμάρια λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
1.ζαχαρούχο γάλα

Άπλά πράγματα:
Χτυπάμε το βούτυρο 15 λεπτά,ρίχνουμε.το ζαχαρούχο,χτυπάμε λίγο και τέλος το αλεύρι
Μια ζύμη να μην κολλάει
Πλάθουμε μπαλάκι τα τοποθετούμε λαδόκολλα τα πατάμε με το.χέρι και σχέδιο με.πιρούνι,η το δάχτυλο.πατάμε λακουβίτσα
Ψήνουμε.20 λεπτά στους 180 βαθμούς,!!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ζαμπονοτυρόπιτα! Γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη!!



Υλικά:

1 σφολιάτα
Φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
Φέτες τυρί γκούντα
Τριμμένο τσένταρ ή ότι άλλο θέλετε
Μπεσαμέλ
Κρόκο από ένα αυγό.


Εκτέλεση:

Σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή πυρέξ ανοίγουμε τη σφολιάτα.
Βάζουμε λίγη μπεσαμέλ αφού έχει κρυώσει λίγο και από πάνω στρώνουμε τυρί γκούντα, γαλοπούλα και πάλι λίγη μπεσαμέλ.
Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τσένταρ (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Red Leceister τυρί). Εγώ έβαλα διπλή δόση από τη γαλοπούλα και τα τυριά δηλαδή άλλο ένα στρώμα από αυτά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.



Κλείνετε τη σφολιάτα σχηματίζοντας ένα ρολό, καλά, αφού γυρίσετε τις άκρες και πιέσετε με τα δάκτυλα σας να κλείσει για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Γυρνάτε προσεκτικά το κλείσιμο από την κάτω πλευρά.
Διαλύστε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι και αλείψετε το ρόλο.



Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, να πάρει ωραίο χρώμα.
Υπέροχη για πρωινό!!

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι κοκκινιστό !!!




Λιώνει στο στόμα το κρεατάκι κι από γεύση μούρλια -απλά και πολύ νόστιμα !!!
Χρόνια το μαγειρεύω με αυτόν τον ξεκούραστο τρόπο και το αποτέλεσμα τέλειο !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι στρογγυλό κατά προτίμηση κι άπαχο
5 με 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ολόκληρο ξερό
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
καυτό νερό



 Πλένω και στεγνώνω το κρέας με χαρτί κουζίνας.
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και το κρεμμύδι ολόκληρο --λιώνει εντελώς αλλά αν θέλετε τρίψτε το εσείς -
Τα γυρίζω με ξύλινη κουτάλα περίπου 10 λεπτά και προσθέτω τον πελτέ ντομάτας χωρίς να αραιώσω και ανακατεύω μαγειρεύοντας άλλα 5 λεπτά .

 

Προσθέτω και το αλατοπίπερο την ζάχαρη και το κουρκουμά -ανακατεύω -
Ρίχνω μετά καυτό νερό σχεδόν μέχρι επάνω στην κατσαρόλα το σκεπάζω και το αφήνω να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό και να μείνει με την σάλτσα του η οποία έρχεται και δένει από μόνη της και είναι υπέροχη !!! Εγώ πάντα έτσι το μαγειρεύω και λιώνει το κρέας αλλά  είναι και  πεντανόστιμο .Δοκιμάστε το κι εσείς !!



Συνοδεύω..  εδώ με πατάτες τηγανητές αλλά κομμένες κυδωνάτες τις οποίες της τηγανίζω πρώτα σε σιγανή θερμοκρασία να ψηθούν καλά μέσα και μετά δυναμώνω για να ροδίσουν ..

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Cheesecake και κέικ με μελομακαρονα !!!


 Για το Cheesecake στο ποτήρι
Έτριψα λίγα μελομακάρονα.
Έριξα 1 σφηνάκι κονιάκ και  λίγο κανέλα.
Έβαλα στο ποτήρι λίγο μείγμα κ έκανα μια κρέμα στιγμής Cheesecake με το γάλα που αναγράφει, έριξα λίγο κρέμα στο ποτήρι, μετά μελομακάρονα και ξανά κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μελομακάρονο.

Κέικ :
3 αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι γοχ
1 κγ Μπέικιν
1 κγ κανέλα
100 γρ καρύδια τριμμένα
500 γρ κριμένα μελομακάρονα.



Εκτέλεση :χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε αλεύρι, Μπέικιν και κανέλα και ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά μη φύγει ο αέρας, στο τέλος τα καρύδια και τα μελομακάρονα.
 Αλευρωβουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι όπως το κέικ.
Από πάνω έβαλα λίγη κουβερτούρα και ψιλοκομμένα καρύδια.
Πασπάλισα και με λίγο άχνη.
 Η συνταγή είναι του Παρλιάρου!!!

Niki Katsioupi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ